Kayınbabam altınlarımı istiyor

İyi niyetli ve masumca olsayfı insan hayor dendiğinde guru yapar tekrar tekrar sırar etmezdi. Bence kafayo o kaşan 2 bileziğe takmışlar ille de alıcaz, modundalar gibi geldi bana. Hastalık var sağlık var insnaın lenarda birşeyleri olması lazım. Eşinizi, zorda arada bırakmış, olmak, bile umurlarunda değil demekki. Rabbim yardımcınız olsun

Konunun başında yorumum var zaten vermesin 2 bileziği. O konuda hemfikiriz. Ama anlaşamadığımız nokta şu, bu kişiler şu an canlı. Kimseye mal vermek zorunda değil. Konu sahibi de altın vermek zorunda değil. Kayınpederle sanki birlikte kazanmışlar gibi ev istemek olmaz. Kaldı ki ev karşılığı 2 bileziğe de gülerim. Yahu belki adam ömrünün son demlerinde her şeyi satıp Ankara pavyonlarında yiyecek, herkes de avcunu yalayacak. Kime ne? Sizinkiler yapmış ama yapmak zorunda oldukları için değil istedikleri için yapmış.

Kredi çekebilecekken, küm olursa olsun birinin kenardaki ik bileziğini istemem. İsteyemem. Çok saçma. Paraları olunca yaptırsınlar yayla evini. Ayrıca iki bilezik neyi ne kadar halleder ki.

Benim demek istediğim de zaten madem bilezikleri istiyorsun 1 evi ver demek
Elbette bu fikre tamam demeyecekler biliyorum
En azından bi daha bilezik isteyecekleri zaman karşılığında ne istediğini anımsayıp cayarlar diye söyledim
Kalkıp kimse vermez evi zaten
Bu sen verirsen bende veririm taktiği
He belki adamın kafasında ampul yanar bilezik peşinde koşacağıma 4 evin birini satıp yaylaya ev yapayım der o da onun kararı

Muhtemelen konu sahibi iyice açgözlü, uyanık durumuna düşer. Bu ev mesajlarını beğenmişti zaten. Bence denesin, ama sonucu da yazsın :)

Muhtemelen konu sahibi iyice açgözlü, uyanık durumuna düşer. Bu ev mesajlarını beğenmişti zaten. Bence denesin, ama sonucu da yazsın :)
Eminim o üzgün emojili eşi emojisine dönüşür
Zaten konu açmasının sebebi eşinin üzülüyor olmasına üzülmesiydi
Eşi aslan kesilir aileme nasıl böyle birşey dersin der konu sahibi en azından eşi için üzülmeyi bırakmış olur :)

Anladıgım kadarıyla altınlar sıze ait dimi sizin birikiminiz yani, bu durumda rızanız yoksa vermeyebılırsınız kimse bısey dıyemez esinizede uzulmeyın aılesı boyle yapıyorsa anlayıslı olması gereken siz degılsınız, eaınız ıkı tataftaki dengeyı saglamak zorunda, onunla konusun bu durumda olmayı sevmıyorum deyın aılesıyle sizi muhatap etmesin

Altınları vermek istememekte haklısınız o konuda hiçbir şey diyemem ama merak ettiğim bi nokta var. Kp size düşen ve oturmak istemediğiniz evin kirasını size vermediği için mi vermek istemiyorsunuz? Bana öyle gibi geldi kenarda köşede bi param olsundan ziyade o kirayı vermedi ben niye vereyim diye düşünüyorsunuz bence. Ha her türlü haklısınız o ayrı.

Yüzsüzlük.

Sakın verme, manipüle etmelerine de müsaade etme.

Bu durumda olmaktan hoşlanmıyorum.

Kötü gün için ayırdım yada ileride birikim devam ettirip kendime araba alacağım deyip göz koymamaları gerektiğini söyleyebilirsiniz siz ve eşiniz.

Kullanım hakkı tamamen size ait olan bir mal.

Öte yandan Allah korusun ama ölümcül bir durum olsa isteseler yine bir yerde anlarım ama yine gurursuzluk yapmaz kimse bu kadar.

Küserlerse de paşa gönülleri bilir. Biraz da siz manipüle edin. Demek menfaat beklentileri varmış en ufak hayır da böyle davranacaklarmış bize kaç kere hayır dendi vs... diyebilirsiniz.

Çünkü sizde suçluluk hissediyorsunuz ve manipuleye boyun eğiyorsunuz. Biz enerji yayarız karşımızdakiler bu enerjiyi hisseder. Suçluluk psikolojisine sokup haklı çıkmaya yer oluyorsunuz buna siz engel olucaksınız. Alıcaksınız eşinizi karşınıza “yani benim altınlarım zorunda değilim şu kafadan çıkarmısın oyuncağını alamamış çocuklar gibi mızmızlanmasınlar yeter” diceksin. Aynı enerjiyi ailesne de vericeksiniz ki size laf edemicek. Ee dedi madem herkes kapıyı kapattı tarafından demekki çalmamanız gerekiyormuş babacımmm diceksin.
Bak yeni evliyim taktılar altınlarımı. Köyden arsa alıcakmışız kocamı darlıyorlar. Kocamda bana yağ yapıyor. Dedim g.tü boklu köyünüz için vermem altınlarımı ne münasebet yani. Altınlar bizim ailelere ne ?

Ay seninkilerin de derdi hiç bitmiyor pes ya

Miras konusunu ben açmadım. Bir ortamda konuşulmuş sanırım, eşimde orda abilerim oturuyor ya onların evini verecekler oturdukları için biz oturmadık o yüzden siz oturmadınız deyip vermezler dedi. Ben gidip bizzat o ev bizim demedim. Evde umrumda degil. Olsa kiranın peşinde düşerim zaten. Onların şartlarına göre yaşasaydım olurdu da simdi olmuyor ama. Neden olmuyorun ya da neden vermiyorlar durumunun peşinde değilim. Samimi olsalardı hepiniz eşitsiniz hepinize ne gerekiyorsa yaparız derlerdi. O zaman inanırdım kötü günde yanımızda olduklarına. Bana göre de yaşayan insanın malının hesabı yapılmaz cok ayıp ama lafı onlar çıkarıyor zaten.

Hayır ben aksine istemiyorum. Benim annemin ailesi de malı coktu verirlerdi ama basa kalkarlardı. Varlık içinde huzursuzluk yasardık. Birisinden birsey alınca altında ezildiğimi hissediyorum küçüklüğümden gelen birsey. Yani bana para vermezlerse üstümde söz hakları da olmuyor o yüzden içim cok rahat. Verseler adı kira veriyoruz olurdu.[/QUOTE]

Ben hayatta isteyemem ki :) o zaman olay ederler. Bu isteme konularında cok özgüvensizim ben. Biri birsey dese pısar kalırım :) Cok sevdikleri bir akrabaları vardı arsanızı satıp ev alın dedi kaynanasına. Kavga dövüş aylarca kocasıyla kötü oldu çocuklarını göstermedi gecen ev almışlar kadına. Arkasından neler dediler :) Para konusu hiç bana göre değil başka konular olsa her türlü ağırlığımı koyuyorum ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…