Kardeşimin benimle aynı ülkeye taşınmasını istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İşte böyle şeyleri okuyunca da ben çok kötü hissediyorum belki ben de değiştirebilirim kardeşimin hayatını gibi
Ablalığı hiç hak etmiyormuş gibi hissediyorum

Burada kendine bisey yaparsa siz de gelemezsiniz bana bu sorumluluğu vermeyin basa çıkamam beni de mi kaybetmek istiyorsunuz derdim ben olsam..

İşte böyle şeyleri okuyunca da ben çok kötü hissediyorum belki ben de değiştirebilirim kardeşimin hayatını gibi
Ablalığı hiç hak etmiyormuş gibi hissediyorum
Ama bu şununla alakalı benim kardeşim en çok benimle kavga eder,en çokta beni dinler.Öyle isyanları olurdu ama saygısızlık yapmazdı.Bir iki kere anneme şikayet etmişti çok baskı yapıyor diye annem sıkma diye beni aradıkça ikisine de gerekli cevabı vererek götürdüm.Yorulmadım mı çok yoruldum bazen ne halin varsa gör 40 yaşında işsiz güçsüz asalak bir herif olunca abla deyip gelme bana diye bağırdığım da oldu,düzgün tane tane onu sevdiğimi geleceğini düşündüğümü anlattığım da.Bebek gibi psikologa birlikte gidip,ilaçlarını takip edip tepesinde 10 saat çalışıyor mu diye dikilmek çok yorucu.Ama ben onun alt yapısındaki iyi ve efendi halini biliyordum, saygısızlık yapıp lafımdan çıkan bir çocuk olsa pes edip anamın yanına da bırakabilirdim.
Vicdan yapmadan şunu sor kendine kardeşine bağıra kıza da olsa kendini dinletebilir misin?
Bu sorumluluğu alacak gücün var mı, minimum 1 yıl kendi hayatın olmayacak bunu kaldırabilir misin?
Annenin babanın çocuğunu bu hale gelmesinde etkileri var mı sence bunları sor kendine.

Getirmek istiyorsan da öncesinde konuş açık açık lafımdan çıkıp hareket edersen seni evime sokmam yaşın küçük bambaşka hayatın olması için uğraşabiliriz birlikte ama havlu atacaksan,dinlemeyeceksen baştan söyleyeyim ablam diye evimde kalamazsın diye sert ve kararlı bir konuşma gerekli.

Ama önce realist olarak kardeşinle senin ilişkini düşün,yapabilir miyiz diye sor kendine ve önemlisi cidden yapmak istiyor musun? İstemiyorsan da kötü abla değilsin bizim böyle sorumluluklarımız yok insiyatife bağlı. Vereceğin karar seni üzmesin.

Bana bunun esprisini yapacak bir kardeşe günahımı vermem de. Geçiştirmek için şart koş önce trde 6 ay hiç çıkmadan çalış sana güvenmiyorum de çalışırsan burada bana yük olmayacağını kendi başına yapabileceğini anlarım de. Alınırsa da alınsın kardeşlerimize ebeveynlik yapmak zorunda değiliz. Sanırım birşeylerde kullanmış geçmişte onu öne sürün burdada yaparsa benim başım yanar diye.

Liseyi bitirememiş bir öğrenciye dil okulu için vize vereceklerini pek sanmıyorum, ama endişenizi anlıyorum.
Yaş tecrübesi olan iki yetişkinin yıllardır başa çıkamadığı insanla siz yabancı bir ülkede bir başınıza nasıl başa çıkabilirsiniz, anne babanız ya çok bunalmışlar ya da yurtdışında çıkınca mucizevi bir değişim geçireceğine inanıyorlar..
Ben bu sorumluluğu alabilecek yeterlilikte hissetmiyorum demeniz bile yetmeli.
Kimseyi üzmeyeyim kırmayayım derken olan size olacak.

Net olun ailenize karşı, direkt ben onun ebeveyni olmak istemiyorum kendi sorumluluğunu alacak biri değil diyin

Ya böyle bir mantık olabilir mi, inanamıyorum. E hepimiz ailelerimizi 'kendimize bir şey yapmakla' tehdit edip her istediğimizi yaptıralım oldu olacak. Aileniz evel ezel bu anlayışla yaklaştılarsa, gelinen noktaya şaşırmamalı.

'İstediği şey olmadı diye kendine zarar vereceğini düşündüğünüz çocuğu, zaten yabancısı olduğum bir ülkedeyken, benim yanıma göndermek istemeniz ne kadar mantıklı? Burda karşılayamayacağım / onaylamayacağım bir şey ister ve olmadığı için kendine zarar verirse o zaman ben ne yapacağım? Bunun vebalini nasıl ödeyeceğim?' gibi bir çıkış yapmanız şart.

Soyleyecegim bunlari fikir icin tesekkur ederim
Kardesim cok ucari bi tip, allah korusun madde bagimliligi vs nasil koruyabilirim ki ben onu oralarda
Yasadigim yer cok daha serbest
Kardesiniz erkek mi?

Yok kabul etme zaten kardesini kötülerse kötülesinler onun sorumlulugu alamazsin basli basina ergenlikten cikamamis bi kiz. Tembel desen zaten var madem cok istiyo kendi mücadele etsin sen nasil kendi basina hallettiysen yurtdisi islemleri. kardesi eminim yapmaktan erinecek sana veya ailene islem yapmaniz icin size birakacak sen hic ses etme. Ben sorumlulugu alamam burasi serbest uystrcu vs dersin Ben ugrasamam dersin sonra konuyu acarsalar Ben dedigimi dedim daha konuyu acmayin istiyorsan kendi yapsin bütün gün yatip istemekle olmuyor dersin. Böyle anne babalara sinir oluyom ya gidemezse psikoloji bozuluyor demek ya kizin isine geliyor ki bu kozu kullaniyor o da az degil

Tek onun psikolojisi önemli değil sonuçta. Sorumluluk kolay bişey değil sonuçta bişey olsa bu defa siz suçlu olacaksınız. Eğer gelirse olan size olucak gibi

Bakın bugün karşıma alıp bütün geçrekleri söyledim ben sana bakamam annenin evine tabak koyduğu rahatlıkta bir hayat bekleme. Hem okuyup hem çalışacaksın bunu göze alıyorsan gel diye.
Direkt siz benim gözümü korkutmaya çalışıyorsunuz hiç destek olmuyorsunuz bilmem ne demeye başladı. Bi de diyor ki ben seninle kalmak istiyorum. Başka yerde kalırsam da yemek yapamam yemeği sende yerim.
Şimdi canı inanılmaz sıkkın içerde odasında yatıyor öyle. Ben dışarı çıkacaktım annem gelmiş diyor ki biz düğüne gidecktik evde yalnız kalmasın canı da sıkkın ya bir şey yapmasın kendine.
HEY ALLAHIM SABIR VER YA...

Onun hayatının önemli fırsatı olup olmadığını surdan anlarsınız.

Size şımarık şımarık bana nee yaa bende gelicem demez arkadan ana babanız üzerinden işi çözmeye calismaz da, açar size telefon abla durum böyle böyle, gelmek istiyorum ben de. Kendime bir hayat kurmak istiyorum bunun için elimden geleni yapıcam nolur sen de bana yardım et der, o zaman bu vicdan azabinda haklı olursunuz, bir plan yapın yardım da edin derim.

Öteki türlü şımarık kimseler zaten bi şey olmuyor ne bursa ne orda. Gitmişsiniz duzen kurmussunuz hazır asıl siz kendinizi kurtarın. Adam olmaya niyeti ve gönlünü olmayani yanınızda da kurtaramazsiniz.

Yapıyorsa yapsın.. ne güzel hayat şımarıklığı üzerinden aslında depresyonda bile değilken ölümle tehdit etmek.

Kanmayın bu numaralara yaa. Düşürün bunları yakanizdan.

Bu kizın sorumlulugu alınmaz net

Yaf papatya, kardeşinin psikolojisi bozuk ne okuyacağı ne çalışacağı var herkes önce bir bunu kabullensin. Çalışmaya niyeti olan her türlü çalışıyor, türkiyedeki okullar okul değil mi? Ben,,m tüm tanıdıkların bursla geldi, gayet başarılı elemanlar çalışıp yaptılar öyle kimseye kendilerini acındırmadılar onların canı yok mu? Kardeşinde okuma niyeti olsa adam gibi bir yer zaten okurdu, ailen de saçmalıyor ne motivasyonu Allah aşkına

Ya inanın başka evde kalacak olsa sıkıntı yok. Yine bir nebze idare edilir. Ama aynı evde kalacak bizimle. Oraya kadar gelip de yurt gibi bi yerde kalması ise çok garip duracak benim evim varken. Bilmiyorum yani
Evin kirasini babaniz mi oduyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…