Kavga ettik esim evden kovdu .. napicam?

Siz ayrilmadigniz surece bisey degismez uzgunum. Bence ayrilin.
Benimde bi iliskim oldu daha once universitedeyken o esimden beterdi bide alkolikti, onuda cok sevdim ve beni sevdigine inandim o tam bir narsistti mesela, onlarca kez ayrildik baristik , sonunda defettim onu arkadaslarim herkes sasirmisti basarmama cunku gercek yuzunu gorupte ayrilamiyodum bi turlu biraktim gitti. Ustune baska biriyle -cok iyi biriyle 2 sene iliskim oldu ama sonra hayat iste ayrildik ve karsima esim cikti.
Bazen secimlerimizdede sorun oldugunu dusunuyorum.

Bu arada erkek arkadasim demissiniz, evlenmenizi cok tavsiye etmem. Sorunlar hakaretler cok daha boyut atliyo evlenince. Bence iyi dusunun yol yakinken.
Ben o süreçteyim şuan. Başta evleneceğim erkek olarak görürken. Gittikçe bir boşluk oluşmaya başladı içimde. Ama çok şey öğrendiğimi, büyüdüğümü düşünüyorum bu süreçte. Benim için başta onunla evlenmek hemen gelmesini istediğim bir şeyken şimdi korkup kaçtığım bir şey haline geldi. Kendimi emin olmadan zaten bu ateşe atamam. Çok zor. Yani sevgililiktede ayrılık evlilikte de ayrılık. Yani birbirinizin üstünde emeğiniz olunca. Hayatımın en önemli zamanlarında yanımda o olunca çok zor her şey. Her şey onu hatırlatacak hayatımda. Siz ne karar verirseniz verin kendinizden vazgeçmeyin. En önemliside bu süreçte bence çocuk konusunda çok dikkatli olun. Aranız çok iyi olduğu zamanda bunun büyüsüne kapılıp gitmeyin. Belki benden büyüksünüz ama size tek tavsiyem bu olabilir. Belki bir aile terapisti de mantıklı olabilir. Ben götürmek istemiştim hatta randevu dahi aldım. Ama götüremedim. Evli olsaydık inanın yaka paça götürürdüm. Evlenip boşanmak herkese kolay gelir ama çevremde gördüğüm kadarıyla özellikle kadın için kolay olduğunu düşünmüyorum. Bence ayrılmaktan önce son savaşınızı verin. Kitap okuyorsa doğan cüceloğlu okutabilirsiniz. Dinlerse tabi. Geçinmeyi istemek lazım tabi.

Terapiste gitmez ben giderken bile tonla laf etmisti.
Bosanmak ayrilmaktan zor birlikte yasiyoruz kac senedir aliskanliklar daha fazla oluyo..
umarim sen kurtulursun evlenmeden.
Cocuk konusunda dikkat edicem ve iliskiyle ilgili kararimida vericem. Son bi cirpinisim olabilir belki. Bunu nasil degerlendiririz bilemem bende kendi kendime yetmek icin bi girisimde bulunucam. Annemle paylasicam biraz olanlari yabanci kalmasin.. sonucta elde tutulur bi iliskimiz kalmadi.

Biz hiç ayrılmadık. 3 yıldır çok büyük kavgalar oldu ama bitti. Gitmesi için fırsat verdim gitmedi. Bende gitmedim. Açıkçası nasıl ayrılıyor insanlar ben anlamıyorum. O ve ben ikimizde birbirimizin ilkiyiz. 25 yaşında o şuan. Ne o ayrılığın ne olduğunu biliyor ne ben. Bir de öyle bir sorun var. İşte her şeyi zaman gösterecek ben akışına bıraktım. Siz de bırakın bence. Daha sakin olun. Gözlemleyin. Ayrılık bence kolay değil. Biraz sorgulayın. Belki bir çözüm bulursunuz. Ben onda beni üzen bir çok şeyi törpüledim. Benim için sabır bir çok seyın ilacı oldu. Neden yaptım neden bu kadar ugraştım dönüp baktığımda soruyorum kendime. Şimdi çok yoruldum. Ve son bir kırılma noktası oldu. Savaşmasını bekliyorum. Yalnızca bu. Zaman gösterecek. Duygusal hareket etmiyorum artık. Bence siz dedannenizin evine gitmeyin. Çok bitirmek istiyorsa kendiainin gitmesini söyleyin. Böyle bir hayatı beğenmiyorsa sizi beğenmiyorsa kapıyı ona gösterin. Kimi kimin evinden kovuyor. Biraz güçlü olun.

Evin anahtarını değiştir boşanma davası aç. Evde sen değil o gitsin. Böyle bir insan ile devam etmeyin. Size yazık. Zaten öfke anında gözü dönüyor belli. Ne yaptığını görüyor ne söylediğini. Yakında dayağını da yersiniz afiyetle öyle gözüküyor

Bu adam değişmez. Bunca hakaret eden adam zaten olmaz olsun. Lanet çay o bu hep bahane bu adam mutlaka birseyler bulup sana hakaret eder. Defolup gitsin hayatından yol yakından

Ay resmen herkes dil döküyor.
Kızlar dağılalım bence.
Tümümüz birleşsek bir kociş etmiyoruz.
Konu sahibi devam et canım, mükemmel bir evliliğin var.
Oradan bir evliliği bitirmesi çok kolay görünüyor sanırım. Dertli olan bir insana nasıl bu kadar acımasızca yazabiliyorsunuz anlamıyorum. Oradan konuşması oldukça kolay, ama sanırım bazı insanların bu tür üslupla konuşmaması için yaşaması gerekiyor bunları. Bu tür bir üsluba lüzüm yok. Konu sahibinin ihtiyacı olanın sizin kocişli mesajınız olduğunu sanmıyorum.

O is seyahatine gidiyo yarin zaten ondan bende annemlerde kalicam 1-2 gun hem degisiklik olur hemde onlari gormus olurum biraZ paylasip fikir almak destek istiyorum.. bilsin artik bunca zaman gizledim ama yeter bende tek basima kaldirmak istemiorum artik.
Anladim durumunuzu, bence pes edin inanin bu sekilde evlenirseniz cok daha zorluk yasarsiniz zamanda cabuk geciyo bi bakmissin 30 olmussun, dogru an geldiginde ayrilin derim ben.. yinede hakkinizda hayirlisi olsun..

Evet ihtiyacı olan kocişli mesaj çünkü bunun bir adım sonrası bu adamdan çocuk yapıp topluma kavga ortasında büyüyen, çatışan anne baba kurbanı psikolojisi bozuk birey yetiştirmek. Ben de toplumun parçası olarak bu durumdan etkileneceğim için yazarım, belki bu durum onu üzer ama döner bir kendine bakar.
İhtiyacı olan şey ayılmak artık.
İhtiyacı olan şey kendinin farkında olmak , yetişkin olduğunun, birey olarak değerli oldugunun ve bu değeri de kendisi istemedikçe kimsenin ona vermeyeceğinin farkında olmak.
Bunun yerine kendi durumundan yola çıkarak yaşadıklarını normalleştirmeye çalışmak ise saçmalık.
Size gelince yukarıda zaten yazmışsınız, hadi o evli, üzerinde toplum baskısı var, evlenmiş boşanmış olmanın yaratacağı algıdan korkuyor diyelim. Size ne oluyor ya hu? Sizi aşağılayan insana neredeyse tapacaksınız. Yok sevgileri sonsuzmuş. Kafalar pırıl pırıl.
Pardon ya yine ihtiyaç duyulmayan(!) şeyler yazdım.

Konu sahibesine sabır tavsiye edenler var. Bir kadın daha ne kadar sabırlı olabilir ki?
Parasızlığına, yokluğuna, hastalığına, işinin gücünün zorluğuna ve hatta kötü kayınvalideye, görümceye, eltiye sabreder bir kadın eş hatırı için ki o da bir yere kadar.
Bu eş olamamış kişiye kimin hatırına niye sabredecek. O adam değil mi bı kadını evden kovan, en ağır hakaretleri sıralayan?

Komu sahibesi boşanır mısınız o evde mi kalırsınız bilmem ama bebek işini erteleyin lütfen.
Hiçbir çocuk babasının annesine hakaret ettiğini duymamalı.

Ay sus sus neler yazmak istedim de sabrım üstün geldi..
İyiyken çok iyi seviyormuş falan fistan. O sevgi kırıntısı yetiyorsa yetinsinler boşver. Hastalık derecesinde bağımlıyım demek tabi ki zordur..

Ben en çok konu sahibi ve onun gibilerin adamın sevişmek amacıyla iyi yaklaştıkları anda ortaya çocuk çıkartacaklarından endişe ediyorum..

Ondan sonra "çocuk var ayrılamam" "çocuğum için bik bik bik..."
Sonra da kavgalı, hakaretli, şiddetli, gerilimli, ezilmiş pasif anneli evin içinde büyüyen insandan hayır bekle..

esim gitti biraz once, giderkende ben gidiyorum dedi, bende gule gule dedim.
bugun bir kargo gelicek onu odersin kredi kartiyla dedi, bende evde olmicam anneme gidiyorum dedim. bisi demedi gitti.
anneme gidicem bir iki saat icinde.

ben bagimli oldugumu kabul ediyorum zaten.
yoksa mumkun olmazdi bu zamana kadar ayrilmamam..
ne olursa olsun ayrilmamak bagimliliktir heralde. sınırım ne olucak bilmiyorum. bi arkadas yazmisti olduresiye dovmus kocasida oyle kacmis.

sabir degildir bu salaklik ve kendini ezdirmek.
bence hakarete psikolojik siddete sabredilmemeli. elin ayagin tuttugu surece, aklin yerinde oldugu surece.. keske sabrettigim kayinvalidem olsaydi gorumcem eltim, borc, esimin issizligi falan olsaydi, yinede umidimiz olurdu bu gunler gececek diye. ama bu cok temel bisey ve malesef kendimi cekip kurtaramiyorum bundan. kurtarmadikcada hakaret duymaya devam..

Gitme!!!

Önce sana hakaret ederken sesini kaydet sonra git ...

Ve tehdit edersin seni rezil ederim istediğim nafakayı vermezsen yahut boşanma ve nafakada işine yarar ses kaydı

Ama ses kaydı var diye sana iyi davranır seni eve alır o ses kaydını siler sonra yollar aman dikkat

En azından ciddiye aldığınız için sizi tebrik ediyorum. İnsanların dertlerini tiye alarak ukalaca bir yazı yazmanın doğru bir üslup olmadığını söyledim. Kadının derdi var gelmiş yazmış kendisini ezdiriyor diye siz eziyorsunuz. Eş bazen sizin sabrınıza ödül olarak hayatınızda var olur bazen imtihan olarak. Benimkisi yoldaşımı bulma süreci. Onunla bu yola girerken ne ondan öncesi oldu benim için ne de ondan sonrası olabiliri düşündüm. Şartlar evliliğe götürseydi bizi. Bende şuan bu kadının durumunda olabilirdim. Sizler için bu devirde koca boşamak hayatından bir insanı kolayca çıkarmak bir cümleye bakıyor anlaşılan. Onun ardından yaşanan acıyı, o alışkanlığı yaşanmışlığı kimsenin düşündüğü yok. Bol bol okuyorum, dinliyorum sorguluyorum bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum bu yolda. Bu evlilik konusunu düşünmeye başladığımdan beri o kadar çok hata bulup düzelttim ki kendimde. Siz her şeyi nasıl bu kadar basite indirgeyebiliyorsunuz anlamıyorum. Ben belki erkek arkadaşımdan ayrılırım. Yahut onunla evlenirim. Ama sonunda sınavımda sonuna kadar savaşmış olacağım mı evet. Evlenirsem kazanmış olacağım. Ayrılırsam evleneceğim o insanla olan ilişkimde içim sonsuz bir rahatlık içinde olacak. Benim bakış açım bu. Kadın hakları diye diye bunu bir ego savaşına dönüştürmeyin. Kadın değerlidir. Evet kadına yapılan onca zulüm var. Evet erkeklerin %90 ı egoist ve baskıcı. Ama kadının gücünü zekasıyla yapabileceklerini yoksayıp ta. Kocandan boşan deme hakkını kendinizde nasıl bulursunuz bilmiyorum. Evet sizin ukala deyiminizde kafalar pırıl pırıl. Çünkü kötü bir yürekle bakarsan bu dünyaya seninde o kocadan bir farkın kalmaz. O bana hakaret ediyor diye ben kendimi ezdiriyor değilim o kendini; eşine, sevgilisine hakaret eden aşagılık bir insan konumuna düşürüyor. Biraz daha olumlu bakın hayata. Sonunda kendi yaralarınızı sarma gücünü kendinizde bulasınız. Ben şuan onun karşısında dimdik duruyorum. Konu sahibide eminim duracaktır. Hayatta kestirip atmadan da ka
zanacağımız çok şey var. Ne yaşadınız bilmiyorum ama bu kadar kötümser konusmanın manası yok yapıcı olalım. O evden gitmek o kocayı boşamak en kolay yol. Onun karşısında dimdik durmak ona o dersi vermek ise zor olanı. Kötü insanlar hayatımızın her alanında var. Bence öfkelenmeyin. Bırakın gidiyorsa kendisi gitsin. Bütün kapıları açın gitmek istiyorsa gitsin. Sonuçta hakaret eden o şikayetçi olanda o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…