Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Önce bir elalemin çenesini kapatın gerçekten. Nerede yaşıyorsunuz, bu nerenin adeti çok ama çok şaşırdım. Hep çokkkk eski zamanlarda kalan saçma sapan bir adet sanıyordum. Benim çevremde böyle bir durum olsa önce o anne gerekirse hastaneye yatırılır tedavi ettirilir. Lafı bile edilemez annesi olan çocuğu teyze evlat edinsin diye. Kız kardeşinize herkes kusura bakmayın ama ölü ya da ölümcül hasta muamelesi yapmış. Ne münasebet?
Reşit olan her insan kendi kararlarının sonucunu yaşamak durumunda.
Bu şekilde demiyorum ki çocuğu kaderine terk edin, yok sayın yardım etmeyin. Tabii edeceksiniz siz de anneanne de, çocuğa ilgiyi sevgiyi vereceksiniz. Ama kız kardeşinizin böyle sanki çok normal birşeymiş gibi çocuğu doğurup size bırakamayacağını bilmesi gerekiyor.
Kediler köpekler bile doğurduğuna sahip çıkıyor.

eskiden varmış böyle şeyler gerçekten. benim annem bile çalıştığım için diyor ki bebeği bana ver haftasonları alırsın. geçmişte bunu yapan çalışan anneler olmuş. arkdaşlarımdan var bazı böyle olanlar. ve annesine karşı hala çok soğuk hala çok suçluyor.

benim de işime gelir ohh haftaiçi rahat et haftasonu sev bebeği. ee bebeğin de duyguları var. hissettikleri psikolojisi var. bebeği düşünmesem ben de bu fikre sıcak bakabilirim. ama ne münasebet yani.

burda gerçekte suçlu olanlar o kıza ablan alsın sen oku diyenler. hem okuyup hem bebek bakabilir. uzaktan eğitimle okuyabilir. kız iyice bebekten soğuyacak okuyorum ayağına gene bir ipsiz sapsız bulup gelecek belki de. kendini de kullandırtması çok olası. bir de yeniden hamile kalırsa hiç sasırmayın.

sorumluluklarından kaçmasına izin verdiğiniz sürece böyle devam edecek. nasıl olsa bir temizleyen var diyecek. annenin yerinde olsam gece bakmam çocucuğa. hasta mı neden bakmıyor. uyandırıp versin eline.

bu kadar yeni bir evlilige, gokten zembille inmiscesine bir bebek dahil edilmez. disaridan destek olmak, kardesi silkelemek daha mantikli. henuz logusa, esi vefat etmis, travma yasamistir. ciddi tedavi almali. soyleyenlere kulak tikayin, esiniz de dahil. anne de hayatta olmasa elbet sahip cikilir. bu durumda olmaz...

Ben de geçici diye düşündüm hep ama ailemiz yüzünden iyice soğudu çocuğundan. Sen doğurdun, sen istedin demediler ki "oku oku çocuğuna ablan baksın" dediler. Düşünün hep bu cümlelerle geldik bu güne. Kardeşim hayatta olmasa tabii ki direkt alırdım. Şimdi anne varken bana annelik yaptırmak istiyorlar. Ne bileyim ya kaldım ortada..

Ben de geçici diye düşündüm hep ama ailemiz yüzünden iyice soğudu çocuğundan. Sen doğurdun, sen istedin demediler ki "oku oku çocuğuna ablan baksın" dediler. Düşünün hep bu cümlelerle geldik bu güne. Kardeşim hayatta olmasa tabii ki direkt alırdım. Şimdi anne varken bana annelik yaptırmak istiyorlar. Ne bileyim ya kaldım ortada..

Suçun büyüğü ailenizde bence çocuktan kurtulabileceği fikrini yerleştirmişler çünkü. Aileniz bir an önce bu fikri bırakmalı. Çocuğun annesi olduğu ve bakmakla yükümlü olduğu fikrini telkin etmeli

işte bu konuyu önce ailenizle halledeceksiniz. sizden yüz bulurlarsa iyice baskıyı artırırlar. kesinlikle kabul etmeyeceğinizi kardeşinize bu aklı vermemeleri gerektiğini, illa birine vermek istiyorlarsa sosyal hizmetlere yada baba tarafından birine vermeleri gerektiğini söyleyin. göreceksiniz o çocuk dillendikçe büyüdükçe kardeşiniz de onu benimseyecek.

su an o annesiyle kendisini tek bir vucut sanıyor. onun kokusuna ihtiyac var. kimsenin aklınızı bulandırmasına izin vermeyin. bu vicdansızlık değil. tam tersi kardeşiniz ve yeğeniniz için iyilik.

Su topigi okur musunuz?
Sizin pinpon topu gibi oradan oraya savurdugunuz, kimsenin istemedigi, hayatı boyunca aidiyet eksikligi yasayacak bebek icin insanlar yillarca sira bekliyorlar. O istenmeyen bebekler evlat edinen ailelerin yillar sonra gelen,bakmaya kiyamadiklari evlerinin nesesi oluyor. Insanlar gun sayıyorlar kavusmak icin,el bebek gul bebek buyutuyorlar.
Lutfen kardesinizi ikna edin devlete versin bebegi. Inanin ki cok kisa sürede turkiyenin herhangi bir yerinden yeni ailesine telefon aciyorlar ve insanlar uca uca almaya geliyorlar bebegi. Heyecandan uyuyamiyorlar...
Belki de bunca aksilik,bunca olumsuzluk onun oteki ailesine kavusmasi icindir...
Bu ihtimali de düşünün

Bu da can acıtıcı bir iş. Kendi öz ailesi var ama başka aileye gidecek. Bu kararı ben veremem, kardeşim verebilir ancak. Ki ben dersem de iyice pislik gibi görecekler eminim.

O kadar sinirleniyorum ki böyle durumlara. Sen git o kadar ikaza rağmen serserinin biriyle evlen. Sonra da ortada çocukla kalınca mağdur rolünü oyna. Ortada masum bir bebek olmasa ne hali varsa görsün siz karışmayın derdim de.. Şu durumda ne denir bilemedim. Allah yardımcınız olsun.

hala burda bile çocuğu alın diyen var hayret ediyorum. annesi şu an lohusa depresyonunda. her lohusa depresyonundaki kadının çocuğu başkasına verilseydi kimse annesiyle büyümezdi.

annesi ölmüş mü neden teyze evlat ediniyor. yada teyze yıllardır evlat hasraetiyle yanan biri de hem senin işin görülsün hem bu kızın tam bakma durumu yok al mı deniyor.

hadi annesi benimsemedi çocuğu ee anneannesi var. annesiyle anneannesiyle aynı evde büyümesi varken neden tyze ile enişteyle büyüyecek çocuk. insan eti ağırdır derler insan kendiçocuğuna yeri geliyor tahammül edemiyor. enişte de önce heveslenir ama bebek sadece sevmelik değildir. sonradan ona da zor gelecek gece uykusuzluğu şu bu. artı bu eniştenin de bir ailesi var. ordan da doldururlar onu neden siz bakıyorsunuz vs diye. olan yine çocuğa olur. bir oraya bir buraya savrulur.

anneannesi dedesi var bebeğin annesi problemliyse bile. ne lakası var yani. anneanne hasta ve yaşlıysa bir zahme kızını düzgün yönlendirsin.

Allah allah okumak şimdi mi aklına gelmiş??
Bu ne ya gidip evlenip hamile kalmasını biliyorsa bakacak o cocuga mecbur.
Şu anda sırf size yıkmak için bilerek böyle davranıyor olabilir.

Ayrıca 3 5 sene sonra nankörlük yapabilir ben annesiyim der sen ne yaptın ki der bakmasaydın der çocuğu daha beter etkiler.
Hayır çocuk annesi olduğunu bilerek büyüse bu daha fena bu sefer niye bana teyzem bakıyor annem bakmıyor diyecek.
Sizi annesi bilse bu sefer ortaya çıkıp annesi benim diyecek.

Milletin lafına bakmayın siz daha yeni evlisiniz kimseye bi borcunuz yok.
Maddi manevi destek olursunuz tamam .

Bi zahmet kardeşinizde o bebeğe bakacak okumayı falan da erteleyecek bebek büyüyene kadar.

Hayatta hepimizin sınavları var. Siz de zor bir sınava giriyorsunuz şu anda. Vereceğiniz karara göre pek çok farklı şey yaşayabilirsiniz. İyi ya da kötü. Kim suçlu, kim haklı, kim haksız tartışmasından çok bu masum bebek neyi hak ediyor konusu önemli olan. Bu konunun tek bir öznesi var bence o da siz değilsiniz o masum yavrucak .

Ailenize de akıl fikir diliyorum ben.
Okurken birine kapılıp gitmeyecegi ne malum ?
Ondan da bi çocuk yapsın 2.ciye de bakarsiniz onların mantığına göre.
Bence böyle konuşanları tersleyin kendinizi suçlu hissetmeyin asla.
Sizin kimseye bi borcunuz yok .Aileniz de saçmalıyor.Karsiniza alın konuşun eşinizde bu mevzuya asla karışmamalı.
Bebekleri çok sevmekle alakalı bi mevzu değil bu çünkü.

bu konuya çok yazdım ama şunu da eklemek istiyorm. bebek daha 50 günlük. en zor zamanları. yer uyur kaka yapar döngü bu sekilde. gülse etse de etkileşim daha az. 8-9 aylık olup iyice tepki verdiği iyice tatlılaştığı zaman bağı artar annenin.

okuması gerekmiyor. ne mezunu. üniversite bitirmek iyi bir iş kapısı açmıyor illa. kardeşiniz çalışmaya başlasın. kafası dağılır. gündüz de anne yada bakıcı bakar bebeğe. 3 ay 5 ay belki yine alışmaz ama alışacak sonunda. pek çok üniversitenin uzaktan eğitim programları var. bir de onlara kayıt olur çok okumak isityorsa. yeterki mücadele etsin hazıra konmasın.

Ya sinirlendim, bırakamadım yazmayı resmen
Neden herkes biraz ağır olacak ama tecavüz sonucu doğmuş bir çocuk gibi davranıyor bu çocuğa?
Kadın evlenmiş, kendi tercihiyle istediği şekilde çocuğunu yapmış. Kocası ölmüş allah rahmet eylesin, ne demek çocuğu istememek? Ne demek çocuğa teyzenin bakması?
Okul okuyacakmis da, çocuğu ablana vermiş de... Ne biçim akrabalarınız var ya.

Arkadaşım seninkinden daha karışık bir durum da ben yaşadım.
İstemiyorsan taviz verme olacak şey var, olmayacak şey var..
Ailen de ne akilliymis maşallah..
Hepsi saçmalıyor, kardeşin aklını başına alsın, nasıl yaptı öyle baksın..
Zaten alıp baksan büyütsen kimse teşekkür bile etmez.
Çok istesem kendim doğururdum de geç..

eskiden varmış böyle şeyler gerçekten. benim annem bile çalıştığım için diyor ki bebeği bana ver haftasonları alırsın. geçmişte bunu yapan çalışan anneler olmuş. arkdaşlarımdan var bazı böyle olanlar. ve annesine karşı hala çok soğuk hala çok suçluyor.

benim de işime gelir ohh haftaiçi rahat et haftasonu sev bebeği. ee bebeğin de duyguları var. hissettikleri psikolojisi var. bebeği düşünmesem ben de bu fikre sıcak bakabilirim. ama ne münasebet yani.

Bırak bebeğin psikolojisini kendi özler insan en başta. 3 saatliğine bırakıp çıksam yolda bebeğiyle yürüyenleri görünce içim sızlıyor. İşe başlayacağım stresten sütüm kesildi kesilecek, her yerimde zona çıktı nasıl bırakıp gideceğim diye düşünmekten.
Tamam lohusa psikolojisi olabilir kadındaki, gerçekten zor şeyler de yaşamış ama toparlamak zorunda. Ki toparlayacağına da eminim eğer akraba mıdır akbaba mıdır belli olmayan topluluk kafa bulandırmazsa...

Ya sinirlendim, bırakamadım yazmayı resmen
Neden herkes biraz ağır olacak ama tecavüz sonucu doğmuş bir çocuk gibi davranıyor bu çocuğa?
Kadın evlenmiş, kendi tercihiyle istediği şekilde çocuğunu yapmış. Kocası ölmüş allah rahmet eylesin, ne demek çocuğu istememek? Ne demek çocuğa teyzenin bakması?
Okul okuyacakmis da, çocuğu ablana vermiş de... Ne biçim akrabalarınız var ya.

aynen ben de bu konuya aşırı sinirlendim. ki benim tek düşündüğüm bebek. neden anne kokusundan ayrı kalsın. henüz 50 gün olmuş daha. büyük oğlum çok ağlayan çok zor bir çocuktu. dpresyondaydım ben de sanırım her yeri karanlık görüyordum. tamam bakıyordum emziriyordum seviyordum ama geçek anlamda benimsemem üzerinden zaman geçince olmuştu.

anne beninseyemedi diye, yada okuyacak diye çocuk başkasına verilr mi. üstelik burda bile bunu destekleyenler olmuş. yazık al diye. annesi olmasa elbbette yazık alınması gerekir o zaman.

çocuğun annesinden ayrı büyümesi daha yazık değilmi. üstelik başka seçenekler varken. ona bebeği benimsemesi yeni bir hayat kurması için destek olmak varken. hani önce bu yollar denenir. olmadı illa yine istemiyorsa çocuğu o zaman alsın teyze. ama daha doğar doğmaz al denir mi. her anne bu süreçlerden geçiyor. kocası ölmüş doğum zamanı tamam bu kolay değildir. bebeğin bakımına yardımcı olarak destek olunur zatn bunun için. ama komple bebeği almak ona yardım etmek değildir.

ilerde almasaydınız der. ben akıllı düşünemedim siz neden beni yanlış yönlendirdiniz bile diyebilir.

Back
X