Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Bu evlilik sürecinde ben olmasın diye dedim oku çalış diye. Liseyi bitirdi (hastalık geçirdiği için liseyi bırakmıştı). Şimdi de sınava girip üni. okumak istiyor. Aslında ben seviniyordum bu duruma başta üni mezunları da işsiz tamam, doğru ama en azından kültürü artar insanın, hayata bakışı değişir, sosyalleşir, arkadaşlık kurar diye baktım. Sonra bu süreçte bebek fazla geldi. Ben ona sahip çıkmaya çalıştıkça o değişti.
Sizin verdiğiniz desteği yanlış anlamış hatta bunu kullanmaya kalkmış demek ki .Çocuğuyla üniversite okuyan bir sürü insan var.Zaten daha sınava girecekteeee kazanacaktaaaa ohhooo .Çokta nitelikli olmayan iki yıllık yada yine iş imkanı olmayan bir dört yıllık okuyacagina hiç okumasın daha iyi.

Öyle olmalı yoksa kadın gelmiyorum dediğim ilk gün benim kapıma niye gelsin
Eşim istemiyor boşar beni de annene. Bi de sen gitme yanına diye susar annen. Eşine de söyle ilerde kendi çocuğumuz olunca eşit davranamazsın, mirasını en basiti ortak pay edebilecekmiymiş. Aynı imkanları sunabilecekmiymiş. Hiç sanmıyorum.

Merak ettim bebeğine bez, mama alacak parası yokken nasıl üniversite okuyacak?
O zaman yaşadığınız şehirde üniversite kazansın, çocuğa annen bakar, o da hem okusun hem part time çalışsın. Bu şekilde okuyan çalışan bir sürü insan var. En azından kalacak yer sıkıntısı olmaz.
Bu konuda en büyük suç annenin, kızının hayatını kolaylaştırmayı çok iyi biliyor, ama kendisi fedakarlık yaparak değil de sizden bekleyerek. Bu da annenizin ne kadar bencil olduğunu gösterir.
Ayrıca neden siz destek oluyorsunuz? Siz olmasanız ne yapacaklardı?

Tedavi almasını sağlayın en iyi şekilde, yapacağınız en büyük iyilik o olur. Size güvendiği için öyle rahat. Ben bebeğimle yalnız kalana kadar bebeğimi sevemedim, benim olduğunu hissedemedim.
Biraz kendi haline bırakın ve net olun. Kendi çocuğuna bakacaksın diye tersleyin gerekirse. Kusura bakma canım ama senin annende gerçekten iş yok.
Göğüslerim acıyordu yara olmuştu, emzirmek çok zor geliyordu annem zorla getirip tutuyordu göğsümde, hasta haliyle 45 dakika beklediğini bilirim göğsümde ki bebek emsin, ben alışayım diye.
Annende gerçekten iş yok üzgünüm :KK43:
Bence de
Okumak sınav falan hep bahane sırf çocukdan kurtulmak için vallahi maddi yardım edin net olun tüm kapıları kapatın ki onlarda çocugu sahiplenip baksın sizden tarafa umutları kalmasın anneniz de çok bencil sonuçda sizde bir yaş büyüksünüz ondan size nasıl böyle bir yük veriyor
Ne,bir yas mi fark var,bayiliyorum ben:ruh:
Sanki konu sahibiyle bebegin annesi arasinda en az 10 12 yaş var gibi nedir annedeki tavirlar,ki o zaman bile baski yapamaz kimse.
Mehmet Akif bosuna dememiş
"Dişsiz mi bir insan,
Onu kardeşleri yerdi:KK51:

Eşim istemiyor boşar beni de annene. Bi de sen gitme yanına diye susar annen. Eşine de söyle ilerde kendi çocuğumuz olunca eşit davranamazsın, mirasını en basiti ortak pay edebilecekmiymiş. Aynı imkanları sunabilecekmiymiş. Hiç sanmıyorum.
Ya erkekler söyler,konussun o,sanki kendi cocuklarina baktilar da baskasininki eksik kaldi.
Vallahi ayılıp bayildiklari öz yavrularini bile arayip sormuyorlar esle ara bozulunca...

Ya ben isteyerek evlat edinen insanları ayrı tutuyorum ama yeğenle evlat aynı olmuyor. Hem teyzeyim hem anneyim, tamam mecbur kalsam bakarım, yemek, kıyafet, imkanlar konusunda eşit olurum eminim ama sevgi konusunda eşit olamam. Yeğenimi küçükken çok severdim, şimdi büyüdü 12 yaşında benim oğlum 6,5. Aynı hoşgörüyü, aynı ilgiyi sevgiyi gösteremem. O bebek hep bebek olarak kalmayacak, eşi çok duygusal yaklaşıyor bence. Gerçekler farklıdır ama.

Ya erkekler söyler,konussun o,sanki kendi cocuklarina baktilar da baskasininki eksik kaldi.
Vallahi ayılıp bayildiklari öz yavrularini bile arayip sormuyorlar esle ara bozulunca...
Aynen öyle. Benim eşim iyi babadır hakkını yiyemem. Ama bugün ayrılayım o bile değişir eminim. Hele ki çocuğu değil boşandığı karısının yeğeni olacak bu çocuk yüzüne bakmaz daha. O yüzden eşinin ne söylediğinin pek bi önemi yok.

Ya ben isteyerek evlat edinen insanları ayrı tutuyorum ama yeğenle evlat aynı olmuyor. Hem teyzeyim hem anneyim, tamam mecbur kalsam bakarım, yemek, kıyafet, imkanlar konusunda eşit olurum eminim ama sevgi konusunda eşit olamam. Yeğenimi küçükken çok severdim, şimdi büyüdü 12 yaşında benim oğlum 6,5. Aynı hoşgörüyü, aynı ilgiyi sevgiyi gösteremem. O bebek hep bebek olarak kalmayacak, eşi çok duygusal yaklaşıyor bence. Gerçekler farklıdır ama.
Evlat edinen kisiler cok farklı,onlar annelige hazir oluyorlar,yureklerinde sicacik bir yuva kuruyorlar bekledikleri yavrularina,hasretini cekiyorlar,ruyasini bir yavruyla susluyor,evinin her kosesinde hayal ediyor ve sonunda kavustuklari yavrularinin herseyi,yavrulari da onlarin herseyi oluyor.
O kadar degerli insanlar ki onlar:KK200:
Konu sahibi gibi akillarinda yokken kucaklarinda bir yavru bulmuyorlar yine de,bu hic kolay bir sey değil...
Yegenlerimizi de seviyoruz biz sadece,sorumluluk bizde degil.Sevgi yetmez annelige, o kadar buyuk bir dağ ki kaldirabilene...

evlat edinenler onu kendi çocuğundan farksız seviyordur eminim. Hele kendi çocuğu yoksa. Ama onlar çok isteyerek alıyorlar büyütüyorlar. Kimse dayatmıyor. Burada ortada kalan bi bebeği vicdan toplumsal baskı vs sebeplerle bakacaklar alırlarsa bebeği. Az çok belli konu sahibi kötü de bakacak birine benzemiyor. Anasının genleri ona pek uğramamış. Ama kendi evlatlarından tabiki ayıracaklar duygu olarak mümkün değil bi kere eşit sevmesi. Yeri gelecek yeğeni için çocuğunun imkanlarından kısacak. Bu çocuğa öfke oluşturacak. Yeri gelecek kendi çocuğuna daha iyi imkan sunacak. Öz annesi babası bilen yeğen için büyük bi travma. Ya ben 2 gündür düşünüyorum ara sıra çıkamadım işin içinden. Ama anneyle ananeye de kalmamalı bu bebek. Anane daha kendi kızına sahip çıkamamış istismara göz yummuş küçücük bebekken dövmüş. Bırak onlar baksın da diyemiyorum. Resmen tıkandım. Konu sahibini düşünemiyorum.

Evlat edinen kisiler cok farklı,onlar annelige hazir oluyorlar,yureklerinde sicacik bir yuva kuruyorlar bekledikleri yavrularina,hasretini cekiyorlar,ruyasini bir yavruyla susluyor,evinin her kosesinde hayal ediyor ve sonunda kavustuklari yavrularinin herseyi,yavrulari da onlarin herseyi oluyor.
O kadar degerli insanlar ki onlar:KK200:
Konu sahibi gibi akillarinda yokken kucaklarinda bir yavru bulmuyorlar yine de,bu hic kolay bir sey değil...
Yegenlerimizi de seviyoruz biz sadece,sorumluluk bizde degil.Sevgi yetmez annelige, o kadar buyuk bir dağ ki kaldirabilene...
Kesinlikle öyle. Bugün istemeden hamile kalsa 9 ay hazırlanma süreci var, hormonlar var. Böyle pat diye kucağına bebek verilmesi haksızlık, kaldı ki ortada mecburiyet yok.

O nasıl iş ya?
Kardeşiniz bir zahmet tedavi mi oluyor ne oluyor karakter mi satın alıyor bencilliginden kurtulsun baksın bebeğine.
Siz de her türlü maddi manevi desteği verin.
Gerekirse daha çok bakın ama geceleri yanındaki annesi olsun.

Aynen oyle siz yine destek olun ama kirsin dizini otursun baksin bi zahmet annenizde destekciiymis

50 günlük bebek nasıl tatlıdır yavaştan gülüyordur agular başlamıştır süt kokusu cardır. Hem herşeyi kenara atıp çok sevip evlendiği adamın bebeği 2 kat bağlanması lazım değilmiydi kardeşiniz çok tehlikeli bencil birisi annenizdeno bebeği sosyal hizmetlere bildirin arada heba olmasın ayrıca sizde almayın kendinize güvenmiyorsunuz vicdan azabıyla yapılacak şey değil inanın bir yıl olsa iki yıl olsa zor ama bakılır yapılır yazık dersiniz ama ömür boyu ileride Allah nasip ederse kendi çocuğunuz olunca eşiniz eşit olacak mı yada mirasından pay verecekmi yada eşinizin ailesi ne diyecek sizinde eviniz düzeninizbozulur hep bebek kalmayacak sonuçta

Bu konudaki kardeşin okuyacağı da yok bence. Yeniden koca aramaya gider okula da. Çocuğu da koca ararken sorun olur diye istemiyor. Emzirmiyormuş yazıklar olsun. Millet kırk kere düşünüyor çocuk sahibi olmak için böyle toksik tipler de doğurup başından atıyor. Eşinin ölümüne bile yas tutmamış. Böyle insandan ben korkarım. Küçük değil 24 yaşında kazık kadar kadın. Ben olsam yardımcı olurdum ama evlat edinmezdim. Siz, size karşı konuşanlara çok pasif kalmışsınız. Eşinizin istediğini de dillendirmeyin. Siz çok terbiyeli, akıllı bir çocuk yetiştirseniz kardesiniz gelip almak ister büyüyünce. Çocuk arsız bir şey olup çıksa suçlu siz olursunuz. Bebeğe çok üzüldüm ama. Keşke evlat hasreti çeken bir aileye sahiplendirilseydi.

Lutfen yanlış anlama cevrendeki insanlar hiç sağlıklı değil. Annen kardeşin sırf bebek uzerilerlerine kalmasın diye sana yıkmaya çalışıyor. Sende biliyorsun ne büyük sorumluluk bu. Sakın kendini kötü hissetme senin yaptığın bencillik asla degil. Bebeğe kötülük değil. Teyzeciğine yegenin ihanet ediyormussun kardeşin için bunu yapmak zorundaymışım gibi baskı kuruyor ailen. Oyle değil için rahat olsun demeye geldim yine.
Yanlis anlama ama maddi yardımını da kesmedikce ailen hep senden bekleyecek. Hatta madem bakmıyorsun giderlerini karşıla bile diyebilecek insanlar(sanki babası annesi sensin nafaka vermek zorundasın gibi) Sen destek olmaya çalıştıkça kardeşin annen bu sorumluluğu almayacak maddi ve manevi olarak. Surekli bunaltacaklar seni. İkisini de kesmelisin bulunduğun sartlarda. En azından annen kardeşin senin onlardan bağımsız ve kendine ait bir ailen hayatın ve sorumlulukların olduğunu anlayana kadar. Para mı istiyorlar yada mama mi bitti diyorlar. Bu ay cok açıldım sıkışık durumdayım yardım edemeyeceğim deyin. Deyin lütfen. Mutlaka yine yaparsın ama bir süre dur deyin ki sizin sorumluluğunuz olmadığını insanlar anlasın.
Kardeşin madem okumak istiyor annen çocuğa bakar kardeşin okur calisacak mi yine aynı sekilde. Ama mesele ne okumak ne de kardeşin hayatını kurması.

Kocasının tarafında mı ölmüş nerde anne nerde amca hala sizin anneniz bakacaksa bile onların maddi olarak herseyi karsılaması lazım
Size gelince de bebegi size yıkmaya calısan bir ailen var
evet cok yazık bebege yalnız bebege
kardesin için aynı seyleri söyleyemem bencilin teki kendi hayatını kurmak istiyor ve bebegi ayak bagı olmasın diye yapamam edemem psikolojim kötü havaları veriyor millete, millette sana baskı yapıyor
Yeni evlisin kocan bugun ister yarın surat asar insan kendi cocuguna bazen sabır gösteremiyor Ken
Her zaman yardımcı ol ama anne olma teyze ol bebege

Back
X