Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Kıyas yapılıyor ama 17 senelik anne olmak ve 1 aydır evliliği nasıl bir tutuyorlar ki 😔 Ben de yeğenimi seviyorum üzülüyorum onun için ama tedirginim kendim için de.. Bugün annemin komşusu geldi bana diyor ki evlendin, rahatsın, bu kız(kardeşim) gün yüz görmedi ama sen de sırt dönüyorsun al büyüt ne var.... Sinirlendim kadına da çekti gitti. Bana bunları demeye 1 saat yol gelmiş düşünün. Benim suçum ne anlamıyorum
cahil kadın
Kendi çocuğuna özverili bakmamıştır
Gelmiş sana akıl veriyor ona ne senin hayatından, bunlardan çok mahalle baskısı yapan kendini birşey sanan, onlara haddini bildir, bu senin hayatın

Siz de henüz yeni evlisiniz? Ben yeni evliyken ilk sene kendim bebek düşünmedim.belli ki hazır degilsiniz.bebegi sokağa atın demiyorum.kardesiniz de zor bi dönemden geçiyor.pasa paşa psikolojik destek alsın ve çocuğuna baksın.bekar hayatına dönmek istemek için geç kalmış.kim ne derse desin duymayin.tabii ki bebek sokağa atilmasin.annenize kardeşimize bebek bakiminda elinizden geldiğince destek olun.evlat edinmeyin.esiniz böyle bir sorumluluk almak zorunda değil.sizin evliliğinzin bir omur sureceginin esinizin ya da sizin ömrünün çok çok uzun olduğunun garantisi var mı?

Ben destek oluyorum tedavi görüyor kardeşim. Dediğiniz gibi kendim de ilk 2 yıl istememiştim çocuk. Çok da korkuyorum bundan.

Bence kızkardeşiniz lohusa depresyonunda oalbilir, eşi de vefat etmiş zor olaylar onun için. Bu süreyi mutlaka atlatıp çocuğuna bağlanacaktır. Düzelene kadar annenle sen bakmasına yardım edersiniz ama evlatlık almayın bana kalırsa, çocuk 3 4 yaşında gelir en tatlı zamanlarına, kız kardeşinizin de aklı başına gelir, bir işi, parası fln ıolur belki, istiyorum çocuğumu der. Siz üzülürsünüz.

Kıyas yapılıyor ama 17 senelik anne olmak ve 1 aydır evliliği nasıl bir tutuyorlar ki 😔 Ben de yeğenimi seviyorum üzülüyorum onun için ama tedirginim kendim için de.. Bugün annemin komşusu geldi bana diyor ki evlendin, rahatsın, bu kız(kardeşim) gün yüz görmedi ama sen de sırt dönüyorsun al büyüt ne var.... Sinirlendim kadına da çekti gitti. Bana bunları demeye 1 saat yol gelmiş düşünün. Benim suçum ne anlamıyorum
Sanki siz kardeşinizi zorla evlendirdiniz. Hadsiz kadın!

İnsanlar nasıl böyle önemli konularda çocuğun öz annesi varken size akıl vermeye çalışıyor anlamıyorum. Herkes seçimlerinin sonucunu yaşar. O öyle bir hayat tercih etmiş ki küçük te değil. 24 yaşında diyorsunuz. Siz niye başkasını sorumluluğunu alacaksınız? Baskılara boyun eğmeyin. Yeğeninizi düşünmek zorunda olan kişi kızkardeşiniz.geçici de olsa bakmayın derim. Şimdi yardımcı olayım dersiniz sonra tamamen üstünüze kalır.

Kiz kardesinizin bebegi reddetme sebebi nedir? Esi ölünce bebege daha cok baglanmasi gerekirken nite reddetip yok saydi bu kadar? Esiyle arasinda bir sorun mu vardi?
Bence kardesinizin hamileyken esi ölmüş. Bu cok agir bir durum. Psikolojisi bozulmus. Hikayede eksikler var gibi geldi.. kendinizi dusunun, hamilesiniz dogum yapacaksiniz ve esiniz ölüyor.. bence acilen psukolojik destek almali. Tedavi gormeli.. cocuga bakma konusuna gelince annesine hem cocuk buyutup hem de okuyabilecegini anlatmalisiniz.. ilk 3-4 yil aciktan okunabilir.. anneniz de destek olur mis gibi yasayip giderler. Psikolojisinin hasarli oldugunu dusunup ona gore davranin bence.. dogurmayi biliyorsun bakacaksin vs yaklasimi cok yanlis. Ayni durumda siz olsaydiniz ve saglikli dusunemeseydiniz? Ayrica tum tedavi ve cabardann sonra annenin ikna olacagini dusunuyorum. Ha olmazsa da ben asla evliligim kocam vs demezdim alir bakardim tabi ki teyzesi olarak. Kardesimi buyuturken desteklerdim. Atiyorum calismiyormussunuz gunduz sizde olur annesi okula vs gider veya calisir aksam gelir alir. Veya bazen hafta sonu. Uzerime yük olarak gormezdim. Kader biraz da boyle seyler ortada kalmis bir cocuk varsa bakacaksiniz mecbur iste teyzesiisiniz. Yarin obur gun kendi cocugunuz olsa da bir sey olmaz ki kardes gibi buyur giderler. Bence biraz fazla gozunuzde buyutmussunuz.

Kardeşim tedavi görüyor zaten o süreçte hayatımı kurtaracağım demeye başladı. Ben de salak gibi seviniyordum okuyor destek oluyorum diye. Eşiyle arası hiçbir zaman iyi olmamıştı zaten. Kötü bir evlilikti ve kötü bitti. Olan yeğenime oldu şimdi baba öldü, anne istemiyor. Ben ne yapacağımı düşünüyorum. Keşke küçük bir mesele olsa.

Kesinlikle evlat edinme, evladın "mış" gibi davran. Annende kalsın sen sürekli ilgilen. Böyle büyük bir sorumluluğu almak hiç kolay değil. Umarım çocuk için hayırlı bir karar alınır. Anne neden böyle davranıyor anlamadım, yaşı kaç?

Maddi durumlar nasıl? Eğer durumunuz varsa bebek için bir bakıcı bulunabilir. Bebek yine annenizde kalır, gündüz bakıcı bakar, akşam da anneniz ilgilenir kardeşiniz tedavisini tamamlayana kadar. Siz de sık sık gelip gider eksikliğinizi hissettirmezsiniz, bazen birkaç gece sizde kalır filan ama tamamen sizin bakmanız olmaz. 5 aylık bir bebeğim var, çocuk muhteşem bir şey ama çok zor ve çok önemli bir sorumluluk. Bazen biraz daha beklese miydim bile diyorum -ki evlendikten 3 yıl sonra çocuk sahibi oldum. Siz daha 1 aylık evlisiniz yani. Kardeşiniz de işgüzarlık yapmasın çocuğu yaparken size kafa tutup yanlış bir evliliğin içine girerken iyiydi.

Şu anda onlara ciddi bir yardım yapıyorum. Bebeğin tüm masrafı bende. Sen çalış bebeğin giderlerini çde ben de bakıcı parasını öderim dedim ona da burun kıvırdı. Ders çalışırken ses olur, evde yabancı olacak, gece uyanır vs. diye bir şeyler zırvaladı. Sonra da bakıcıyı sen kendi evinde tutabilirsin dedi annem konuyu kapattım direkt.

Şu anda onlara ciddi bir yardım yapıyorum. Bebeğin tüm masrafı bende. Sen çalış bebeğin giderlerini çde ben de bakıcı parasını öderim dedim ona da burun kıvırdı. Ders çalışırken ses olur, evde yabancı olacak, gece uyanır vs. diye bir şeyler zırvaladı. Sonra da bakıcıyı sen kendi evinde tutabilirsin dedi annem konuyu kapattım direkt.
Asıl sorun annenizde gibi

ay inanmiyorum insanlardaki rahatliga bak. cok istiyorsan al sen bak teyze deseydin keske. bence sen ailenden bi süre komple uzak kalmalisin maddi ve manevi.
umarim o kadini evden kovmussundur.

böyle devam edersen canim bak kendin depresyona gireceksin.

Sorunlu olan anneniz bence. Bebeği size verip kardeşinizi yeniden evlendirmek istiyor çöpsüz üzüm olarak büyük ihtimalle. Siz çocuğu alacaksınız kardeşiniz de gözünüzün önünde gününü gün edecek. Yeğen sevilir de insan kendi çocuğuna zor bakıyor yeri geliyor da. Hayatınızı mahvetmeyin. Gerekirse annenizle bile görüşmeyi bırakın. Yaptıkları çok büyük baskı. Zaten teyze olarak elinizden geleni yaptığınızı söylüyorsunuz.

Bencillik eden siz değilsiniz ki. Oh ne ala memleket. Herkes doğurduğunu bakacak. Sizin çocuklarınız olsa ya da çocuk istiyor olsanız alabilirdiniz belki ama bu durumda sizin başınıza kalması o çocuğa da haksızlık. Bakmak istemiyorsa kendi başının çaresine baksın. Şu durum alsaydım ben alırdım, ama ama ben evliyim çocuğum var, birlikte büyütmek hayatımı çok çok değiştirmezdi. Ama sizin durumunuz farklı. Kesin bir dille reddedin. Çaresini bulacaklardır. Ama usul usulde takip edin dicem de çeliştim şimdi. Bilemedim hasta olur, ölür birşey diyemem kesinlikle alırdım, ama bu durum farklı.kendinizi düşünün, içinizden gerçekten ne geçiyorsa onu yapın. Çocuk büyütmek hiç kolay değil,

Esin niye kardesin hamileyken bize versin diyodu ki kendimiz cocuk yapalim demek yerine. Garip geldi bu kısım.

Biz de yapalım istiyor ama ben istemiyorum. Dediğim gibi korkuyorum. Bu süreçte de baba düzgün biri değil, kardeşin bakmaz göreceksin bize versin diyordu hamilelik zamanı filan. Kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Bir yeğenim daha var anne ve babası ilgisiz. Babası dövüyordu 2.5 yaşında kız çocuğunu onu da eşim anladı hatta ilk sonra kuzenim boşandı filan. O yeğenimle de birbirlerine ölüyorlar bize verseler diyor her gördüğünde. Üzücü 😞

BEN olaam alıp bakarım büyütürüm . Ha o köyü adamla evlendide cocuk yaptı babasını sevmiuorum diye cocuga eziyet edip sevgisizde bırakmazdım. Onun sucu günahı yok sonucta. Durumum elverisliyse bakarım baskasının elinde heba olacagına. Yaşnız annesi ve babasını bilerek büyütürdüm çünkü ileride cıkıp ben senin annenim deme olasılgı yüksek. Hazıra konmak kolayına gidecektir. Ablanla gorus ondan anneliğini esirgemeyeceğin sürece bakabileceğini söyle ve bu şartı koş!

Kardeşinin yanlış adımlarından sen mı sorumluymussun, üstelik daha sen 1 aylık evlisin rahatlığını nereden anlamış

Konu çok ilerlemiş ama yarın öbür gün kardeşiniz sanki daha önce hiç evlenmemiş anne olmamış gibi bunu gizleyerek yeni bir evlilik yapacak ve çocuk sahibi olacak o zaman işte işler karışacak

Ben hukukçuyum aile içi evlat edinmeler çok büyük problem oluyor ileride haberiniz olsun

Yeğene sahip çıkmak istiyorsanız herkes şeffaf olsun yalan dolana gerek yok siz onu teyzem teyzem diye sevin eşiniz de eniştem eniştem diye sevsin yarın öbür gün yaşı gelince pedagoglarla görüştürerek babasının vefat ettiğini annesinin de bakamayacak durumda olduğu için ona sahip çıktığınızı açıklarsınız

Eğer yalan ile büyütürseniz yarın gerçeği öğrendiğinde size güveni kırılır size sırt çevirir emekleriniz boşa gider çocuk büyütmek çok zor

Ama gerçeği bilerek büyürse teyzem bana sahip çıkmış diye sevinir Allah razı olsun der teyze anne yarısıdır der ve size sırt çevirmez

Allah kolaylık versin sizin de çocuğunuz olduğu zaman İnan’ın iki çocuk arası denge kurmak çok zor Kardeşler bile birbiriyle geçinemiyor ki onlar kuzen olacak kardeş değil bunu bilsinler ama kuzen kardeş sayılır diyerek büyütürsünüz

Eşinize aldanmayın Çok da güvenmeyin tamam istiyor olabilir ama dışardan aklını elin çocuğunu sen mi büyüteceksin diye diye kurcalar diğer insanlar bunu bilin

Back
X