Kayınbabam altınlarımı istiyor

Ev yaptirirken sana mi guvenmisler? Ben olsam vermem. Giden geri gelmez. Hic de utanmalari yok. Ne yuzsuzlermis ayol. Hem o altinlari sadece onlar mi takti ki? Ailenin esin dostun taktiklari da var. Hem takılar gelinindir. Daha onceki verdiklerin icin ellerinden yazı aldin mi odeyeceklerine dair?

Ay sayfayı me zaman açsam ‘kayınbabam altını ıslatıyor’ diye okuyorum mesajı
Erkekler manüplasyon konusunda nasıl bu kadar uzman ya, bence de verme tabi

Ne alaka altınları istemek o size verilmiş bir şey sakın kimseyi dinleme ve altınları verme hayatının hatasını yaparsın. Aç köpekler kudursun

Hiçbir hakkım olmadığını bende biliyorum. Hak iddia etmiyorum ayrıca. Kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim. Eşime sende hakkını iste dememin sebebi su sekilde; aile apartmanında oturup beraber yiyip içiyorlar. Kayınvalidem bana da buraya gelip oturacaksın bizim yediğimiz içtiğimiz bir öyle ayrı gayrı yok demişti. Bende hayır ben oturmam dedim ve çıktım. Eğer orda otursaydım evi verecekti. Cünkü iki oğlunu da iki eltimi de kendisi yönetiyor. Eltilerim izin almadan çıkmazlar dışarı mesela. Yemek saati vardır iş güç varsa bile o yemek saatinde herkes sofrada olur vs. Bu kadar katı kurallara girmek istemedim. Bunu kabul etmeyip kiraya çıktım. Sinek pis değil mide bulandırır. konu mal degil gibime geliyor. Onun istediği olmadığı icin bu şekilde cezalandırıyor demek ki. Bana doğru gelen adaletli olsalar 3 kuruşta olsa tüm kardeşler arasında eşit paylaşılır şartlar ne olursa olsun. Ben anne olmadım ama malım olsa çocuklarım ne şartta olursa olsun eşit paylaştırırım. Eşimde madem ailesi bu kadar kötü gün , yardım etmediniz vs diye laf ediyor görsün istedim. Bu konuları da aile içinde konuşuluyormuş ben ölmeyen insanın mirası icin kimseye konuşamam. Allah hayır gelmeyecek maldan da uzak etsin.

Bir güncelleme yapmak istiyorum hanımlar. Cok teşekkür ederim desteğiniz için dik durabilmem de cok faydası oldu.
Eşimle konuştuk. Senin kimseye karşı ezilmeni istemiyorum, yanlış birşey yapmadığını bil dedim. Eğer gerçekten ihtiyaç olsaydı sağlık sorunu olsaydı ve vermeseydim haklıydın dedim (ki sağlık durumu olsa ve esim istese helali hoş olsun) Sen bile ev beklesin biraz demene rağmen gidip borca girdiler şimdi para arıyorlar durdursunlar ya da kredi ceksinler dedim. Haklısın kendimi kötü hissettim cok vicdan yaptım dedi. Bayağı uzun konuştuk burda olduğu gibi anlattım oda en son tamam dik durururm gerektiği yerde konuşurum dedi. Kapandı konu şimdilik. Daha iyiyiz o ölü toprak yok üstümüzde en azından. Tabi yine gördükleri yerde ah vah edecekler ama yapacak birsey yok artık. Herkes parasına göre davranmayı öğrensin. Bende kötü gelin oldum ama napalım:)

İste avukatlar bu gunler icin var. Siz mal vermezsiniz, oldukten sonra biz soke soke aliriz hak sahibinin hakkini.

Hayır almadım. Kendi arkadaşlarımın taktığı ufak paralar da içindeydi. Akrabaların altınları vs. Borçsuz evlenmek istiyordum kimsenin üstüne de borç bırakmak istemedim alınan tüm eşyalara karşılık verdik. Ne takıldı ne alındı onu bile sormadım. Bende mehirim bende kalsın gözüyle bakıyordum verdim , helali hoş olsun biz aldık eşyaları diye söylenen de yok en azından. Ama bu kadarına tenezzül etmeleri çok sarstı beni.

Sen zaten kötü gelinsin, oğlunu evin içine almasını engellemişsin, ya diğer gelinler de sana özenirse ne yaparlar hadi gelmiş geçmiş olsun. İnşallah burada kapanır bu konu

Şaka gibiler. Konunun başında demişsin ya bütün çocuklarını yönetmek istiyorlar diye. Onlar o altınları kafaya takmışlar resmen. Rüyalarına bile giriyodur, gözleri açık gidecek gibiler alamazlarsa

Miras konusunda olmuyor diye biliyorum. Hukukçular daha iyi bilir.
Eş kpden önce vefat ederse, direkt dededen torunlara geciyor dede vefatı durumunda. Gelin alamıyor, fakat es mırasa hak kazandıysa onun vefatı durumunda eşe de belli miktar kalıyor. Kvnin kpden aldıgı paya ıstınaden boyle biliyorum

Ben kalmıyor diye biliyorum ams bilen varsa yazar şimdi aydınlanırız .

Mantıken düşününce kp in vakti zamanında çalışıp kazandığı malda mülkte benim ne hakkım olabilir ki?

Neden, eş eşe mırascı olmuyor mu belli bir oranda?
Eş aileden mirası alıp mal mülk üzerine geçtikten sonra vefat ederse ve çocuk varsa çocuklarla beraber hak sahibi olunuyor. Eş çocuk sahibi olmadan vefat ederse alt soy yerine kardeşler mirstan hak talep ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…