Evet bu soruyu kendime de sordum, eşim dışında böyle değilim daha gençken de anneme böyleydim ve sorumun cevabını içten içe şöyle buldum gerçekten çok sevdiğim birkişiye karşı beni kırdığı zaman çok tepki veriyorum. Sanırım böyle..Sadece eşinizle olan iletişiminizi anlatmışsınız. Öfke kontrol problemini başkalarıyla da yaşıyor musunuz yoksa sadece eşinize mi böylesiniz?
Ve ne zamandan beri bu böyle?
Yaptığınız şeyler çok korkunç çünkü, yere bardak atıp kırmak nedir ne kadar tehlikeli bir hareket hani karşınızdakine direk atsanız en azından değdiği yer zarar görür, ama parçaları gözüne yüzüne sıçrasa kör olabilir vs.
Bu hareketleri yapıp ertesi gün normal hayatınıza dönmek de mümkün değil yani, sizin için mümkün olsa karşıdaki için değil. Mesela iş arkadaşlarınıza karşı öfkenizi kontrol edebiliyor musunuz? Ediyosanız nasıl?
kesinlikle izleyeceğim teşekkür ederimSevmeyeni de var ama youtubedan Adem Güneşin kendini onarma ile ilgili videolarını izleyin derim. Sanirim 39.video.Cocuklugumuzla alakalı bir durum malesef ve bunun farkına varmak size çok şey kazandiracak
Ama ben artık teslim olmalıyım patlamamalıyım yoksa evliliğim elimde patlayacakHırsızın hiç mi suçu yok demeye geldim. Bence siz sinrinizi biriktrip biriktrip boşaltıyorsunuz.
Ben de cimri insana fitil olurum, ama anında tepkimi veririm, o yüzden büyük patlamalar yaşamıyorum.
Bütçeleri ayırdık ve benim param yok şu an tedavi için... memur değilim özelde bürom var ve işlemiyor. Hatta borç içindeyimMelisa çayı iç bari kitapla olmaz o.
Tabiiki tedavi ol, sağlıktan önemli ne olabilir ki... Hatta demir eksikliği bile olabilir. O da böyle ani sinirlenmeye sebeb olabiliyor.
Bir de ufak tavsiye sinirlendiğin zaman ayaktaysan otur. Oturuyorsan uzan. Peygamberimizin tavsiyesi var bu konuda.
“Öfke şeytandandır, şeytan ateştendir, ateş ise su ile söndürülmektedir, öyleyse biriniz sinirlendiği zaman abdest alsın.”
“Biriniz ayakta iken öfkelenirse hemen otursun, öfkesi geçerse ne âla, geçmezse yatsın.”
Bir kontrol olun. Troid problemi de aşırı sinir yapar. Hee bu cimrim benim cimrim diyorsan, tabii ki kabullenmeli ve tepkilerini dozunda,yerinde vermeyi öğrenmelisinAma ben artık teslim olmalıyım patlamamalıyım yoksa evliliğim elimde patlayacak
Bunun ben de farkındayım. Ama evliliğimi kurtarmak için başka çarem yok. Belki bitmiştir bile bilemiyorum. .. o kadar haklısınızki...... ama....İşte erkeklerin genel tavrı bu. Kadın haklıysa bile de çileden çıkıyo diye hoop kötü kadın damgasını vururlar. Halbuki bebeğine beşik almayı savurganlık olarak gören yaratıkta hiç problem yok demi. Bacım sendeki tek sorun öfle kontrolü. Ama o kontrolü kaybetyiren ayarsız eşinden başkası değil. Ay nasıl sinir oldum nasıl da kadına kendini suçlu hissettirmiş kurnaza bak sen hadi ordan be!
Zaten daha boşanmak için adım bile atılmamış, ama kocanın ilk eylemiii bütçeleri ayırmak..üstelik geliri olmayan bir kadından.İşte erkeklerin genel tavrı bu. Kadın haklıysa bile de çileden çıkıyo diye hoop kötü kadın damgasını vururlar. Halbuki bebeğine beşik almayı savurganlık olarak gören yaratıkta hiç problem yok demi. Bacım sendeki tek sorun öfle kontrolü. Ama o kontrolü kaybetyiren ayarsız eşinden başkası değil. Ay nasıl sinir oldum nasıl da kadına kendini suçlu hissettirmiş kurnaza bak sen hadi ordan be!
evet çok doğru noktaya değindiniz. bu hareketleri yapıp çıldırdıktan sonra eşiminyüzüne bakamıyorum. o da benim bakmıyor zaten, sadece asgari zorunlu şeyler konuşuyoruz.Sadece eşinizle olan iletişiminizi anlatmışsınız. Öfke kontrol problemini başkalarıyla da yaşıyor musunuz yoksa sadece eşinize mi böylesiniz?
Ve ne zamandan beri bu böyle?
Yaptığınız şeyler çok korkunç çünkü, yere bardak atıp kırmak nedir ne kadar tehlikeli bir hareket hani karşınızdakine direk atsanız en azından değdiği yer zarar görür, ama parçaları gözüne yüzüne sıçrasa kör olabilir vs.
Bu hareketleri yapıp ertesi gün normal hayatınıza dönmek de mümkün değil yani, sizin için mümkün olsa karşıdaki için değil. Mesela iş arkadaşlarınıza karşı öfkenizi kontrol edebiliyor musunuz? Ediyosanız nasıl?
Eşinizde sizin gibi evliliği kurtarmak istiyor mu peki? Yoksa yükü size atmış durumda mı, siz tek başınıza evliliği kurtaramazsınız, eşinizde isterse birşeyleri düzeltmek ancak öyle düzelir.Bunun ben de farkındayım. Ama evliliğimi kurtarmak için başka çarem yok. Belki bitmiştir bile bilemiyorum. .. o kadar haklısınızki...... ama....
İhtiyaçlarımı karşılar elbette ama bu saatten sonra ben kolay kolay birihtiyacımı on söyleyemem ki.....Zaten daha boşanmak için adım bile atılmamış, ama kocanın ilk eylemiii bütçeleri ayırmak..üstelik geliri olmayan bir kadından.
Ya insan bari evleri ayırana kadar sevdiğinin ihtiyacını görür, sevmese bile beraber geçen günlerinin hatrına bunu yapar... insan olan tabi...adam olan.
En son yine birşeyleri kırmalı kavga ettik pek konuşmuyoruz. Sen benim belamsın bu evliliği kurtarmanın anlamı yok boşanalım dedi, tamam dedim getir imzalayayım anlaşmalı boşanmayı dedim o da sen yaz getir dedi, öyle kaldı. Şu an soğuk sadece aramız birlikte kahvaltı ediyoruz çocuk sebebiyle konuşuyoruz iş hakkında konuşuyoruz ama soğuk soğuk. küs değiliz ama iki yabancı gibiyizEşinizde sizin gibi evliliği kurtarmak istiyor mu peki? Yoksa yükü size atmış durumda mı, siz tek başınıza evliliği kurtaramazsınız, eşinizde isterse birşeyleri düzeltmek ancak öyle düzelir.
Bende senin gibiydim aşırı hayal kırıklığı oluo sindiremeyip bağırıp çağırıp haksız duruma dusuodum 5 yıl oldu evleneli yendim bu huyumu eşim açık açık dedi bu hareketlerinden çok soguyorum senden diye hep empati yaptım oda çıldıracağım şeyleri yapmadı zamanla oturdu düzene sana önerim sakin davran konuşma kirginligini sakinleşince dile getir herşeye bağırıp cagirirsan ciddiye alinmazsin sormak istediğin bişey olursa yardımcı olurum yineYa kesinlikle haklısın elbette değil. Haklıyken haksız konuma düşüyorum malesef. Tedavi ücretleri de çok pahalı. Acaba kitap falan mı okusam
Ay inanmıyorum bi de bütçe mi aayırmış Allahın kırosu. Ya bacım sen bu adamı kaybedince ne kaybedeceğini sanıyorsun bu bildiğin düz MAL kaybı olur be. Yazık sana kendini suçla suçla aha adam hep haklı öyle mi? Daha neler hoşt köpek de o adama sen.Zaten daha boşanmak için adım bile atılmamış, ama kocanın ilk eylemiii bütçeleri ayırmak..üstelik geliri olmayan bir kadından.
Ya insan bari evleri ayırana kadar sevdiğinin ihtiyacını görür, sevmese bile beraber geçen günlerinin hatrına bunu yapar... insan olan tabi...adam olan.
tedavi için param yok dediniz; ee tedaviyi de onun için, evliliğiniz için istiyorsunuz. Bi zahmet söyleyin yani.İhtiyaçlarımı karşılar elbette ama bu saatten sonra ben kolay kolay birihtiyacımı on söyleyemem ki.....
çok önceden söylediğimde asla kabul etmemişti. Bilemiyorum artık sebebi para mı yoksa karısını delirtti derler diye mitedavi için param yok dediniz; ee tedaviyi de onun için, evliliğiniz için istiyorsunuz. Bi zahmet söyleyin yani.
Çocuğun da olduğu bir evde birşeyleri kırmalı kavga edilmesi çok kötü gerçekten önceki konunuza baktım eşinizin mandalina soyusunuza kadar hiçbir şeyi beğenmediği yazmışsınız bunu şunun için diyorum size yaklaşımı böyle olan bir eşe sakin kalmanız çok zor bu demek değil ki kırıp dökmeniz normal ama sizin öfke kontrolü yapabilmeniz için esinizin de sizi elestirmemesi lazım. Az önce sordum eleştirmiyor dediniz ama diğer konuda herseyinizi eleştirdiğini siz yazmışsınız.En son yine birşeyleri kırmalı kavga ettik pek konuşmuyoruz. Sen benim belamsın bu evliliği kurtarmanın anlamı yok boşanalım dedi, tamam dedim getir imzalayayım anlaşmalı boşanmayı dedim o da sen yaz getir dedi, öyle kaldı. Şu an soğuk sadece aramız birlikte kahvaltı ediyoruz çocuk sebebiyle konuşuyoruz iş hakkında konuşuyoruz ama soğuk soğuk. küs değiliz ama iki yabancı gibiyiz
çoğunlukla cevap veriyorum susuyor ama içinde kalıyor onun sonra yine kusuyor içindekini, ben de bunca açıklama yaptım demek ki beni sevmiyor ki sürekli muhalif deyip sinir krizi yaşıyorum. Aslında sevilmediğimi hissediyorum o an buyüzdenÇocuk kaç yaşındq bi mesleğiniz var mı ne bileyim şartlarınız ne bilmiyorum ama sizin bu ezikliğiniz adamın sizi daha çok ezmesine sebep oluyo. Öfke kontrolünüzğ tabi ki sağlayacaksınız onun eşle veya çocukla değil sizin kendinize faydası var ama o adam daha iyisini hakedecek karakterde bi adam değil. Biraz atak ol üste çık bunu yaparken ne kadar zeki ve kararlı olduğunu anlasın. Laflarına mantıklı tutarlı cevaplar ver zaten nasıl kıvrandığını görünce sinirlenmiyceksin gülesin gelir valla bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?