Kayınpederim borç istiyor.

bana eşinin ailesi pek paragöz ve art niyetli gelmedi gerçekten zor durumda olmasalar senden altin istemezlerdi gibi geldi.bence altınını ver işlerini görsünler sana altınını alırlar geri dönmezse bir daha istediklerinde vermezsin
 
canım ben aslında verme demek için sana yazacaktım ama okuyunca yazdıklarını ben bile ikna oldum. açıkçası ben kendi babama da verirdim eşimin ailesinede. çünkü herkes zor duruma düşebilir. benim kp de gelse istese kendiside mahcup olmuş bi şekilde ister. zaten gerçi istemez eşim zor durumdalar verelimmi der ama senin kp gelmiş ne farkeder. onları ne iyi tanıyan sensin. bize kalırsa verme ama bak sana yardımlarıda olmuş. siz iyi olunda varsın 3-5 bileziğin olmayıversin nolucak.. ama icra vs gelirse ve buna rağemn senin takılar evde duruyorsa yaprığında ayıp kaçar. aynı durumda zorda olan siz altını olan kp de olabilirdi düşün bakalım o sana verir miydi? verirse sende ver, vermezse sende kılıfını uydur bence.
 
Eşinin ailesini sana olan yaklaşımlarını en iyi bilen sensin. Yazdıklarına göre gerçekten zor durumda olmasalar istemezler gibi görünüyor.
Sana değer veren insanlar gibi görünüyor sizin içinde ellerinden geleni yapmışlar.
Onlar bu kadar çaresizken sen bileziklerinle mutlu olabilir misin.
 
Ben kendi evliliğimi ve eşimin ailesini düşünerek ilk mesajınıza göre yorum yapmıştım.

Sonlara doğru okudukça kararım değişir gibi oldu (%100 emin değilim yinede).

Sizi borçsuz evlendirmişler, üstünede 22 şer gramdan 6 bilezik takmışlar. 22*6=132 gram yapar, yarısını istediklerine göre 5,500-6,000 gibi bir rakam. Ben muhtemelen sizin yerinizde olsam ciddi bir söz karşılığında verirdim.

Ben kendi evliliğime bakarsam vermem. Neden vermem bana bir çatal, bir bıçak bile almadılar, birde üstüne sadece 7 şer gramdan 3 bilezik taktılar yani toplamda 21 gram.

Artı ben taaa nişanlıyken benden 1 çeyrek borç istediler verdim, düğünüme yakın sıkıştım ve istedim yok dediler.
 
Son düzenleme:

sanada geçmiş olsun. böyle durumlarda başkasından gerekirse 2 altın borç alınır ala gelinin altında ezilmez insan çok ayıp etmişler..
 
gerçekten borçsa ve geri geleceğine inanıyorsan ver...
ama pek geri verilmez bu durumlarda..
 
bende olsam vermemm arkadaşşş verdimm namazlı abdestli kaynanama söz dedii emekli olunca yapacam dediii yokk vermedii
 

Bende gördüğüm yaşadığım şeylerden dolayı vermezdim. Karşı tarafın niyeti iyi olsaydı gözümü kırpmadan alyansıma kadar verirdim.
 
sanada geçmiş olsun. böyle durumlarda başkasından gerekirse 2 altın borç alınır ala gelinin altında ezilmez insan çok ayıp etmişler..



Valla kendileri kaybettiler. Bundan sonra asla vermem borç.

2005 senesinde toplu para yatırıp emekli olunuyordu, kimse vermedi borç para onlara. Eşimde polis okulunda öğrenciydi, ben kendi ailemin ısrarı ile (annem ve babam çok ısrar ettiler, yoksa çooook başını ağrıtırlar senin dediler) gittim kredi çektim verdim ve kayınpederimi emekli ettim.

Ama anlaşmıştım öncesinde bana olan borcun bitene kadar maaş kartın bende durur demiştim.

(çünkü bende tek maaşla ev geçindiriyordum eşim öğrenci olduğu için, eşşeğimi sağlam kazığa bağlamam gerekirdi, yediğim bir çeyreklik kazık ta olsa)

Haaa kayınpederim Allah razı olsun dedi,

Ama kayınvalidem de görevin dedi.
 

Kayınpederim benden değil eşime demiş eşimden istememiş bile tam olarak verin dememis nazireden istesem verir mi demiş
 

alabildinmi peki maaş kartınız ?
 
alabildinmi peki maaş kartınız ?


Aldım aldım. Zaten kayınpederim iyidir, o asla benden para istemez, kayınvalidem ister ona bile kızar.

Kayınpederim yalan söyleyemem şimdi, tamam olur dedi, ben zaten emekli maaşı almadığım için, emekli olmamışım gibi düşünürüm sen borç bitince verirsin kartı dedi.



 
Pesin hukum vermek istemem ama 2 aylik evlilikte, kayinvalide kayinpeder taninmaz .
Nasil insanlar olduklari anlasilmaz .

Sizi borcsuz evlendirmisler, 6 bilezik takmislar ,
3 tanesini borclari odemek icin istemisler.

Belki de o 3 bilezigi kendileri , digerlerini esiniz almisti .
3 bilezigi geri alacaklar , aslinda yine sizin dugun hediyenizle borclari kapatacaklar .

Aslinda esiniz durumu biliyordur belki size soylemeye cekiniyordur ...

Dugunden 2 ay sonra bunun yasanmasi bence tesaduf olamaz ...

Verin ya da vermeyin diyemem ama ben olsam gercekten nasil insanlar olduklarina bakardim .

Sahsen, kendi kayinpederime gozu kapali veririm .
Siz de iyice dusunup ona gore karar verin ...
 

bak canım azıcık kazık sana ders olmuş. neyseki az parayla yırtmışsın bence iyi olmuş canım. böyle kaynanalarıda sallandıracaksın işte
 
Kayınpederim benden değil eşime demiş eşimden istememiş bile tam olarak verin dememis nazireden istesem verir mi demiş

canım ben eşinide ailesinide seni de tanımam haliyle yani bana kalırsa ver ama yanlış bir şeye sebepte olmak istemem. bu kadar ince düşünceye verilir gibi geldi. neticede iş bu düşmekte var kalkmakta. sen hepsini değil ama bi kısmını ver yani ucu ucuna ne kadar yeterse 10 TL bile fazla olmayacak şekilde. buda onlara ders olur ayaklarını yorganına göre uzatırlar. ama dediğim gibi senin bileceğin iş. sanada iyi davranmışlar bak ne güzel. Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin. para pul altın hepsi geçici. olsa nolur ha kolunda durmuş, ha kasada, ha hiç olmamış. huzur olduktan sonra kim arar 3 bileziği 5 bileziği.
 

aynen Pastacım, hak ettiklerini konu sahibi bilebilir, nişan düğün birçok süreç yaşadı onlarla. Hak etmiyorlarsa eğer asla vermemeli.
 
bak canım azıcık kazık sana ders olmuş. neyseki az parayla yırtmışsın bence iyi olmuş canım. böyle kaynanalarıda sallandıracaksın işte

Akıllandım.

Eşim polis okulundan mezun oldu, ilk maaşı ile kredi yurtlara olan borcunu ödedik. (babamdan borç alıp kredi yurtların borcunu kapatmıştık babama ödedik.)

Aradan 1-2 ay geçti, siz çift maaşsınız sizin eve çok para giriyor, oğlumun parasını yiyemedim dedi. (ki askerde (Hakkaride yapmış eşim askerliğini, yedek subay olarak) 10 ay kazandığı parayı annesine yollamış ve 10 ayda yemiş kayınvalidem)

Baktım istekleri bitmiyor, onun istemesine fırsat kalmadan gittim ev aldım kredi ile.

İstediğinde ev borcum var dedim, aradan 2 yıl geçti maaşlara zam geliyor ev borcunuz sabit biriktiremiyormusun diye ağzımı aradı, gittim arabayı değiştirdim.

Aradan yine 2 sene geçti, yine aynısını söyledi, kızımın kreş zamanı gelmişti kreş yerine gittim özel bir koleje yazdırdım.

Ona yedirene kadar kendi evime ve kızıma yediriyoruz.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…