- Konu Sahibi salincaksevdam
-
aynen Pastacım, hak ettiklerini konu sahibi bilebilir, nişan düğün birçok süreç yaşadı onlarla. Hak etmiyorlarsa eğer asla vermemeli.
Akıllandım.
Eşim polis okulundan mezun oldu, ilk maaşı ile kredi yurtlara olan borcunu ödedik. (babamdan borç alıp kredi yurtların borcunu kapatmıştık babama ödedik.)
Aradan 1-2 ay geçti, siz çift maaşsınız sizin eve çok para giriyor, oğlumun parasını yiyemedim dedi. (ki askerde (Hakkaride yapmış eşim askerliğini, yedek subay olarak) 10 ay kazandığı parayı annesine yollamış ve 10 ayda yemiş kayınvalidem)
Baktım istekleri bitmiyor, onun istemesine fırsat kalmadan gittim ev aldım kredi ile.
İstediğinde ev borcum var dedim, aradan 2 yıl geçti maaşlara zam geliyor ev borcunuz sabit biriktiremiyormusun diye ağzımı aradı, gittim arabayı değiştirdim.
Aradan yine 2 sene geçti, yine aynısını söyledi, kızımın kreş zamanı gelmişti kreş yerine gittim özel bir koleje yazdırdım.
Ona yedirene kadar kendi evime ve kızıma yediriyoruz.
Akıllandım.
Eşim polis okulundan mezun oldu, ilk maaşı ile kredi yurtlara olan borcunu ödedik. (babamdan borç alıp kredi yurtların borcunu kapatmıştık babama ödedik.)
Aradan 1-2 ay geçti, siz çift maaşsınız sizin eve çok para giriyor, oğlumun parasını yiyemedim dedi. (ki askerde (Hakkaride yapmış eşim askerliğini, yedek subay olarak) 10 ay kazandığı parayı annesine yollamış ve 10 ayda yemiş kayınvalidem)
Baktım istekleri bitmiyor, onun istemesine fırsat kalmadan gittim ev aldım kredi ile.
İstediğinde ev borcum var dedim, aradan 2 yıl geçti maaşlara zam geliyor ev borcunuz sabit biriktiremiyormusun diye ağzımı aradı, gittim arabayı değiştirdim.
Aradan yine 2 sene geçti, yine aynısını söyledi, kızımın kreş zamanı gelmişti kreş yerine gittim özel bir koleje yazdırdım.
Ona yedirene kadar kendi evime ve kızıma yediriyoruz.
Pesin hukum vermek istemem ama 2 aylik evlilikte, kayinvalide kayinpeder taninmaz .
Nasil insanlar olduklari anlasilmaz .
Sizi borcsuz evlendirmisler, 6 bilezik takmislar ,
3 tanesini borclari odemek icin istemisler.
Belki de o 3 bilezigi kendileri , digerlerini esiniz almisti .
3 bilezigi geri alacaklar , aslinda yine sizin dugun hediyenizle borclari kapatacaklar .
Aslinda esiniz durumu biliyordur belki size soylemeye cekiniyordur ...
Dugunden 2 ay sonra bunun yasanmasi bence tesaduf olamaz ...
Verin ya da vermeyin diyemem ama ben olsam gercekten nasil insanlar olduklarina bakardim .
Sahsen, kendi kayinpederime gozu kapali veririm .
Siz de iyice dusunup ona gore karar verin ...
Nişanlıyken bi kötülüklerini görmedim para bilezik gibi konularda da sorun yaşamadık aslında gözleri tok insanlarbence az çokta o zamanlar belli ediyorlar kendilerini.. oradan fikir yürütülebilir.
canım ben eşinide ailesinide seni de tanımam haliyleyani bana kalırsa ver ama yanlış bir şeye sebepte olmak istemem. bu kadar ince düşünceye verilir gibi geldi. neticede iş bu düşmekte var kalkmakta. sen hepsini değil ama bi kısmını ver yani ucu ucuna ne kadar yeterse 10 TL bile fazla olmayacak şekilde. buda onlara ders olur ayaklarını yorganına göre uzatırlar. ama dediğim gibi senin bileceğin iş. sanada iyi davranmışlar bak ne güzel. Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin. para pul altın hepsi geçici. olsa nolur ha kolunda durmuş, ha kasada, ha hiç olmamış. huzur olduktan sonra kim arar 3 bileziği 5 bileziği.
Nişanlıyken bi kötülüklerini görmedim para bilezik gibi konularda da sorun yaşamadık aslında gözleri tok insanlar
Ya şükür iyi insanlar başka yerden aldıkları borçları da para kazanınca hemen kapattılar kayinvalidem borçlu durmayı sevmez birinden bisi alsageri verir bana da aynı şekil bisi istese benden ertesi gün fazlasıyla geri getirir evimde bisi eksik olsa yukarı çıkıp istesem verir ertesi gün alır getirir evimde yok diye. Şükür gözleri tok ama bu altın işi zor durum insan oğlu işte güvenmek zor
canım anlattıklarından dolayı ben vermen taraftarıyım açıkçası. zaten ilk baştada dedim ben buraya kesinlikle verme demek için girmiştim. ama sen o kadar güzel yazmışsınki ikna oldum yan. zaten vereceğin 3 bilezik. ha 3 eksik takmışlar ha 3 fazla. zor zamanlarımızda kullanmayacaksak, anlayışlı birileriyle paylaşmayacaksak ne önemi var paranın pulun. zaten çok iyi biriyse kv ve kp emin olun sizde rahat rahat harcayamazdınız kısmet olmazdı sizede. verinde hem siz vermedik eyvah ne yaptılar diye düşünün, nede onlar nerden para bulucaz diye düşünsünler. İnşallah işleride düzelir size dahada fazlasını alırlar.
canım anlattıklarından dolayı ben vermen taraftarıyım açıkçası. zaten ilk baştada dedim ben buraya kesinlikle verme demek için girmiştim. ama sen o kadar güzel yazmışsınki ikna oldum yan. zaten vereceğin 3 bilezik. ha 3 eksik takmışlar ha 3 fazla. zor zamanlarımızda kullanmayacaksak, anlayışlı birileriyle paylaşmayacaksak ne önemi var paranın pulun. zaten çok iyi biriyse kv ve kp emin olun sizde rahat rahat harcayamazdınız kısmet olmazdı sizede. verinde hem siz vermedik eyvah ne yaptılar diye düşünün, nede onlar nerden para bulucaz diye düşünsünler. İnşallah işleride düzelir size dahada fazlasını alırlar.
Ellerinde olunca verirler o yönden güvenim tam ama dediğim gibi kayınpederim biraz hayalci ya herşey istediği gibi gitmezse borçları kapatıp da benim verdiklerime para kalmazsa geri ödemek için eşimde eğer geri verirler diye güveniyorsan o yeter çünkü borcu ödeyip kredi cekicez senin bilezikleri yapıp araba alicaz diyor
e bizde insanoğluyuz bak ne güzel anlatıyorsun. önemli olan huzur, sevgi, saygı. 3 bilezik eksik olunca sen bişi kaybetmezsin ama parasını ödeyemeyince o adam Allah korusun belkide herşeyi düşünür. Ver sen ver. Bugün onların ailesine Allah düşürmesin ama belki yarın senin ailene. Düşmez kalkmaz bir Allah. ver canım sen valla ben bile sevdim senin kv ile kp. nereli bunlar :)
e bizde insanoğluyuz bak ne güzel anlatıyorsun. önemli olan huzur, sevgi, saygı. 3 bilezik eksik olunca sen bişi kaybetmezsin ama parasını ödeyemeyince o adam Allah korusun belkide herşeyi düşünür. Ver sen ver. Bugün onların ailesine Allah düşürmesin ama belki yarın senin ailene. Düşmez kalkmaz bir Allah. ver canım sen valla ben bile sevdim senin kv ile kp. nereli bunlar :)
ALLAH verene daha çok veriri canım belkide sana o bilerzikleri takabilmek için borç yapmıştır...eğer görümcendende isteyp yada kredi çekmeyi denedilerse bilerziklerinde gözü yok gerçekten ihtiysç olduğu için istiyordur bellki...sende zaten veremem diyemezsin ailen sonuçtaa ama borç veriyorum diye söylersin......
Orası da ayrı bir dert benim babam çok yaşadı bu durumu on beş günlük için istediler 8sene de parça parça verdiler borcu e doğal olarak o para havaya uçtu öyle az parada değildivalla öz babama bile vermem borç. kendi paranla rezil olma durumunu, bayağı bir yaşayıp, akıllanmış biriyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?