Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

İşte bile isteye evlilik yaparken sıkıntı yok, çocuk yaparken sıkıntı yok. Gören de töreyle evlendirildi ya da tecavüz sonucu hamile kaldı sanır. Her şeyi yap yap, bekarlık zamanlarını özledin diye çocuğunu değil ojelerini düşün.. Sonra bu kızcağız gün yüzü görmemiş olsun, sonucuna siz katlanın. Anneniz de bu komşunuzla aynı fikirde. Ah Allah'ım!! Çıldırmamak elde değil.

Bir de siz bakıcı parasını vermeyi teklif etmişken evde ses olur demiş ya. Gören de okula gidip bilim insanı olacak, dünyanın kaderini değiştirecek işlere imza atacak da sessiz sakin huzurlu bir ortama ihtiyacı var zanneder.

Siz üstünüze düşenden fazlasını yaptığınız için size vermek istiyorlar ya bebeği. Acaba diyorum blöf mü yapsanız? Annenizi arayıp artık maddi ve manevi olarak yardımcı olamayacağınızı, kurslara katılacağınızı, vakit bulursanız iki üç haftada bir yeğeninizi sevmeye geleceğinizi ama fazlasını beklememelerini söyleseniz? Maddi olarak da son bir alışveriş yaparım ama benden bu kadar. Herkes kendi sorumluluğunu alsın deseniz? Anneniz işin ciddiyetine varıp kardeşinizin bu sorumluluğu almasına yardımcı olmaya başlar belki. Siz onun hatalarının sonucuna katlanmaya başlarsanız arkası gelir. Bu kez gittiği okulda evlilik dışı da olsa bebek sahibi olur yine size bırakır.

Ben de bir süre gidip gelmeyi bırakma kararı aldım. Sürekli gel sev, gel bak diyorlardı. Belki benden umutları kesilir. Maddi açıdan nasıl elimi çekebilirim ki ben almasam mama olacak, bez alacak para yok. En azından kardeşim işe girmeli ki para gelsin. Şu anda okul okumak istiyor aksine. Sınava hazırlanacakmış. Boşver sınavı çocuğuna mı bak demeliyim?

Arkadaşım Allah yardimcin olsun çocuğun babası vefat etmiş maden hiç babanne istemiyor mu? Oğlumun emaneti diye geçmiş yazıları okuyamadım belki yazılmıştır merak ettim?

Bu evlilik dikenli bir yolda yürüdü hep. Aileyi sadece 1 kez gördüm o da cenazeyi alırken. Başka da görmedim. Sahip çıkmazlar.

Ben de bir süre gidip gelmeyi bırakma kararı aldım. Sürekli gel sev, gel bak diyorlardı. Belki benden umutları kesilir. Maddi açıdan nasıl elimi çekebilirim ki ben almasam mama olacak, bez alacak para yok. En azından kardeşim işe girmeli ki para gelsin. Şu anda okul okumak istiyor aksine. Sınava hazırlanacakmış. Boşver sınavı çocuğuna mı bak demeliyim?
Hayır hayır kesinlikle maddi desteğinizi kesin demedim blöf yapın. Mesela bir ay yetecek kadar stoğu alın götürün bu son deyin. En azından o sürede siz gidip gelmeyince gerçekten desteği kestiğinizi zannedip takkeyi önlerine koyabilirler. Gerekçe olarak da çok üstüme geliyorsunuz ben yardım ettikçe çocuğu annesinden ayırmaya çalışıyorsunuz bu yüzden benden bu kadar dersiniz. Belki sizin ciddi olduğunuzu düşünür de mantıklı olanı yaparlar. (kardeşinizin okuması, annenizin o sırada bebeğe bakması)

Hayır hayır kesinlikle maddi desteğinizi kesin demedim blöf yapın. Mesela bir ay yetecek kadar stoğu alın götürün bu son deyin. En azından o sürede siz gidip gelmeyince gerçekten desteği kestiğinizi zannedip takkeyi önlerine koyabilirler. Gerekçe olarak da çok üstüme geliyorsunuz ben yardım ettikçe çocuğu annesinden ayırmaya çalışıyorsunuz bu yüzden benden bu kadar dersiniz. Belki sizin ciddi olduğunuzu düşünür de mantıklı olanı yaparlar. (kardeşinizin okuması, annenizin o sırada bebeğe bakması)

Anladım. Deneyeyim söylediğinizi belki de bana bakışları değişir bu süreçte. Acil durum olursa giderim yine. Teşekkür ederim fikir için inşallah bakar yeğenime

Evet ilgilenmiyor bebeği ile ki kendi psikologu da bu durumu gelişmemiş annelik duygusu olarak nitelendiriyor. Dese ki depresyonda, lohusa geçicidir diyeceğim. Düzelir ya da düzelmez diyemiyoruz. Ben yeğenimi kendimden de korumalıyım o zaman. Nasıl cesaret edebilirim ki hazır değilken. Ben bakamazsam, iyi bir şekilde sahip çıkamazsam ne olacak ? Evime aldığım köpeğe 10 tane veteriner gezdirdim barınaktan almıştım hastaymış meğer inlemesi hala kulağımda. Benden aldılar ölüsünü görmemem için. Eşim mesela dedesinin ahırdaki buzağısı için veteriner getirdi 3 saatlik yoldan haftada 3 4 kez sırf düzelsin, iyileşsin diye. Eve aldı eşim hayvanı sabaha kadar başında bekledi. İnsanlar ona güldüler harcadığın paraya inek alınırdı diye. Bilmiyorum bir insana sahip çıkmak daha korkunç bir sorumluluk olmalı. Kardeşimi boğmak istiyorum nasıl ağlamasına bakmıyor, nasıl emzirmezsin ya senin çocuğun bu diyorum. Boğazı düğümleniyor insanın. Elin çocuğu olsa alır pışpışlarsın ağlamasın diye. Merhametsiz bir insan değilim. Yuvaya verilsin de istemiyorum annesi baksa elimden geleni yapıyorum ama bakmıyor. Yeğenim için çok çok üzgünüm. Kendi hayatımı buna adapte edemem bunun da farkındayım. Keşke böyle olmasa zamanla değişir mi bu düşüncem bilmiyorum. Bencilsin, kötüsün deniyor bu yüzden de baskı altında kalıyorum. Suçlu hissediyorum. Yuvada ya da başka ailede daha mutlu olacaksa vermeli. Bunun kararını ben asla vermem, veremem. İnsan hep merak eder ama acaba yaşıyor mu, iyi mi, mutlu mu diye. O evladını arayan anneler bu yüzden arıyorlar bence daha çok.
Kendi bebeğine sahip çıkmayan kardeşin veya torunlarını başlarından yollama dersine düşmüş annen dururken sizi nasıl bencil kötü olarak nitelendiriyorlar anlamıyorum.konuyu neresinden tutsan elinde kalıyor.kendi bebekleri bile eşler arasında soğukluğa tartış alara sebep oluyorken eşiniz nereye kadar sabır gösterebilir ki dah baba olmanın zorluklarından bi haber ara sıra görüp sevdiği çocuklarla 24 saat birlikte tüm sorumluluğunu aldığı çocuk bir olamaz kesinlikle.üç gün sonra eşiniz yeter istemiyorum diyebilir kardeşiniz o benim çocuğum geri verin diyebilir..ikisine de bu noktada tam olrak güvenemezsin ve böyle bir durum çocuk için çok daha yıkıcı olur..bir de anlamadığım çalışıyormuşsunuz öz annesi dururken bakıcımı bakıcakmış bebeğe siz işteyken..hey Allahım dünden beri bu konu çok sinirlendirdi ve üzdü beni..çok zor bir durum ama bebeğe ne olacağı sizin değil kardeşinizin problemi..yavaş yavaş elinizi çekin üstlerinden kendi başlarının çaresine bakmanın yolllarını düşünsünler biraz size güvenerek hareket etmesinler..yarın kardeşini ilkinin ayarında yeni bir eş adayı ile karşınıza çıkarsa ne olacak sizin yine konu hakkında söz hakkınız olmayacak ama arkasını toplamak yine size mi kalacak?..

Anladım. Deneyeyim söylediğinizi belki de bana bakışları değişir bu süreçte. Acil durum olursa giderim yine. Teşekkür ederim fikir için inşallah bakar yeğenime
İnşallah.. Benim kardeşinizden pek ümidim yok doğrusu. Özgür kaldığı an daha büyük hatalar yapmaz inşallah. Sadece annenizin daha aklı selim davranması ve bu süreci iyi yönetebilmesi gerekiyor.

Size vicdansız gelebilirim ama annesi baksın bi zahmet çocuğa bekar günlerini isteyen insan kendine sahip çıkar yapmazdı çocuğu
O çocuğa haksızlık değil mi babası ölmüşken bide teyzeye de verilecek olsa da annesinden ayrılmak anne sütünden mahrum bırakılmak ...
Resmen kardeşinizin bencilliğinden sizin ve çocuğun hayatı değişecek

Bakın çocuk olayı o kadar zor ki daha yeni oldu bu olay yeni göç ettiğimin evimin karşısında bir babaanne var ona da 2 çocuk bakmak için vermişler ama ne zaman karşıya baksam veya kadınla sokakta rast gelsem torununu dövüyor Du bende geçen dayanamadı açtım ağzımı yumdum gözümü, buna bak dedim bu çocukların ruhen bedenen iyi gelişmiş olması senden sorulacak, çocuklara ona göre davran dedim, artık anladı mı anlamadı mı bilmiyorum, kadın sinirli bir tip böyle kadına çocuk emanet edilmez aslında, ama olsun anne son model giyinsin son model arabalarda poz versin günümüzde bunlar değerli, ama dimi

Evet ilgilenmiyor bebeği ile ki kendi psikologu da bu durumu gelişmemiş annelik duygusu olarak nitelendiriyor. Dese ki depresyonda, lohusa geçicidir diyeceğim. Düzelir ya da düzelmez diyemiyoruz. Ben yeğenimi kendimden de korumalıyım o zaman. Nasıl cesaret edebilirim ki hazır değilken. Ben bakamazsam, iyi bir şekilde sahip çıkamazsam ne olacak ? Evime aldığım köpeğe 10 tane veteriner gezdirdim barınaktan almıştım hastaymış meğer inlemesi hala kulağımda. Benden aldılar ölüsünü görmemem için. Eşim mesela dedesinin ahırdaki buzağısı için veteriner getirdi 3 saatlik yoldan haftada 3 4 kez sırf düzelsin, iyileşsin diye. Eve aldı eşim hayvanı sabaha kadar başında bekledi. İnsanlar ona güldüler harcadığın paraya inek alınırdı diye. Bilmiyorum bir insana sahip çıkmak daha korkunç bir sorumluluk olmalı. Kardeşimi boğmak istiyorum nasıl ağlamasına bakmıyor, nasıl emzirmezsin ya senin çocuğun bu diyorum. Boğazı düğümleniyor insanın. Elin çocuğu olsa alır pışpışlarsın ağlamasın diye. Merhametsiz bir insan değilim. Yuvaya verilsin de istemiyorum annesi baksa elimden geleni yapıyorum ama bakmıyor. Yeğenim için çok çok üzgünüm. Kendi hayatımı buna adapte edemem bunun da farkındayım. Keşke böyle olmasa zamanla değişir mi bu düşüncem bilmiyorum. Bencilsin, kötüsün deniyor bu yüzden de baskı altında kalıyorum. Suçlu hissediyorum. Yuvada ya da başka ailede daha mutlu olacaksa vermeli. Bunun kararını ben asla vermem, veremem. İnsan hep merak eder ama acaba yaşıyor mu, iyi mi, mutlu mu diye. O evladını arayan anneler bu yüzden arıyorlar bence daha çok.
Sen mi bencilsin acaba kardeşin mi ??? Bekar hayatını istiyormuş hanımefendi !!!
Ay kusura bakmayın sinir oldum ben çocuğuma kızdığımda kendimi affetmezken bu kadar bebek sahibi olmak isteyen olamayan insanlr varken böyle bişey okumak içimi acıttı resmen...

Birde siz bakmya başlasanız kardeşiniz kesin kıskanacak annellik duygusu kabaracak gibi bana

'Kardeşiniz otursun baksın' diyenler ne kadar rahat yazıyor.
Peki o bebek sorumsuz hasta annenin elinde her türlü suistimale açık halde perişan vaziyette yaşasa daha mı iyi?
Ama teyzede hazır değilim diyor. Teyze kendini suan baskı altında hissediyor ya sırf bu yüzden alıp, sonra pişman olursa. Teyzeye çocuğu al desek bir türlü, alma desek başka türlü. Sonuçta Allah bebeğin yardımcısı olsun:(

Şu anda onlara ciddi bir yardım yapıyorum. Bebeğin tüm masrafı bende. Sen çalış bebeğin giderlerini çde ben de bakıcı parasını öderim dedim ona da burun kıvırdı. Ders çalışırken ses olur, evde yabancı olacak, gece uyanır vs. diye bir şeyler zırvaladı. Sonra da bakıcıyı sen kendi evinde tutabilirsin dedi annem konuyu kapattım direkt.

Ya yuh gercekten uzerinizde nasil bir baski var. Nasil bir akilsizlik bunlarin ki. Ben yine bu kiz 18_19 faln saniyordum.

O 24 siz 25 yasindasiniz. Bu yaştan sonra okuyup doktor mu olacak muhendis mi olack. Nasil bir aydinlanma yasaycak da herseyi kenara atmasina herkes bu kadar mücadele ediyor.

Bakın bu dengesiz aileyle cocuga siz baksaniz da bebege yazik olur.

Daha once eymen bebegin ornegini verdim. Kadinin iki cocugundan yurda verilen guvende. Cunku kafasina gore alamamis vs bir proseduru vardir.

Ama halaya bakmasi icin verdigi eymeni yillar sonra almis. O kadinin da kocasi olmus. Kadin sevgili mevgili yapmis kendine. Çocuklar biri yuvada biri halada. Son sevgilisi buyuk cocugu al demis. Haladaki cocugu allali daha 1 ay mi ne olmus halanin roportajini okumustum. Kadın htta endiselenmis polise faln muracaat etmis. Ama annesi olduğu icin resmiyette velayet onda oldugu icin bisi yapamamis. Ta ki cocuk dayaktan öldürülene kadar.

Bask birine evlatlik vermek acimasizlik degil. Burda hem kardes dengesiz hem de sizin aileniz de normal degil. O yuzden yasal acidan da bu çocuğugun velayeti baskasinda olmali ve bu cocuk kurtulmali.ahh yazıklik bir durum yok. Evlatlik aile bulunan kadar yine siz bakarsiniz. En azindan gercek sevgiyle buyur ve o sacm sapan aileden uzak olur. Siz bakarsaniz uzak olmasi mumkun degil

Allah yardımcınız olsun öncelikle. Burda bir bebekten bahsediliyor değil mi? Bir çift ayakkabı değil ki bu ben aldım ama ayağımı vurdu sen giy denecek bir şey değil. Evinde kedi beslemeye karar verenler( şimdi çocukla kedi bir miciler kızacak ama) bin defa ölçüp tartıyor, şu mu olur bu mu olur diye. Sizden şak diye minicik bir bebeği sahiplenmeniz isteniyor. İlerde olur da eşinizle anlaşamayıp ayrılırsanız ne olacak? Kardeşiniz hayatını yaşarken siz pişmanlığa sürüklenirseniz? O çok çocuk seven eşiniz ortak biyolojik çocuğunuz olduğunda farklılaşırsa, çocuğa kızdığınızda evlatlığın diye böyle yapıyorsun diyen aile üyeleri çıktığında ne olacak? Her şeyi kaldırmaya kuvvetiniz olacaksa girin bu sorumluluğun altına. Yoksa iki kere yazık olur yavruya. Annesinde kalsın siz dw teyzesi olarak elinizden geleni yapın.

Haberin detaylarini yazik baska aileye evlatlik verilmesin diyenler ve sizin icin kopyaliyorum. İnanin bu tarz aile cevresine yakin buyuyenlere daha cok yazik oluyor. Cunku ne annenizde ne kardesinizde is yok.

İzmir'in Buca ilçesinde 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili son dakika ortaya çıktı. Eymen henüz 2 yaşındayken babası kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine anne Mine Durak, kendi isteğiyle Eymen'den bir yaş küçük kızını Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdi. Küçük kız kurumdan bir aileye evlatlık olarak teslim edildi. Eymen ise sözde annesiyle kaldı. İddiaya göre anne fuhuşa başladı.
Küçük Eymen'i de Aydın'da bir arkadaşına verdi. Eymen ile ilgili ilk ihbar da Aydın'dan yapıldı. Küçük çocuğa annesinin sahip çıkmadığı yönündeki ihbar üzerine Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri Eymen'i alıp çocuk bakımevine yerleştirdi. Eymen 1 ay kadar kurumda kaldı.

Yeniden ortaya çıkan anne, Eymen'i kurumdan geri aldı. Ancak yine çocuğuna bakmadı. O dönem 3 yaşında olan Eymen'i bu kez Eskişehir'deki kendi halası Z.Ç.'ye gönderdi. Yaklaşık 2 yıldır çocuğa hala bakıyordu. 23 Temmuz günü Mine Durak ve sevgilisi Serkan Elçetin Eskişehir'e gitti. İkili "Eymen'i İzmir'e denize götüreceğiz" dedi ve haladan aldı.

Devamını kopyalamadim. Sonunu biliyoruz zaten. Hepimizi etkileyen çok yıkıcı bir olay.

Onc e kardesinize destek olsun tedavi olsun dedim ama hem anneniz hem kardesiniz hakkinda sonraki yazdiklarinizdan sonra emin oldum. O komsuyu bile anneniz cagirmistir sizle konussun da ikna olun diye.

Ben cocugun tek kurtulusunun baska bir aileye evlatlik verilmesi olarak goruyorum artik.

Annenlere gitme, uzak dur. Eşinle de konuş, üzerindeki baskı ve üzüntünü anlat. Hazır olmadığını, hatta söyle istemediğini, bahane uydurmana gerek yok. Senin hayatın bu. Ne eşinin, ne kardeşinin değil. Kesin bir şekilde çizgiyi çekmeli, asla bu konuyu bir daha açmamalarını, herkesin seçimlerinin sonucuna katlanması gerektiğini, kimsenin senin hayatını alt üst ederek, kendine hayat kuramayacağını söylemelisin. Net ol. Küsen, bencil diyen alsın kendi baksın.

o sorumluluğu alıp bakabileceksiniz çok güzel bir iş yapmış olursunuz ama evlat edinmeden teyzesi olarak, çevre baskılarına kendinizi teslim etmeyin evlat edinmeden de sahip çıkabilirsiniz, gerçeklerle büyüsün

Kıyas yapılıyor ama 17 senelik anne olmak ve 1 aydır evliliği nasıl bir tutuyorlar ki 😔 Ben de yeğenimi seviyorum üzülüyorum onun için ama tedirginim kendim için de.. Bugün annemin komşusu geldi bana diyor ki evlendin, rahatsın, bu kız(kardeşim) gün yüz görmedi ama sen de sırt dönüyorsun al büyüt ne var.... Sinirlendim kadına da çekti gitti. Bana bunları demeye 1 saat yol gelmiş düşünün. Benim suçum ne anlamıyorum
Annen göndermiştir, git birde sen konuş diye

Back
X