Kaybolmuş gibiyim.

belki hayatınızı komple değiştirmeniz gerekiyordur iş, ev hatta şehir, ülke, yakın çevreniz, gündelik rutinleriniz, görünümünüz vs. hepsi artık eski hayatınıza ve eski size dairdir
ona dair bastırdıklarınız da içinizden taşıyordur yani belki ağlamak, kötü hissetmek iyileşmektir. insanın bunları da hissetmesi gerekir. destek alın ama mükemmeliyetçi olmayın belki sadece değişiyorsunuz/değiştiniz
 
Bu durumda olmana bir sebep bulamıyorsan sorun var demektir

Çok yoğun tempolu bir hayatım oldu. Uzun bir süre mücadele edebildim, belki dediğim gibi başka şeylerle avutmaya çalışarak buralara getirdim kendimi, ama şu an hiç bir şey yapmak istemiyorum yani gözüm eskiden beni avutan şeyleri bile görmüyor. Şu an her şeyi bırakıp hiçliğe kavuşmak istiyorum sanki çok sevdiğim insanlarla bile paylaşımım kalmadı. İnsan içine çıkmak zor geliyor. İşe geliyorum yüzüme bir maske takıyorum hiç bir şeyim yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum. Her zaman başarılı olamıyorum ki bazen yüzüm ifademin çok donuk, mutsuz olduğunu insanlardan duyuyorum.
 
bipolar olabilir misiniz ? Çok yorucu bir ruh haliymiş, okurken ben yoruldum. İnşallah bir an önce tedavi olursunuz…

10 senedir kendimle mücadele ediyorum. Bir de buna hayatın getirdiği sorumluluklar eklenince iyice karıştım. Bir bakmışsınız iyiyim, mutluyum, enerjim tavan bir bir bakmışsınız dünyam başıma yıkılmış, acı çekiyorum. Yani bir öyleyim bir böyle. Ama şu son 3 aydır tamamen koptum, hiç bir şeyi gözüm görmeyecek kadar bunalmış durumdayım. Her şey çok üzerime geliyor. Geçenlerde yataktan öfkeyle uyanıp çığlıkla ben gidiyorum demiştim, anneanneme gittim o ruh halinden çıkabilmek için, çocukluğumun geçtiği ev belki bana kendimi iyi hissettirir diye. Bazen diyorum kapatsam telefonu atlayıp bir otobüse sadece gitsem kimsenin beni tanımadığı bir yere, kendimi iyi hissettiriyor böyle düşününce ama sonra ailem, yakınlarım bana ulaşamayacaklar işyerine ne diyeceğim? Herkes panikleyecek ulaşamadıkça polisi ararlar, kayıp zannedecekler daha çok tantana.
 
tükenmişlik yaşıyorsunuz hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum bende tabi herkesin baş etme şekli farklı benim 2-3 ay da bir kere bir hafta süren sağlam bir çöküşüm oluyor sonra o bir hafta içinde toplanıp kaldığım yerden devam ediyorum. ama o bir hafta hayat mucadelemde beni aşırı geriletiyor o süreçte çalışmayıp hazırdan yediğim için. bu tarz şeyler profesyonel destek almadan duzelmiyor ben aldığım halde böyleyim. ama en azından eskiye kıyasla biraz uzun soluklu normal yaşamaya başladım.
 

Evet, şuan kendimi eski ben gibi hissedemiyorum ve o kişi olmamanın yasını tutuyorum. Belki o yüzden kaçıp gitmek kendimi iyi hissettiriyor, kendimi yeniden bulmak gibi hissettiriyor. O zamanlardaki ben çok güzeldi enerjik mutlu, umutlu ve hayattan beklentisi olan biriydim.
 
Yakın zamanda yaptırmadım genelde demir eksikliğim var ilaç kullandım 1 sene.
Ben bu sene zihnimin dağınıklığı,eylemsiz kalmak istemem ile ilgili iç hastalıkları doktoruna başvurdum..d vitamini ve demir eksikliğini sık yaşayan birisiyim .Doktor hormonlarıma da bakılmasını önerdi Haşimato hastası olduğumu öğrendim
 

Adınıza çok sevindim, inşallah bende iyi hissederim. Benim öyle bir seçeneğim olmuyor ne yazık ki, hani durdurun dünyayı derler ya, kendim için bir süre her şeyi sessize alsam, tek kalsam belki iyi hissettirir ama her şeyi bıraksam iş beni bırakmaz. Departmanda tekim, her şey benden istenir. İşi sallamasam, bıraksam bu sefer borçlarım peşimi bırakmaz. Öyle bir döngünün içindeyim.
 
Bu durumda olmana bir sebep bulamıyorsan sorun var demektir
Kendini sorgulaman aslında tek birşeye bağlı değil
Depresyon,Anksiyete ve Tükenmişlik sendromu kendi değerini sorgularsın.Ben kimim ? neden burdayım? neye değerim? Aslında yokum gibi içsel bir çatışma olabilir.Bu kendine yeterince vakit ayıramaman ,kendini yetersizde hissetirebilir.
Çevrendede yeteri değeri alamadığındanda kaynaklanabilir
Sana şunu söyleyebilirim yok aslında varsın biz sesini duyduk buradan ve ben seni çok iyi anlıyorum çünkü bu hisleri ben yaşadım
Hayır sen varsın.Bu bedenin tepkisi bu ruhunun çığlığı hatırla o neşeli hallerini belki dünyada yükün biraz ağırlaşmış olabilir olsun artık kendini dinlendirme vakti kendin için birşeyler yapma vakti seni mutlu edecek şeyleri yap bakım olabilir aynaya bakıp gülümse..
 

Hormonlarıma baktırdım yakın zamanda T4,TSH, FSH falan değerler normal çıktı. Kuzenimde Haşimato çıktı o da sürekli uyuyordu.
 
Sizin vitamin yada kan değerlerinden ziyade hayatınızdaki insanlar hep fedakarlık yapmak mali durumlar gibi sizi bu kadar tükenmiş hissettiren ne anlamı varki noktasindasiniz öyle ise iyi olmak için radikal kararlar gerekli
 

Çok teşekkür ederim, hislerime tercüman olmuşsunuz. Umarım bende en kısa sürede durumdan çıkabilirim.
 
çelişkili geldi bana o zamanlar çok fazla şeyi yüklendiğinizi söylemişsiniz ben o zaman bastırdıklarınızın şuan dışarı taştığını düşünmüştüm sizin eskiden çok mutlu olduğunuzu düşünmedim
 
Sizin vitamin yada kan değerlerinden ziyade hayatınızdaki insanlar hep fedakarlık yapmak mali durumlar gibi sizi bu kadar tükenmiş hissettiren ne anlamı varki noktasindasiniz öyle ise iyi olmak için radikal kararlar gerekli


Ne yapabilirim inanın hiç bilmiyorum. Hani neşeli müzik dinlemek evet anlık iyi hissettiriyor, film seyretmek aynı şekilde. Ama sonra bir bakıyorum ben yine gitmişim çok derinlere ne ara girdim oraya farkında bile olmuyorum.
 


Çocukluğum ve Lise yıllarım en en sevdiğim zamanlardı çok mutluydum, esprili ve neşeliydim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…