Kayınvalide ve yatılı misafirlik konusu

Bu sözü bugün öğrendim ve bence şu duruma çok uygun :
Osuranın karşısına geçip s.çmazsan g.tün yok zannedermiş.
Off çok güldüm ya ama gerçekten çok doğru bi söz.Alttan aldıkça saygılı oldukça hep daha fazlasını yapiyorlar ben artık bu sözü uyguluyorum galiba şimdi osurmaya korkuyorlar
 
anneniz de muhtemelen içleniyordur ama bence kafanızda normalleştirmenizin sizi rahatlatacağını düşünüyordur.

kocanız sizi ailesini istememekle suçlayamaz, direkt olarak ailesini istememe hakkınız olduğunu anlaması gerekiyor bir avukat olarak. madem hali hazırda çalışmıyorsunuz, kendi ailenizin yanına kaçmak gibi bir seçeneğiniz varsa bir süre kaçın yaz tatili bahanesiyle. kocanız annesi ve uzantılarıyla biraz baş başa kalınca kendisi de çekilmez olduğunu fark edecektir diye düşünüyorum. tatile ve dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu söyleyin ve uzaklaşın. evin düzenini zaten bozuyorlar boş verin.

oturup eşinizle bir terapist eşliğinde konuşabilirsiniz çözüm yolu olarak. sakince ne kadar yorulduğunuzu, dört duvar arasında annesiyle ne kadar sıkıştığınızı empati edeceği bir yolla anlatma yolu var mıdır bilemeyeceğim. çok rahatsız edici bir durum gerçekten. ultimatom vermekten başka bir yolu yok gibi sanki, "ya bana ihtiyacım olan huzuru sağlarsın ya da boşanırız kendi ailenle huzurla yaşarsın" gibi.

ha bir de 50 m2 evde bu kadar insan varken bu adam sizinle nasıl yakınlaşıyor? kendisinin de rahatsız olması gerekir böyle bir durumda. biz evli miyiz askerlik arkadaşı mıyız demiyor musunuz hiç?
 
Senin kendi annende bencil ve narsist bence...Kayınvaliden de öyle...Zaten bir kızın annesi böyle derse ve davranırsa eller ne yapmaz..

Kocana söyle sınırları ihlal ediyorsunuz burası senın bekar evın degıl..Bana sormadan danısmadan kımse evıme gelemez hele kı evıme baska mısafır cagırmaktan bahsetmıyorum bıle dıye bır acılıs konusması yaparsanız ...

Benden bu kadar avukat hanım...Gerisi sizde...Şu yazdıgınız yazıyla karsınıza davacı bır kadın gelse ne dusunursunuz?

Karar sizin...
 

Ne söylediniz tam olarak?
 
Okurken ruhum daraldı.
Kendi ailemle bile olsa 40 gün durulmaz. Niye pasif davranıyorsunuz?
 
Şimdi bu tepkiye karşı bir tepki gelecek size eşiniz tarafından, lütfen bugünü sakin geçirin çayınızı kahvenizi sizi rahatlatacak şeyleri ihmal etmeyin, eşiniz üzerinize geldiğinde kontrolünüzü kaybetmeyin. Haklıyken haksız duruma düşmeyin. Sakin, saygılı ama net olun. Saygısız ve sakin olmayan bir insansınız demek istemiyorum ama bebek bakmak çok zor zaten mental olarak zorlandığınız bir anda bir de eşiniz üstünüze gelirse kontrolü kaybederseniz sizin zararınıza olur. Sakin, kontrollü ve net olursanız bu konu böyle kapanır gider.
 
Kaynananız çok terbiyesiz yaaa. Evi sizin değil de oğlunun evi olarak görüp sizi saymıyor bile. Böyle kadına yapılacak en iyi muameleyi yapmışsınız. Eşiniz ve kaynananız sizi saymayınca görümceler de aynısını yapmış
 
Siz avukat olarak esinizin tutumunun nekadar yanlis oldugunu sizi manipule ettigini bilmiyormusunuz? Yeni evliyken 40 gun kalmalarina esiniz musqde ettigi anda zaten bu evliligi bir dusunmeniz gerekirdi yani meslegi olan kadinda anasindan sacma sapan akillar alip boyle kaynana yegen hizmet ediyorsa digerlerinin vay haline
 
Hayır benim merak ettiğim 50 metrekare ev 1+1 evde onca kişi yatılı nasıl kalacak nerede yemek yiyecek . Kaldı ki boşanmak yerine adam gibi tepkinizi koymayı öğrenmeniz lazım. Sülalesi ile kabile hayatı yasamak isteyen kocanız bunun için sizi evladını gözden çıkarabiliyor ise o gitsin boşanma davası açsın. Burada önemli olan hak edene hak ettiği gibi davranmak olmali
 
Eşinizi iyi taniyamamissiniz gibi hissettim ben. Sadece sevgiyle olmuyor. Kültür farkı önemli. Ben de dogulu biriyle ciddi bir oliski yaşadım neredeyse evlilik yoluna gidiyordu.kimse yanlış anlamasın, nereli olduğumuz önemli değil, ayni mesele kendi ailemde de var, gelip uzun süreli kalmalar hizmetçi gibi gormeler, ama dogu kültüründe ailevi şeyler daha baska ilerliyor. En azından benim görüştüğüm kişiler öyleydi. Kardeşleriyle olan ilişkisi, aileyle ilişkisi hoşuma gitmedi. Büyük ihtimalle sizinle aynı sorunları yaşayacaktım. Onlardaki misafirperverlik , canayakinlik cok güzeldi. Çok sevdim ailesini. O kültürün yemeklerini, sıcaklığını sevdim. Ama aile olmak istemedim yapamadım.
Buyuk ihtimalle eşiniz kendisinin hatasının farkında bile değil.. Ona göre bunlar normal.gelip ailesi kalabilir istediği kadar. Siz en iyi hizmeti yapmak zorundasınız. Ne olursa olsun.. Mesele de bu. Bakış açısı.
 
Doğuluyla evliyim, ben de doğuluyum ve malesef sadece doğuya değil bizim ülkemizin geneline hakim olan bir "oğlumun evi" durumu var. Bu işin doğrusu batısı yok. Nice Egeli iç Anadolulu ya da karadenizli aile biliyorum benzer durumlari yaşayan. Mesele insan olabilmekle alakalı. Benim kayinvalidemin şanslıyım ki evli ve iyi niyetli üç kızı vardı. İki oğlunu da (eşim ve kaynım) arka arkaya evlendirdi ve bir anda da iki gelin sahibi olmuş oldu. Haliyle birşeyleri bizler de o da tecrübe ederek, hayat tecrübesiyle yoğurarak yoluna koyduk.

Bizde de sınırlar sorun oluyordu. Dan diye yatak odama dalardi mesela. Söylerdim anlamazdi. Ben alismamisim derdi hemen, sonra bir gün üstümü giyinirken bana seslenerek odama doğru onun geldigini anladım. Giyinmek yerine soyunmaya başladım. Geldiğinde don sütyen görünce bastım çığlığı, yaptım cingari dünyanın lafını saydim. Henüz yeni evliydim o zaman. Bir daha bu odaya ben varken de yokken de girilmeyecek dedim. Eşime de kızdım annen beni sütyen külot gördü iyi mi oldu diye hasladim evet haklısınlarla o gün o iş çözüldü. Bir daha odama girmedi kolay kolay

Başka bir sefer geldi, gitmiyor. Düşünceli, iyi niyetli, hep yardım etme kafasında bir kadindir. severim de, ama kendi annem de kalsa bi hafakanlar basiyor. Aldım karşıma dedim ki annecim canım annem geliyorsun mutlu oluyoruz, burada da yoruluyorsun, ama ben senin gitme tarihin belli olmayınca plan yapamıyorum arkadaşlarımla ailemle. Gelince gitme tarihinde belli olsun dedim. Çok bozuldu. Eşim birşey diyecek oldu, benle annen arasinda bu mesele sen karisamazsin, senin annense benim de kayınvalidem dedim kadın gitmeye niyetlendi o gün, üstüne hep beraber korona olup 15 gün daha bir arada kaldık ama o günden sonra ne zaman gelecek olmaya niyetlense gidiş tarihini de söyler oldu.

Bizimki doğulu evet, dibine kadar hem de, o kültürle büyümüş ve yaşıyor. Okuma yazma bile bilmez ama gördüğüm en görgü öğrenmeye çalışan, en akıllı ve hatta uyanık insanlardan biri. Kızlarının hoşuna gitmeyecek hiç birşeyi bana yapmaz da demez de. Çünkü oğluyla da kötü olmak istemez.
Uc çocuğum olduğundan beri de ne zaman bana yatılı gelse ana yemeği yapar alır gelir. Gitmeden de buzlugumu doldurur, evimi temizler gider.
Canım ya seviyorum kadını
Allah herkese böylesini nasip etsin.

İletişim kurabilmek çok güzel birşey. Diğer gelinle konuşmuyorlar mesela. Araları kötü. Gitmez, o da kolay kolay ona gitmez, arayıp sormaz. Demem o ki 13. Evlilik yıl donumume az bir süre kala guzel iletişim kurun, kendi sınırlarınızı hem eşinize hem kayinvalideniz sandviç usulü konuşma tekniğiyle yapın. Mutluluklar dilerim herkese kayın aile ile
 
Onu da denedim başarı olamadım
Olamazsınız çünkü eşiniz karısının mutsuzluğunu önemsemeyen biri. Yabancı olsa insan acır bu kadın kaç yere birden yetişmeye çalışıyor diye. Evliliğinizde, evinizde hiç ağırlığınız yok gibi davranıyor.
 
Mümkün degil gercekten okurken ruhum daraldi sinir harbi geçirdim. Sizi yok sayan insanlarin sizin evde isi yok. Evleneli 4 gun olmus cumbur combalak evinize gelmeleri 40 gun? O anda bir sinir krizi geçirseydiniz bunlar olmazdi. Nerelilerse nereliler kimse size bi sey dayatamaz ya avukatsınız siz , siz de buna ses cikarmiyosaniz calismayan ev kadinlari ne yapsin . İzin vermeyin, size haber vermeden kimse yerlesemez , misafir getiremez evinize. Küçücük cocuk var o evde kendinizi ona adayın hiçbir seye surmeyin elinizi. Boyle boyle anlayacaklar
 
İnanılmaz pasif bir insansınız .sorun hem sizde hem esinizde .siz esinize , esiniz ailesine sınır cekemiyor . Vurup kapiyi cikmadan bu duzelmez . 4 gunluk evliyken evinjzde gunlerce kalmakarı da cok buyuk bir hata olmus sizin icin. acik acik bende bunaldim diyeceksiniz ve vitmelerini isteyeceksiniz .onlar gitmiyorsa da siz gideceksiniz .
 
Kaynanla konusmalisin ama önce esinle konus, bu evin hanimi benim. Misafir agirliyacaksam bilmem gerekir planlamam gerekir ben calisiyorum ve bebegim var herseye her an yetisemeyebilirim diye söylemelisin. Bazi insanlar kalin ve kuru kafadir ya cahildir düsünmez yada p*sligine yapar. Esinle gergin olmadan dile getir sonrasinda kaynananla konusurken esin yaninda olsun güzel uslüpla , Annecigim keske bana da misafir cagirirken danissan bu evin kadini benim bana danisilmasini beklerdim! Ben cok yogun olabiliyorum , yemektir bilmem nedir herzaman böyle yetisemiyorum de. De kii esin de sahit olsunda arkadan laf cikarmasin.

Hatta ben yerinde olsam ne yemek yaparim ne bisey koca koca insanlar gitsinler disarida yiyip gelsinler etkiye tepki. Nasil anlar ne eder hic umrunda olmasin baktin ki bulasik yilasiga yardim yok yapma
 
Boşanmak neden ki. İlk önce sınırınızı çizin, baktınız olmuyor öyle boşanılır. Bi cinnet geçirin önce.

50 metre kare eve nasıl sığınıyorsunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…