Katzi'nin Diyet Günlüğü

bebeğim ben de belli kalıplarla yaşayamıyorum ki montide de kendi beslenme planını kendin uyguluyorsun yoksa ben de yasaklar olunca normalde hiç yemediğimi resmen aş eriyorum....
ben babamdan daha dogrusu ailemin buraya tasınma isteginden dolayı burdayım yani bnm tercihim değildi fırsatını buldgum an kaçma niyetim var burdan... muğlanın dalamana yakın küçük bir ilçesi işte... gelenler ay cok güzel buralar diyor ama gezmek için güzel gel yaşa desen benden önce kaçar millet ki düşünsene 25 yaşında 2 uni.okumuş ve hep sosyal yerlerde yaşamış birinin burada yaşaması resmen hapis hayatı gibi...
şehir dışında çalışmaya da izin çıkmıyor maalesef ya burda çalış ya evde otur yani...
psikolojik olarak dibe vurmama ramak kaldı, kpssye çalışmaya başladım ama kpss sadece bir çıkış yolu yoksa memurluk hayallerim arasında yok diyebilirim sadece burdan kurtulmak için bir bahane ve bu yuzden de kafa patlatmam gerekiyor 25 yıllık hayatımın neredeyse 20 yılı okumakla geçti hala bitmedi sınav ders çalışma faslı artık bezdiriyor beni sınav maratonu... kazansam da kurtulsam yani o derece şiştim...

bu arada kızlar o saatte uyandım bi daha yattım öğlen 1de kalktım...

ben sigara içerken kendiliğimden zayıflamıştım biraz. tek besinim oydu çünkü :)) ama o günlere geri dönmek istemiyorum. zaten içemem ailemin yanında.

aman biraktiysan tekar baslama randomlife.
Birakmak icin de suruyle sey anlatabilir ve onerilerde bulunabilirim size.
1.5 sene bilfiil ictim ama birden basladim, gunde 1.5 pakete dogru gidiyordu en son, mutemadiyen oksuruyordum artik ve 15 dk bile kosamiyordum.

Izlemediyseniz allen carr in (kitabi da varmis sanirim) belgeseli var sigarayi biraktiran belgesel diye googlelarsaniz bulursunuz.
Ayrica whyquit com diye bir site var oraya da bakmanizi salik veririm.

Genc yasta icince ozellikle binbir cesit zarari var, kanser cesitler sadece akciger degil agiz dudak girtlak mesane vb..., koah hastaligi var sonra bu da cok korkunc bir sey, onun disinda cildin gerginligini gencliini saglayan kolajen dokuyu azaltiyor, cilt saclar parlakligini yitiriyor, kokusu ayri dert, parasi ayri dert, cami acarsin icersi buz olur ayri dert, disari cikarsin donarsin ayri dert. Bagimli olmak onsuz bir kac saat olsun yapamamak o psikoloji de en kotu ozelliklerinden biri.
Dahasi zarar istatistikleri icilen sene x gunde icilen paket uzerinden hesaplaniyor 5 sene 1 paket ictiysen 5 paket yil oluyor bu, 2 paket ictiysen gunde 10 paket-yil vb vb...
10 paket yil icince kanser riski bilmemkac katina cikiyor rakami hatirlamiyorum ama korkunctu.

Yani sigara icmek = hayatinin en guzel genclik yillarini parasiz kotu kokarak nefes alamayarak spor yapamayarak oksurerek gecirmek demek.
Sigara icmek = hayatinin artik calismalarinin emegini alacagin cocuklarinin buyudugunu ada oldugunu gorecegin 45 50 yaslarinda kanser olup bir kac ay icinde korkunc acilar cekerek ve sevdiklerine cektirerek olup gitmek demek.

Yani aman diyim kizlar, yargiliyorum sanmayin bana da cok anlattilar dinlemedim once ama sonra jeton dustu nihayet. Her koyun kendi bacagindan asiliyor, sigarayi icen benim ve bunun karsiligini odeyecegim diye dusundum zaten o kdr basit calisan sacma sapan bir deklemi var ki bunun esiri olmak istemedim. Nikotin serotonin bagimlilik vb arayin cikar aciklamasi, dedigim videoya kesin bakin zaten. Yarin linkini bulup yollarim ayrica.

Ben birakali 1 yil oluyor 15 kg aldim ama dikkat etsem almazdim asla, yine diyorum ki 30 kg alacak bile olsa kesin birakirdim cunku 15 dk yuzemeyn ben simdi bu kilo ile 1 saat hic durmadan yuzebiliyorum, 2 km mesafe aliyorum 1 saatte.

Bir daha da asla asla icmeyecegime eminim cok da buyuk konusuyorum bu konuda. Insanin kendine guveni geliyor ayrica.

Neyse boyle iste :)

seni o kadar iyi anlıyorum ki. ben de burdurluyum aslen. ordan kaçığ kurtulmak için neler neler yapmıştım zamanında.
ben de memurluk istemiyorum ama annem tutturmuş devlete bi kapak at diye. nasıl bu kadar sığ düşünebiliyo insanlar anlamıyorum.
umarım bi an önce kurtulursun. insanın yaşam enerjisini düşürüyo bu tip şeyler.

çok haklısın yine de az önce dayanamadım gittim aldım geldim lanet olsun nerden başladım şu pislğe bilmiyorum ooof oof
eğer böyle olacağını bilseydim 22temmuz2010 tarihinde asla ama asla istanbula gidip o allahın belası sevgilimle görüşmezdim. sigaraya da başlamazdım. kilo da almazdım. bir sürü antidepresan da kullanmazdım.
lanet ediyorum o güne

hanimlar bu arada ben boyle ortaya daliverdim ama :))

karatay koy tavugu dukan sebze meyve yasak vb vb yazdiklarinizi okudum da, cepten giriyorum nicklerinizi tam takip edemedim, o yuzden quote yapamiyorum...

Ve fakat....

Diyetisyenimin de doktorumun da soyledigi sey su:

tek tip beslenme ile, bir besin grubunu kisitlayarak yasaklayarak vb diyet OLMAZ.

Bu yasaklananlara as ermeler, dayanamayip tatliya saldirmalar onlar bunlar hep sacma sapan diyetlerin kan sekerini dalgalandirmasindanmis. Kilo ver daha fazla al birakinca dongusunun tek sebebi uygulanabilirligi az, bilimselliktenn uzak bu tur diyetlerin kisiyi zaten kilo vermek yeterince zorken daha da cok zorlamalari.

Tabii dukana karataya ozellikle laf cakiyor degilim, bildigim kadariyla protei n a girlikli diyetler ki karbinhidrati kesmek kilo verdirr ama saglikli degilms iste ka sekeri acisindan. Bu arada doktorum prof dr metin ozata kendisi endokrinoloji uzm. Ve cidden isinin ehli bir hoca . Onun bir kitabini tavsiye edebilirim, yeni bir diyet olsun size:

GI diyeti

kitabin adi. Muglada yasaan arkadas icin interetten ornegin dr.com.tr den alip evine kargo ile getirtebilisin sanirim istedigin kitabi cd yi.

Yani bi diyet bana illa koy tavugu yok kuskonmaz yok her ogun cranberry ile mango suyu yok soya fasulyesi haslamasi yengec eti diyorsa veya gaye saglikli meyve sebzeyi yasakliyosa o is olmaz, olmamasi da coook mantikli.

canim bir keresinde bir buyugum demisti ki:

ileride geriye bakip en cok aciyacagin zamanlar, sacma sapan bir ask acisi ile bosa harcanmis zamanlarindir.

Bak daha 1 seneden bahsediyorsyn, sen cok cabuk birakabilirsin dedigim videoyu bir ara google dan. 1 saat suruyor, 1 saatini ayir ve sonuca sasir :)

insallah birakacaksin bir gun ben inaniyorum, ben de onlarca defa birakayim su mereti diip hatta cakmaklari yarim paketleri atip sonra yeniden almistim, ama en azindan birakma fkrini aklindan gecirmek bile, deneyip 1 gun 1 hafta birakmak bile tecrube kazandiriyor insana. Sonra asil birkmnda ise yariyor bu tecrubeler.

Ask konusunda da, insa tekrar asik olunca oncekini nasil sevebildigine, nasil uzulebildigine sasiriyor, sen de biliyosundur :)

ay evet o kısmı bana da çok saçma geldi. yani köyde yaşamıyorum ki nerden bulucam ben köy tavuğu. pazardan alıp kendim kesicek halim de yok yani töbe töbe. onun yerine köfte yiyorum ben de işte..
meyve dediğin vitamin. yenmemesi saçmalık cidden. ben günde 1 tane meyve yiyorum işte. diyette de 1 meyve serbest.
dukanı denedim 5günden fazla yapamadım. şuan hala yumurta yiyemiyorum tiksiniyorum.
herhangi bi diyeti benimsemekten çok az az yemek en mantıklısı cidden. ne desem boş.. bi hevestir gidiyorum işte

çook teşekkürler. ben o videoya bi bakayım neymiş.
ayrıca dediğin gibi.. d&r ın sitesinden alınabilir tüm cd ve kitaplar.
iyi ki geldin günlüğüme

Kızlaaaar köy tavuğu olunca ne oluyormuş ki :26:
Katzicim naber gulum nassın

köy tavuğu köyde özgür ortamda yetişen tavuk bebişim. şu organik dedikleri. yani bizim yediğimiz market tavukları üst üste hormonlu yemlerle beslendikleri için yeterince saglıklı değiller sanırım.

iyiyim valla hayatımın annamı seni sormalı bi denk gelemedik 2 gündür

Tabi özgür yetişenin verimi başkadır
Hee beni unutuyonuz hep ondan hıh

evet canlarım. yarınki planım şööyle olacak:

sabah: avuç iiçi kadar peynir- 2 yumurtadan omlet- 8 zeytin- bi kaç parça ceviz- salatalık maydonoz- 2 dilim jambon
öğle: dışardıda yiyeceğim için ona göre bişey ayarlıycam.. ama sanırım mercimek çorbası-salata-ayran olur. ya da nerde yiceksem artık sebze yemeği-yoğurt-salata filan da olabilir
akşam: salata-yoğurt-meyve. yanında köfte olabilir. olmazsa da yagı süzülmüş ton balıgı olabilir. iki türlüsü de olmazsa zeytinli-peynirli bi akdeniz usulu salata yaparım.

spor olarak:
5 dk leslie
25 dk slim in 6- start it up
15 dk slim and 6 pack
5 dk leslie
bunları sabahtan yaparım mutlaka.
akşam da yatmadan önce
40 dk yoga yaparım.

ayrıca nil gün'ün motivasyon cd lerini dinliycem sabah ve aksam olmak üzere günde 2 kez.
değişiklik olursa yazıcam yine ballı lokmalarım.

yarın saat 13:00da okulum var. bi de 5.palto film günleri var... bol bol film izleyip sinemaya doyucaz bu hafta
yarın pazara çıkıp yemeklik sebze almam gerek ayrıca bi de. her şey çok pahalı anasını satıyım ya.. kilosu 10liradan brokoli mi olur VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsler

aman köy tavuğunu nerden bulucaz allah aşkına ?

ahahahah ah bebişlerim bulamıycaz eve kümes kuralım bi ara evde civciv besleyen arkadaşlarım vardı. büyüdüler serpildiler tavuk oldular sonraa
ama ergen tavuk kadar komik bişey daha yok sanırım hayatta. ne tavuk ne de civciv böyle acaip bişey oluyolar ahah

Tabi özgür yetişenin verimi başkadır
Hee beni unutuyonuz hep ondan hıh

lan seni unuturmuyum ben sıpam benim

Ben diyet bitene kadar köye yerleşiyom gızlar bi organik beslenem gelem :80:

owıefpiowekıfpıekwğ*ç0şfıkwü,ğ*ıg0üf ahahahahahahah organik beslen gel.
kadınlarkulubu organik yaşam çiftliği

evde mi kalıyosun kız sen? ayrıca nerde okuyosun merak ettim :)))

hatta kitapda da ''özgür tavukların hür yumurtası'' diyodu
orda virüsvirüsvirüsler demiş ya sansürlemiş güya hafif argo bişey dediydim

Prof dr. metin özatayı duydum üstelik alanında da cok iyi bir mütehassıs oldgununu duydum kendisinin
ben de hangi topikte yazdım bilmiyorum ama bana montignac tavsiye edildiğinde ki ben karatayın da mantığını az cok anladım montignac ile kıyasladıgımda ikisi de GI diyetinin iki ayrı kolu olarak yorum yapmışsım ki ben yaklaşık 10 yıl kadar önce yabancı kaynaklardan öğrenmiştim GI diyetini yani glisemik indeks diyeti
daha dün ya da bugun biyerde bu konuyla ilgili yorum yaptım bulunca ekleyeyim inşallah....
buldum ekliyorum...
asıl aradığım buydu... başka bir arkadaşın topiğinde yaptığım bir yorumdu sanırım avrasya arkadaşımızın anlatmaya çalıştıgı bu olsa gerek

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…