Kayınpederim borç istiyor.

Trabzon canım iyi insanlar bende severim şükürler olsun rabbime annem hep iyi insanlarla karsilastirsin rabbim derdi şükür iyiler annemle de konuştum ver kızım o insanlardan zarar gelmez dedi

maşallah canım Allah bozmasın. bak annen bile aynı fikirdeymiş bizimle ki anneler daha temkinli olur annen gördüğünü bildiğini söylemiş. hayırlısı olsun canım.

canım Allah tez zamanda kavuştursun sizi. kv de de maşallah eli maşalıymış ama sen tam ona göre bi gelin olmuşsun. dişlisin, helal olsun. eşinide tebrik ederim, senide ayrıca tebrik ederim, kızınıda yanacıklarından öperim. tanımadan hayran kaldım sana. Allah size herşeyin en güzelini en hayırlısını nasip etsin..

ben bugune kadar gelinin altinlarini alipda verenini gormedim cok iyi dusun derim buyuk ihtimal geri gelmiycekler cunku

benim altınlarım düğünden sonra kayınvalidemde kaldı. hiçte saymadım doğrumudur almışmıdır diye. alırsada beni arar kızım bi çeyrek aldım derdi sonrada geri koydum diye haber verirdi. kasaya koymak için aldığımızda saydık sadece. ve ayrıca da düğüne gelemeyip sonradan kv para yada altın verenleride kv mutlaka bana getirirdi. 20 tl bile gelse getirdi şimdi hakkını yemeyeyim. bu yüzden ben olsam veririm. bu yüzden şimdi kendim borç öderken yine onlara yardımcı oluyoruz az çok. çünkü o benden hiç aramadı hiç kıskanmadı benden de ona gidiyorsa helal osun.

Maşallah Pastacım, şanslısın bu konuda. Ben kafamı hangi taşa vursam :)

Kızlar kayınpederim emekli. Ziraat bankasından emekli parasını alıyor fakat oraya da kredi borcu var.( bana aldıkları birşey için değil ) Dükkanın kredi borcu o emekli parasından kesiliyor buraya kadar sorun yok.Normal seyrinde borç ödüyor emekli parasından kesiliyor.
Dükkandan da kazanıyor yine ona yetiyor ama araba olsa dükkan daha iyi kazanç yapacak.Bunun herkes farkında.Kayınpederim de hem dükkanın mal borcu var ufak tefek hemde vergi borcu var onu kapatmak araba almak istiyor.Bunu da ancak emekli parasını pttye aldırıp ordan daha yüklü miktar kredi çekmek istiyor yani emekli maaşı pttde olunca kredi veriyorlarmis.
Işte bundan sonra topu bana attılar bilezikleri verirsen diyorlar ziraatteki borcu kapatıp emekli maaşını ptt ye geçirçekler ve kredi cekicekler benim blzkleri yapıp dükkanın borcu kadarını ödeyip gerisiyle ufak tefek bir araba almak ve dükkan için kullanmak olayın içyüzü buymuş yani bilezikleri aliyim 2sene 3sene yapıyim gibi bi olay yok en azla sürsün iki ay üçay.

Olay bundan ibaretmis ben olayın içini bilmiyordum. Öğrenmiş oldum zaten şimdi eşimde kayınpederim de ptt istedikleri krediyi verirse bizden bilezikleri istiyor kayinvalidem de öyle dedi bi de vermezlerse altın düşük boşa bozmuş oluruz ziraatgi biz yavaş yavaş ödüyoruz yaza biter dedi bakalım neler olucak hayırlısı artık

ya ben de vermem ama hep böyle durumlarda benım basıma böyle bısey gelırse naparım dıye düşünürüm sonrada ortada kalırım....eşiniz ne dıyor...

valla süpermiş...bizimkiler düğünden sonra gelenlerı bıze vermedıler...eşimin ailesi vermeyınce annemlerde onlar nıye vermıyor dıye vermedı.....

ya ben de vermem ama hep böyle durumlarda benım basıma böyle bısey gelırse naparım dıye düşünürüm sonrada ortada kalırım....eşiniz ne dıyor...

Olay döndü ödeyemem diye biraz korkusu var tabi ki kp ama ptt istediği krediyi verirse eşim verelim diyor ki kp de kv de o yönden bakıyorlar olaya çünkü biz banka borcunu ödüyoruz yavaş yavaş dediler

Son düzenleme:

Yinede kötü demiyorum eşimin annesi, yetiştirilmemiz, hayata bakış açımız farklı annem gibi olmasını bekleyemem diyorum.

Yüzüne ne dedim, ben yiyeceğim tabiki, başka kimin yemesini bekliyordun dedim.

Ben kazancımı hayrıma dağıtıyorum eşiminkini de yiyorum dedim.

Ben takmıyorum çünkü eşim benim ne olduğumu çok iyi biliyor. Ama şunu söyleye bilirim ki bir başkasının senin paranın hesabını yapması çok kötü bişey.

Ha tekrar belirtiyim eğer ciddi anlamda ihtiyaçları olsa hiç esirgemem, ama har vurup harman savurupta param yok denmesinede tahammül edemem. İnsan yarınını düşünmeli.

valla süpermiş...bizimkiler düğünden sonra gelenlerı bıze vermedıler...eşimin ailesi vermeyınce annemlerde onlar nıye vermıyor dıye vermedı.....

eşimin ailesi vermediği gibi, bizim evlendiğimiz ay diğer oğlunun kredisi vardı ona yardım etti.
Benim iyi niyetli anacım babacımda sizin için geldi bu takılar hediyeler diye onlara verilen herşeyi bize verdiler.
Eşim ve ailesi bu durumdan utandımı Asla.! şimdi ne kadar ekmek o kadar köfte tadındayız :)

çok çok haklısınız, bende yerinizde olsam aynısını yapardım, hatta çocuk esirgeme kurumuna yardım eder onlara kuruş koklatmazdım.

Kesinlikle vermemelisiniz,çevremde verenler geri alamadılar.
Borcları yaparken sizin bileziklerinize mi güvendi?..
Daha cok yenı evlısınız bunları dusunmeyın,kim ne borç yapıyorsa çaresine baksın..

Benim abimler para vermişti sanki babamlara eskiden ama altın üzerinden geri aldılar verilir niye verilmesin. Üstüne yatacak değiller ya.

ah ah ben bu konuda çok dertliyim ya.. evlenir evlenmez babam çeyrekleri istedi, hep parca parca ıstedi aynı anda değil, eşimden istediği için eşim veriyordu.
sonra da kaynım bilezikleri istedi 2 ay içinde arabasını satıp ödeyecekti 4 yıl geçti tık yok! bileziklerin kaynıma verildiğini bilmeyen babam da sonra istedi bilezikleri ama verecek bişey kalmamıştı artık nedense yeni evlenen bi çift olunca aileler illaki istiyorlar takıları, o takılar durdukça rahat etmiyolar walla..
bu arada sizin durumunuz tamamen farklı, bu durumda ben olsam kesinlikle verirdim..

zor durumda kalmış bir insan çocuğundan yardım istemez de kimden ister? siz zor durumda kalsanız kimden borç isteyeceksiniz aileleriniz varken? şimdi kayınpederinize hayır derseniz,yarın ir gün ihtiyacınız olduğunda onun kapısına nasıl gideceksiniz?

valla arkdaşım zor bir durum.. geri alabileceğini düşünüyorsan ve ihtiyacın yoksa ver derim.. ama bir arkadaşın dediği gibi geri alamayabilirsin...

Maşallah Pastacım, şanslısın bu konuda. Ben kafamı hangi taşa vursam :)

benimde kp düğünlere giderken artık bunlar siizn borcunuz size taktılar altınları yavaş yavaş ödeyin diyor ama ben rahatsız oluyorum bu söylemlerinden. eşimede söyledim. eşimde paraları olmadığı için öyle diyor dedi yani bizim paramız yok siz alırmısınız diye diyemezya dedi. o zamn hak verir gibi oldum. ama benim ailemde altın takıyor. takılan altınların bize borç olarak yansıtılması doğru değil. kaldıki çoğu kişiyi ne ben nede eşim tanımıyoruz onların sülalesi çok kalabalık her hafta 2-3 düğün oluyor maaşımız iyi tamamda bizimde kendimize göre bir ödeme planımız var. eşimde söyledi babasına başka bi dille. bazen yine diyor ama duymamazlıktan geliyorum. banada doğru olan şöyle geliyor; yani paramız yok bize 2 altın alın desin alalım ama sizin borcunuz hadi alın altını gidin hoş değil.

ya bu arada 1 soru görmcemin çocuğu olacak ona ne takmalıyım? sevmiyorum kendisini ama takı aşrt. o bize evlenirken 1 baharet takımı aldı başkada bişi yok. biz onun nişan masraflarını, ütüsünü, süpürgesini, 6 kişilik günlük yemek takımını, 2 bileziğini eksik etmedik ama..

ay warya bu konuları görünce tüylerim diken diken oluyor resmen bir acı çöküyor içime biliyomusun
Ben kendi ailemden herşeyi fazlasıyla gördüm çok şükür bazen diyorum bırak ayıplarıyla kalsınlar, ama işte kendini değersiz hissettiriyorlarya
insana en çok o koyuyor

Benim görümcemde yeni doğum yaptı, adam olsaydı neler neler yapardım ama şuan hiç elimi bile kaldırmamayı düşünüyorum, kardeşinin aklına ne geliyorsa gitsin alsın,
fikrimi bile paylaşmayacağım o derece yani :)

Sen istersen 1 çeyrek al istersende ihtiyacı olacağını düşündüğün kıyafet bebek arabası fln olabilir canım.
Öyle dertliyim bi bilsen bu konularda :)

Eh desene bekar görümcen senin esinin borclarini ödüyor (kredi cekmis ya)

O halde verilir yani sonucta onlar baya bi yardim etmisler. Ne biliyim ben belki kp sizin icin ugrasmadi etmedi sandim. Yoksa böyle KV ve KP e verilir.

Sizin içiniz temizmiş, iyiymiş

Ya kızlar bu altınları istemeyen aile yokmu ya hu:44:

valla canım,ben gülüyorum sadece,giden geri gelseydiiiiiiiiiii

Ben bu hatayı yaptım ve herkese tavsiyem asla vermeyinççhee herkesin kayınpederi aynı yapar mı bilemem orasını ama ne vaadlerle alınıyor ama vermiyorlar...sana mı güvenmiş borçları için ne sacma yaaa.bide planlar binbeşyüz yaniiii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…