Ben zaten gayet soğukkanlı ve net duruyorum. Hatta dün cok arada kalırsan direkt beni arasınlar da iki çift lafım var içimde kalmasın dedim. Bana cesaret edemedikleri için eşimi bu kadar arada bırakıyorlar zaten.Çünkü sizde suçluluk hissediyorsunuz ve manipuleye boyun eğiyorsunuz. Biz enerji yayarız karşımızdakiler bu enerjiyi hisseder. Suçluluk psikolojisine sokup haklı çıkmaya yer oluyorsunuz buna siz engel olucaksınız. Alıcaksınız eşinizi karşınıza “yani benim altınlarım zorunda değilim şu kafadan çıkarmısın oyuncağını alamamış çocuklar gibi mızmızlanmasınlar yeter” diceksin. Aynı enerjiyi ailesne de vericeksiniz ki size laf edemicek. Ee dedi madem herkes kapıyı kapattı tarafından demekki çalmamanız gerekiyormuş babacımmm diceksin.
Bak yeni evliyim taktılar altınlarımı. Köyden arsa alıcakmışız kocamı darlıyorlar. Kocamda bana yağ yapıyor. Dedim g.tü boklu köyünüz için vermem altınlarımı ne münasebet yani. Altınlar bizim ailelere ne ?
Konuya yorum yazdıkça yeni detaylar çıkıyor aslında herkes bir şekilde katkıda bulunmuş doğal olarak sizin de katkınızın olmasını bekliyorlar tabi altınlar size ait ve bunun tasarrufu da sizi bağlar. Böyle bir durum da ne yaparsınız bilemem.İşte eltilerim vermiş, eniştesi arsa alınırken vermis herkesin katkısı varmış. Şimdi laf açılınca insan mezara mı götürecek benim karım çıkardı verdi aslanlar gibi diyorlar. Eşimde mahcup oluyor kendince. Amaç beni kötü etmek herkes iyi herkes birbirine yardım ediyor ama siz kapıyı suratımıza kapattınız oldu. Yarın bir gün sizinde kötü gününüz olursa hangi kapıyı çalacaksınız demiş büyük abi. Olayı başka yere çekip eşimi benim kötü olduğuma mı inandırmaya çalışıyorlar anlamadım
Hahaha bitmiyor be Zemheri. Arsada köydeki evlerinin yanında.Ay seninkilerin de derdi hiç bitmiyor pes ya
Devam böyle konuşur konuşur susarlar.Ben zaten gayet soğukkanlı ve net duruyorum. Hatta dün cok arada kalırsan direkt beni arasınlar da iki çift lafım var içimde kalmasın dedim. Bana cesaret edemedikleri için eşimi bu kadar arada bırakıyorlar zaten.
Iyi de sizde hepsini vermişsiniz zaten en başta sadece 2 tane kalmış siz de onu söyleyin öyle dediklerindeİşte eltilerim vermiş, eniştesi arsa alınırken vermis herkesin katkısı varmış. Şimdi laf açılınca insan mezara mı götürecek benim karım çıkardı verdi aslanlar gibi diyorlar. Eşimde mahcup oluyor kendince. Amaç beni kötü etmek herkes iyi herkes birbirine yardım ediyor ama siz kapıyı suratımıza kapattınız oldu. Yarın bir gün sizinde kötü gününüz olursa hangi kapıyı çalacaksınız demiş büyük abi. Olayı başka yere çekip eşimi benim kötü olduğuma mı inandırmaya çalışıyorlar anlamadım
Siz bu aileye verseniz de yaranamazsınız. Verip kotü olana kadar vermeyip kotü olun.Uzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
Bu bilezikler kaç gram ayıptır sorması?Bütün sülale peşine düştüğüne göre tanesi 100 gram vardır diye düşünüyorum.
Böbreklerini satacaklar herhalde ne yapsınlar. Yaylada ev yapmazsa ölecek hastalığına yakalanmıslar...25 gramdan 2 bilezik. 50 gram icin tüm tantana. Girdikleri borcun bir kısmı içinmiş. Geriye kalan borcu da komşudan alacaklar herhalde.
Gelin neden mirasçı olsun ki?
Kp ve kv nin çocukları mirasçı olur.dolayli yoldanda olsa mirasci olmuyormu.
Asla vermezdim dahası düğünde takılanları da vermezdim. Net olunUzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
Bakin ne guzel anlatmissiniz.kayinpederinizin omur boyu calisarak elde ettigi yer konusunda soz sahibisiniz.yerinizi istiyorsunuz.olmasi gerekende bu.simdi benim iki oglum var.cok sukur mal varligimda var.olurda gelinlerimden biri boyle bir kinuda ses ederse ben ona kendi emegimle edinilmis maldan mal vermezdim.evladima bile vermezdim ki sirf gelin yararlanmasin diye.sizinde evladiniz olunca yada buyuttukce yada edindiginiz birikimlerin zorluguni anlayip kiymet bilmeyene vermek istemeyeceksiniz.sizi kast etmiyorum ama olasi bu tarz olaylar icin k9nusuyorum.mal varliklariniza gelince kanun denen birsey var red etmedigi surece alirsiniz.bileziginize emanet verip geri alabilir dahada guclu soz sahibi olabilirsinizHiçbir fikrim yok mal dağıtımı nasıl olacak. 4 katlı binada 2 katında abileri var. Biz oturmadık kiraya çıktık. Gecen konu geçti o evleri onlara verirler diyorlar. Bende eşime dedim biz oturmadık diye mi bize vermiyorlar hakkımız neyse onu isticez dedim. Şimdi yayla evi de var esim hakkını ister ama onlar ne yapar bilmiyorum
Okadarina elbette vakifimgulceayyuzlum kp ve kv nin çocukları mirasçı olur yani konu sahibinin eşi. Konu sahibinin eşi vefat etse de hak alamıyordu galiba direk çocuklarına kalıyor gelinin söz hakkı yok resmiyette.
Bence yok işte.Okadarina elbette vakifimolumsuzluklari baz almadan konusuruz zaten kinu sahibide kayinpederinin mal varligi uzerinden hakkini almsk istedigi soylemes.yani hsk sahibi goruyor kendini.sahsen benimde kayinpederimin yerinde hakkim var kocsm ve cocuklarim dolayisi ile.
Çok ayıp gerçekten. Size ait olan altınlara kendi birikimleri gözüyle bakıyorlar. Verene kadar da ısrarla istiyorlar. Evi arabayı imkanın varsa alırsın yoksa almazsın. Milletin boğazını sıkarak ev alınmaz. Sakin vermeyin.25 gramdan 2 bilezik. 50 gram icin tüm tantana. Girdikleri borcun bir kısmı içinmiş. Geriye kalan borcu da komşudan alacaklar herhalde.
Eşine deki benim ailemin de filanca borcu var istiyorlar, bakalim ne diyecek.. halâ diyorsa ver aile olmak falan filan o zaman tamam..Esimin dayısı duymuş masallah anlatmadıkları kalmamış. Bizi aradı. O parayı bir yere bağlayın yoksa bugün bunun icin yarın başka şey icin isterler dedi. Nereye bağlanır ki üç kuruş para? Birde sen üzülme oğlum falan demesi de garibime gitti. Eşimde beni suçlamıyor ama onların karşısında mahcubiyetini görünce içim acıdı. Kim dedi onlara ev yaptırın diye dedi ama sonra olan olmuş destek olmazsak kötü günde aile olmanın ne anlamı var dedi (annesinin lafları)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?