Kayınvalidem gelinlik

Gelinliği gelenek olarak onlar alacağını düşündüğü için zaten başkasının gelinliğini giydirdi

Söylemeniz gerekirdi zaten. Öyle sanmış olması da bir şeydir. Açıklama yapmaya filan çalışmayın. Sizin söylettiğinizi düşünmeye devam etsin.
Hayatta bir kere giyeceksiniz o gelinliği. Ona da karışmamayı öğrenir böylece.
Sadece sessiz kalın. Konu bir şekilde açılırsa da, ben oğlunuza böyle bir şey söyletmedim, o gelinliği öylesine denedim, bu arada gelinlik bakıyordum zaten dersiniz.
Dediğim gibi, giyeceğiniz şeye karıştırmayın.

İstemediğimi söylediğim an kusuyorlar ve bilmiş sunuda söyledim nişanlıma eğer paraları yoksa giyerim dedim
Giymeyin! Gidin gelinlik yerine beyaz bir elbise alıp giyin paraları yoksa. Ama onların dayattığı şeyi yapmayın.
Delirtmeyin bizi burda

Size tavsiyem her zaman net olun ve hayır demeyi öğrenmelisiniz. İnsanlar kararlarının arkasında duran net olan kişilere daha saygılı davranırlar birileri kırılır diye istemediğiniz şeyleri kabul etmek zorunda değilsiniz. Kibarca teşekkür edip aklımdaki gelinliği alacağım deyip kapatabilirdiniz. Kv arayıp durumu anlatın teşekkür edip konuyu kapatın inanır inanmaz o onun sorunu ve düşünmeyin acaba inadımı kırıldı mı kırılmadı mı akışına bırakın. İlerdeki kararlarınızda net olursanız bu gibi durumlarda kalmasınız.

Kurumsal gelinlikçiler hariç. Kiralık ve satılık gelinlik satanlar. Giyilmiş gelinliklerin modelini değiştirip satıyorlarmış.. Neyse...

Ucuza mal edelim diye düşünüyorlardır... Nişanlınız söylenmesi gerekeni söylemiş. Siz açıklama yapsanız da yapmasanızda kvalide kafasına göre anlayacak zatenn. Boşverin gitsin. Açıklama yapmayın.

Neden bir şey demediniz? Baştan itibaren kendi isteklerinizi ve haklarınızı güzel bir üslupla tartışmadan kendiniz savunun. Başkasının gelinliğini giymek istemiyorsanız beğenmedim diyeceksiniz bu kadar net.

Zorla mı giydirdi kayınvalideniz? Elinizi ayağınızı tutup zorla mı başınızdan geçirdi?
Yoksa kendiniz mi giydiniz?
Giydirdi diyince ..

Yıllar önce evlenirken kvalide kızına alınan yün halıyı vermek istedi... Modeli eski hadi onu geçtim yüne alerjim var benim... Benim annem de olur demesin mi. Sanki o kullanacak. O anda dedim. Ama strese girdim ben, sabah uyandım yüzüm su toplamış. Sanki bir sürü sivri sinek ısırmış da alerji yapmış...

Geçmişe bakıyorum da hayır demesini bilmek gerekiyor. Yeni yeni öğreniyorum ben.. Çocukluktan beri ayıp olur gayıp olur denilen çocuklar konuşmayı bilemiyor...

Benim k.valide de kızının beğenmediği,eski perdelerini benim yeni gelin evime vermeyi teklif etti…5 kuruşluk bi yardımları dokunmadı,herşeyi kendimiz yaptık,ev büyüktü ve perdeler çok tutuyordu,yeni almayın bi sürü perde var dedi…annem ben bile yeni perdeler yaptırmışken kızımın evinde eskisi olmayacak onları da bi şeklide beraber öderiz demişti..ben de acelemiz yok gerekirse nikahı ertelerim yavaş yavaş düzerim evimi ama kimsenin eskisini kullanmam dedim bi daha hiçbir şeye karışamadı…

Yorum yapmaya gelmiştim ama koca konuyu tek cümle ile tanımlamışsınız..
“Hayır demeyi bilmek gerekiyor”

Ben de görümcemin gelinliğini giydim düğünümüz arasında 3 ay var bide düşün kesinlikle kabul etme ucuz bile olsa senin olsun sen seçmiş ol içinde kalıyor yoksa 8 sene oldu özel dikim olmasına rağmen hala içimde uktedir ona özeldi çünkü

Eee, niye bu kadar pısırıksınız. Kayınvalidenin gönlü olsun diye susan siz, arkanızda duran nişanlınız ama yine olan size olmuş. Niye susarsınız anlamam ben?

Niye bir şey demiyorsun
Kibarca reddet.nisanlin mi tavur yapıyor kaynana mi kaynanaysa takma nisanlinsa hayırdır diye bir sor. Bir de artık konuşmaya basla

kaynana iyi gözük canım istediği gelinliği giy ayıp edersin yoksa. Siz iyi misiniz hangi devirde yaşıyorsun sen deme sonra tepe çıkar indiremezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…