Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

sağolsun eşim marincup omega 3 getirdi.yemeklerden önce mi sonra mı içelim nasıl olacak?akşam menümde fırında balık,haşlama brokoli,salata vardı.akşam limonlu çay içtim.gündüz çok tutturamasam da akşam menüm daha güzel oldu.ayrıca 3 km.koşu bandında yürüdüm.

bende dedigin gibi cevizle yumurtayı artırdım artık günde sabahları 2 yumurta yiyorum.haşlama olunca 2 tane yiyemiyorum o yüzden tereyaglı tavada yapıyorum.
fakat gül sana bişey sorcam benim yüzümde sivilceler oluştu.yumurtadan olabilirmi acep.cildim çok güzeldir benim .sivilceler baya canımı sıktı
lesliee zamanıı
hem azcık ta ısınmış olurum böyleceee:26::26:
çok soğukk hava yaaa
bende şimdi yaptım.aldım güllü yeşil çayımı içiyorum bir yandanda dinlrniyorum.şu leslie iyi hatunda yanlız kafamı şişiriyor çok konuşuyor.beni çok konuşanlar baya kafamı yorar.o yüzden pek sevmem

eeee saat kaç.şimdi dedigin ögünü kaçta yedin öyle.yazdıgın saate bakılırsa saat 9 a geliyor..

şimdi anlamadım.çig köfteyi etsizmi etlimi yiycez.bende çok severim hergün yesem bıkmam ama kendim yapmayı bilmiyorum.dışardann aldıgım için ne eti kattıklarını bilmedigimden hep etsiz alırım

Gül çok teşekkür ederim, içim rahat yiyebilirim artık.

Sabah kahvaltılarında en güzeli olur, hem gün sonuna kadar enerjiye de dönüşür.
İnşallah güzel güzel veririz kilocuklarımızı.

Izgaraya salata yasak degıL..Ketcap,mayonez hazır gıda yasak,lıght kola da ıcmek yok,ayran kutu ayran olunca dA hazır gıda ıcmek yok."Soru : Kolay gelsin Canan hanım. Yazdığınız kitap için çok teşekkür ederim size. Sağlıklı kilo verdiğimi ve verdiğim kilonun yağlardan gittiğini görmek çok büyük bir keyif. Size sormak istediğim bir soru var. Acaba light süt,peynir, yoğurt tüketmemizin sakıncası var mıdır ?

Cevap : Teşekkür ederim, Bütün tükettikleriniz doğal olan, süt, yoğurt ve peynir olması gerekkiyor. Light gıdaların hepsi işlenmiş gıdalardır. Sağlıksızdır. diyet yazan her türlü yiyecek ve iiçecekten uzak durmalısnız. Prof. Dr. Canan E Karatay"......"Soru : Merhaba Canan Hanım,
Kitabınızı merakla bir solukta okudum ve hevesle uygulamaya başladım. Uygulama ile ilgili 2 sorum var:

1. Akşam saat 19:00'dan sonra bir şey yememe kuralı ile ilgili olarak: Finans kurumunda çalışıyorum ve işten 18:00 civarında çıkıyorum. Evime vasıta ile veya yürüyerek 19:00-19:30 arasında varabiliyorum. Akşam yemeğini en kısa yoldan hazırlayıp masaya oturmak 19:50-20:00 civarını buluyor. 20:30 civarında yemek ve atıştırmalık bölümünü sonlandırıyorum. 23:00'de yatıyorum. Bu şartlarda 19:00'da akşam yemeğini sonlandırma kuralına uyamıyorum. Bu konu ile ilgili görüşünüz öğrenmek isterim..

2.Soda / maden suyu ile ilgili olarak kitabınızda bir not göremedim. İşlenmiş gıda grubuna girer mi?

Çok teşekkürler...
04.10.2011 13?00 tarihinde sorulmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Akşam yemeği 19:00-20:00 arası da olabilir. Ancak ne kadar erken bitirirseniz o kadar iyidir.

Kilolunuz fazla ise soda ve maden suyu da içmememlisiniz.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
796334 | Soran : gerillaz78 | Soru Grup : Genel
Soru : Merhabalar Canan hanım,
1-hazır ayran içiyorum zararı var mıdır?
2- anksyete ve panik bozukluk için öneriniz nedir?
3- ailem illa ekmek ye die ısrar ediyor, yarım avuç kadar yiyorum, zarar var mıdır?
teşekkür ederim cevabınız için.
04.10.2011 12?00 tarihinde sorulmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :

Ayran en sağlıklı içecektir. Hazır ayranların tuzu fazladır. Ekmeğin hiiiiiiiiç bir faydası yoktur!!!! 33 yaşındaki bir hanıma ailesi hala ne yemesini söylüyorsa yandık derim!!!

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay"

Sabaha 1 yumurta daha ilave etmelisin.
Hiç kuru yemişin yok.
Badem ceviz vs.
Bunların çok faydasını göreceksin ve ekmeği kestiğimiz için ilave etmemiz gereken bir besin.
Onun haricinde bence güzel olmuş menün.

Tamam yarın ilk işim ceviz almak olucak ekmek yerine yemeye baslıcam kahvaltıda :)

bayanlar bu hatun her günün sonunda,

akşam yatmadan önce 40 dk falan yürüyün demiş.

yav hava soğuk, evden çıkmak, giyinmek vs. uğraşamıyorum.

az mezdeke açsam yarım saat 40 dk oynasam olma mı? :)

başladığın kilo benim şu anda olduğum kilo.

varmak istediğin yerle benim varmak istediğim hedef aynı.

ve sen hedefe çok yaklaşmışsın.

çok özendim :)

umarım benim de öyle "az kalır" artık...

tebrik ederim!

Olmaz olur mu hiç.
Çok da güzel olur.
Kolbastı yapın diyor zaten hoca

Son zamanlar yaklaşınca insan biraz şımarıyor ve zorlaşıyor kilo verimi.
Aynaya bakıyorum hiç fena değil.
Öyle olunca çok dikkat edilmiyor ama aynı kiloda olmaktan sıkıldım toparlama moduna geçtim.
Umarım en kısa zamanda hedefine ulaşırsın sen de.

Olmaz olur mu hiç.
Çok da güzel olur.
Kolbastı yapın diyor zaten hoca

he ya onu okudum ben de.

yapamıyorum ki kolbastı ben.

zor maharet :)

ben en iyi bildiğimi yaparım.

mezdeke, oryantal, yılan gibi kıvrılma vs.

yılan gibi kıvrılınca belimi baya çalıştırıyorum da :)))

Son düzenleme:

Hocanın söylediğinden örnek vereyim diye söyledim zaten onu.
Mezdeke çok uygun.
Çok da terletir zaten.
Onun haricinde evde yapmak için Leslie videolarına falan bakabilirsin.

yav en önemlisini söylemedim/sormadım sizlere...

tereyağı ve zeytinyağını serbest buldum,

zannımca bol kullanıyorum.

misal sabah haşladığım yumurtaların üstüne eritip bolca döktüm.

zeytinyağlı fasulyeyi sanırım çok zeytinyağlı yaptım :)

yine fırında balık yaptım, o da bol zeytinyağlı oldu.

kg almayalım deneyelim şu diyeti derken :)

Ama sonuç kötü olmamıştı değil mi ?
-900 gramdı.
demek ki pek bir problem olmuyor.
EVET CANIM :)
sağlıklı zeytinyağlar kullanmıyorlardır muhtemelen ama dışarıdaki yemekler hep o şekilde zaten.diğer fast foodlardansa salata tabiki daha uygun.bence sorun olmaz canım ya
Bol cesıt goz doyurur derler ,yıne de tebrıkler cok yememıssın
evet canım teşekkürler
afiyet olsun canım çok güzel

ovvvv o kadar yağ yenir mi haşlama yumurtanın üstüne yağ eritip dökmek kesinlikle yakılacak gibi değil,çok sıkı spor yapıyorsan o ayrı tabi
bu diyette bazı şeyler tamamen yasak yasak olmayanlarda sonsuz olarak serbest değil,evet miktar yok,kalori hesabı yok ama bunu abartırsak kilo vermek yerine alırız

Hocam merhaba,Kadınlar kulübünden sevgiler
stevia denilen şeker otunu kullanabilir miyiz?Hiç bir zararının ve kimyasal bir maddenin olmadığı söyleniyor.Siz önerir misiniz bu ürünü,beslenmemize bir sakıncası var mıdır?
*** linkte şeker otuyla ilgili bilgi var.Kendimiz evimizde bile saksı içinde yetiştirebiliyormuşuz.Bu durumda doğal bir ürün olur diye düşünüyorum ama size sormadan edinmek istemedim.Cevaplarsanız çok sevinirim.Çok teşekkürler.Kolay gelsin
14.11.2011 0000 tarihinde sorulmuştur.
Soruyu Sil Şikayet Et

Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji

Cevap :

Kilo vermek istiyorsak şeker sıfır olacak. Kilolar gittikten, ya da insülin direnci kırılıp da açlık insülin değeriniz 5IU/ml olduktan sonra doğal olan her şeyi yiyebilirsiniz tabii. Tozlardan uzak durmanızı öneririrm.

Kolay gelsin.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

Hocaya soru sormuştum,cevaplamış sağolsun.Yalnız şeker otu (stevia) şeker değilki.Ben mi anlamadım yoksa hoca mı tam olarak ürünü anlayamamış?siz ne dersiniz?

Son düzenleme:
omega 3 nasıl kullanılır? eczaneden mi alayım? ne kadar? bi de bu diyet listesinde göremedim. ben gerçi kitabın tamamını okumadım. kahvaltı da mı alıyormuşuz?

canım eczanede kapsül şeklinde satılıyor.her gün 1 tane alıyorsun ben kahvaltıdan sonra içmeyi tercih ediyorum çünkü canan hoca 'omega 3 ü antioksidanla almak daha iyi bu yüzden domates yedikten sonra alabilirsiniz 'diyor.
içinde omega 6 omega 9 olmamasına dikkat et.
benim kullandığım solgar diye bir markanın, biraz pahalı,daha doğal olduğu için onu aldım.çünkü bebek düşünüyorum olur da hamile kalırsam diye iyi bir şey aldım;çünkü gebeliğin ilk 3 ayında bazı omega 3 ler zararlıymış.
ama daha uygun fiyatlılar var 12 lira,19 liraya olanlar var.bende bu durumda olmasam daha uygun bir şey alırdım.

domates mevsimi gecti artık.başka hangi yiyeceklerle almamız daha iyi olur

yüksek değerli antioksidan içerikli besinler şöyle :

Kuru erik

Nar

Kuru üzüm

Yaban mersini

Sarımsak

Ispanak

Brüksel lahanası

Brokoli

Portakal

kırmızı biber-kivi
alıntı

Son düzenleme:
PAZARTESİ RAPORUM

1. ÖĞÜN
Saat: 11:40

2 tane kayısı kıvamında çiftlik yumurtası (üzerine tereyağı eritip gezdirdim ve sanırım abarttım)
8 tane hiç tuzsuz siyah zeytin
1 avuç kadar yağlı güzel beyaz peynir (tuzlu almışım)
4 tane gün kurusu kayısı
1 ufacık ince belli çay bardağı ceviz

2. ÖĞÜN
15:40 (kahvaltıdan 4 saat sonra)

1 dilim dana söğüş (tavada tereyağı ve zeytinyağında, yağı yine abarttım)
1 kase zeytinyağlı fasulye (annem yazın dondurup buzluğa atmış)
biraz havuç ve turp (dilim dilim doğranmış)

16:30 >>>1 su bardağı tuzsuz ayran
16:45>>>1 tane omega 3 (marincap marka)

3. ÖĞÜN
18:45
Fırında zeytinyağıyla balık (soğan ve yeşil biber ile) (not: çok zeytinyağı koymuşum)
Tane keten tohumlu yeşil soğan, roka ve turplu salata (limon, sirke ve zeytinyağı ile)
1 tane omega 3 (marincap marka)

Sıvı: 2 LİTRE SU (limonsuz tabi ki, ben limonlu su içemem, o ne öyle)

Spor: 10 dakika dansettim yok böyle dansı izlerken. bu kadarcık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…