Kayınvalide ve yatılı misafirlik konusu

Taurusss

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2023
142
131
23
29
Arkadaslar hepinize merhaba,
Koca dünyada kendimi öyle yalnız hissediyorum ki, bazen kendime bile kendimi anlatamıyorum.

Avukatım, kendi ayakları üzerinde duran bir kadınım. Günün birinde böyle bir şeyi mesele edeceğim aklıma gelmezdi, gülerdim.

3 yillik evliyim, evliligimin baslarinda da benzer konu yuzunden sikintilar yasadim ama bir sekilde idare ettim, ornek vermem gerekirse evleneli 4 gun olmustu kayinvalidem kayinpederim ve uyusturucu tedavisi goren ogullari kalmaya geldiler 40 gun kadar kaldilar. Bu arada biz istanbuldayiz onlar erzurumda. Kendi ailem de uzakta, samsunda.

Cok uzatmamak adina su anki duruma geceyim; 11 aylık bir bebeğim var, hamileligim riskli ve sıkıntılıydı. Ise ara vermek durumunda kaldım. Doğum yaptım. Kolik ve zor bir bebekti. Annem doğum zamanı 40 gün gelip kaldı. Başka da destek alamadım. Eşim de avukat, yoğun çalışıyor, çok fazla desteği olmuyor. Hayatım her anne gibi tümden değişti. Ama işi bırakmam, anne olmam, bebek derken ben çok zorlandım. Tüm bu sureclerde gerçekten kendimi çok yalnız hissettim. Ama bebeğimi kimseye güvenerek dogurmadigim için sitem de etmedim. O buyur ben tekrar çalışırım vs vs gibi kendimi telkin etmeye çalıştım.

Böyle zor bir süreçte eşimin annesi ve babası tek 1 kez arayıp nasılsın diye sormadılar. Biz bayramda esimin de istegi uzerine ailesinin yanina gittik, torunlarini gorsunler diye. 2 hafta önce eşim, annem bunalmış buraya gelmek istiyor dedi. Geldi, 17 yasindaki torununu da almis yanina. Ben hiçbir şekilde aranmadim.

Hiçbir şeye yardım etmiyor, bebekle de ilgilenmiyor, eşimle iki çift laf etmeye bile müsaade etmiyor. Ve sınırsız hizmet bekliyor. Bir yandan evden kucuk kucuk is almaya basladim. Bir yandan bebegim, bir yandan ufak tefek isler, bir yandan ev. Saygısızlık yapmamaya calisiyorum bu surede ama önünü alamıyorum. Ne zaman gideceği asla belli değil. Dün 2 tane evli kızını aradı yanına çağırdı. Bize sormadan. Sonra da esime kizlarinin gelecegini soyledi. Ben yine konunun hicbir tarafinda degilim. Bu arada evim 50 metrekare.

Dediğim gibi öncesini çok anlatmadım ama 3yillik sürede de kardeşleri amcası amcasının oğlu vs vs çok fazla yatılı misafirliğe gelen oldu, ben çalışırken bile.

Eşime rahatsız olduğumu defaatle dile getiriyorum ama kırk yılın başı yanına gelen ailesini istememekle suçlanıyorum.

Gerçekten çok severek evlendim hala seviyorum, kimseyi degistiremeyecegimi de biliyorum, sevginin aptallik olmamasi gerektigini de. Aklımdan ilk defa boşanmak geçti.

Herkese anlatip kendimi kucuk dusurmek istemiyorum, kendi anneme anlatiyorum, olacak bunlar gelecek kalacak abartma diyor, idare et diyor. Olayları ben mi abartıyorum, derdimi mi anlatamıyorum bilmiyorum.

Net bir şekilde şunu söyleyebilirim ki sınırdan asla anlamayan bir aile yapısına sahipler ve de kadını görmezden gelen. Onu da denedim başarı olamadım ve sadece eşimle aramız bozuldu.

Sizce de ortada sorun var mı yoksa ben hala cikamadigim bir lohusa depresyonunun içinde miyim

Bir Erzurumlu olarak diyorum ki kv ye kul köle olmak esastır. Orası senim değil oğlunun evi sen kimsin ki karışıyorsun

Zihniyet bu. Annem teyzem vs çok çektiler gelin olarak. Hala daha geçen ay bir halam amcamı vs toplayıp bize getirdi. Annem bir gün önce öğrendi. Şok. Kaç yaşına gelmişler değişmiyorlsr. Önünü aldınız aldınız yoksa ömrünüz böyle geçer

Sesinizi çıkarmanız lazım.
Eşiniz de sizi zerre kadar düşünmüyor.
Evde küçük çocukla evde olan, hizmet beklenen sizsiniz.
Bunu kabul etmediğiniz söyleyin. Annesi gezmeye geldiyse bir hafta, on gün durur gider.
Kardeşlerde olsa eve başka bir misafir gelecekse size sorulması lazım. Onları ağırlayacak olan da sizsiniz. Nasıl sesiniz çıkmıyor? Bunu kayınvalideye de rahatlıkla söylemeniz lazım ayrıca. Böyle pasif olursanız daha çok çekersiniz.

kendi anneme anlatiyorum, olacak bunlar gelecek kalacak abartma diyor, idare et diyor.
Madem öyle anneniz de gelsin kalsın. O da hiç bir şeye elini sürmesin, pislik dağınıklık içinde oturun hep beraber. Uzaktan kır dizini otur demek ne kadar kolaymış görsün. Gerçi eşiniz annenizi ertesi gün koyar kapının önüne çünkü onun için annesinin, kendinin hatta tüm sülalenin rahatı sizden ve çocuğunuzdan önce geliyor. Bu kızlar evlenince evlat olmaktan çıkıyor mu, nedir bu ailelerin aman bana dokunmasın başıma kalmasın korkusu?

Siz niye çocuğunuzu alıp ailenizin evine gitmiyorsunuz? Anneyle hasret gidermekse siz de giderin? Adamlar okul okuyor meslek sahibi oluyor ama insan olamıyorlar. Avukat olmuş birine de haklarını biz mi yazalım anlatalım? Mesela eş ailesinin evlendikten 4 gün sonra gelip 40 gün kalmaları boşanma nedeni mi değil mi? Dile kolay 40 gün nasıl kabul ettiniz bunu? Kendilerini gayet açık belli etmişler ama siz itirazı bırak adamdan çocuk yapmışsınız. Evet sorun sizde. Daha evleneli 1 hafta bile olmamış, balayı süresinde hayırdır diyip hesap soracağınıza beraber yaşamışsınız bu insanlarla. O hafta diş gösterseydiniz rest çekseydiniz buna devam edemezlerdi.

Sen bu savaşı evlendiğinin 4. günü kaybetmişsin. Şimdi ne desen boş kocan seni ciddiye almaz. Ev işi yapma yani bunları bizim anlatmamız mi gerekiyor bilmiyorum. Çalışan bebekli insansın yorgunum de geç içeri. Kocanla kavga etmeden çözülmez bunlar, tartışmaktan kactikca kaybedersin. Onun da kafa yapısı belli ama sana değer verse böyle 4. Gün gelip aylarca kalmalar yaşanmazdı.

Buradaki avukat hanımlar önce kendi haklarini aramayi öğrenmeli.

Bir avukat olarak siz sorunun kayınvalide yada akrabalarinda değil sınırı koymayan eşinizde oldgnu görmüyor msnz??. Bu şekilde birine çocuk dünyaya getirip ayy bu kadar şeye ragmençok seviyorumm eşimi diyorsanız. Bu konuyu açma sebebiniz nedir?

Burda seneler önce kınadığım birşeyi cidden yaşadım sus diyorum kendime senin de kızın var diyorum ama susamıyorum. Annenizi kınamamakla beraber çok yanlış bir tutum sergiliyor. Size doğru yolu göstermiyor. İki ihtimal var ya kendisi gün yüzü görmemiş cahil gariban bir kadıncağız o yüzden doğruyu kendisi de bilmiyor ya da boşanırsınız da başına kalırsınız diye korkuyor. Her iki durumda da kendisine fikir danışmaktan kaçınmanız gerekiyor, sizi doğru yönlendirme ihtimali yok.

Sizin ne kadar zorlandiginizi goren kocanizdan hala cok seviyorum diye bahsetmeniz enteresan.
Benim mutsuzlugumu gorup 50 m² evde 5 6 kisiyle curcunaya he diyen bir adama benim sevgim azalirdi sahsen.
Sustugunuz surece bu boyle gider yillarca
Bebegimle zor ilgileniyorum herseye kosamam diyeceksiniz bi laf ediyorlarsa da

Eşinizin o kadar da yoğun bir işi yok kabullenin. İsim var diye eve geç geliyordur belki onu bilemem. Ofis işi neticede adliyeye vs gidiyordur taş tasımıyor. Siz çalışıyor olsanız eve gelince çocukla ilgilenip yemek temizlik yapacaktiniz. Gelene git demeyin madem eşiniz öyle diyor. Hizmet etmeyin. Anne gece uyutmadi bebek az ilgilen ben uyuyayım deyin
Ya da yemeği sen hazırla ben bebeği banyo yaptıracağım deyin özetle iş yapmayın ama salonda vs vakit geçirin. Eşinize de deyin biraz yardım etsinler diye. Bebeği alıp yürüyüşe çıkın günlük.

Ha bence bosanın ama henüz sabrınız var gibi duruyor bu mevzu değil bu durumda o nedenle diğer seçenekleri sundum. Ayrıca işe dönün. Eşiniz yetki belgesi vs versin. Bir gün siz gidin işe bir gün eşiniz. Eşinizi aklamaya çalıdmayın kendi içinizde. Annesi ile yeğeni ile siz evdesiniz o değil. Boşuna sineye çekmeyin. Gitsinler de demeyin o zaman sen ailemi istemiyorsun bık bık. İyi oldu geldiler bana yardım etsinler deyin o da annesine desin . Yemek temizlik ve az yardım alın. Eşiniz akşam ne bileyim yatakların8 sersin vs vs. Adamın normal bir hayatı var tabiki sizi anlamaz. Keyfi yerinde. Ona değen dokunan yok niye ses etsin

Açıkça konuşacaksınız.
Evim 50 m2 biz yatılı misafir kabul edemeyiz,bebek var artık zorlanıyoruz. Müsait değiliz,Biz geliriz ziyarete diye. Eve birilerini çağırdığında bana sormadan kimseyi çağırmayın bir daha diyebilirsiniz.
Sınırlarınızı baştan çizmeyi bilmek gerek. İdare edip durursaniz bu insanlar aman rahatsızlık vermeyelim demeyecekler ki. Eşiniz konusunda da kırk yılın başı değil bu,eviniz küçük, bebeğiniz küçük, size sormadan kimseyi çağıramaz. Ha çağırıyorsa da tüm hizmetlerini kendisi yapsın. Bu nedir yani.

Yani çok büyük bir sorun değil çünkü herkes aynı değil ama hiç bişeye yardım etmememek ve sınırsız hizmet etmek te nedir benm abim yengem ikiside çalışan annem onalri aramamiza bile laf ediyor çok aramayın çok çalışıp yoruluyorlar diyee artı bebeklisiniz gelip sizden hzimet beklemeside çabası burda tek suçlu demiyelimde büyük oranda suçlu KV yani düşünceszlk her yönüyle tavrinizi koysanız saygisz olan edilirsiniz ancak durumu eşinizin anliyablcgi bir dil ile anlatın

eşiniz ailesinin bir uzantısı.
hepsi sizi hizmetçi yerine koyuyor. size saygısı olmayan adam sizi sevmezde. siz fedakarlık yaptıkça geçinir gidersiniz ama eşiniz bir fedakarlıkta bulunmaz bu konu için çünkü onun doğrusu bu. kadınsınız ya.. eşiniz okumuş avukat olmuş ama eğitimsiz bir adam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…