Ay sayfayı me zaman açsam ‘kayınbabam altını ıslatıyor’ diye okuyorum mesajıUzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
Yalnız değilmişimAy sayfayı me zaman açsam ‘kayınbabam altını ıslatıyor’ diye okuyorum mesajı
Bakin ne guzel anlatmissiniz.kayinpederinizin omur boyu calisarak elde ettigi yer konusunda soz sahibisiniz.yerinizi istiyorsunuz.olmasi gerekende bu.simdi benim iki oglum var.cok sukur mal varligimda var.olurda gelinlerimden biri boyle bir kinuda ses ederse ben ona kendi emegimle edinilmis maldan mal vermezdim.evladima bile vermezdim ki sirf gelin yararlanmasin diye.sizinde evladiniz olunca yada buyuttukce yada edindiginiz birikimlerin zorluguni anlayip kiymet bilmeyene vermek istemeyeceksiniz.sizi kast etmiyorum ama olasi bu tarz olaylar icin k9nusuyorum.mal varliklariniza gelince kanun denen birsey var red etmedigi surece alirsiniz.bileziginize emanet verip geri alabilir dahada guclu soz sahibi olabilirsiniz
Okadarina elbette vakifimolumsuzluklari baz almadan konusuruz zaten kinu sahibide kayinpederinin mal varligi uzerinden hakkini almsk istedigi soylemes.yani hsk sahibi goruyor kendini.sahsen benimde kayinpederimin yerinde hakkim var kocsm ve cocuklarim dolayisi ile.
Bence yok işte.
Ölmemiş insanların malları için çocukları bile hak iddia edemez . Belki adamlar satıp yiyip içeçek.
Öldüklerinde kalan mallardan da sizin hiç bir hakkınız yok. Miras eşinize kalır , eşinizden de sizin çocuklarınıza . Yani sizin resmî hiç bir hakkınız yok.
İste avukatlar bu gunler icin var. Siz mal vermezsiniz, oldukten sonra biz soke soke aliriz hak sahibinin hakkini.Bakin ne guzel anlatmissiniz.kayinpederinizin omur boyu calisarak elde ettigi yer konusunda soz sahibisiniz.yerinizi istiyorsunuz.olmasi gerekende bu.simdi benim iki oglum var.cok sukur mal varligimda var.olurda gelinlerimden biri boyle bir kinuda ses ederse ben ona kendi emegimle edinilmis maldan mal vermezdim.evladima bile vermezdim ki sirf gelin yararlanmasin diye.sizinde evladiniz olunca yada buyuttukce yada edindiginiz birikimlerin zorluguni anlayip kiymet bilmeyene vermek istemeyeceksiniz.sizi kast etmiyorum ama olasi bu tarz olaylar icin k9nusuyorum.mal varliklariniza gelince kanun denen birsey var red etmedigi surece alirsiniz.bileziginize emanet verip geri alabilir dahada guclu soz sahibi olabilirsiniz
Hayır almadım. Kendi arkadaşlarımın taktığı ufak paralar da içindeydi. Akrabaların altınları vs. Borçsuz evlenmek istiyordum kimsenin üstüne de borç bırakmak istemedim alınan tüm eşyalara karşılık verdik. Ne takıldı ne alındı onu bile sormadım. Bende mehirim bende kalsın gözüyle bakıyordum verdim , helali hoş olsun biz aldık eşyaları diye söylenen de yok en azından. Ama bu kadarına tenezzül etmeleri çok sarstı beni.Ev yaptirirken sana mi guvenmisler? Ben olsam vermem. Giden geri gelmez. Hic de utanmalari yok. Ne yuzsuzlermis ayol. Hem o altinlari sadece onlar mi takti ki? Ailenin esin dostun taktiklari da var. Hem takılar gelinindir. Daha onceki verdiklerin icin ellerinden yazı aldin mi odeyeceklerine dair?
Sen zaten kötü gelinsin, oğlunu evin içine almasını engellemişsin, ya diğer gelinler de sana özenirse ne yaparlarBir güncelleme yapmak istiyorum hanımlar. Cok teşekkür ederim desteğiniz için dik durabilmem de cok faydası oldu.
Eşimle konuştuk. Senin kimseye karşı ezilmeni istemiyorum, yanlış birşey yapmadığını bil dedim. Eğer gerçekten ihtiyaç olsaydı sağlık sorunu olsaydı ve vermeseydim haklıydın dedim (ki sağlık durumu olsa ve esim istese helali hoş olsun) Sen bile ev beklesin biraz demene rağmen gidip borca girdiler şimdi para arıyorlar durdursunlar ya da kredi ceksinler dedim. Haklısın kendimi kötü hissettim cok vicdan yaptım dedi. Bayağı uzun konuştuk burda olduğu gibi anlattım oda en son tamam dik durururm gerektiği yerde konuşurum dedi. Kapandı konu şimdilik. Daha iyiyiz o ölü toprak yok üstümüzde en azından. Tabi yine gördükleri yerde ah vah edecekler ama yapacak birsey yok artık. Herkes parasına göre davranmayı öğrensin. Bende kötü gelin oldum ama napalım:)
Şaka gibiler. Konunun başında demişsin ya bütün çocuklarını yönetmek istiyorlar diye. Onlar o altınları kafaya takmışlar resmen. Rüyalarına bile giriyodur, gözleri açık gidecek gibiler alamazlarsaAma esimin üstünde cok baskı var. Teyzesi aramış dün neden böyle yaptınız oğlum annen baban elden mi istesin yazık günah demiş. Gecen gittiğimizde de ablası konuşmadı. Zor günde destek olmak lazım diye diye durumu başka yere cektiler. Zalim olan benim sanki. Onların istemesi yüzsüzlük degil ben ayıp ediyorum gibi. Sabahta annesi aramıştı Allah kimseye muhtaç etmesin sende üzülme oğlum vs dedi ben zorla hoparlörü açtırdım sinirden.
Neden, eş eşe mırascı olmuyor mu belli bir oranda?@gulceayyuzlum kp ve kv nin çocukları mirasçı olur yani konu sahibinin eşi. Konu sahibinin eşi vefat etse de hak alamıyordu galiba direk çocuklarına kalıyor gelinin söz hakkı yok resmiyette.
Miras konusunda olmuyor diye biliyorum. Hukukçular daha iyi bilir.Neden, eş eşe mırascı olmuyor mu belli bir oranda?
Kadın satıp yemeyi bilmiyor mu? Nereden alacaksınız o zaman:)İste avukatlar bu gunler icin var. Siz mal vermezsiniz, oldukten sonra biz soke soke aliriz hak sahibinin hakkini.
Eş kpden önce vefat ederse, direkt dededen torunlara geciyor dede vefatı durumunda. Gelin alamıyor, fakat es mırasa hak kazandıysa onun vefatı durumunda eşe de belli miktar kalıyor. Kvnin kpden aldıgı paya ıstınaden boyle biliyorumMiras konusunda olmuyor diye biliyorum. Hukukçular daha iyi bilir.
Ben kalmıyor diye biliyorum ams bilen varsa yazar şimdi aydınlanırız .Eş kpden önce vefat ederse, direkt dededen torunlara geciyor dede vefatı durumunda. Gelin alamıyor, fakat es mırasa hak kazandıysa onun vefatı durumunda eşe de belli miktar kalıyor. Kvnin kpden aldıgı paya ıstınaden boyle biliyorum
Miras malında eşler hak iddia edemiyor.Miras konusunda olmuyor diye biliyorum. Hukukçular daha iyi bilir.
Eş aileden mirası alıp mal mülk üzerine geçtikten sonra vefat ederse ve çocuk varsa çocuklarla beraber hak sahibi olunuyor. Eş çocuk sahibi olmadan vefat ederse alt soy yerine kardeşler mirstan hak talep ediyorNeden, eş eşe mırascı olmuyor mu belli bir oranda?
Eee hakkınızı istemediniz mi?10 yıllık evliyim 12 bileziğim 63 çeyreğim 14 yarım ve 6 cumhuriyet altınım bana söylemeden satıldı . Asla vermeyin . Ben tutsunlar diye vermiştim ama yutmuşlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?