Kayınvalide Sorunsalı-Nişanlımla Aramızı Bozmaya Çalışıyor.

Daha dur, yüz görümlüğü almadan pantülü indirmeyecekler en yakın zamanda ahahahah
Kadinlarin ekonomik ozgurlugu artip geleneklerden kopmaya başladıkça(ailelere yük olmama, bazi konularda bosa masraf yapmama) modernlesecegimize, iki kisi maasini birlestirip yuva kuracagina kocalara kina gecesi yapmaya basladik. Memleketin sebeke suyunda sıkıntı var herhalde

Adam 6 ay, koskoca 6 ay askerlik yapmış; geridekiler adamı ve birbirlerini nasıl avutacaklarını bilememişler.

6 aylık askerlik hizmeti, izin kullanımı yapmayınca 5 ay 5 gün'e kadar düşebiliyordu eskiden; şimdi de 1 veya 2 gün fazlayla bitebiliyor gözüküyor.

Ne kadar abartılı tepkiler verilmiş.

Hepsini okudum ve kendi düşüncelerimi seninle paylaşmak isterim annesi çok iyi rolcü olduğu ve seni istemediği çok açık aynı benimki gibi seni sevdiğinden oğlunu arayıp beni aramıyo diye şikayet etmiyorum sadece oğlunu sana karşı dolduruyor ve oğlunu ağlayarak manipüle ediyor sizi aramamasının sebebi seni yıldırma ve ailenin bu evlikten eksik not vermesini sağlamak ailenden karşı çıksın diye onlarıda uzaktan dolduruyor bi nevi ama bunalrı oğluna çaktırmadan yapmaya çalışıyo bence eğer eşiniz anneci değilse annesine karşı tavrınızı şimdiden alın bakın size ters düşüyorsa annesi için bırakın kendisini yoksa evlenirsen bu evlilik sizi çok yıpratacak annesi tilki gibi baş edemezsin

Millet 2 yıl askerlik yapardı eskiden, şartları daha zorluydu, bu kadar ağlamazdı kimse be. Şimdikilerin yapacağı 3-5 ay, bin naz bin niyaz. İçim sıkılıyor bu ne be mıymıymıy.

Sizinle aynı görüşteyim, sevgilimin askere gitmesi beni gerçekten çok üzdü. ağladım üzüldüm özledim ama belli etmemeye çalıştım ne annesine ne de ona. çünkü askerlik yapan kişi bizden daha zor şartlarda kalacak, kurallar, yasaklar, yemekler, üniforma, kısıtlı zamanda telefon vs. ama ben sevgilimi arayıp her gün ağlayarak seni özlüyorum dememeliydim bence. ben öyle düşünüyorum, sanırım sizin de görüşünüz böyle

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim

Evet bende de biraz acele ettiler sanırım o yüzden farkettim, strateji hatası yani

Uzun uzun sevgilimin, kısacık nişanlılık dönemleri klasik ama ortaya çıkmadan karşı taraf anlamadan evlendirmeye çalışmak… çok sevindim en azından siz kurtulmuşsunuz. Bu insanlarla evlilik hiç bir zaman mutluluk olmuyor. Üzülüyorum kananlara.

Bu cümleye takılan birine cevap vermiştim ama size de cevap yazayım. Şöyle bazen ben annenle konuştuk görüştük vs derdim, onun bu cümleyi kurma amacı aslında teyit. yani annesi diyor ki bu kız da beni hiç aramıyor, dolayısıyla nişanlımda askerdeyken ya acaba bana arıyorum deyip aramıyor mu? gibi bir cümle. şikayet etmiş beni yani anlayacağınız :) hoş aramasam da takılmayacaktı askerdeyken onu düşünecek bir psikolojisi yoktu. değerli yorumunuz için teşekkürler

Ben temel askerlik eğitiminin sadece erkeklere değil, herkese verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biraz sabretse 5 ay 5 gün civarında bitebilecek bir hizmet için bu kadar sızlanmayı ve avutulma isteğini anlamsız buluyorum.

Siz niye hem adamı hem de annesini pışpışladınız , niye bir yerde dur demediniz ; o kısma hiç anlam veremedim.

Kesinlikle sizinle aynı görüşteyim ilgilenilsin istiyordu kendiyle :) benim pışpışlamamam belki de sorundu kendi gözünde. ben sevgilim vakit bulduğunda aradığında konuşurdum, bazen annesini arardım bazen o arardı gibi. sonra modumu düşürmeye başlayınca aramayı kestim, aradığında da geç döndüm gibi gibi :) vakit ayırdığınız için teşekkür ederim

Evet aynen öyle oluyor benden de erkekler altın takamayacaklari için başka bir yüzük istediler ailesi şu an ifşa olmamak için yazmıyorum altından yedi kat pahalıydı o zaman

Kadın bunu isteyebilir ama sevgilinin senden böyle bir beklentide olması aşırı saçma. O senin aileni arayıp baban rahatsızlandığında ilgileniyor mu? Ailenle sürekli görüşüp onların oğulları gibi yıllardır davranmıyorsa bu seni uyandırmalı.

Senden beklenti var ama kendisi bir şey yapmıyor. Her şeyi geç seni annesinden sorumlu tutuyor.

Bize gelip tanıştıktan sonra evet elbette arayıp sordu. Babamın ameliyatında, bayramlarda, annemin hastalığında vs. Zaten nişanlandıktan sonra daha samimi bir ortam oldu, öyle söyleyebilirim. Benim başlıkta kv sorunu diye belirtmem ondan kaynaklı. Çoğu kişi nişanlında da sorun var demiş ama o kadar uzun yazdım ki artık nişanlının yaptıklarını da boş geçtim :):)

Evet aynen öyle oluyor benden de erkekler altın takamayacaklari için başka bir yüzük istediler ailesi şu an ifşa olmamak için yazmıyorum altından yedi kat pahalıydı o zaman
Neee hala daha sasirabiliyorum
Eskiden iki kisi calisip ev kursun ailelerden istemesin diyordum. Son 2-2.5 senedir ekonomik kosullar ortada, iki kisinin asgari ucret alip bastan sona ev dizmesi gercekten zor. 2.5 sene once ben evlenirken ücretler ve alinacak esyalar arasinda uygun bir aralik vardi su an oyle degil. Borçlansalar parasizliktan huzur kalmiyor, market faturalar zirt pirt zamlanip duruyor. Aileler yapabiliyosa destek olsun, kızlarda ben ayaklarimin ustunde duruyorum istemem demesin. Altin kemer taksinlar donatsinlar demiyorum tabi. Pirlanta mi istedilwr sizden

Yariya kadar bile okuyamadim. Şunu soyleyip gecicem. Daha dun baska bir konuda, iki aile karsilikli tanışana kadar sevgilinizin annesiyle tanismayin kiar dedim diye bisuru kisi itiraz etmisti. Buyrun guzel bir ornek. Sizin kendi ailenize hic saygınız yok mu? Paşa hazretleri sevgiliniz gelip ailenizin kapısını çalıp, kendini ailenize begendirme/kabul ettirme kaygisina hic girmemisken kayinvalideyle tanışıp, askerdeki sevdiginizin yasını tutarken kayinvalide pışpışliyorsunuz??? Kendinize de mi sayginiz yok ya. Buyrun sonuclari iste. Denk gelip okuyan olursa genc kizlarimizin kulagina kupe olsun bu yorumum

Yorumunuz için çok teşekkürler. Başlığı açınca eşyaları kim aldı soruları geldi, ailelerimiz destek oldu deyince denmeyen kalmadı :) ikimizde maaşlı çalışanız birkimimiz var ama ailelerimiz eşyalarımızı almamızda yardımcı oldu, birikimlerimiz bize kalsın borçsuz evlenelim diye, maaşımız ancak kira ve bizi geçindirmeye yetecek zaten.

Bu konuları irtaya dökün. Es adayiniza ve annesine gercek yuzlerini gisterirler. Ona gore yol alirsinız. Nisanlinjz pasif mi degil mi gorülür. Mesela o nediyir bu olaylara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…