karı koca çalışırken geçimi nasıl yapıyorsunuz?

elipskii

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2019
209
161
18
kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?

kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?
Kirayı faturaları eşim ödüyor. Ben de kredi kartı borcumuzu evin gıdasını vs alıyrum. Kira faturadan artan parayı da bana veriyor cünkü kredi kartı borcumuz aylık 5-6 bin arası geliyor.

Kirayı faturaları eşim ödüyor. Ben de kredi kartı borcumuzu evin gıdasını vs alıyrum. Kira faturadan artan parayı da bana veriyor cünkü kredi kartı borcumuz aylık 5-6 bin arası geliyor.
fatura gı
tek kredi kartı mı kullanıyosunuz biz de eşimin de olduğu için para bölünüyor

İki maaşı da hesabıma atıyorum. Herşeyi ödüyorum. Alışverişlerimizi tek kredi kartı ile yapıyoruz. Nakit çok kullanmıyoruz. 20-30 cüzdanda oluyor. Herşey tek cüzdanda. Senin benim param diye bir şey yok yani. 15 yıllık evliyiz. Her konuda tartıştık ama para işinde hiç tartışmadık.

Eşim maaşıyla kredi borcumuzu ve faturalari yatırıp kalanı eve bırakıyor.
Ben kredi karti borcum varsa onu ödeyip biraz kendime ayırıp kalani eve koyuyorum.
Yani ödemelerden sonra kalani ortak havuzda.ordan harcamalara devam ☺
Tek kredi kartı kullanıyoruz.onuda genelde giyim bilet isleri için kullanıyoruz

Burda bazi detaylari bilmeden yorum yapmak cok sacma size cep harcligi ne kadar kaliyor hani sunu soylemeye calisiyorum esiniz kendinden feragat edip kafasina göre yemeyip icmeyip saga sola parcamayip ay sonunu getirmeye calisip sizde ona gire fazla harciyorsaniz bu kavga sebebi olabilir

Marka özentiniz varsa kavgalar tabi olur, birde her ay kıyafet alışverişi pahalı kozmetik harcamalar, on tane ayakkabı bunları kısacaksın,
Çoğu kadın bekarlık zamanındaki gibi alışveriş yapmak istiyor bu mümkün olmuyor ne zaman olmuyor ve büyük zorlukla boğuşuyorlar bebek olduğunda ev taksidi ödendiğinde

fatura gı

tek kredi kartı mı kullanıyosunuz biz de eşimin de olduğu için para bölünüyor
Evet tek kredi kartı ancak limiti cok yüksek maalesef. Bu ara onu düşürmeye calısıyoruz. (Şuan doğum iznindeyim ve tek maaş yetmiyor. Ben gecen seneye kadar bu sistemdeydim) kiramız cok yüksekti kadıköyde oturuyoduk 2200. Aidat,eşimin benim tel faturam, elektrik,su,gaz, internet, netflix... baya da bir ödeme yapıyordu yani yaklaşık 1500 civarı faturalar(yazın). Kışın 2bini geciyordu. İyi kazanıyoruz ama fena savuruyorduk paraları. Suan anlıyorum bunu tabii

parayı birleştirip giderleri çıkarıp kalanı bölüşenler filan var acaba öyle daha mı sağlıklı diye öğrenmek istedim aslında
Biz öyle yapıyoruz da eşinin tavrıyla herşey zor olur sizde. Ne demek ne yaptın parayı? Böyle sorulara ifrit oluyorum. Saçma sapan cevaplar vermek lazım ki anlasınlar saçmaladıklarını.
Karıyla kızla yedim, dün akşam alem yaptık bizim kızlarla, dansöze fazla para takmışım, ısınmak için yaktım bir kısmını gibi absürt cevaplarla kocanızın ağzını kapatın ilk önce.
O ev ödüyomuş lafa bak, sen balkondan atıyosun sanki paranı... Sinirlendim!

kira, elektrik, su, internet, telefonlar, mutfak, arabanın yakıtı eşimde.
720 ve 400 tl lik 2 kredi, doğal gaz bende.
eşimin hiç artmaz benim artarsa birikim yaparım.
hamile olduğumu öğrendik işten çıktığımda zorlanmayalım diye kenara para atma derdindeyiz

Yetişmiyor; benim eşim de "biz ne yapıyoruz?" der. Ama bizde durum ben tutumluyumdur eşim müsriftir ama ben yine de bunu ona söylemem.

Esim aldigi maasini kendi faturalini ödüyor ben de kendi faturalarimi ödüyorum hemen hemen ayni oluyor zaten. Evin kirasini yariya bölüp ödüyoruz.
Sene basinda bütün sene nekadar para biriktirecegimizi konusup anlasip öyle birikimi yapiyoruz.
Cok denedik nasil yapalim da en iyisi olsun uzun deneyislerden sonra bu bizim icin en iyisi olmus🥰

Ben maaşımla önce kredi kartı harcamalarımı ödeyip sonra belli bir kısmını eşime ödemeler için yolluyorum kendime istediğim kadar bırakıyorum.Şuan ev ve araba ödüyoruz bitmesine az kaldı.Bitince yollamıcam :D

Burda bazi detaylari bilmeden yorum yapmak cok sacma size cep harcligi ne kadar kaliyor hani sunu soylemeye calisiyorum esiniz kendinden feragat edip kafasina göre yemeyip icmeyip saga sola parcamayip ay sonunu getirmeye calisip sizde ona gire fazla harciyorsaniz bu kavga sebebi olabilir
onun maaşının yarısı krediye gidiyor benim de maaşımın yarısı fatura ve ev alışverişine gidiyor. eşim kalan parasıyla arabaya gaz , sigara, öğlen yemeği harcaması yapıyor eline 300-500 filan kalıyor. ben öğlen yemeğimi evden getiriyorum, sigara kullanmıyorum ve yol param da yok işe gelip giderken kalan parayı da yine eve ve kişisel bakımıma harcıyorum

Yeni evliyiz. 70 000 kadar borç var. 5 - 6 kalem de ödeme yaptığımız yer var. Bölüştük ödenecek yerleri. Geri kalan parayı da hiç hesap bile yapmıyoruz.otobüs kartım bitti diyorum o yüklüyor. Bazende o sigaram bitti diyor ben veriyorum. Sonra kumbaramız var oraya atıyoruz, oradan aldım haberin olsun diyor. Cebimde para olsada borç versene diyorum gülerek. Maaş günüde borcun ver der. Ben borcuna sadık adam değilim vermem diyorum gülüşüyoruz falan.
Yani demem o ki hesap kitap yok bizde

Back
X