Merhaba kizlar.
Aklima çok takıldı bu sorunum bu ara..
Bu benim ilk hamileligim ve Allah nasip ederse bi kızım olacak.
Kayinvalidemin hic kiz cocugu yok. Ve sanki simdiden benim cocugumu benden kiskaniyo.
Simdiden kendine ikinci cocugu dusun cunki iki yasindan sonra sutten kesildikten sonra benim olacak o cocuk diyo. Kac kere soyledi bunu bana guldum gectim. Fakat bugun komsularin yaninda bile soyledi bunu. Ciddi ciddi soyledi yani.
Ve simdiden nasil paylascaz cocugu artik anneannesiylede paylasamayiz vs diyo.
Yok o cocuk onun kanıymış canıymış vs.
Esime soyledigimde ben abartmis oluyorum.
Sizce nasil cozebilirim kv kalbini kirmadan nasil cevap vermeliyim onun bu sozune? Kafama baya takmış durumdayim..
tabiki baksın bende calışırsam şayet kv bakcak ama annelik rolüne bürünmek istemesi çok saçma geliyo bana. Allah bize sabır versiinTabii ki alamaz, olur mu oyle sey. Boyle sacmaliklar nerden geliyor kv.lerin aklina.
Siz hormonlar sebebiyle duygusal dusunuyorsunuz ama mantikli dusunmek lazim, nasil alabilir ki cocugu? Siz vermediginiz surece.
Benim kv.m de cok duskun. Ben ise baslicam o bakacak ogluma, o da arada oyle seyler soyler. Ben hic duymuyorum bile.
bebek bile hissediyo demi iyi yi kötü yü. anlam veremiyorum gerçekten dediğin gibi hepsi aynı galiba bunların..Herkezın mı aynı olur kayınvalıdesı.Benımde bır kızım var 9aylık benım kayınvalımde ısmını ben koycam koymazsam hakkımı helal etmem kımlıgınde baska bı ısım gorursem snı evlatlıktan reddedrm flan dıyodu esıme.Bunu benım ve mısafırlerın yanında soyledı bıgün bende cocugun 3.4 tane ismi olamaz heralde en başta ben annesym ve ılk cocugum tbıkı ben ısmnı koymak ıstcm soyledıgın yanls bsey benm aılemde bı ısım ıstıyo o zaman hepnzn soyledgnı koyalm 3.4 ısım olsun falan dıye terslemıstım bıde tasınacaktık bebegı bırakırsn evı tasıyana kdr falan demıstı bende hayatta bırakmam sna degıl annemede bırakmam bı odaya halıyı serer ustune koyar yerlsrm ama bırakamam dedm(yogun bakımdan cıkmstı bıde bebegm)bana mılletın ıcınde kacgundur nasıl bırakıyodun dedı yogun bakımdayken benı almadılar yenıdogan oldgu ıcın ondan bıle bana laf soktu yanı ve o gunden sonra gelp gıtmeyı kestım hep bahaneler buldum sonra esımlede tartıstılar ve knsmuyolar boylece krtldm kendısınden bıseylere terslemesen bıle ımalı ımalı cvbnı ver cocuk senn cocugun bastan tavrını koymazsan sonradan koyamazsın bıde bnm bebegm sankı onu sevmedgmı anlar gıbı bnm annemlerle guler oynar onu gorunce cocuk kucgna bıle gıtmıyo karsıdan seslense flan aglıyo ohh dıyorum bnde ıcımden sen sogk davranırsan cocuguda o kdr cok gtrp goturmezsen cockta ıstemez onlarda o kdr alısamaz zaten takma smdıden hamılelk pskoljsyle kmsye cocugunu vrmk zornda da dglsn konussun dursn
güzelim, öncelikle eşine hiç birşey demiyorsunMerhaba kizlar.
Aklima çok takıldı bu sorunum bu ara..
Bu benim ilk hamileligim ve Allah nasip ederse bi kızım olacak.
Kayinvalidemin hic kiz cocugu yok. Ve sanki simdiden benim cocugumu benden kiskaniyo.
Simdiden kendine ikinci cocugu dusun cunki iki yasindan sonra sutten kesildikten sonra benim olacak o cocuk diyo. Kac kere soyledi bunu bana guldum gectim. Fakat bugun komsularin yaninda bile soyledi bunu. Ciddi ciddi soyledi yani.
Ve simdiden nasil paylascaz cocugu artik anneannesiylede paylasamayiz vs diyo.
Yok o cocuk onun kanıymış canıymış vs.
Esime soyledigimde ben abartmis oluyorum.
Sizce nasil cozebilirim kv kalbini kirmadan nasil cevap vermeliyim onun bu sozune? Kafama baya takmış durumdayim..
yani hangi anne evladını başkasına verebilirki. şimdilik bişey demedim ama iş ciddiye binince ağzının payını vermeyi düşünüyorumAnnemin halama cevabı: "İsterse 100 çocuğum olsun hiçbirinden vazgeçmem" olmuş. Onlar da beni nüfuslarına geçirmek istemişler çünkü. Kararlı duruşunuz karşısında ne yapabilir ki zaten?
haklısın çünki kv gelinle yarışa giriyo böyle bişey oluncaÇocuk yapmakta ki en büyük korkularımdan biri de bu konu işte
canım eski açtıgın konuya nasıl bakabilirim arama motorundan baktıgımda baskaların actıgı konular da gozukuyo senın cevapladıgın. filtresini bulamadım..güzelim, öncelikle eşine hiç birşey demiyorsun
kv bişey dedi mi hayırdır anne gelinle s** yarıştırıp hamile mi kaldın ay ayıp koskoca yaşını başını almış kadın aaa...
hatta a anne çocuk mu istiyorsun tamam kocamı bi akşam göndereyim adet tarihini söyle de nokta atış yapsın tek gecede hamile bıraksın seni .. yada ay annecim alemsin gelin bu kadar da kıskanılmaz ki ...
gibi ifadelerden çekinme o nasıl şey dersen,
o ne yapıyorsa aynısını yap, bir fazlasını yap.
sen şimdi üzülüp ağlarsın (bende aynı konulardan dolayı konu açtım 2-3 yıl önce bi bak istersen )
o demeden sen de ona,
gelinleri kıskanıyorlar.
standart sanırım.
ben baştan beri çok yumuşak yuzlu oldum hatam bu zatenya bu konuları görünce ben mi çok sertim acaba diyorum, yazık benim kv ye ya.
benim kv diyor ki goha göndermez tatile bile bana.
diyecek ki ben alıcam gidicem, kan çıkar herhalde.
gerçi ben yokken bir kaç kez demiş, sütten kesince ben alıp götüreyim diye komşulara vs de, benim yanımda diyemez.
ben oğlum demesine bile delleniyordum açıkçası, hemen ama o da babannesi demeyin lütfen, benim annemin de demesini istemiyordum, o da ananesi ama.
herkes kendi çocuğunu sevsin bendeki mantık :)
ben baştan beri çok yumuşak yuzlu oldum hatam bu zaten
boyle bi kac kez baska konularda sert cıktım. alıngan oldu adım hatta senın huyun cok kotu dedı kv bana.ya benim gibi sert çıkın da diyemem size de.
bir anne adayına, senin çocuğunu alıcam demek de vicdansızlık, bunun torun sevgisi vs ile alakasını ben kuramıyorum.
ki bu kişiler hamilelik nedir, lohusalık nedir bilen kişiler.
bizde bağırıp çağırmak cazgırlık çözüm olmuyor.ya bu konuları görünce ben mi çok sertim acaba diyorum, yazık benim kv ye ya.
benim kv diyor ki goha göndermez tatile bile bana.
diyecek ki ben alıcam gidicem, kan çıkar herhalde.
gerçi ben yokken bir kaç kez demiş, sütten kesince ben alıp götüreyim diye komşulara vs de, benim yanımda diyemez.
ben oğlum demesine bile delleniyordum açıkçası, hemen ama o da babannesi demeyin lütfen, benim annemin de demesini istemiyordum, o da ananesi ama.
herkes kendi çocuğunu sevsin bendeki mantık :)
hayır güzelim torun bakmaya meraklı değiller. torunu annesinden kıskanıyorlar,bu kaçıncı benzer konu böyle.. ne meraklıymış millet cidden torun bakmaya. istesen, bak desen, bakan çıkmaz yahu..
siz kararlı ve net olun. zorla alacak değil ya..
bizde bağırıp çağırmak cazgırlık çözüm olmuyor.
mesela ne sinir krizleri , kavgalar geçirdik. erken doğum vs.
ben tepkimi koyarım, kv hastalığını kullanır bir başlar biz yırtınsak da o bildiğini okur.
ve oğluna acayip duygu sömürüsü yapar eşim de acır ve klasik sözüdür ama o hasta(kanser teşhisi konuldu ve göğsü alında yayılmayan bir tümör türüymüş)
acındırarak insanlara baskı kurar.
ben hastaneden geldim doğumdan babama baba beni götür ben boşanacağım dedim kv nin söylediği ;
tamam hadi artık boşanın ben kızımı vermem onu ben doğurdum o benim kanser ilacım , beni o iyileştirecek.doktor öyle dedi....
en ufak bişeyde oğlum doktor bunu bunu dedi ,
mesela gelin haftada bir gün temizliğini yaparsa , yemeğini yaparsa benim kv kanser hücreleri düşer ve iyileşirmiş.
veya benim kız olduğunda doktor demiş ki bebeğin adını onun adını koyarsak iyileşirmiş...
gibi
evet. çok şükür...sizin konunuzu biliyorum ben, sizin durumunuz çok abartı, orada da yazmıştım, resmen boşanma sebebi diye.
ama sanırım siz atlattınız, daha iyisiniz şu an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?