Kavga etmeyi bilmiyorum çirkinleşiyorum

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.869
6.614
158
İki sorunum var:
1.si : Genel anlamda iç huzuru olan, naif kibar olmaya çalışan, meseleleri kavga etmeden çözmeye çalışan biriyim.Ama sanırım eşime karşı bunu yapamıyorum. Örneğin yapma dediğim bir şeyi yapmışsa "off bin kere söyledim" deyip çıkışıyorum. Örnek vermek gerekirse bilgisayardan kaldırma dediğim bir dosyayı kaldırmış mesela eşim indirmek zaman alıyor ufak kızdım sandım ama eşime göre çok kızmışım bunu birinin yanında yapsam millet "aa eşine ne biçim davranıyor" dermiş. Ya diyeceksiniz ki bu herkeste olabilir ama ben her yerimle kızıyormuşum farkında değilim dilim yüzüm tavrım öyle oluyormuş ki sanki büyük bir şeymiş gibi hissettiriyormuşum. Bu sorunumun aslında küçük bölümüydü. Aslında bunu biraz biraz aştımkendi çabamla. Çok daha büyük olan sorunum:

2.si : Genel olarak iyi halim devam ediyor ediyor sonra bir an geliyor ki bir hayal kırıklığı örneğin, gözüm dönüyor. Etrafımdaki eşyaları kırıyorum, sinirden elime koluma zarar falan veriyorum. Örneğin, eşim biraz cimri biri, tamam kabul ettim ve elimden geldiğince tasarruflu davranıyorum. Ama luzumlu şeyleri bile alırken (örneğin beşik) o an laf etmese bile sonradan sen ne kadar savurgansın senin yüzünden birikim yapamıyoruz deyince..... bende kayış kopuyor. O an elimde bardak mı var gözüm dönüyor "ya sen nasıl bana bunu dersin nankör" diyorum aniden yere atıyorum kırıyorum, büyük hıçkırıklarla ağlıyorum ya da benzer şeyler. Keşke küsüp başka odaya gidebilsem... Beni tanıyan seven bir insan bana bunu nasıl der bunu bana nasıl yapar ben bu muameleyi hak etmiyorum gibi düşünceler aklımdan geçiyor o an. Uzatmayayım.

Artık kendimden bıktım, eşimde bıktı. Boşanmayı düşünüyoruz. Çünkü ben kavga etmeyi bile bilmeyen çirkef biriymişim. Onun için değil kendim için kendimi düzeltmek istiyorum. Yardım ederseniz, kitap önerisi ya da tecrübe falan memnun olurum, sevgiler.

eşinle boşanmadan önce tedavi görsen
öfke kontrolün yok
bide bebek bekliyorsunuz galiba beşik deyince öyle anladım
çocuğunuza böyle örnek olmayın lütfen
bizimde gözümüzün döndüğü zamanlar oluyor ama birşeyleri kırıp dökmek çokta doğru bir davranış değil

Ya diyeceksiniz ki bu herkeste olabilir ama ben her yerimle kızıyormuşum farkında değilim dilim yüzüm tavrım öyle oluyormuş ki sanki büyük bir şeymiş gibi hissettiriyormuşum.
Aynısını eşim yapar zaman zaman. Yani surat ifadesini gören dünyayı başına yıktım zanneder. Emin olun çok yıpratıcı oluyor.

Ya evet biraz psikolojik baskı yapıyor eşim tasarruf konusunda, ben de aman aman tasarruflu değilim kabul, ama evde keyfi olarak aldığımşeyler hepi topu toplasan bin iki bin yapmaz. Genel olarak tasarrufluyum. Çok ağırıma gitti. Savurganlıkmeselesi bir misal.
Örneğin ben işimde disiplinli biriyimdir kendi çapımda ama gel gör ki bir şeyi gözümden kaçırsam ve eşim ne kadar disiplinsizsin dese gözüm dönüyor. Bir kişiye disiplinsizlik yaptın demek başka "disiplinsizsin" demek başka. Birisi anlık bir hatadır olabilir ama diğeri kişiliğine yapılmış bir saldırı.... Abartıyor muyum....

Ya kesinlikle haklısın elbette değil. Haklıyken haksız konuma düşüyorum malesef. Tedavi ücretleri de çok pahalı. Acaba kitap falan mı okusam

Aynısını eşim yapar zaman zaman. Yani surat ifadesini gören dünyayı başına yıktım zanneder. Emin olun çok yıpratıcı oluyor.
Evet farkındayım..... ama başa çıkamıyorum. Hani başa çıktım desem sonra yine patlak veriyor. Ben yalnız ölücem galiba

bence eşiniz size fazla baskı yapıyor.

yani dosyayı sildi diye herkes kızar istiyor ki hiç kızılmasın oh hayat ona güzel olsun ama o size cimriliğiyle kızabilsin her şeye. evde ipler onun elinde olsun istiyor.

siz de içinize atıp durduğunuzdan belki öfke patlamaları yaşıyorsunuz kontrolünüz yok. bence ilişki terapisi lazım size ama eminim onun da parasına laf eder.

biraz daha sakin kalmaya çalışın annesiniz anladığım kadarıyla. alttan almayın ama bağırıp birşeyleri de kırmayın. o size savurgan diyorsa siz de ona cimri diyin. yalnız bu sefer o öfkelenip bağırıp çağırmaya başlarsa şaşırmayın.

Ya kesinlikle haklısın elbette değil. Haklıyken haksız konuma düşüyorum malesef. Tedavi ücretleri de çok pahalı. Acaba kitap falan mı okusam
Bende de aynısı var. İyi hissetmek diye bir kitap tavsiye ettiler iyi yorum da almış. Aynı yazarın çiftlere özel birlikte iyi hissetmek kitabıyla takım yapılmış onu aldım bakalım nolcak

Anladığım kadarıyla çalışıyorsunuz. Maaşinızı ayırın. Eşiniz kendi maaşından tasarruf yapsın. Bir de birşeyleri kırıp dökmeyin. Sonrasında bir de temizlemesi var. Canınıza yazık.

Öfke kontrolünüz yok. Ve ben bu sorunu kitap okuyarak çözen görmedim hiç. Ama okuyun siz yine de.

Maaşını ayırdı zaten, o yaptı bunu, bu çok canımı yaktı, zira senin paran benim paramolucaksa aile olmanın anlamı ypk gözümde. En son olay buradan patlak verdi

Göz dönmesi eşyalara zarar verme elbette ki abartı. İstemediğiniz birşey duyduğunuz da bundan hoşlanmadığınızı dile getirebilirsiniz ama bunun bir sınırı olmalı.

Eşiniz tasarruflu diye sizde aynı ölçüde tasarruflu olamazsınız yalnız. Bizde eşimle bu konudan farklıyız mesela ama ortak bir nokta bulduk. Size bir normal gelen eşinize fuzuli gözükebilir bu konuda kendinizi bastırmak yerine konuşmayı deneyin, mesela aylık gelirinize göre birikim için bir miktar ayrırsınız kalanıyla da istediğini harcarsınız.

Öfke ile ilgili olarak da Öfke Dansı diye bir kitap var, faydası dokunacaktır. Ama terapisiz çözülür mü bilmiyorum.

Maaşını ayırdı zaten, o yaptı bunu, bu çok canımı yaktı, zira senin paran benim paramolucaksa aile olmanın anlamı ypk gözümde. En son olay buradan patlak verdi
Eeee ne güzel işte. Canınız beşik mi istiyor yatak mı ne istiyorsanız alın. Ekonomik baskı görmek hoşunuza mı gidiyor. Eşinizin tepki verdiği şey beşik yani keyfi birşey de değil.

Ben onu kızarak dövmeyeyim ama o beni cimriliği ile dövebilsin demiş arkadaş, evet bunu ben de hissediyorum uzun zamandır ama işin içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum. Aslında eşim tatlı dille ısrar etsem kabul ediyor alıyor. Ama aylar sonra gözüme sokuyor. O an tamam dediği şey aylar yıllar sonra bana savurganlık olarak dönüyor. Ayırdık artık cebimizi. Ama bu cimrilik meselesi bir misaldi.
Başka konularda da böyleyim. Konuşarak çözüme ulaşmaya çalışıyorum önce fakat daha önce defalarca konuştuğum bir meselede hala sinirimi bozacak cevaplar alıyorsam tahammülüm kalmıyor.

Bende de aynısı var. İyi hissetmek diye bir kitap tavsiye ettiler iyi yorum da almış. Aynı yazarın çiftlere özel birlikte iyi hissetmek kitabıyla takım yapılmış onu aldım bakalım nolcak
Eeee ne güzel işte. Canınız beşik mi istiyor yatak mı ne istiyorsanız alın. Ekonomik baskı görmek hoşunuza mı gidiyor. Eşinizin tepki verdiği şey beşik yani keyfi birşey de değil.

Ama ben kendimi törpüleyemezsem bu evlilik bitecek. Zaten sevgisinin kalmadığını hissediyorum. Ama kazanmak istiyorum. Eşim tatlı dille söylenince yapan alan biri. Ama bazen öyle şeyler söylüyo gerçekten diliyle dövüyo ve benim o an gözüm dönüyo. Aslında yine konuşarak tatlıya bağlayabilirim ama daha önce konuştuğum bir şeyi tekrar konuşmaya tahammülüm azalıyor. Hatta içimden "beni takmıyor, sevmiyor" diye geçirip çığrımdan çıkıyorum

Öfke kontrolünüz yok, tedavi olmalısınız fakat eşiniz de benzin döküyor ateşe. Sorun tek taraflı değil. Hele cimrilik kolay tahammül edilecek bir şey değil. Eşinde ayrıca kendine çeki düzen vermeli.
Ben sizin yerinizde olsam bütçeleri ayırır. Kendi hesabıma çalışırım.

Ben değil o bütçeleri ayırdı. Bu da beni üzdü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…