bende dedigin gibi cevizle yumurtayı artırdım artık günde sabahları 2 yumurta yiyorum.haşlama olunca 2 tane yiyemiyorum o yüzden tereyaglı tavada yapıyorum.Cevızı arttırın ,enaz bır cay bardagı olsun"“Sabah kahvaltısında iki yumurtayla yapılmış omlet, avucunuz kadar peynir. diyet olmayacak ama tansiyonu yüksek olanlar suya koyup tuzunu alabilir. Bunların yanında ince belli bir çay bardağı ceviz yiyebilirsiniz ekmek yerine. Bana gelen hastalar ‘Ekmek yemezsek B vitaminini nereden alacağız?’ diyorlar. Fındık, fıstık, ceviz bunlarla dolu. ‘Her gün iki, üç ceviz yiyorum” diyorlar. İki ceviz 80 kiloluk insanın nesine yarar ama onun yerine sekiz dilim ekmek yiyor. İşte terslik burada. Çeviri diyet listelerinde zeytin yer almaz çünkü adamların memleketinde zeytin yok. Bir tek kokteyl zeytinini biliyorlar. Sabah kahvaltısında 9-10 isterseniz 20 tane zeytin yiyebilirsiniz. Pastırma en sağlıklı et çünkü kurutulmuş. Kahvaltıda rahatlıkla pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz. Böyle bir kahvaltı yaptığınızda size iki öğün bile yeter. Eğer bir şeyler yedikten iki saat sonra acıkıyorsanız o zaman sorun var! Zaten kilo vermenin karşısındaki en büyük korku da açlık korkusu. Düşük glisemik indeksli gıdalar açlığı önlüyor. Siz her öğün arasında 3-4 saat verdiğinizde leptin hormonu devreye giriyor, yağlarımızı ara öğün olarak kullanıyor ve böylece kilo veriyoruz.”dıyor hoca. Kolay Gelsın Hepımıze
bende şimdi yaptım.aldım güllü yeşil çayımı içiyorum bir yandanda dinlrniyorum.şu leslie iyi hatunda yanlız kafamı şişiriyor çok konuşuyor.beni çok konuşanlar baya kafamı yorar.o yüzden pek sevmemlesliee zamanıı
hem azcık ta ısınmış olurum böyleceee:26::26:
çok soğukk hava yaaa
Merhaba kızlar,
2.öğün:
1 tabak kıymalı karnıbahar yemeği (fırında)
3 kaşık yoğurt
3.öğün:
1 tabak tavuk but (üzeri kaşarlı)
2 su bardağı ayran
şimdi:
1 kuru kayısı
1 kuru incir
1 yemek kaşığı süt kaymağı (yoğurt yaparken oluşan kaymak acaip güzeldi hiç pişman diilim)
Bu hafta regl olacağım diye herhalde dayanamadım meyveleri şimdi yedim ama niye diye bir sorun gider yine tıkandı tesisatçı gelmedi cinlerim tepemde yani(mazeret sağlam ama)
şimdi anlamadım.çig köfteyi etsizmi etlimi yiycez.bende çok severim hergün yesem bıkmam ama kendim yapmayı bilmiyorum.dışardann aldıgım için ne eti kattıklarını bilmedigimden hep etsiz alırım" hocam etsiz çiğköfte ve şalgam suyu hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?
teşekkürler
16.09.2011 23:09:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Etsiz çiğ köfte nedir İpek? Nasıl yapıiır bişmiyorum. Dikkatli olmalısnz...
Siz kendiniz sağlıklı etli çiğ köfte yapıp, yemelisiniz.
" :44: ıkı kasık bulgura cevaz var,cok olmamak kaydıyle cıg kofte de aynıdır herhalde
" hocam etsiz çiğköfte ve şalgam suyu hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?
teşekkürler
16.09.2011 23:09:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Etsiz çiğ köfte nedir İpek? Nasıl yapıiır bişmiyorum. Dikkatli olmalısnz...
Siz kendiniz sağlıklı etli çiğ köfte yapıp, yemelisiniz.
" :44: ıkı kasık bulgura cevaz var,cok olmamak kaydıyle cıg kofte de aynıdır herhalde
meyve bağımlısıyım ben, kilo verdiğim dönemlerde bile yedim akşamları, ölçüsüne dikkat ediyodum sadece.
çok özlüyorum, bıkmamak için de gündüz yicem artık.
10-15 sürcek heralde, şu 1 hafta spor yapıp dikkat edebilirim, inş daha da vericem
Izgaraya salata yasak degıL..Ketcap,mayonez hazır gıda yasak,lıght kola da ıcmek yok,ayran kutu ayran olunca dA hazır gıda ıcmek yok."Soru : Kolay gelsin Canan hanım. Yazdığınız kitap için çok teşekkür ederim size. Sağlıklı kilo verdiğimi ve verdiğim kilonun yağlardan gittiğini görmek çok büyük bir keyif. Size sormak istediğim bir soru var. Acaba light süt,peynir, yoğurt tüketmemizin sakıncası var mıdır ?selam arkadaşlar ben bu hafta sonu arkadaşımla bulusacağım uzun zamandır görmediğim..
Sanırım burger king'e gideriz.Orda baktım Light ürünlerde tavuklu salata var.Sizce ordaki light ürün zararlı olabilirmi,daha öncede dürümlüsünü yemiştim bir ara diyet yapıyodum kendimce.Tavuk etini ızgarada yapıyorlar bu arada.?
bende bugün ki menumü yazıyım bariiii
Sabah 1 haşlanmış yumurta
1 yeşil çay
2 kuru kayısı
Domates
Öğlen 4-5 tane tavuk döneri eti yanına kabıma sığcak kadar sade kıvırcık
3 kuru kayısı
Akşam yemeğime kadar 1.5 litre su bitirdim.
Akşam yemeğinde 1 tabak mercimek çorba,birazcık salata,1 tabak karnıbahar yemeği,
Şimdi yeşil çay içip diğer 1.5 litrelik suyuma başlıcam
Sabaha 1 yumurta daha ilave etmelisin.
Hiç kuru yemişin yok.
Badem ceviz vs.
Bunların çok faydasını göreceksin ve ekmeği kestiğimiz için ilave etmemiz gereken bir besin.
Onun haricinde bence güzel olmuş menün.
Sabaha 1 yumurta daha ilave etmelisin.
Hiç kuru yemişin yok.
Badem ceviz vs.
Bunların çok faydasını göreceksin ve ekmeği kestiğimiz için ilave etmemiz gereken bir besin.
Onun haricinde bence güzel olmuş menün.
bayanlar bu hatun her günün sonunda,
akşam yatmadan önce 40 dk falan yürüyün demiş.
yav hava soğuk, evden çıkmak, giyinmek vs. uğraşamıyorum.
az mezdeke açsam yarım saat 40 dk oynasam olma mı? :)
başladığın kilo benim şu anda olduğum kilo.
varmak istediğin yerle benim varmak istediğim hedef aynı.
ve sen hedefe çok yaklaşmışsın.
çok özendim :)
umarım benim de öyle "az kalır" artık...
tebrik ederim!
Olmaz olur mu hiç.
Çok da güzel olur.
Kolbastı yapın diyor zaten hoca
he ya onu okudum ben de.
yapamıyorum ki kolbastı ben.
zor maharet :)
ben en iyi bildiğimi yaparım.
mezdeke, oryantal, yılan gibi kıvrılma vs.
yılan gibi kıvrılında belimi baya çalıştırıyorum da :)))
EVET CANIM :)
Ama sonuç kötü olmamıştı değil mi ?
-900 gramdı.
demek ki pek bir problem olmuyor.
sağlıklı zeytinyağlar kullanmıyorlardır muhtemelen ama dışarıdaki yemekler hep o şekilde zaten.diğer fast foodlardansa salata tabiki daha uygun.bence sorun olmaz canım yaselam arkadaşlar ben bu hafta sonu arkadaşımla bulusacağım uzun zamandır görmediğim..
Sanırım burger king'e gideriz.Orda baktım Light ürünlerde tavuklu salata var.Sizce ordaki light ürün zararlı olabilirmi,daha öncede dürümlüsünü yemiştim bir ara diyet yapıyodum kendimce.Tavuk etini ızgarada yapıyorlar bu arada.?
evet canım teşekkürlerBol cesıt goz doyurur derler ,yıne de tebrıkler cok yememıssın
afiyet olsun canım çok güzelsağolsun eşim marincup omega 3 getirdi.yemeklerden önce mi sonra mı içelim nasıl olacak?akşam menümde fırında balık,haşlama brokoli,salata vardı.akşam limonlu çay içtim.gündüz çok tutturamasam da akşam menüm daha güzel oldu.ayrıca 3 km.koşu bandında yürüdüm.
yav en önemlisini söylemedim/sormadım sizlere...
tereyağı ve zeytinyağını serbest buldum,
zannımca bol kullanıyorum.
misal sabah haşladığım yumurtaların üstüne eritip bolca döktüm.
zeytinyağlı fasulyeyi sanırım çok zeytinyağlı yaptım :)
yine fırında balık yaptım, o da bol zeytinyağlı oldu.
kg almayalım deneyelim şu diyeti derken :)
omega 3 nasıl kullanılır? eczaneden mi alayım? ne kadar? bi de bu diyet listesinde göremedim. ben gerçi kitabın tamamını okumadım. kahvaltı da mı alıyormuşuz?
canım eczanede kapsül şeklinde satılıyor.her gün 1 tane alıyorsun ben kahvaltıdan sonra içmeyi tercih ediyorum çünkü canan hoca 'omega 3 ü antioksidanla almak daha iyi bu yüzden domates yedikten sonra alabilirsiniz 'diyor.
içinde omega 6 omega 9 olmamasına dikkat et.
benim kullandığım solgar diye bir markanın, biraz pahalı,daha doğal olduğu için onu aldım.çünkü bebek düşünüyorum olur da hamile kalırsam diye iyi bir şey aldım;çünkü gebeliğin ilk 3 ayında bazı omega 3 ler zararlıymış.
ama daha uygun fiyatlılar var 12 lira,19 liraya olanlar var.bende bu durumda olmasam daha uygun bir şey alırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?