İstemez olur muyum . Borçlar vardı verdik diyorlar . Yapacağız diyorlar . 10 sene oldu tam . Ne gelen var ne gidenEee hakkınızı istemediniz mi?
Bana sordunuz mu borçlara verirken deseydiniz ?İstemez olur muyum . Borçlar vardı verdik diyorlar . Yapacağız diyorlar . 10 sene oldu tam . Ne gelen var ne giden
Ne kavgalar ettim .. öğrenmem de çok ilginç bi şekilde oldu , bn hala altınlar kasada sanıyorum bir düğüne giderken aradım anne bilezikleri takacağım gelirken getir diye . Bir müddet düşünüp “ verdimya bilezikleri sana “ dedi şaşırttı birden , başımdan kaynar sular döküldü. Dur bi dk birazdan aeni arayım fln dedi kapattı beş dk sonra biz onları sattık sana diyemedik şimdi annenler bieşy deme konuşuruz diyor .. sonra bn her seferinde altınlarımı istediğimde bir de altınla mutlu mu olunur altın dediğin pul ne para gözmüş diye suçlandım üstüneBana sordunuz mu borçlara verirken deseydiniz ?
Altın da baya çıktı bu saatten sonra zaten gelmez.
Geçmiş olsun.
Vaayy acgözlü şirret vaaay, of insanın içi sogumaz ya, sen de ondan altın al borc, yat üstüne, deki aaa altın dedigin ne ki ama yok yok valla sogumadı yıne. Allah sorsun hesabını. Benim bir hikayem vardır, mecburen bir alısveriş yaptık, mecbur oldugumuzu bilen eşimin akrabası 2 misline yakın fiyat soyledi, çok zor gecindigimiz günlerde mecburen odeyıp aldık. Aylarca gorusmedik, sonra eşim dedi ki X abla 2 ay hastanede yatmış, eşi demiş ki sizden aldıgımız paradan bir sey de anlamadık, tahlıl tetkık pesinde gitti. Vallahı beddua da etmemiştik ama çok üzülmüştük, Rabbim görüyor herkesi...Ne kavgalar ettim .. öğrenmem de çok ilginç bi şekilde oldu , bn hala altınlar kasada sanıyorum bir düğüne giderken aradım anne bilezikleri takacağım gelirken getir diye . Bir müddet düşünüp “ verdimya bilezikleri sana “ dedi şaşırttı birden , başımdan kaynar sular döküldü. Dur bi dk birazdan aeni arayım fln dedi kapattı beş dk sonra biz onları sattık sana diyemedik şimdi annenler bieşy deme konuşuruz diyor .. sonra bn her seferinde altınlarımı istediğimde bir de altınla mutlu mu olunur altın dediğin pul ne para gözmüş diye suçlandım üstüne
Simdi görüşüyormusunızBaşkası böyle bişey dese gözümde çok afedersiniz çingene diye tabir edilen kesim gibi bir aile canlanırdı ama eşimin ailesi o kadar elit görünür ki asla böyle birşey yapacaklarına ihtimal vermez kimse . Yani aman canım o anlatılanlar çingen gibi bişeydir diye sakın güvenmeyin asla emin olamazsınız . Böyleler aldıklarında bir de siz isteyince sizi soylu olmamak altına düşkün aç gözlü olmakla suçlarlar
Eşiniz ne tepki verdi bu durumaNe kavgalar ettim .. öğrenmem de çok ilginç bi şekilde oldu , bn hala altınlar kasada sanıyorum bir düğüne giderken aradım anne bilezikleri takacağım gelirken getir diye . Bir müddet düşünüp “ verdimya bilezikleri sana “ dedi şaşırttı birden , başımdan kaynar sular döküldü. Dur bi dk birazdan aeni arayım fln dedi kapattı beş dk sonra biz onları sattık sana diyemedik şimdi annenler bieşy deme konuşuruz diyor .. sonra bn her seferinde altınlarımı istediğimde bir de altınla mutlu mu olunur altın dediğin pul ne para gözmüş diye suçlandım üstüne
Aynen öyle , artık o altınların geri geleceğinden öyle ümidi kestim ki sadece ilahi adalete güveniyorum şuan . İnanın isteselerdi öyle cingar çıkaracak biri de değilim, alenen çalınmış olması çok ağrıma gidiyor içim soğumuyor ..Vaayy acgözlü şirret vaaay, of insanın içi sogumaz ya, sen de ondan altın al borc, yat üstüne, deki aaa altın dedigin ne ki ama yok yok valla sogumadı yıne. Allah sorsun hesabını. Benim bir hikayem vardır, mecburen bir alısveriş yaptık, mecbur oldugumuzu bilen eşimin akrabası 2 misline yakın fiyat soyledi, çok zor gecindigimiz günlerde mecburen odeyıp aldık. Aylarca gorusmedik, sonra eşim dedi ki X abla 2 ay hastanede yatmış, eşi demiş ki sizden aldıgımız paradan bir sey de anlamadık, tahlıl tetkık pesinde gitti. Vallahı beddua da etmemiştik ama çok üzülmüştük, Rabbim görüyor herkesi...
Maalesef görüşüyoruz . Ama asla samimi olmuyorum . Bu yeterli mi hayır tabi ki . Arada eşim var , o ben yapacağım diye söz veryor ama yapamayacağının farkındayımSimdi görüşüyormusunız
Esinin yaninda kararli bir sekilde "takılar kadinindir geri kalanini da vermiyorum. Gerekirse taki davasi acarak sizden geri alma hakkim var" de ve bir daha bu konunun acilmasini istemiyorum, ne bana ne esime de gec.Hayır almadım. Kendi arkadaşlarımın taktığı ufak paralar da içindeydi. Akrabaların altınları vs. Borçsuz evlenmek istiyordum kimsenin üstüne de borç bırakmak istemedim alınan tüm eşyalara karşılık verdik. Ne takıldı ne alındı onu bile sormadım. Bende mehirim bende kalsın gözüyle bakıyordum verdim , helali hoş olsun biz aldık eşyaları diye söylenen de yok en azından. Ama bu kadarına tenezzül etmeleri çok sarstı beni.
Babamın babasından(dedem 1982 yılında annem babamla nişanlıyken vefat etmiş.annemler evlenmeden olmuş dedem) kalan tarla vardi.Gecen ay satıldı.Babam 2014 senesinde kanserden vefat etti.Arsa 8 hisseye bölündü 3 pay ben aldım 3 pay abim aldı 2 pay annem aldı.Mirasta eş hakkı bulunmaktadır.Haziranin 20si gibilerinde gerçekleşti satışımız.Neden, eş eşe mırascı olmuyor mu belli bir oranda?
Dedem 1982 yılında öldü babam 2014 yılında.Dedem.öldüğünde annemler nisanliymis.Evli bile değiller.haziranda dedemin tarlayı sattık 3 pay bana 3 pay abime 2 pay anneme verdi tapu dairesi.Soruyor şu kadar aldin mi diye imzalamadan önce.Esin miras hakkı bulunuyor 2 ay önce bizde vardiMiras konusunda olmuyor diye biliyorum. Hukukçular daha iyi bilir.
Ay inanmıyorum okurken çok sinir oldum ya bu resmen hırsızlık!! Başka açıklaması yok. Ben olsam hakkım olanı bana sormadan sattıkları için hayatta görüşmezdim bile.Ne kavgalar ettim .. öğrenmem de çok ilginç bi şekilde oldu , bn hala altınlar kasada sanıyorum bir düğüne giderken aradım anne bilezikleri takacağım gelirken getir diye . Bir müddet düşünüp “ verdimya bilezikleri sana “ dedi şaşırttı birden , başımdan kaynar sular döküldü. Dur bi dk birazdan aeni arayım fln dedi kapattı beş dk sonra biz onları sattık sana diyemedik şimdi annenler bieşy deme konuşuruz diyor .. sonra bn her seferinde altınlarımı istediğimde bir de altınla mutlu mu olunur altın dediğin pul ne para gözmüş diye suçlandım üstüne
Dedeniz babanızdan önce vefat ettiği için onun hakkı babanıza düşmüş. Annenizde eşinden almış mirası. Benim amcam dedem ve babanemden önce vefat etti. O yüzden mirastan sadece kızı yararlandı. Yengem hiç hak alamadı.Dedem 1982 yılında öldü babam 2014 yılında.Dedem.öldüğünde annemler nisanliymis.Evli bile değiller.haziranda dedemin tarlayı sattık 3 pay bana 3 pay abime 2 pay anneme verdi tapu dairesi.Soruyor şu kadar aldin mi diye imzalamadan önce.Esin miras hakkı bulunuyor 2 ay önce bizde vardi
Ben şahsen gelininden altın alipta sonra geri getiren kayınpeder hiç görmedim. Zaten borç almak istese başkasından da bulabilir, geri vermemek için gelinden istiyor. Birde şu var Allah korusun konu sahibi boşansa kayınpederin malı ona düşmeyecek. Boşandıktan sonra al kızım altınların diyecekleri ne malum?Bakin ne guzel anlatmissiniz.kayinpederinizin omur boyu calisarak elde ettigi yer konusunda soz sahibisiniz.yerinizi istiyorsunuz.olmasi gerekende bu.simdi benim iki oglum var.cok sukur mal varligimda var.olurda gelinlerimden biri boyle bir kinuda ses ederse ben ona kendi emegimle edinilmis maldan mal vermezdim.evladima bile vermezdim ki sirf gelin yararlanmasin diye.sizinde evladiniz olunca yada buyuttukce yada edindiginiz birikimlerin zorluguni anlayip kiymet bilmeyene vermek istemeyeceksiniz.sizi kast etmiyorum ama olasi bu tarz olaylar icin k9nusuyorum.mal varliklariniza gelince kanun denen birsey var red etmedigi surece alirsiniz.bileziginize emanet verip geri alabilir dahada guclu soz sahibi olabilirsiniz
Uzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?