- 10 Mayıs 2022
- 352
- 304
- 18
- 35
Ama o zaman niye altın takmışlar ki veya durumları yoksa niye ev yaptırıyorlar ki.Neresinden baksanız çelişki.Açta açıkta değiller anladığım kadarıyla.Sizin altınınız sizindir kocanız da niye vicdan azabı çekiyor anlamadım .Siz kimseye kötülük etmediniz içiniz rahat olsun.Keşke sizin altınınıza güvenip işe girişmeselerdi.Uzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
İste avukatlar bu gunler icin var. Siz mal vermezsiniz, oldukten sonra biz soke soke aliriz hak sahibinin hakkini.
Bileziği istemek ayıp, zaten vermesin konu sahibi. O noktada herkes hemfikir. Ama 2 bilezik karşılığı koca evi istemek de ayrı bir ayıp, hatta komik.Konu sahibine niye kizilmis anlamadım . Evde diğer çocukları oturuyor ama bu çocuklara o evin kirasını da vermemişler oturmadiysaniz yok diye. Şimdi birde eldeki iki bilezige takilmislar . Ben olsam iki bileziği vereyim sizde bana evi verin derim . Birde kocası şimdiden başlamış o evleri abimgile vericekler diye bilezik için de eşine tavır yapıyor . Eee konu sahibi sagilacak inek gözüyle bakıyorlar . Neden o birşey talep edemiyor?
Diğer çocuklarına vermiş ama . Mesele zaten şu herkes parasını verecek biz yöneteceğiz bizim istedigimiz gibi evde oturmazsaniz sizi cezalandiririz . Koloni halinde yaşayacağız ve biz karar mercii yüz. Bence bu devirde hala bu kafada olmak daha komik . Bunu bekleyen aileye ufak bir şok yaşatmak lazım ki bir daha dokunmamayi öğrensinler . Tüm akrabalara bak bu nasıl bir yüzsüzlükBileziği istemek ayıp, zaten vermesin konu sahibi. O noktada herkes hemfikir. Ama 2 bilezik karşılığı koca evi istemek de ayrı bir ayıp, hatta komik.
Siz zaten geline değil kendi öz oğlunuza miras bırakıyorsunuz. Altınlarsa gelinin kendi malı ister verir ister vermez kendi bileceği iş.ne guzel is ya.gelin hanim az paraya ihtiyacim olsun agiz burun yapsin bir suru tantana ciksin.bende ona dunyada cakisip didindigim malimi vereyim.mantik disi.okadar hayir kurumu varken.
Onlar ailenin şartlarına uymuşlar evleri kapmışlar. Konu sahibinin eşi uymamış, bu kadar basit. Kaldı ki onlar da maddi yardım yapmışlar. Konu sahibi bugün bilezikleri verse bile kimsenin gözünde bir kıymeti olmayacak. İlişki bu kadar gerilmişken bir de ev istese ufacık şoktan çok daha fazlası yansır konu sahibine.Diğer çocuklarına vermiş ama . Mesele zaten şu herkes parasını verecek biz yöneteceğiz bizim istedigimiz gibi evde oturmazsaniz sizi cezalandiririz . Koloni halinde yaşayacağız ve biz karar mercii yüz. Bence bu devirde hala bu kafada olmak daha komik . Bunu bekleyen aileye ufak bir şok yaşatmak lazım ki bir daha dokunmamayi öğrensinler . Tüm akrabalara bak bu nasıl bir yüzsüzlük
Ben kendi yaşadığımı söyleyeyim önce eşimin ailesi maaslarimiz talep ettiler birikim yapmak için sonra altınları istediler arsa alacaklarmiş ben bu talepleri reddettim esime bir konuda söz vermişlerdi eşim hatırlattı o zaman kötü olduOnlar ailenin şartlarına uymuşlar evleri kapmışlar. Konu sahibinin eşi uymamış, bu kadar basit. Kaldı ki onlar da maddi yardım yapmışlar. Konu sahibi bugün bilezikleri verse bile kimsenin gözünde bir kıymeti olmayacak. İlişki bu kadar gerilmişken bir de ev istese ufacık şoktan çok daha fazlası yansır konu sahibine.
Sizin kurtulmanıza sevindim. Konu sahibi de o evi kabul etmeyerek baştan en doğru olanı yapmış. Şimdi bilezikleri vermeyerek de yine çok doğru yapıyor. Bu, aile içinde para-mal alışverişi, iç içe yaşam hiç iyi yere varmıyor. O yüzden en iyisi mesafeli olup azıcık aşım kaygısız başım tavrı benim için. Sizde istemek lehinize sonuçlanmış. Ama bu konuda sanki iyice yüz göz olunacakmış gibi geliyor.Ben kendi yaşadığımı söyleyeyim önce eşimin ailesi maaslarimiz talep ettiler birikim yapmak için sonra altınları istediler arsa alacaklarmiş ben bu talepleri reddettim esime bir konuda söz vermişlerdi eşim hatırlattı o zaman kötü oldusonra kimse bizden birşey talep etmemeye başladı . Ben şunu öğrendim biri sizden sürekli birşey istiyorsa sizde ondan isteyin o zaman istemekten vazgeçiyorlsr. Bu arada benim eşimin ailesinin de durumu iyidir ve diğer çocuğuyla çok çok daha maddi alışverişleri vardır. Yani konu sahibinin durumu gibi . Biz biraz baş kaldiran kısımda olduğumuz için vermeyi tercih etmiyorlar. Bende hiç isteyen taraf olmadım benim param değil istediklerini yaparlar ama tüm aileyi seferber edip benim huzurunu kaçırsalardi alacaklı gibi ben ortalığı fena karıştırırdim. Madem benim huzurum yok onların da olmazdı
Tabii orasını bilemem genel olarak ailelerde bunu gözlemliyorum . Bir evlat seciyorlar ondan sürekli almak istiyorlar diğer çocuğa da hep verici oluyorlar. Bu durumu kırmak lazım . Çünkü nasıl alisirlarsa ömür boyu öyle gidiyor . Benim kimseden beklentim yok kimsenin de benden olmasın . Bu noktaya getirmek çok zor kendi annanem ve babannemde de gözlemim bu yönde . Nedense verici oldukları evlatları ve maddi olarak almayı hak gördükleri evlatları var. Tabi ki anne babaya zor anında yardımcı olursun ama bu durum öyle değil konudaki gibi dört evi var yenisini yaptırmak için o gelinfeki altın gözüne çarpar. Benim kayınbabam bizim ikimizin aldığı maaşın üç dört katını kazanıyordur ama hala siz verin ben biriktirecegim diyordu mesela . Biz iki mühendis bir evin ekonomisini yonetemeyecegiz diye düşünüyorsa demekSizin kurtulmanıza sevindim. Konu sahibi de o evi kabul etmeyerek baştan en doğru olanı yapmış. Şimdi bilezikleri vermeyerek de yine çok doğru yapıyor. Bu, aile içinde para-mal alışverişi, iç içe yaşam hiç iyi yere varmıyor. O yüzden en iyisi mesafeli olup azıcık aşım kaygısız başım tavrı benim için. Sizde istemek lehinize sonuçlanmış. Ama bu konuda sanki iyice yüz göz olunacakmış gibi geliyor.
Konu kapandı eşimle aramızda. Sitem ve tripleri var ama bende surat astım bu sefer aile ortamında. Asla geri adım atmam. Ev işini ne yapacaklar bilmiyorum. İnşallah anlamışlardır bir daha istemeye yüzleri olmaz.
Benimde fikrim aynı şekilde. Eğer gerçekten ihtiyaçları olsa seve seve yaparım. Ama konu cok çirkin bir hal aldı. Bize ayırdıkları evden 2.500 TL kira alıyorlar. Ona rağmen eşime ağlıyorlar. İlaç alamamış diğer ay alırmış mesela. Eşimde ben alırım anne kaç kuruş sanki dedi. Yok yok oğlum diyor sen yuvana bak bir ay daha beklerim. Eşimi karşıma aldım konuştum cok şükür kesildi bunlar. Hatta paranız yoksa ona göre davranın demeye başladı. Bu sefer evlendikten sonra cok değiştin oldu. İlk zamanlar faturasını ödetmeler, kıyafet istemeler, taksi parası istemeler. Normal şartlarda esim bunları alabilir , benim karışma hakkım yok, o kadar çalışıyor annesine alamayacak mı diye düşünürdüm. Siz 2 abi çalışıyor ellerine sayıyor, kira geliri var, babanın emekli maaşı var ona rağmen ağlıyorsanız utanç verici yani. Bir tartıştım sonra bir ay açmadım telefonlarını eşime de dedim cok paramız varsa haberim olsun bende harcarım diye. Şimdi düzene girdi ama yine de siparişleri bitmiyor mesela. Diğer konumda beni yeğenlerine aldığı üç beş abur cuburun hesabını mı yapıyorsun diye eleştirenler olmustu. Profiterollü yaş pasta, her çocuğa bir cips, gelirken yemeğin yanına içecekte al, ıslak mendil al diye diye biz her gittiğimizde dolu dolu gidiyorduk. Ama ilaç paranız yok bizden istiyorsunuz bu nasıl iş? Her fırsatta da eşime burda otursaydın rahat ederdin diye abilerini örnek gösteriyormuş, eşimde bana anlattı bir gün sinirim bozuldu diye. Bende orda otursak şimdiye boşanmıştık bir daha söylerse cevabını ver dedim. Yeni evlendiğimiz için sınırı koydum ama o sınırı korumakta cok önemli. İnşallah dediğiniz gibi belli bir süre sonra alışırlarTabii orasını bilemem genel olarak ailelerde bunu gözlemliyorum . Bir evlat seciyorlar ondan sürekli almak istiyorlar diğer çocuğa da hep verici oluyorlar. Bu durumu kırmak lazım . Çünkü nasıl alisirlarsa ömür boyu öyle gidiyor . Benim kimseden beklentim yok kimsenin de benden olmasın . Bu noktaya getirmek çok zor kendi annanem ve babannemde de gözlemim bu yönde . Nedense verici oldukları evlatları ve maddi olarak almayı hak gördükleri evlatları var. Tabi ki anne babaya zor anında yardımcı olursun ama bu durum öyle değil konudaki gibi dört evi var yenisini yaptırmak için o gelinfeki altın gözüne çarpar. Benim kayınbabam bizim ikimizin aldığı maaşın üç dört katını kazanıyordur ama hala siz verin ben biriktirecegim diyordu mesela . Biz iki mühendis bir evin ekonomisini yonetemeyecegiz diye düşünüyorsa demekşimdi de aman siz gecininde falan diyor . Biraz alıştırmak gerekiyor sanırım .
verme canim hakkin olani ne insafsizlarmis bugün 2 bilezigine göz diken yarin daha nelere boyun egmeni bekleyeceklerHayır yok aileminkileri kolye ve bilezik yaptırdım kullanıyorum. Zaten o 2 bilezik içinde mehirin senin demişlerdi. Benim rızam olmadan alamayacağını da biliyor babası ama neden bu ısrar bilmiyorum
Bu kadar cingöz bir aileyle size sabırlar diliyorum . Bunun çözümünü nasıl bulursunuz bilmem ama eşinize çok yüz vermeyin . Gerekirse ayrı birikim yapın. Ben sizin yerinizde olsam bir an önce bir birca girerdim mesela bir araba alın onun borcunu ödeyin . Hesap sürekli ekside olsunBenimde fikrim aynı şekilde. Eğer gerçekten ihtiyaçları olsa seve seve yaparım. Ama konu cok çirkin bir hal aldı. Bize ayırdıkları evden 2.500 TL kira alıyorlar. Ona rağmen eşime ağlıyorlar. İlaç alamamış diğer ay alırmış mesela. Eşimde ben alırım anne kaç kuruş sanki dedi. Yok yok oğlum diyor sen yuvana bak bir ay daha beklerim. Eşimi karşıma aldım konuştum cok şükür kesildi bunlar. Hatta paranız yoksa ona göre davranın demeye başladı. Bu sefer evlendikten sonra cok değiştin oldu. İlk zamanlar faturasını ödetmeler, kıyafet istemeler, taksi parası istemeler. Bir tartıştım sonra bir ay açmadım telefonlarını eşime de dedim cok paramız varsa haberim olsun bende harcarım diye. Şimdi düzene girdi ama yine de siparişleri bitmiyor mesela. Diğer konumda beni yeğenlerine aldığı üç beş abur cuburun hesabını mı yapıyorsun diye eleştirenler olmustu. Profiterollü yaş pasta, her çocuğa bir cips, gelirken yemeğin yanına içecekte al, ıslak mendil al diye diye biz her gittiğimizde dolu dolu gidiyorduk. Ama ilaç paranız yok bizden istiyorsunuz bu nasıl iş? İnsan gerçekten haksızlığa tahammül edemiyor. Her fırsatta da eşime burda otursaydın rahat ederdin diye abilerini örnek gösteriyormuş, eşimde bana anlattı bir gün sinirim bozuldu diye. Bende orda otursak şimdiye boşanmıştık bir daha söylerse cevabını ver dedim. Yeni evlendiğimiz için sınırı koydum ama o sınırı korumakta cok önemli. İnşallah dediğiniz gibi belli bir süre sonra alışırlar
Hayır ilac alacak paraları yok (!) Ama ev alacaklar öyle mi ? Bence bu aile sipariş verdikçe siz daha çok para harcayınKonu kapandı eşimle aramızda. Sitem ve tripleri var ama bende surat astım bu sefer aile ortamında. Asla geri adım atmam. Ev işini ne yapacaklar bilmiyorum. İnşallah anlamışlardır bir daha istemeye yüzleri olmaz.
Bu kadar cingöz bir aileyle size sabırlar diliyorum . Bunun çözümünü nasıl bulursunuz bilmem ama eşinize çok yüz vermeyin . Gerekirse ayrı birikim yapın. Ben sizin yerinizde olsam bir an önce bir birca girerdim mesela bir araba alın onun borcunu ödeyin . Hesap sürekli ekside olsun
Hayır ilac alacak paraları yok (!) Ama ev alacaklar öyle mi ? Bence bu aile sipariş verdikçe siz daha çok para harcayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?