Kavga etmeyi bilmiyorum çirkinleşiyorum

Diğer mesajlarınızı da okudum eşiniz sizi sürekli eleştiren biri mi? Eğer öyleyse suçu sadece kendi üzerinize almayın derim, siz öfke kontrolü kendiniz için sağlamaya çalışın elbette ama evlilikte bir taraf eleştiren konumundaysa sürekli diğer tarafın sakin kalabilmesi oldukça zor olur.

Evliliğimizin ilk zamanları eşimde eleştirirdi ve bizim en çok tartıştığmız zamanlar o zamanlardı. Hala aynı şekilde eleştirmeye devam etseydi beni, ben devam edemezdim muhtemelen. iki taraflı da bakın hatalarınıza.

Sürekli eleştiriyor diyemem hakkını yemeyeyim. Para harcama meselesi hariç diğer konularda pek eleştirmez. Belki de eleştirmekten korkuyor kızarım diye. Öyle hissediyorum.

Üzgünüm ama kavgada aşırı ses yükseltmek, yumruk ve dış sıkmak, eşyaya ya da kendine zarar vermek de bir şiddettir. Ki saga sola şuursuzca zarar vermeniz çok da sağlıklı dusunemediginizi gösteriyor. Evlilikte kavga, anlaşmazlıklar mutlaka oluyor ama bunların asılmasının yegane sebebi seviyeyi korumaktır. Sevmeyi herkes iyi kötü bilir ama kavga etmeyi seviyelu sekilde konuşabilmeyi bilen insanlar mutlu olabiliyor. Önemli bir iletişim probleminiz olabilir ben size çift terapisi öneriyorum kesinlikle bunun üzeri ne gitmeden kestirip atmayın evliliginizi.

Sürekli eleştiriyor diyemem hakkını yemeyeyim. Para harcama meselesi hariç diğer konularda pek eleştirmez. Belki de eleştirmekten korkuyor kızarım diye. Öyle hissediyorum.
O zaman muhakkak destek alın, kitaplar yardımcı olsada eksik kalabilir. Aslında öfkeyi kontrol etmekten çok niye bu kadar öfkelendiginizin tespit edilmesi lazım. Çünkü bu tarz durumların altında daha önce yaşadığımız şeylerin de etkisi olabiliyor.

Çok bilinçli bir yorum yazmışsınız belli ki psikolojiden anlayan birisiniz. Durumum müsait değil şu an hele ki çift terapisi seansı baya pahalı. Önerebileceğiniz bir kitap var mı. Sorunun eşimde olmadığını biliyorum en azından kendimi düzeltmeye çalışayım

Önerecegim bir kitap yok ama bir takım tavsiyelerim var. Bence kendinize saygı duyan bir kadınsınız. Karşınızdaki size nankörlük de etse, haksızlığa da uğrasanız adeta bir çocuk gibi bunu çığlık çığlığa aktarmanıza gerek yok. Bizler yetişkiniz ve bu hayatta kendimizi geliştirip güzel bir iletişim yeteneği elde ediyoruz. Bağırıp çağıran birinin ne dediğimden çok nasıl dediğine odaklanilir. Ruh halinizi yumusatin, ilişkinizi kusurlarıyla kabul edin ve değişimi biraz zamana bırakın. Bağırarak değil dogru zamanda güzel konuşarak halledin. Sinir aninin geldigi o anda kendinizi tutun pişman olduğunuz zamanları düşünerek bir iki saat kendinizi çekin. sonra güzelce ne istediğinizi anlatın ve ardindan akışına bırakın.
eşinize cimri demissiniz mesela ben öyle birisine direk şunu al demektense o şeyin lazım olduğunu anlatır ve öyle ikna olmasını beklerdim. Erkeklerin tamamiyle üslup ile ilgilendiğini düşünüyorum. Ne kadar haklı da olsanız hircinlikla kaybedersiniz.

acilen tedavi ol, keşke düzelmeden çocuk yapmaya kalkmasaydın.Allahtan naifsin bir de naif olmasan elinde testereyle geziceksin sokaklarda herhalde.

kitap okuyarak düzelecek şey değil bunlar.kitap da pahalı ayrıca.devlet hastanesinde doktora giderseniz özel klinik seans ücreti ödemezsiniz.bahane bulmayın tedaviye gitmemek için.

kitap okuyarak düzelecek şey değil bunlar.kitap da pahalı ayrıca.devlet hastanesinde doktora giderseniz özel klinik seans ücreti ödemezsiniz.bahane bulmayın tedaviye gitmemek için.
Hiç denediniz mi bilmiyorum ama birkaç ayda bir geliyor devlette sıra

Bazen cümleleri beni de çileden çıkarıyor

Tamam öfke kontrolünüz yok. Ama eşiniz de tahrik unsurlarını fazlasıyla içeriyor. Cimri ile tutumlu kavramlarını karıştırmamak lazım. Sürekli bişeylerin lafını yapıp, zehir edenle de hayat zor geçer. Allah yardımcınız olsun. Bu huylar törpülenecek gibi değil. Tartışma ortamı yaratmaya müsait eşiniz. Sakin kalsanız, tedavi olsanız, görmezlikten gelseniz bile bir lafıyla sinirler zıplar. Zor gerçekten

Sadece eşinizle olan iletişiminizi anlatmışsınız. Öfke kontrol problemini başkalarıyla da yaşıyor musunuz yoksa sadece eşinize mi böylesiniz?
Ve ne zamandan beri bu böyle?

Yaptığınız şeyler çok korkunç çünkü, yere bardak atıp kırmak nedir ne kadar tehlikeli bir hareket hani karşınızdakine direk atsanız en azından değdiği yer zarar görür, ama parçaları gözüne yüzüne sıçrasa kör olabilir vs.
Bu hareketleri yapıp ertesi gün normal hayatınıza dönmek de mümkün değil yani, sizin için mümkün olsa karşıdaki için değil. Mesela iş arkadaşlarınıza karşı öfkenizi kontrol edebiliyor musunuz? Ediyosanız nasıl?

bence esınız sıze fazla baskı yapıyor
son damlanızdasınız
en ufak seyınde oyuzden patlıyorsunuz
ofke patlaması yasamanızın sebebı esınız
baskasıyla olmuyor bırtek esınızle oluyor
sız kavga etmeyı bılmeyen cırkef bırı olsaydınız herkesle aynı olurdunuz

Psikolojik olarak kesinlikle destek alın bunu eşiniz evliliginiz için değil sadece kendiniz için yapın . Öfke kontrolü tedavileri var uzmanlar en zorlusunu altı ayda hallediyorlar. Eşinizin beşik alışverişine laf etmesi tabiki hiç mantıklı değil ama normal hatalarda tartışmalarda olayı büyütmek hiç hoş değil . Eşim de ben de hatalar yapıyoruz ikimizde birbirimize olsun önemli değil yeniden deneriz halledilmeyecek bişey değil vs vs gibi cümleler kurariz birbirimize . İndirmesi zor olsa bile sildigi bi dosyada eşime sinirlenmezdim dosyayı bulamıyorum sanırım silmissin vs derim o da indirme konusunu halleder fark etmemisim ya da yanlışlıkla oldu vs der benim sinirlenmem için kasıtlı olarak benim sinirlerimi bozması lazım ve bunu ısrarla yapması lazım zaten eğer kasıt varsa bu direkt beni sevmediğini düşündürür. Evlilik destek olmak demektir anlayış gerektirir hatalar yapılmış olsa bile hoşgörü lazım yoksa evlilik yürümez inanın tedavi olduktan sonra daha huzurlu olursunuz. İnşallah sorununuzu doğru şekilde cozersiniz

hak
Evdeki ıvır zıvıra 2bin verdim deyip ,
Tedaviye pahalı demek...
İronik.
haklısınız biraz tuhaf geliyor. Aslında ben bile ıvır zıvır olarak nitelediğim şeyler normal evler için gerekli şeyler. Mesela koridor yolluğu, benim yoktu ve almak istedim nerden baksan bu bile bin lira tutuyor zaten, bir vazo alsanız en az elli lira, masaörtüsü vs eşimin laf ettikleri bunlar. Normal evlerde zaten olan şeyler

Ya kesinlikle haklısın elbette değil. Haklıyken haksız konuma düşüyorum malesef. Tedavi ücretleri de çok pahalı. Acaba kitap falan mı okusam

Melisa çayı iç bari kitapla olmaz o.
Tabiiki tedavi ol, sağlıktan önemli ne olabilir ki... Hatta demir eksikliği bile olabilir. O da böyle ani sinirlenmeye sebeb olabiliyor.

Bir de ufak tavsiye sinirlendiğin zaman ayaktaysan otur. Oturuyorsan uzan. Peygamberimizin tavsiyesi var bu konuda.

“Öfke şeytandandır, şeytan ateştendir, ateş ise su ile söndürülmektedir, öyleyse biriniz sinirlendiği zaman abdest alsın.”

“Biriniz ayakta iken öfkelenirse hemen otursun, öfkesi geçerse ne âla, geçmezse yatsın.”

Hırsızın hiç mi suçu yok demeye geldim. Bence siz sinrinizi biriktrip biriktrip boşaltıyorsunuz.

Ben de cimri insana fitil olurum, ama anında tepkimi veririm, o yüzden büyük patlamalar yaşamıyorum.

Sevmeyeni de var ama youtubedan Adem Güneşin kendini onarma ile ilgili videolarını izleyin derim. Sanirim 39.video.Cocuklugumuzla alakalı bir durum malesef ve bunun farkına varmak size çok şey kazandiracak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…