Diğer mesajlarınızı da okudum eşiniz sizi sürekli eleştiren biri mi? Eğer öyleyse suçu sadece kendi üzerinize almayın derim, siz öfke kontrolü kendiniz için sağlamaya çalışın elbette ama evlilikte bir taraf eleştiren konumundaysa sürekli diğer tarafın sakin kalabilmesi oldukça zor olur.Ama ben kendimi törpüleyemezsem bu evlilik bitecek. Zaten sevgisinin kalmadığını hissediyorum. Ama kazanmak istiyorum. Eşim tatlı dille söylenince yapan alan biri. Ama bazen öyle şeyler söylüyo gerçekten diliyle dövüyo ve benim o an gözüm dönüyo. Aslında yine konuşarak tatlıya bağlayabilirim ama daha önce konuştuğum bir şeyi tekrar konuşmaya tahammülüm azalıyor. Hatta içimden "beni takmıyor, sevmiyor" diye geçirip çığrımdan çıkıyorum
Sürekli eleştiriyor diyemem hakkını yemeyeyim. Para harcama meselesi hariç diğer konularda pek eleştirmez. Belki de eleştirmekten korkuyor kızarım diye. Öyle hissediyorum.Diğer mesajlarınızı da okudum eşiniz sizi sürekli eleştiren biri mi? Eğer öyleyse suçu sadece kendi üzerinize almayın derim, siz öfke kontrolü kendiniz için sağlamaya çalışın elbette ama evlilikte bir taraf eleştiren konumundaysa sürekli diğer tarafın sakin kalabilmesi oldukça zor olur.
Evliliğimizin ilk zamanları eşimde eleştirirdi ve bizim en çok tartıştığmız zamanlar o zamanlardı. Hala aynı şekilde eleştirmeye devam etseydi beni, ben devam edemezdim muhtemelen. iki taraflı da bakın hatalarınıza.
O zaman muhakkak destek alın, kitaplar yardımcı olsada eksik kalabilir. Aslında öfkeyi kontrol etmekten çok niye bu kadar öfkelendiginizin tespit edilmesi lazım. Çünkü bu tarz durumların altında daha önce yaşadığımız şeylerin de etkisi olabiliyor.Sürekli eleştiriyor diyemem hakkını yemeyeyim. Para harcama meselesi hariç diğer konularda pek eleştirmez. Belki de eleştirmekten korkuyor kızarım diye. Öyle hissediyorum.
Çok bilinçli bir yorum yazmışsınız belli ki psikolojiden anlayan birisiniz. Durumum müsait değil şu an hele ki çift terapisi seansı baya pahalı. Önerebileceğiniz bir kitap var mı. Sorunun eşimde olmadığını biliyorum en azından kendimi düzeltmeye çalışayımÜzgünüm ama kavgada aşırı ses yükseltmek, yumruk ve dış sıkmak, eşyaya ya da kendine zarar vermek de bir şiddettir. Ki saga sola şuursuzca zarar vermeniz çok da sağlıklı dusunemediginizi gösteriyor. Evlilikte kavga, anlaşmazlıklar mutlaka oluyor ama bunların asılmasının yegane sebebi seviyeyi korumaktır. Sevmeyi herkes iyi kötü bilir ama kavga etmeyi seviyelu sekilde konuşabilmeyi bilen insanlar mutlu olabiliyor. Önemli bir iletişim probleminiz olabilir ben size çift terapisi öneriyorum kesinlikle bunun üzeri ne gitmeden kestirip atmayın evliliginizi.
Önerecegim bir kitap yok ama bir takım tavsiyelerim var. Bence kendinize saygı duyan bir kadınsınız. Karşınızdaki size nankörlük de etse, haksızlığa da uğrasanız adeta bir çocuk gibi bunu çığlık çığlığa aktarmanıza gerek yok. Bizler yetişkiniz ve bu hayatta kendimizi geliştirip güzel bir iletişim yeteneği elde ediyoruz. Bağırıp çağıran birinin ne dediğimden çok nasıl dediğine odaklanilir. Ruh halinizi yumusatin, ilişkinizi kusurlarıyla kabul edin ve değişimi biraz zamana bırakın. Bağırarak değil dogru zamanda güzel konuşarak halledin. Sinir aninin geldigi o anda kendinizi tutun pişman olduğunuz zamanları düşünerek bir iki saat kendinizi çekin. sonra güzelce ne istediğinizi anlatın ve ardindan akışına bırakın.Çok bilinçli bir yorum yazmışsınız belli ki psikolojiden anlayan birisiniz. Durumum müsait değil şu an hele ki çift terapisi seansı baya pahalı. Önerebileceğiniz bir kitap var mı. Sorunun eşimde olmadığını biliyorum en azından kendimi düzeltmeye çalışayım
kitap okuyarak düzelecek şey değil bunlar.kitap da pahalı ayrıca.devlet hastanesinde doktora giderseniz özel klinik seans ücreti ödemezsiniz.bahane bulmayın tedaviye gitmemek için.Çok bilinçli bir yorum yazmışsınız belli ki psikolojiden anlayan birisiniz. Durumum müsait değil şu an hele ki çift terapisi seansı baya pahalı. Önerebileceğiniz bir kitap var mı. Sorunun eşimde olmadığını biliyorum en azından kendimi düzeltmeye çalışayım
Hiç denediniz mi bilmiyorum ama birkaç ayda bir geliyor devlette sırakitap okuyarak düzelecek şey değil bunlar.kitap da pahalı ayrıca.devlet hastanesinde doktora giderseniz özel klinik seans ücreti ödemezsiniz.bahane bulmayın tedaviye gitmemek için.
Bazen cümleleri beni de çileden çıkarıyorAma ben kendimi törpüleyemezsem bu evlilik bitecek. Zaten sevgisinin kalmadığını hissediyorum. Ama kazanmak istiyorum. Eşim tatlı dille söylenince yapan alan biri. Ama bazen öyle şeyler söylüyo gerçekten diliyle dövüyo ve benim o an gözüm dönüyo. Aslında yine konuşarak tatlıya bağlayabilirim ama daha önce konuştuğum bir şeyi tekrar konuşmaya tahammülüm azalıyor. Hatta içimden "beni takmıyor, sevmiyor" diye geçirip çığrımdan çıkıyorum
Belki de.... Allahtan naifim ve zaten çözüm arayan birine böyle cevap vermeyecek kadar da anlayışlıyım çok şüküracilen tedavi ol, keşke düzelmeden çocuk yapmaya kalkmasaydın.Allahtan naifsin bir de naif olmasan elinde testereyle geziceksin sokaklarda herhalde.
Evdeki ıvır zıvıra 2bin verdim deyip ,Ya kesinlikle haklısın elbette değil. Haklıyken haksız konuma düşüyorum malesef. Tedavi ücretleri de çok pahalı. Acaba kitap falan mı okusam
Psikolojik olarak kesinlikle destek alın bunu eşiniz evliliginiz için değil sadece kendiniz için yapın . Öfke kontrolü tedavileri var uzmanlar en zorlusunu altı ayda hallediyorlar. Eşinizin beşik alışverişine laf etmesi tabiki hiç mantıklı değil ama normal hatalarda tartışmalarda olayı büyütmek hiç hoş değil . Eşim de ben de hatalar yapıyoruz ikimizde birbirimize olsun önemli değil yeniden deneriz halledilmeyecek bişey değil vs vs gibi cümleler kurariz birbirimize . İndirmesi zor olsa bile sildigi bi dosyada eşime sinirlenmezdim dosyayı bulamıyorum sanırım silmissin vs derim o da indirme konusunu halleder fark etmemisim ya da yanlışlıkla oldu vs der benim sinirlenmem için kasıtlı olarak benim sinirlerimi bozması lazım ve bunu ısrarla yapması lazım zaten eğer kasıt varsa bu direkt beni sevmediğini düşündürür. Evlilik destek olmak demektir anlayış gerektirir hatalar yapılmış olsa bile hoşgörü lazım yoksa evlilik yürümez inanın tedavi olduktan sonra daha huzurlu olursunuz. İnşallah sorununuzu doğru şekilde cozersinizİki sorunum var:
1.si : Genel anlamda iç huzuru olan, naif kibar olmaya çalışan, meseleleri kavga etmeden çözmeye çalışan biriyim.Ama sanırım eşime karşı bunu yapamıyorum. Örneğin yapma dediğim bir şeyi yapmışsa "off bin kere söyledim" deyip çıkışıyorum. Örnek vermek gerekirse bilgisayardan kaldırma dediğim bir dosyayı kaldırmış mesela eşim indirmek zaman alıyor ufak kızdım sandım ama eşime göre çok kızmışım bunu birinin yanında yapsam millet "aa eşine ne biçim davranıyor" dermiş. Ya diyeceksiniz ki bu herkeste olabilir ama ben her yerimle kızıyormuşum farkında değilim dilim yüzüm tavrım öyle oluyormuş ki sanki büyük bir şeymiş gibi hissettiriyormuşum. Bu sorunumun aslında küçük bölümüydü. Aslında bunu biraz biraz aştımkendi çabamla. Çok daha büyük olan sorunum:
2.si : Genel olarak iyi halim devam ediyor ediyor sonra bir an geliyor ki bir hayal kırıklığı örneğin, gözüm dönüyor. Etrafımdaki eşyaları kırıyorum, sinirden elime koluma zarar falan veriyorum. Örneğin, eşim biraz cimri biri, tamam kabul ettim ve elimden geldiğince tasarruflu davranıyorum. Ama luzumlu şeyleri bile alırken (örneğin beşik) o an laf etmese bile sonradan sen ne kadar savurgansın senin yüzünden birikim yapamıyoruz deyince..... bende kayış kopuyor. O an elimde bardak mı var gözüm dönüyor "ya sen nasıl bana bunu dersin nankör" diyorum aniden yere atıyorum kırıyorum, büyük hıçkırıklarla ağlıyorum ya da benzer şeyler. Keşke küsüp başka odaya gidebilsem... Beni tanıyan seven bir insan bana bunu nasıl der bunu bana nasıl yapar ben bu muameleyi hak etmiyorum gibi düşünceler aklımdan geçiyor o an. Uzatmayayım.
Artık kendimden bıktım, eşimde bıktı. Boşanmayı düşünüyoruz. Çünkü ben kavga etmeyi bile bilmeyen çirkef biriymişim. Onun için değil kendim için kendimi düzeltmek istiyorum. Yardım ederseniz, kitap önerisi ya da tecrübe falan memnun olurum, sevgiler.
haklısınız biraz tuhaf geliyor. Aslında ben bile ıvır zıvır olarak nitelediğim şeyler normal evler için gerekli şeyler. Mesela koridor yolluğu, benim yoktu ve almak istedim nerden baksan bu bile bin lira tutuyor zaten, bir vazo alsanız en az elli lira, masaörtüsü vs eşimin laf ettikleri bunlar. Normal evlerde zaten olan şeylerEvdeki ıvır zıvıra 2bin verdim deyip ,
Tedaviye pahalı demek...
İronik.
Ya kesinlikle haklısın elbette değil. Haklıyken haksız konuma düşüyorum malesef. Tedavi ücretleri de çok pahalı. Acaba kitap falan mı okusam
Hırsızın hiç mi suçu yok demeye geldim. Bence siz sinrinizi biriktrip biriktrip boşaltıyorsunuz.İki sorunum var:
1.si : Genel anlamda iç huzuru olan, naif kibar olmaya çalışan, meseleleri kavga etmeden çözmeye çalışan biriyim.Ama sanırım eşime karşı bunu yapamıyorum. Örneğin yapma dediğim bir şeyi yapmışsa "off bin kere söyledim" deyip çıkışıyorum. Örnek vermek gerekirse bilgisayardan kaldırma dediğim bir dosyayı kaldırmış mesela eşim indirmek zaman alıyor ufak kızdım sandım ama eşime göre çok kızmışım bunu birinin yanında yapsam millet "aa eşine ne biçim davranıyor" dermiş. Ya diyeceksiniz ki bu herkeste olabilir ama ben her yerimle kızıyormuşum farkında değilim dilim yüzüm tavrım öyle oluyormuş ki sanki büyük bir şeymiş gibi hissettiriyormuşum. Bu sorunumun aslında küçük bölümüydü. Aslında bunu biraz biraz aştımkendi çabamla. Çok daha büyük olan sorunum:
2.si : Genel olarak iyi halim devam ediyor ediyor sonra bir an geliyor ki bir hayal kırıklığı örneğin, gözüm dönüyor. Etrafımdaki eşyaları kırıyorum, sinirden elime koluma zarar falan veriyorum. Örneğin, eşim biraz cimri biri, tamam kabul ettim ve elimden geldiğince tasarruflu davranıyorum. Ama luzumlu şeyleri bile alırken (örneğin beşik) o an laf etmese bile sonradan sen ne kadar savurgansın senin yüzünden birikim yapamıyoruz deyince..... bende kayış kopuyor. O an elimde bardak mı var gözüm dönüyor "ya sen nasıl bana bunu dersin nankör" diyorum aniden yere atıyorum kırıyorum, büyük hıçkırıklarla ağlıyorum ya da benzer şeyler. Keşke küsüp başka odaya gidebilsem... Beni tanıyan seven bir insan bana bunu nasıl der bunu bana nasıl yapar ben bu muameleyi hak etmiyorum gibi düşünceler aklımdan geçiyor o an. Uzatmayayım.
Artık kendimden bıktım, eşimde bıktı. Boşanmayı düşünüyoruz. Çünkü ben kavga etmeyi bile bilmeyen çirkef biriymişim. Onun için değil kendim için kendimi düzeltmek istiyorum. Yardım ederseniz, kitap önerisi ya da tecrübe falan memnun olurum, sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?