- 19 Nisan 2020
- 185
- 239
- 103
PardonTabi ki hayır
Ben konu sahibi değilim, onun kocası bilezikleri vermekten yana
Hiçbir fikrim yok mal dağıtımı nasıl olacak. 4 katlı binada 2 katında abileri var. Biz oturmadık kiraya çıktık. Gecen konu geçti o evleri onlara verirler diyorlar. Bende eşime dedim biz oturmadık diye mi bize vermiyorlar hakkımız neyse onu isticez dedim. Şimdi yayla evi de var esim hakkını ister ama onlar ne yapar bilmiyorumBirsey sorabilirmiyim.kayinvalide kayinpeder vefat ettiginde mirascilarindan olucakmisiniz.
2 bileziği mihir olarak verdiler yazmışsınız ya hani. Eşinizin dini hassasiyeti varsa eğer youtube de mihrin kadının elinden zorla alınamayacağından ve mihir olan altın paranın tasarrufunun tamamen kadına ait olduğunun anlatıldığı videolar var açın izletin. 2 bilezik benim mihirim ben vermiyorum hakkım olan mihri elimden kim zorla alırsa helal etmiyorum hayrını görmesin diyin.Ben kasa tuttuğumu söylemedim kimseye altınlar bankada dedim. Eşime de üstüne her ay gram koyalım köşede dursun dedim öyle yapıyoruz üç beş aydır.
Aslında benim farkettiğim birsey oldu iki gündür. Eğer bizim durumumuz iyi olsaydı bizden para da kırpmaya çalışacaklardı. O yüzden su an sıkışık olmak ya da zor geçinmek konu degil. Bizi bize bıraktıklarında biz gayet iyi geçiniyoruz.
Dün akşam aramız iyiydi. Ama kırgın olduğunu görüyorum. Kırılsın eşimde olsa umrumda degil. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin birisi sana birsey derse vermiyor rızası olmadan alayım o parayı yiyebilecek misiniz de sucu bana at dedim. Tamam dedi. Onların öyle bir baskısı var ki ben bile rahatsız oluyorum. Eşim zaten ses çıkarsa ya da dert etmese bize ne dese sorun çözülecek. Duygu sömürüsü sonra da esimin üzüntüsü aramıza soğukluk soktu. Aileleri arasında para alışverişi cok. Neymiş arsayı alırken eniştesi vermiş bir kısmını geri istememiş. Eltim verdi 50 gram üç sene önce. Hala gram gram ödüyorlar. Onu örnek gösteriyorlar sağolsun zorda koymadı diye. Esimin gözünde de şimdi herkes kötü gün dostu ama ben cok katıyım. Tek üzüldüğüm bu ama sinirim bunu da bastırıyor. Bitseydi borçları kurtulsaydım.
Manipülasyoncu insanlardan nefret ederim. Dik durun. Gelininin 2 bileziğini istemeye utanmıyormusun sürekli huzur bırakmadınız evde diyin. Onlar manipule ediyorsa sizde edin. Milletin gelinlerinin kolları dolu kimse almıyor zorla alıyorsunuz diye sizde laf edin. Bu ne yahu gidip bankadan alsınlar.Uzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
O borclari asla bitmez. Tanıstıgım bir kadın demişti ki, illallah ettim, esimin ailesi yüzünden cocuklarımı okula harclıksız gonderdim, bir ev alırlar kocamla ortak odeyelim odenir derler, o biter nefes almadan arsaya girerler, evde soganım olmaz, yagım olmaz, dert edinmezler. Bir daha arsa dediler yıktım ortalığı, cocuklarım benden ahirette davacı olacak, yeter artık basedemiyorum diyordu. Asla gelmez sonu, sen bükülürsen eşin dikilir, bosver o bükülsün, tanısın seni, hakkını yedirmiyorsun diye ornek alsın aklı varsa...Ben kasa tuttuğumu söylemedim kimseye altınlar bankada dedim. Eşime de üstüne her ay gram koyalım köşede dursun dedim öyle yapıyoruz üç beş aydır.
Aslında benim farkettiğim birsey oldu iki gündür. Eğer bizim durumumuz iyi olsaydı bizden para da kırpmaya çalışacaklardı. O yüzden su an sıkışık olmak ya da zor geçinmek konu degil. Bizi bize bıraktıklarında biz gayet iyi geçiniyoruz.
Dün akşam aramız iyiydi. Ama kırgın olduğunu görüyorum. Kırılsın eşimde olsa umrumda degil. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin birisi sana birsey derse vermiyor rızası olmadan alayım o parayı yiyebilecek misiniz de sucu bana at dedim. Tamam dedi. Onların öyle bir baskısı var ki ben bile rahatsız oluyorum. Eşim zaten ses çıkarsa ya da dert etmese bize ne dese sorun çözülecek. Duygu sömürüsü sonra da esimin üzüntüsü aramıza soğukluk soktu. Aileleri arasında para alışverişi cok. Neymiş arsayı alırken eniştesi vermiş bir kısmını geri istememiş. Eltim verdi 50 gram üç sene önce. Hala gram gram ödüyorlar. Onu örnek gösteriyorlar sağolsun zorda koymadı diye. Esimin gözünde de şimdi herkes kötü gün dostu ama ben cok katıyım. Tek üzüldüğüm bu ama sinirim bunu da bastırıyor. Bitseydi borçları kurtulsaydım.
Uzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
Mirasa da siz karışmayın ama. O eşiniz ve ailesi arasındaki konu. Bireysel olarak sizin hiçbir hakkınız yok.Hiçbir fikrim yok mal dağıtımı nasıl olacak. 4 katlı binada 2 katında abileri var. Biz oturmadık kiraya çıktık. Gecen konu geçti o evleri onlara verirler diyorlar. Bende eşime dedim biz oturmadık diye mi bize vermiyorlar hakkımız neyse onu isticez dedim. Şimdi yayla evi de var esim hakkını ister ama onlar ne yapar bilmiyorum
Kp in nasıl sizin altınlarınız üzerinde hakkı yoksa sizin de malları üzerinde hakkınız yok. Eşinizle kendi ailesi arasında , siz müdahil olmayın.Hiçbir fikrim yok mal dağıtımı nasıl olacak. 4 katlı binada 2 katında abileri var. Biz oturmadık kiraya çıktık. Gecen konu geçti o evleri onlara verirler diyorlar. Bende eşime dedim biz oturmadık diye mi bize vermiyorlar hakkımız neyse onu isticez dedim. Şimdi yayla evi de var esim hakkını ister ama onlar ne yapar bilmiyorum
Mirasa da siz karışmayın ama. O eşiniz ve ailesi arasındaki konu. Bireysel olarak sizin hiçbir hakkınız yok.
Kp in nasıl sizin altınlarınız üzerinde hakkı yoksa sizin de malları üzerinde hakkınız yok. Eşinizle kendi ailesi arasında , siz müdahil olmayın.
Manipüle etmek evet o kadar kötüydüm ki ne yaşadığımı bile adlandıramadım. Esimin dik durması gerek ben yanlış birsey yapmıyorum. Trip attıklarında, sitem ettiklerinde gönül almaya çalışıyor. Ayıp ya ben bile istemiyorum bir daha bize güvenmeyin diyip dik durmuyor. Birde içine dert ediyor sanki suçlu gibi. O kadar mutsuz ki belli yani. Aramız iyi su an ama onların eşimi bu kadar sıkıştırıp acındırmasına dayanamıyorumManipülasyoncu insanlardan nefret ederim. Dik durun. Gelininin 2 bileziğini istemeye utanmıyormusun sürekli huzur bırakmadınız evde diyin. Onlar manipule ediyorsa sizde edin. Milletin gelinlerinin kolları dolu kimse almıyor zorla alıyorsunuz diye sizde laf edin. Bu ne yahu gidip bankadan alsınlar.
İşte eltilerim vermiş, eniştesi arsa alınırken vermis herkesin katkısı varmış. Şimdi laf açılınca insan mezara mı götürecek benim karım çıkardı verdi aslanlar gibi diyorlar. Eşimde mahcup oluyor kendince. Amaç beni kötü etmek herkes iyi herkes birbirine yardım ediyor ama siz kapıyı suratımıza kapattınız oldu. Yarın bir gün sizinde kötü gününüz olursa hangi kapıyı çalacaksınız demiş büyük abi. Olayı başka yere çekip eşimi benim kötü olduğuma mı inandırmaya çalışıyorlar anlamadımBilezikleri vermediniz diye kötü gelin olmadınız.
Onlar sizi zaten kötü olarak görüyor.
Şimdi bilezikleri verseniz iyi gelin mi olacaksınız?
Aman kızım canım kızım mi diyecekler?
Verip kötü olacağınıza vermeyip kötü olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?