- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Trabzon canımiyi insanlar bende severim şükürler olsun rabbime annem hep iyi insanlarla karsilastirsin rabbim derdi şükür iyiler annemle de konuştum ver kızım o insanlardan zarar gelmez dedi
Ne yapabilirim ki başka.
Ben çooooooook zengin olsaydım eğer çalışmaz eşimle beraber Hakkari ye giderdim.
Ben çoooook zengin olsaydım eğer kızım 4.5 aylıkken izinim bittiği için kızımı anneme bırakıp işime dönmezdim.
İstifa ederdim eşimle beraber bende şarka giderdim ama o zaman eşimde Hakkari değil de sivasa, tokata, batmanı tercih ederdi, bu kadar sıkıntılı bir çalışma ortamı olmazdı.
Kimsenin yarınını düşünmeden yaptığı harcamaların ceremesini ben ödeyemem, ben bu sıkıntıları çekiyorsam dünyaya getirdiğim yavrumun yaşam kalitesini artırmak için çekiyorum.
Yani çok şükür Allaha paramız var, evimiz, arabamız var, kızım en iyi okullara gidiyor ama zenginlikten kastım her kim olursa olsun (yaptığım hayırlar hariç) kimseye para yediremem. Herkes eşinin sıcacık koydunda yatarken biz 17 aydır ayrıyız, herkesin veli toplantısına babası katılırken kızımınkine ben katılıyorum, her çocuğun iki eli doluyken, benim kızımın 17 aydır tek eli boşta tutacak babası uzaklarda. Kimin için... başkalarına para vermek için mi? kimse kusura bakmasın kızımın rıskını kimselere yediremem.
Arkadaşımızın konusunuda dağıttım ama çok dolmuşum heralde kusura bakma lütfen.
En son geçen ay "oğlum kazanıyor sen yiyorsun, senden rahatı var mı?" dedi de durduk yerde içime oturdu. (Kim yiycekse onuda anlamış değilimde)
Birincisi bende söylemesi ayıp eşim kadar kazanıyorum,
İkincisi Allah var yukarıda önceden yani 17 ay önce delice para harcardım, şimdi eşim elinin değdiğini almazsan hakkımı helal etmem demesine rağmen para harcarken elim titriyor. Çünkü ben belki kolay kazanıyorum ama eşim şuan da Hakkari de çok zor para kazanıyor.
ben bugune kadar gelinin altinlarini alipda verenini gormedim cok iyi dusun derim buyuk ihtimal geri gelmiycekler cunku
maşallah canım Allah bozmasın. bak annen bile aynı fikirdeymiş bizimle ki anneler daha temkinli olur annen gördüğünü bildiğini söylemiş. hayırlısı olsun canım.
canım Allah tez zamanda kavuştursun sizi. kv de de maşallah eli maşalıymış ama sen tam ona göre bi gelin olmuşsun. dişlisin, helal olsun. eşinide tebrik ederim, senide ayrıca tebrik ederim, kızınıda yanacıklarından öperim. tanımadan hayran kaldım sana. Allah size herşeyin en güzelini en hayırlısını nasip etsin..
benim altınlarım düğünden sonra kayınvalidemde kaldı. hiçte saymadım doğrumudur almışmıdır diye. alırsada beni arar kızım bi çeyrek aldım derdi sonrada geri koydum diye haber verirdi. kasaya koymak için aldığımızda saydık sadece. ve ayrıca da düğüne gelemeyip sonradan kv para yada altın verenleride kv mutlaka bana getirirdi. 20 tl bile gelse getirdi şimdi hakkını yemeyeyim. bu yüzden ben olsam veririm. bu yüzden şimdi kendim borç öderken yine onlara yardımcı oluyoruz az çok. çünkü o benden hiç aramadı hiç kıskanmadı benden de ona gidiyorsa helal osun.
maşallah canım Allah bozmasın. bak annen bile aynı fikirdeymiş bizimle ki anneler daha temkinli olur annen gördüğünü bildiğini söylemiş. hayırlısı olsun canım.
canım Allah tez zamanda kavuştursun sizi. kv de de maşallah eli maşalıymış ama sen tam ona göre bi gelin olmuşsun. dişlisin, helal olsun. eşinide tebrik ederim, senide ayrıca tebrik ederim, kızınıda yanacıklarından öperim. tanımadan hayran kaldım sana. Allah size herşeyin en güzelini en hayırlısını nasip etsin..
benim altınlarım düğünden sonra kayınvalidemde kaldı. hiçte saymadım doğrumudur almışmıdır diye. alırsada beni arar kızım bi çeyrek aldım derdi sonrada geri koydum diye haber verirdi. kasaya koymak için aldığımızda saydık sadece. ve ayrıca da düğüne gelemeyip sonradan kv para yada altın verenleride kv mutlaka bana getirirdi. 20 tl bile gelse getirdi şimdi hakkını yemeyeyim. bu yüzden ben olsam veririm. bu yüzden şimdi kendim borç öderken yine onlara yardımcı oluyoruz az çok. çünkü o benden hiç aramadı hiç kıskanmadı benden de ona gidiyorsa helal osun.
ya ben de vermem ama hep böyle durumlarda benım basıma böyle bısey gelırse naparım dıye düşünürüm sonrada ortada kalırım....eşiniz ne dıyor...
Kaynananız kusura bakmayın ama tam bir terbiyesiz. Koskoca kadın oğlum kazanıyor sen yiyorsun demiş bi'de kendi ne yiyormuş, kimin parasını yiyormuş acaba eşinin değil mi:44:
Hem siz de çalışıyormuşsunOf o an susmadınız değil mi ben bile oturduğum yerden okurken sinir sahibi oldum
Konu sahibine gelince, arkadaşım yazdıklarını okuyunca ben verirdim üç bileziği...
Geri gelmese bile insanlar sizin için zora girmişler görümce hala eşinizin borçları vs.yüzünden kredi ödüyor anladığım kadarıyla...
Ee bu durumda sizin onlardan önce sunmanız gerekiyordu. Borç sahibinizin babanız olduğunu düşünün. Eşinize bu konuda güveniyorsanız, sizin zor zamanınızda da kendi ailesinin kapısını çalacaktır.
Bak bizim bir tanıdık tüm kartları fulleyerek oğlunun düğününü yaptı, eşyaları aldı. Kız tarafı hiç birşeye karışmadılar. Ayrıca kendi oğlu da, gelini de çok iyi maaşlarda çalışıyolar. Şimdi onlar keyif içindeler erkeğin ailesiyse bu yaşlarında borçları nasıl ödeyeceğiz diye uyku uyuyamıyorlar:44:
valla süpermiş...bizimkiler düğünden sonra gelenlerı bıze vermedıler...eşimin ailesi vermeyınce annemlerde onlar nıye vermıyor dıye vermedı.....
Yinede kötü demiyorum eşimin annesi, yetiştirilmemiz, hayata bakış açımız farklı annem gibi olmasını bekleyemem diyorum.
Yüzüne ne dedim, ben yiyeceğim tabiki, başka kimin yemesini bekliyordun dedim.
Ben kazancımı hayrıma dağıtıyorum eşiminkini de yiyorum dedim.
Ben takmıyorum çünkü eşim benim ne olduğumu çok iyi biliyor. Ama şunu söyleye bilirim ki bir başkasının senin paranın hesabını yapması çok kötü bişey.
Ha tekrar belirtiyim eğer ciddi anlamda ihtiyaçları olsa hiç esirgemem, ama har vurup harman savurupta param yok denmesinede tahammül edemem. İnsan yarınını düşünmeli.
Maşallah Pastacım, şanslısın bu konuda. Ben kafamı hangi taşa vursam :)
benimde kp düğünlere giderken artık bunlar siizn borcunuz size taktılar altınları yavaş yavaş ödeyin diyor ama ben rahatsız oluyorum bu söylemlerinden. eşimede söyledim. eşimde paraları olmadığı için öyle diyor dedi yani bizim paramız yok siz alırmısınız diye diyemezya dedi. o zamn hak verir gibi oldum. ama benim ailemde altın takıyor. takılan altınların bize borç olarak yansıtılması doğru değil. kaldıki çoğu kişiyi ne ben nede eşim tanımıyoruz onların sülalesi çok kalabalık her hafta 2-3 düğün oluyor maaşımız iyi tamamda bizimde kendimize göre bir ödeme planımız var. eşimde söyledi babasına başka bi dille. bazen yine diyor ama duymamazlıktan geliyorum. banada doğru olan şöyle geliyor; yani paramız yok bize 2 altın alın desin alalım ama sizin borcunuz hadi alın altını gidin hoş değil.
ya bu arada 1 soru görmcemin çocuğu olacak ona ne takmalıyım? sevmiyorum kendisini ama takı aşrt. o bize evlenirken 1 baharet takımı aldı başkada bişi yok. biz onun nişan masraflarını, ütüsünü, süpürgesini, 6 kişilik günlük yemek takımını, 2 bileziğini eksik etmedik ama..
Yinede kötü demiyorum eşimin annesi, yetiştirilmemiz, hayata bakış açımız farklı annem gibi olmasını bekleyemem diyorum.
Yüzüne ne dedim, ben yiyeceğim tabiki, başka kimin yemesini bekliyordun dedim.
Ben kazancımı hayrıma dağıtıyorum eşiminkini de yiyorum dedim.
Ben takmıyorum çünkü eşim benim ne olduğumu çok iyi biliyor. Ama şunu söyleye bilirim ki bir başkasının senin paranın hesabını yapması çok kötü bişey.
Ha tekrar belirtiyim eğer ciddi anlamda ihtiyaçları olsa hiç esirgemem, ama har vurup harman savurupta param yok denmesinede tahammül edemem. İnsan yarınını düşünmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?