İyi niyetli ve masumca olsayfı insan hayor dendiğinde guru yapar tekrar tekrar sırar etmezdi. Bence kafayo o kaşan 2 bileziğe takmışlar ille de alıcaz, modundalar gibi geldi bana. Hastalık var sağlık var insnaın lenarda birşeyleri olması lazım. Eşinizi, zorda arada bırakmış, olmak, bile umurlarunda değil demekki. Rabbim yardımcınız olsunUzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
Konunun başında yorumum var zaten vermesin 2 bileziği. O konuda hemfikiriz. Ama anlaşamadığımız nokta şu, bu kişiler şu an canlı. Kimseye mal vermek zorunda değil. Konu sahibi de altın vermek zorunda değil. Kayınpederle sanki birlikte kazanmışlar gibi ev istemek olmaz. Kaldı ki ev karşılığı 2 bileziğe de gülerim. Yahu belki adam ömrünün son demlerinde her şeyi satıp Ankara pavyonlarında yiyecek, herkes de avcunu yalayacak. Kime ne? Sizinkiler yapmış ama yapmak zorunda oldukları için değil istedikleri için yapmış.Miras veya tapu nakli
Ne farkeder ki?
Bizim amca çocukları sonradan birbirine düşmesin diye bölüştürdü evleri mantıklı da.
2 bilezik denen şey konu sahibinin tek güvencesi
Nerden biliniyor ileride sen babam zor durumdayken cüzzi bi miktarı yalvartarak verdin hiçbirşeyde hakkın yok deneceği? Bi şskilde kendini garantiye alması gerek
Kredi çekebilecekken, küm olursa olsun birinin kenardaki ik bileziğini istemem. İsteyemem. Çok saçma. Paraları olunca yaptırsınlar yayla evini. Ayrıca iki bilezik neyi ne kadar halleder ki.Ama esimin üstünde cok baskı var. Teyzesi aramış dün neden böyle yaptınız oğlum annen baban elden mi istesin yazık günah demiş. Gecen gittiğimizde de ablası konuşmadı. Zor günde destek olmak lazım diye diye durumu başka yere cektiler. Zalim olan benim sanki. Onların istemesi yüzsüzlük degil ben ayıp ediyorum gibi. Sabahta annesi aramıştı Allah kimseye muhtaç etmesin sende üzülme oğlum vs dedi ben zorla hoparlörü açtırdım sinirden.
Benim demek istediğim de zaten madem bilezikleri istiyorsun 1 evi ver demekKonunun başında yorumum var zaten vermesin 2 bileziği. O konuda hemfikiriz. Ama anlaşamadığımız nokta şu, bu kişiler şu an canlı. Kimseye mal vermek zorunda değil. Konu sahibi de altın vermek zorunda değil. Kayınpederle sanki birlikte kazanmışlar gibi ev istemek olmaz. Kaldı ki ev karşılığı 2 bileziğe de gülerim. Yahu belki adam ömrünün son demlerinde her şeyi satıp Ankara pavyonlarında yiyecek, herkes de avcunu yalayacak. Kime ne? Sizinkiler yapmış ama yapmak zorunda oldukları için değil istedikleri için yapmış.
Muhtemelen konu sahibi iyice açgözlü, uyanık durumuna düşer. Bu ev mesajlarını beğenmişti zaten. Bence denesin, ama sonucu da yazsın :)Benim demek istediğim de zaten madem bilezikleri istiyorsun 1 evi ver demek
Elbette bu fikre tamam demeyecekler biliyorum
En azından bi daha bilezik isteyecekleri zaman karşılığında ne istediğini anımsayıp cayarlar diye söyledim
Kalkıp kimse vermez evi zaten
Bu sen verirsen bende veririm taktiği
He belki adamın kafasında ampul yanar bilezik peşinde koşacağıma 4 evin birini satıp yaylaya ev yapayım der o da onun kararı
Eminim o üzgün emojili eşiMuhtemelen konu sahibi iyice açgözlü, uyanık durumuna düşer. Bu ev mesajlarını beğenmişti zaten. Bence denesin, ama sonucu da yazsın :)
Anladıgım kadarıyla altınlar sıze ait dimi sizin birikiminiz yani, bu durumda rızanız yoksa vermeyebılırsınız kimse bısey dıyemez esinizede uzulmeyın aılesı boyle yapıyorsa anlayıslı olması gereken siz degılsınız, eaınız ıkı tataftaki dengeyı saglamak zorunda, onunla konusun bu durumda olmayı sevmıyorum deyın aılesıyle sizi muhatap etmesinUzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
:dVermeyin asla. Bir yakın akrabam 3 bilezik almıştı benden sene 2013 hala ödeyecek:)))) giden geri gelmez.
Mehirmiş birde hiç vermeyin geri gelmezHayır yok aileminkileri kolye ve bilezik yaptırdım kullanıyorum. Zaten o 2 bilezik içinde mehirin senin demişlerdi. Benim rızam olmadan alamayacağını da biliyor babası ama neden bu ısrar bilmiyorum
Çünkü sizde suçluluk hissediyorsunuz ve manipuleye boyun eğiyorsunuz. Biz enerji yayarız karşımızdakiler bu enerjiyi hisseder. Suçluluk psikolojisine sokup haklı çıkmaya yer oluyorsunuz buna siz engel olucaksınız. Alıcaksınız eşinizi karşınıza “yani benim altınlarım zorunda değilim şu kafadan çıkarmısın oyuncağını alamamış çocuklar gibi mızmızlanmasınlar yeter” diceksin. Aynı enerjiyi ailesne de vericeksiniz ki size laf edemicek. Ee dedi madem herkes kapıyı kapattı tarafından demekki çalmamanız gerekiyormuş babacımmm diceksin.Manipüle etmek evet o kadar kötüydüm ki ne yaşadığımı bile adlandıramadım. Esimin dik durması gerek ben yanlış birsey yapmıyorum. Trip attıklarında, sitem ettiklerinde gönül almaya çalışıyor. Ayıp ya ben bile istemiyorum bir daha bize güvenmeyin diyip dik durmuyor. Birde içine dert ediyor sanki suçlu gibi. O kadar mutsuz ki belli yani. Aramız iyi su an ama onların eşimi bu kadar sıkıştırıp acındırmasına dayanamıyorum
Ay seninkilerin de derdi hiç bitmiyor pes yaÇünkü sizde suçluluk hissediyorsunuz ve manipuleye boyun eğiyorsunuz. Biz enerji yayarız karşımızdakiler bu enerjiyi hisseder. Suçluluk psikolojisine sokup haklı çıkmaya yer oluyorsunuz buna siz engel olucaksınız. Alıcaksınız eşinizi karşınıza “yani benim altınlarım zorunda değilim şu kafadan çıkarmısın oyuncağını alamamış çocuklar gibi mızmızlanmasınlar yeter” diceksin. Aynı enerjiyi ailesne de vericeksiniz ki size laf edemicek. Ee dedi madem herkes kapıyı kapattı tarafından demekki çalmamanız gerekiyormuş babacımmm diceksin.
Bak yeni evliyim taktılar altınlarımı. Köyden arsa alıcakmışız kocamı darlıyorlar. Kocamda bana yağ yapıyor. Dedim g.tü boklu köyünüz için vermem altınlarımı ne münasebet yani. Altınlar bizim ailelere ne ?
Altınları vermek istememekte haklısınız o konuda hiçbir şey diyemem ama merak ettiğim bi nokta var. Kp size düşen ve oturmak istemediğiniz evin kirasını size vermediği için mi vermek istemiyorsunuz? Bana öyle gibi geldi kenarda köşede bi param olsundan ziyade o kirayı vermedi ben niye vereyim diye düşünüyorsunuz bence. Ha her türlü haklısınız o ayrı.
Ben hayatta isteyemem ki :) o zaman olay ederler. Bu isteme konularında cok özgüvensizim ben. Biri birsey dese pısar kalırım :) Cok sevdikleri bir akrabaları vardı arsanızı satıp ev alın dedi kaynanasına. Kavga dövüş aylarca kocasıyla kötü oldu çocuklarını göstermedi gecen ev almışlar kadına. Arkasından neler dediler :) Para konusu hiç bana göre değil başka konular olsa her türlü ağırlığımı koyuyorum ama :)Muhtemelen konu sahibi iyice açgözlü, uyanık durumuna düşer. Bu ev mesajlarını beğenmişti zaten. Bence denesin, ama sonucu da yazsın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?