Kayınpederim borç istiyor.

kaynananı kayınpederini tanıyan sensin ve ne kadar güzel anlatıyorsun.herşeyinizi onlar yapmış,eviniz de kira değildir.üstelik evlenmeden eşinizin borcunu da kapatmışlar,eeee bilezikler gelmese bile bu aileye verilir.

sen geri gelmeyeceğini düşünerek ver,gelirse de mutlu olursun.gerçi kaynananın sana borcunu ödemeden içinin rahat etmeyeceğine eminim.bir şekilde o bilezikler sana dönecek.aslında ben onlar istemeden kendim teklif ederdim.ailenin sıkıntısı varken rahatlıkla o bilezikleri takabilecek misin

Bana sıra gelmeden bekar görümceme kredi çektirdiler biraz kendi borçlarını ödediler birazda eşimin borcunu ve o kızcağız o krediyi ödüyor :|

sizin durumunuz da olsam düşünmez verirdim..sonuçta eşinizin borcunuda üstlerine almışlar...bekar gorumceniz eşinizin borcunu ödüyor..şayet vicdanim rahatsız olurdu benim...eğer geri vermezlerse birdaha ki sefer vermezsiniz..
ama cokta onemssiyorsaniz esinizden söz isteyin..ailesi vermezse kendisi yapacak diye...
yinede vermek istemeseniz siz bilirsiniz tabi..

merhaba
neye karar verdiniz bilmiyorum ama ben olsam verirdim cunku geri odeyecekler sanirim oyle gorunuyor hem bir kotuluk gormemissiniz hemde siz son caresiniz onlar icin... icra gelse sizde uzulursunuz degil mi? iste bu yuzden verin derim ben allah yardimciniz olsun

Aslında sizin için yaptıklarıyla karar vermeniz daha kolay oluyor.
Buradan bakabildiğim kadarıyla altınları vermeniz daha uygun olur.
Eşinizin anlayışlı davranması da artı puan.

Malesef evimiz kira canım bilezikleri veriyim diyorum ama işte kayınpederim iyi hoş ama çok hayal kuruyor onu yaparım bunu yaparım diye ya olmazsa o işler ya yoluna girmezse diyoruz bakalım

Belli ki sıkışmışlar..
Vermezseniz ömür boyu sürecek bir dargınlık belki de küslük olur..

Bence verin.
Geri gelir mi bilemem ama sonuçta Kp ve durumu gerçekten kötü..

aynen böyle düşünüyorum bende

Malesef evimiz kira canım bilezikleri veriyim diyorum ama işte kayınpederim iyi hoş ama çok hayal kuruyor onu yaparım bunu yaparım diye ya olmazsa o işler ya yoluna girmezse diyoruz bakalım

çok mu önemli geri gelmesi.iyi insanlar diyorsun.onların sıkıntıları varken sen mutlu olabilecek misin

Ben olsam bu şartlarda verirdim.Geri gelmemesini gözden çıkarırdım.Eşyaları alıp borçsuz evlendirmişler..Görümce bile, içinde sizin borcunuz da olan bir borç için kredi çekmiş..Nerde böyle eş ailesi..Çoğu eş ailesi tek kuruş harcamadan oğlan evlendiriyor,üstüne de para istiyorlar...6 bilezikten 3ü gözden çıkarılabilir..Geri gelmezse bir daha kuruş vermemeye hakkın olur..İnan 3 bilezik için ara bozmaya değmez..Vermezsen için rahat da etmez.Onlar da gönül koyabilirler(bu aile için söylüyorum)..Yanıltmazlarsa ne ala..
(Krediçekme işlerine pek girilmemesi taraftarıyım bu arada)..

Ben olsam vermezdim. NIye sizin takilarinizi istiyor ki? Baska yerden de bulabilir borc. Niye illa sizden istiyor.

Belki bana laf düsmez ama kimseye güven olmuyor, geri alicaginizida pek sanmiyorum.

Onlar sonucta sizin ve sizin garantiniz.

Eşim su anda da hemen vermeyelim borç ödeme bu ayın sonu son o zamana kadar bekleyelim madem çok isteyerek olmasa da verelim diyorsan da başkasından borç almış gibi verelim o zaman kesinlikle vermek zorunda kalırlar dedi yani bi nevi kendimizi rahatlatıyoruz bakalım zaman neyi gösterçek bir daha isteyecekler mi ayrıca kimse bana bilezikleri ver de demedi eşime denilmiş eşimde ben sorarım vermek isterse verir demiş benim payım yok demiş altında birazda kendinden topu bana attı gibi oldu dimi ya

Ne yapabilirim ki başka.

Ben çooooooook zengin olsaydım eğer çalışmaz eşimle beraber Hakkari ye giderdim.

Ben çoooook zengin olsaydım eğer kızım 4.5 aylıkken izinim bittiği için kızımı anneme bırakıp işime dönmezdim.

İstifa ederdim eşimle beraber bende şarka giderdim ama o zaman eşimde Hakkari değil de sivasa, tokata, batmanı tercih ederdi, bu kadar sıkıntılı bir çalışma ortamı olmazdı.

Kimsenin yarınını düşünmeden yaptığı harcamaların ceremesini ben ödeyemem, ben bu sıkıntıları çekiyorsam dünyaya getirdiğim yavrumun yaşam kalitesini artırmak için çekiyorum.

Yani çok şükür Allaha paramız var, evimiz, arabamız var, kızım en iyi okullara gidiyor ama zenginlikten kastım her kim olursa olsun (yaptığım hayırlar hariç) kimseye para yediremem. Herkes eşinin sıcacık koydunda yatarken biz 17 aydır ayrıyız, herkesin veli toplantısına babası katılırken kızımınkine ben katılıyorum, her çocuğun iki eli doluyken, benim kızımın 17 aydır tek eli boşta tutacak babası uzaklarda. Kimin için... başkalarına para vermek için mi? kimse kusura bakmasın kızımın rıskını kimselere yediremem.

Arkadaşımızın konusunuda dağıttım ama çok dolmuşum heralde kusura bakma lütfen.

En son geçen ay "oğlum kazanıyor sen yiyorsun, senden rahatı var mı?" dedi de durduk yerde içime oturdu. (Kim yiycekse onuda anlamış değilimde)

Birincisi bende söylemesi ayıp eşim kadar kazanıyorum,

İkincisi Allah var yukarıda önceden yani 17 ay önce delice para harcardım, şimdi eşim elinin değdiğini almazsan hakkımı helal etmem demesine rağmen para harcarken elim titriyor. Çünkü ben belki kolay kazanıyorum ama eşim şuan da Hakkari de çok zor para kazanıyor.

eşinizin ailesi adına üzüldüm.ben oğlumun herşeyini elimden geldiğince yapayım.üstelik kızıma kredi çekip bir de onun borcunu ödeyeyim.her hakkını koruyayım ama ben bu kadar sıkıntıdayken oğlum kendisi teklif edeceği yerde bir de önemsemesin.çok yazık çok

dakika 1 gol 1

Önemsiyor içimizi nerden bilebilirsiniz ki ama çok vermekten yana değiller ne kayinvalidem ne de eşim çünkü kayınpederim biraz hayalci alırım yaparım falan filan diye borç kapatıp başka yerden yine kredi çekip yine borç yapıcak ordan al oraya ver gibi olucagi için kayinvalidem borç ödensin istiyor ama bilezikler gitsin de istemiyor ben isin iç yüzünü pek bilmiyordum kayinvalidem geldi eşim konuştu kayinvalidem borç ödensin istiyor ama bilezikleri çokta vermemiz taraftarı değildi sanki onunkiler gidiçek gibi morali bozuktu

Son düzenleme:
Bir kac secenek sana:

1. Icimden geldigi kadar, bana zarari dokunmayacak kadar paraysa hediye ediyorum, borc degil, helal olsun hediyem olsun diyorum.
2. Cok yüklü bir miktar istenildigi zaman düsünüyorum: Bu istedikleri parayi borc olarak verirsem ve geri ödemezlerse, ben zor duruma düsermiyim? Zor duruma düsmeyecek kadar para veririm.
3. Hic olmayacak bir miktarsa parayi vermem. Kötü olurum, sonradan kötü olacagima, bastan kötü olurum.
4. Ayrica sadece icra gelmiyecek kadar para verirdim, diger borclarina karismazdim.
5. Ayrica söylede olur: Örnegin 2 milyar para verdin, yarisi hediyem olsun, yarisi borc olsunda diyebilirsin.

Bundan sonrasi icinde o altinlari en iyisi sen bozdur, onlardan bilsin bozdurdugunu ve birseye yatirin, artik ne olursa, birsey alin vs. Sonradan yaptigin birikimlerininde hic haberi olmasinlar. Sende para oldugunu bildikleri sürece senden para isterler. Bir gün yine para muhabbeti borc laflari acilirsa "Bizdede yok, sizde varsa siz bize verin" dersin ; )

Kaynananız kusura bakmayın ama tam bir terbiyesiz. Koskoca kadın oğlum kazanıyor sen yiyorsun demiş bi'de kendi ne yiyormuş, kimin parasını yiyormuş acaba eşinin değil mi:44:
Hem siz de çalışıyormuşsunOf o an susmadınız değil mi ben bile oturduğum yerden okurken sinir sahibi oldum

Konu sahibine gelince, arkadaşım yazdıklarını okuyunca ben verirdim üç bileziği...
Geri gelmese bile insanlar sizin için zora girmişler görümce hala eşinizin borçları vs.yüzünden kredi ödüyor anladığım kadarıyla...
Ee bu durumda sizin onlardan önce sunmanız gerekiyordu. Borç sahibinizin babanız olduğunu düşünün. Eşinize bu konuda güveniyorsanız, sizin zor zamanınızda da kendi ailesinin kapısını çalacaktır.

Bak bizim bir tanıdık tüm kartları fulleyerek oğlunun düğününü yaptı, eşyaları aldı. Kız tarafı hiç birşeye karışmadılar. Ayrıca kendi oğlu da, gelini de çok iyi maaşlarda çalışıyolar. Şimdi onlar keyif içindeler erkeğin ailesiyse bu yaşlarında borçları nasıl ödeyeceğiz diye uyku uyuyamıyorlar:44:

belki gerçekten ihtiyacı vardır. kendi aileme nasıl davranırsam kayınpederime de öyle davranırdım. verirdim. geri vereceğinden eminsen bir dakika durma bence. artık siz bir ailesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…