Ah canım benim boşver anneleri. Ben anneme dinleseydim şuan eşimin ailesi yüzünden kafayı yerdim.
11 aylık kızım var. Evlilik öyle bilimsellikten uzak mesleki değer falan fayda etmiyor bu meseleleri.
yatılı misafir önemli bi konudur. İlk başta bunun sınırı çizilicekti. Mesela kaç gün kalıcaklar ? Ben evimde 1 2 haftadan fazla misafir kabul edemem demeliydiniz. Susanın tepesine çıkarlar. Benim kaynanam benim evime gelen misafirler için bana sormadan 3 5 kişiyi daha çağırmıştı. Eşime senin annen 20 kişi ağırlayabilir burası benim evim herkes haddini bilsin ev sahibine sormadan kimse benim evime misafir çağıramaz dedim. Ne kötü insanlığım kaldı ne de değişmediğim ama şuan rahatım.
Gelelim konunuza. Geçmiş gitmiş şimdi kararlı olucaksınız. Eşin ne derse desin “ bana bak bir daha bana sormadan kim olursa olsun misafir kabul etmiyorsun” diceksiniz. Suçlasın. Hayır efendim gayette normal anneyim işim var zorunda değilim başım üstüne ailen kalsın misafirim olsun ama günü belli değil üstüne bana sormadan misafir çağırıyor diceksiniz. Evet idare edilir ama bu edilmez. Birdahakine eşiniz tedirgin olur.
Bu arada çekinmeden kaynananızlada konuşun. Anne yapamam şuan işim var diyin. Bunalın gerekirse de. Yemekte hazırlamayın yapamadım annende yapmadı çocuğa bakmadı dışerdansöyle diyin. Ya da anne sen baksana biraz işim var diyin. Aa anne sen şeyi mi çağırdın? Benimde misafirim gelicek kuzenimle sözleşiyorduk haberim olursa iyi olur diyin. Valla herkes haddini bilsin ya ben kızımla akşama kadar huni takıyorum zaten çekemem kimseyi.
Kaynanam burdaydı düğün için. İşte köyden eşimin dayısı yengesi falan gelicekti. Bizde kalma durumları vardı ama günü birlik gelelim yük olmayalım demişler neyse.
Ee dedim düğün surda bebeğide görmediler yemeğe gelirler herhalde gelmesede eşim davet ederim dedi dayındır et dedim.
bunlar gelmicez düğün evine gidicez dediler bende rahat rahat evimde yayıla yayıla yatıyorum.
Eşim aradı otagar saati tersmiş trafik varmış dayım geliyor ona göre diye haber verdi. Arkadan kaynanam sesleniyor işte alt katta dolaşta börek var onu al fırına koy örtüleri kaldır bilmem ne. Ay yapamam anne üstümü giyicem gelince kendin yaparsın dedim. Bebekli ev sürekli dağınık zaten tesettürlüyüm giyindim üstüme geldiler. Teyze kızıda gelmiş. Haberim yok. Spontane neyse dedim. Girdiler mutfağa yemek salata çay derken hallettiler ben ellemedim. Öyle masadır makinedir işte. Çay doldurmadır.
Hizmet etmeyin. Kabul etmeyin.