Kayınbabam altınlarımı istiyor

Bana sordunuz mu borçlara verirken deseydiniz ?
Altın da baya çıktı bu saatten sonra zaten gelmez.
Geçmiş olsun.
Ne kavgalar ettim .. öğrenmem de çok ilginç bi şekilde oldu , bn hala altınlar kasada sanıyorum bir düğüne giderken aradım anne bilezikleri takacağım gelirken getir diye . Bir müddet düşünüp “ verdimya bilezikleri sana “ dedi şaşırttı birden , başımdan kaynar sular döküldü. Dur bi dk birazdan aeni arayım fln dedi kapattı beş dk sonra biz onları sattık sana diyemedik şimdi annenler bieşy deme konuşuruz diyor .. sonra bn her seferinde altınlarımı istediğimde bir de altınla mutlu mu olunur altın dediğin pul ne para gözmüş diye suçlandım üstüne

Başkası böyle bişey dese gözümde çok afedersiniz çingene diye tabir edilen kesim gibi bir aile canlanırdı ama eşimin ailesi o kadar elit görünür ki asla böyle birşey yapacaklarına ihtimal vermez kimse . Yani aman canım o anlatılanlar çingen gibi bişeydir diye sakın güvenmeyin asla emin olamazsınız . Böyleler aldıklarında bir de siz isteyince sizi soylu olmamak altına düşkün aç gözlü olmakla suçlarlar

Vaayy acgözlü şirret vaaay, of insanın içi sogumaz ya, sen de ondan altın al borc, yat üstüne, deki aaa altın dedigin ne ki ama yok yok valla sogumadı yıne. Allah sorsun hesabını. Benim bir hikayem vardır, mecburen bir alısveriş yaptık, mecbur oldugumuzu bilen eşimin akrabası 2 misline yakın fiyat soyledi, çok zor gecindigimiz günlerde mecburen odeyıp aldık. Aylarca gorusmedik, sonra eşim dedi ki X abla 2 ay hastanede yatmış, eşi demiş ki sizden aldıgımız paradan bir sey de anlamadık, tahlıl tetkık pesinde gitti. Vallahı beddua da etmemiştik ama çok üzülmüştük, Rabbim görüyor herkesi...

Simdi görüşüyormusunız

Eşiniz ne tepki verdi bu duruma

Aynen öyle , artık o altınların geri geleceğinden öyle ümidi kestim ki sadece ilahi adalete güveniyorum şuan . İnanın isteselerdi öyle cingar çıkaracak biri de değilim, alenen çalınmış olması çok ağrıma gidiyor içim soğumuyor ..

Esinin yaninda kararli bir sekilde "takılar kadinindir geri kalanini da vermiyorum. Gerekirse taki davasi acarak sizden geri alma hakkim var" de ve bir daha bu konunun acilmasini istemiyorum, ne bana ne esime de gec.

Neden, eş eşe mırascı olmuyor mu belli bir oranda?
Babamın babasından(dedem 1982 yılında annem babamla nişanlıyken vefat etmiş.annemler evlenmeden olmuş dedem) kalan tarla vardi.Gecen ay satıldı.Babam 2014 senesinde kanserden vefat etti.Arsa 8 hisseye bölündü 3 pay ben aldım 3 pay abim aldı 2 pay annem aldı.Mirasta eş hakkı bulunmaktadır.Haziranin 20si gibilerinde gerçekleşti satışımız.

Miras konusunda olmuyor diye biliyorum. Hukukçular daha iyi bilir.
Dedem 1982 yılında öldü babam 2014 yılında.Dedem.öldüğünde annemler nisanliymis.Evli bile değiller.haziranda dedemin tarlayı sattık 3 pay bana 3 pay abime 2 pay anneme verdi tapu dairesi.Soruyor şu kadar aldin mi diye imzalamadan önce.Esin miras hakkı bulunuyor 2 ay önce bizde vardi

Ay inanmıyorum okurken çok sinir oldum ya bu resmen hırsızlık!! Başka açıklaması yok. Ben olsam hakkım olanı bana sormadan sattıkları için hayatta görüşmezdim bile.

İki bileziği merak ettim.
Bilezikler nasıl ki mehr olacak kadar kıymetli.
Bozdursanız bi ev parasımı edecek.

Dedeniz babanızdan önce vefat ettiği için onun hakkı babanıza düşmüş. Annenizde eşinden almış mirası. Benim amcam dedem ve babanemden önce vefat etti. O yüzden mirastan sadece kızı yararlandı. Yengem hiç hak alamadı.

Huzurlu yuva için formül ne yaparsanız çay kasigina kadar eşinizle kendiniz alin. O onu demiş bu bunu istemiş olaylarını yaşamazsınız.
Biz borçsuz ev dizdik kiracyz diye lükse kacmadik ailemzden de en ufak bir şey kabul.etmedik.
Sizin durumda onların mehir adı altında verdkleri bilezikleri istyip sizi eşinizle ve nerdeyse tüm akrabalarla kötü etmelerine sebep bu altınları verseniz de bu saatten sonra asla iyi olmycksnz. Verip kötü olacagma vermeyip kötu olurdum. Bir zahmet kredi çeksinler. Bu konuyu açana da mehrime kimse karışmasın deyin ve o bilezikleri bir yere bağlayın derim.

Ben şahsen gelininden altın alipta sonra geri getiren kayınpeder hiç görmedim. Zaten borç almak istese başkasından da bulabilir, geri vermemek için gelinden istiyor. Birde şu var Allah korusun konu sahibi boşansa kayınpederin malı ona düşmeyecek. Boşandıktan sonra al kızım altınların diyecekleri ne malum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…