- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Araba eşimin üstüne olcak kullanıcak olan o çünkü
aynen ilgilendirmez,sana bu son yorumum,
insanın yazdıklarının azcık birbirini tutması gerekir dimi,
kendi ailene laf edemezken burda millete şöyle yap böyle yap demeni doğru bulmadım sadece,
Ben kendi evliliğimi ve eşimin ailesini düşünerek ilk mesajınıza göre yorum yapmıştım.
Sonlara doğru okudukça kararım değişir gibi oldu (%100 emin değilim yinede).
Sizi borçsuz evlendirmişler, üstünede 22 şer gramdan 6 bilezik takmışlar. 22*6=132 gram yapar, yarısını istediklerine göre 5,500-6,000 gibi bir rakam. Ben muhtemelen sizin yerinizde olsam ciddi bir söz karşılığında verirdim.
Ben kendi evliliğime bakarsam vermem. Neden vermem bana bir çatal, bir bıçak bile almadılar, birde üstüne sadece 7 şer gramdan 3 bilezik taktılar yani toplamda 21 gram.
Artı ben taaa nişanlıyken benden 1 çeyrek borç istediler verdim, düğünüme yakın sıkıştım ve istedim yok dediler.
Ben kendi evliliğimi ve eşimin ailesini düşünerek ilk mesajınıza göre yorum yapmıştım.
Sonlara doğru okudukça kararım değişir gibi oldu (%100 emin değilim yinede).
Sizi borçsuz evlendirmişler, üstünede 22 şer gramdan 6 bilezik takmışlar. 22*6=132 gram yapar, yarısını istediklerine göre 5,500-6,000 gibi bir rakam. Ben muhtemelen sizin yerinizde olsam ciddi bir söz karşılığında verirdim.
Ben kendi evliliğime bakarsam vermem. Neden vermem bana bir çatal, bir bıçak bile almadılar, birde üstüne sadece 7 şer gramdan 3 bilezik taktılar yani toplamda 21 gram.
Artı ben taaa nişanlıyken benden 1 çeyrek borç istediler verdim, düğünüme yakın sıkıştım ve istedim yok dediler.
sanada geçmiş olsun. böyle durumlarda başkasından gerekirse 2 altın borç alınır ala gelinin altında ezilmez insan çok ayıp etmişler..
canım ben aslında verme demek için sana yazacaktım ama okuyunca yazdıklarını ben bile ikna oldum. açıkçası ben kendi babama da verirdim eşimin ailesinede. çünkü herkes zor duruma düşebilir. benim kp de gelse istese kendiside mahcup olmuş bi şekilde ister. zaten gerçi istemez eşim zor durumdalar verelimmi der ama senin kp gelmiş ne farkeder. onları ne iyi tanıyan sensin. bize kalırsa verme ama bak sana yardımlarıda olmuş. siz iyi olunda varsın 3-5 bileziğin olmayıversin nolucak.. ama icra vs gelirse ve buna rağemn senin takılar evde duruyorsa yaprığında ayıp kaçar. aynı durumda zorda olan siz altını olan kp de olabilirdi düşün bakalım o sana verir miydi? verirse sende ver, vermezse sende kılıfını uydur bence.
Valla kendileri kaybettiler. Bundan sonra asla vermem borç.
2005 senesinde toplu para yatırıp emekli olunuyordu, kimse vermedi borç para onlara. Eşimde polis okulunda öğrenciydi, ben kendi ailemin ısrarı ile (annem ve babam çok ısrar ettiler, yoksa çooook başını ağrıtırlar senin dediler) gittim kredi çektim verdim ve kayınpederimi emekli ettim.
Ama anlaşmıştım öncesinde bana olan borcun bitene kadar maaş kartın bende durur demiştim.
(çünkü bende tek maaşla ev geçindiriyordum eşim öğrenci olduğu için, eşşeğimi sağlam kazığa bağlamam gerekirdi, yediğim bir çeyreklik kazık ta olsa)
Haaa kayınpederim Allah razı olsun dedi,
Ama kayınvalidem de görevin dedi.
alabildinmi peki maaş kartınız ?
Açıkçası bende bu yüzden vermek istemiyorum. O yüzden kararsızım veremem demeye de utanıyorum
Valla kendileri kaybettiler. Bundan sonra asla vermem borç.
2005 senesinde toplu para yatırıp emekli olunuyordu, kimse vermedi borç para onlara. Eşimde polis okulunda öğrenciydi, ben kendi ailemin ısrarı ile (annem ve babam çok ısrar ettiler, yoksa çooook başını ağrıtırlar senin dediler) gittim kredi çektim verdim ve kayınpederimi emekli ettim.
Ama anlaşmıştım öncesinde bana olan borcun bitene kadar maaş kartın bende durur demiştim.
(çünkü bende tek maaşla ev geçindiriyordum eşim öğrenci olduğu için, eşşeğimi sağlam kazığa bağlamam gerekirdi, yediğim bir çeyreklik kazık ta olsa)
Haaa kayınpederim Allah razı olsun dedi,
Ama kayınvalidem de görevin dedi.
Kayınpederim benden değil eşime demiş eşimden istememiş bile tam olarak verin dememis nazireden istesem verir mi demiş
canım ben eşinide ailesinide seni de tanımam haliyleyani bana kalırsa ver ama yanlış bir şeye sebepte olmak istemem. bu kadar ince düşünceye verilir gibi geldi. neticede iş bu düşmekte var kalkmakta. sen hepsini değil ama bi kısmını ver yani ucu ucuna ne kadar yeterse 10 TL bile fazla olmayacak şekilde. buda onlara ders olur ayaklarını yorganına göre uzatırlar. ama dediğim gibi senin bileceğin iş. sanada iyi davranmışlar bak ne güzel. Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin. para pul altın hepsi geçici. olsa nolur ha kolunda durmuş, ha kasada, ha hiç olmamış. huzur olduktan sonra kim arar 3 bileziği 5 bileziği.
bak canım azıcık kazık sana ders olmuş. neyseki az parayla yırtmışsın benceiyi olmuş canım. böyle kaynanalarıda sallandıracaksın işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?