Kayınbabam altınlarımı istiyor

Ay sakın vermeyin. Giderse geri gelmez o altınlar, kurulan cümlelerden belli. Hukuken de dinen de size ait o altınlar. Ne yapmak istiyorsanız onu yaparsınız. Kimse söz sahibi değil sizden başka.

Ben kasa tuttuğumu söylemedim kimseye altınlar bankada dedim. Eşime de üstüne her ay gram koyalım köşede dursun dedim öyle yapıyoruz üç beş aydır.
Aslında benim farkettiğim birsey oldu iki gündür. Eğer bizim durumumuz iyi olsaydı bizden para da kırpmaya çalışacaklardı. O yüzden su an sıkışık olmak ya da zor geçinmek konu degil. Bizi bize bıraktıklarında biz gayet iyi geçiniyoruz.
Dün akşam aramız iyiydi. Ama kırgın olduğunu görüyorum. Kırılsın eşimde olsa umrumda degil. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin birisi sana birsey derse vermiyor rızası olmadan alayım o parayı yiyebilecek misiniz de sucu bana at dedim. Tamam dedi. Onların öyle bir baskısı var ki ben bile rahatsız oluyorum. Eşim zaten ses çıkarsa ya da dert etmese bize ne dese sorun çözülecek. Duygu sömürüsü sonra da esimin üzüntüsü aramıza soğukluk soktu. Aileleri arasında para alışverişi cok. Neymiş arsayı alırken eniştesi vermiş bir kısmını geri istememiş. Eltim verdi 50 gram üç sene önce. Hala gram gram ödüyorlar. Onu örnek gösteriyorlar sağolsun zorda koymadı diye. Esimin gözünde de şimdi herkes kötü gün dostu ama ben cok katıyım. Tek üzüldüğüm bu ama sinirim bunu da bastırıyor. Bitseydi borçları kurtulsaydım.

Birsey sorabilirmiyim.kayinvalide kayinpeder vefat ettiginde mirascilarindan olucakmisiniz.
Hiçbir fikrim yok mal dağıtımı nasıl olacak. 4 katlı binada 2 katında abileri var. Biz oturmadık kiraya çıktık. Gecen konu geçti o evleri onlara verirler diyorlar. Bende eşime dedim biz oturmadık diye mi bize vermiyorlar hakkımız neyse onu isticez dedim. Şimdi yayla evi de var esim hakkını ister ama onlar ne yapar bilmiyorum

Vermeyin bence. Bize de normalde takılması beklenmeyen bir takı takılmıştı, dedim bunu geri isteyecek misiniz istemeyecek misiniz ona göre bağlayacağım ben bunu bir yere. Yok dediler o sizin artık. Bizim de kredi borcumuz vardı eşyalar için, onu ödedim onunla. 1 ay sonra kp ev alacaktı, o tutarda borç istediler. Dedim ben bunu size baştan sordum istemem dediniz ben de yatırdım bankaya veremem geri dedim kendi maaşımdan mı vereyim dedim. Sonra görümce bunun lafını yapmış. Ben de sinirlendim aradım kvyi bankadan kredi çeker tüm taktıklarını iade ederim böyle yapacaksanız dedim ve istediği şey 10 bin civarı bir şeydi, onunla ev alınıyor sanki ve o ara işten çıkacaktım. Gözüm döndü ama gerçekten edilen lafları duyunca gerçekten çekecektim kredi ama sonra yüzlerine de bakmazdım. Neyse yumuşadılar sonra istemediler de bir daha da lafı olmadı.

2 bileziği mihir olarak verdiler yazmışsınız ya hani. Eşinizin dini hassasiyeti varsa eğer youtube de mihrin kadının elinden zorla alınamayacağından ve mihir olan altın paranın tasarrufunun tamamen kadına ait olduğunun anlatıldığı videolar var açın izletin. 2 bilezik benim mihirim ben vermiyorum hakkım olan mihri elimden kim zorla alırsa helal etmiyorum hayrını görmesin diyin.

Manipülasyoncu insanlardan nefret ederim. Dik durun. Gelininin 2 bileziğini istemeye utanmıyormusun sürekli huzur bırakmadınız evde diyin. Onlar manipule ediyorsa sizde edin. Milletin gelinlerinin kolları dolu kimse almıyor zorla alıyorsunuz diye sizde laf edin. Bu ne yahu gidip bankadan alsınlar.

O borclari asla bitmez. Tanıstıgım bir kadın demişti ki, illallah ettim, esimin ailesi yüzünden cocuklarımı okula harclıksız gonderdim, bir ev alırlar kocamla ortak odeyelim odenir derler, o biter nefes almadan arsaya girerler, evde soganım olmaz, yagım olmaz, dert edinmezler. Bir daha arsa dediler yıktım ortalığı, cocuklarım benden ahirette davacı olacak, yeter artık basedemiyorum diyordu. Asla gelmez sonu, sen bükülürsen eşin dikilir, bosver o bükülsün, tanısın seni, hakkını yedirmiyorsun diye ornek alsın aklı varsa...

Sadece 2 bileziği mi istiyorlar hahah iki bilezik neyi karşılayacak ki?
Anlamadım ev yaptırmak zaten pahalı bir şey
Ben olsam eşime kendin kredi çek ver ailene derdim de 2 bilezikten güvence de olmaz bu arada.

Normal bir aile olsa ben verirdim de verilmeyen borcun lafını yapmazsın yani
Ben böyle paranın lafını yapanların iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum

Eşinde garip bizde yeni evlendik durumumuz iyi değil açıkçası bir sürü masrafımız var baba veremeyiz diyip işin içinden neden çıkamamış anlamadım
Tek maaşsanız geçinmek çok zor bu devirde iki kişi çalışsa bile zor

Mirasa da siz karışmayın ama. O eşiniz ve ailesi arasındaki konu. Bireysel olarak sizin hiçbir hakkınız yok.

Kp in nasıl sizin altınlarınız üzerinde hakkı yoksa sizin de malları üzerinde hakkınız yok. Eşinizle kendi ailesi arasında , siz müdahil olmayın.

Mirasa da siz karışmayın ama. O eşiniz ve ailesi arasındaki konu. Bireysel olarak sizin hiçbir hakkınız yok.

Kp in nasıl sizin altınlarınız üzerinde hakkı yoksa sizin de malları üzerinde hakkınız yok. Eşinizle kendi ailesi arasında , siz müdahil olmayın.

Tabiki benim malım degil bir beklentim de yok açıkçası. Bize verecekleri evin kirasını alıyor kayınbabam. Herkes verin kirayı demiş oturmadılar vermeyiz demişler. Bende eşime vermesinler sende sakın isteme dedim. Cünkü yarın bir gün lafının olacağını adım gibi biliyorum. Eşimde hakkını ararsa arar, aramazsa da basını kendi duvarlara vursun.

Bilezikleri vermediniz diye kötü gelin olmadınız.
Onlar sizi zaten kötü olarak görüyor.
Şimdi bilezikleri verseniz iyi gelin mi olacaksınız?
Aman kızım canım kızım mi diyecekler?
Verip kötü olacağınıza vermeyip kötü olun

Manipüle etmek evet o kadar kötüydüm ki ne yaşadığımı bile adlandıramadım. Esimin dik durması gerek ben yanlış birsey yapmıyorum. Trip attıklarında, sitem ettiklerinde gönül almaya çalışıyor. Ayıp ya ben bile istemiyorum bir daha bize güvenmeyin diyip dik durmuyor. Birde içine dert ediyor sanki suçlu gibi. O kadar mutsuz ki belli yani. Aramız iyi su an ama onların eşimi bu kadar sıkıştırıp acındırmasına dayanamıyorum

İşte eltilerim vermiş, eniştesi arsa alınırken vermis herkesin katkısı varmış. Şimdi laf açılınca insan mezara mı götürecek benim karım çıkardı verdi aslanlar gibi diyorlar. Eşimde mahcup oluyor kendince. Amaç beni kötü etmek herkes iyi herkes birbirine yardım ediyor ama siz kapıyı suratımıza kapattınız oldu. Yarın bir gün sizinde kötü gününüz olursa hangi kapıyı çalacaksınız demiş büyük abi. Olayı başka yere çekip eşimi benim kötü olduğuma mı inandırmaya çalışıyorlar anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…