Kayınvalidem:(

BerfeM

ceM
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
159
0
96
- Yurtdışı
Kızlar aslında bunu kimseyle paylaşamıyorum çünki öyle bir şey oldu kiiiii..Neyse baştan almak istiyorum kısaca şöyle kaynanam beni istemiyordu çok meşagatli bir yoldan geçip eşimle evlendik,kadının bana nedensiz derin mi gıcıklıgı var,bakışları bile seni sevmiyorum istemiyorum diye bagırıyor,geçenlerde küçük bir tartışma yaşadık ama ben eşim için sustum artık onun yüzünden eşimle aram açılsın istemiyorum,bir görseniz beni bir kaşık suda bogucak o kadar nefret eder benden ama ben bunu ispatlamak için bişiler yapmak istedim dün,artık onun bu tavırları nefret dolu bakışları beni çileden çıkartıyo,yaptıgım şeye gelince ona gittim dün sonrasında o binada oturan arkadaşıma ugriycam diyerek çıktım evde bir kaç kişi daha vardı hani böyle kana kana dedikodu yapabilecegi birileri yukarı çıkmadan önce şarja taktım telimi ve ses kaydını açık bıraktım,çok pişmanım keşke yapmasaydım diyorum çünki dinledigimde kulaklarıma inanamadım öldüm bittim 1 saate yakın bir ses kaydı olmuş demedigi yok benim için en önemlisi ailem için bunu hazmedemiyorum,şimdi diyorsunuz ki zaten kaynanan seni sevmemiş biliyorsun senin için iyi konuşmıyacıgını üzülüyorsun,karşıma geçip hiç böyle konuşmammıştı çünki ve insan biliyo sevilmiyorsun ama duymak ayrı apayrıymış dün eve gidip dinledim soguk soguk terler boşaldı başıma bi agrı saplandı mide bulantısı cabası ölüyorum sandım ki eşim geldi neyin var diyor agzımı açamıyorum aglıyorum saatlerce agladım sadece agzımdan hastayım lafını duydu elinden geleni yaptı çok korktu beni öyle görünce şimdi ben ne yapayım lütfen akıl verin aileme yakın çevreme diyemiyorum ses kaydını açık bıraktım kaynanamda oda böyle böyle dedi eşimede diyemem ne dicem ki annen böyle böyle dedi ee kim dedi ses kaydına aldım diyemem ki siz akıl verin ne olur ailemdende uzagım kimim kimsem yok yanımda eşimden başka aramız bozulsun istemiyorum,..veee yüzüme sürekli gülen benimle bal kaymak bir kadın daha vardı kayıt alınırken onun dedikleride cabası kimseye güvenmeyin sır vermeyin anlatmaz demeyin bu kadından anladım onun suratına tükürmek istiyorum iştee ama nasıl dicem nerden biliyosun dicekler içim gidiyo psikolojikmen çöktüm ne yapmalıyım lütfen bişiler yazın..

Canım hayırlı sabahlar öncelikle yersiz bir sıkıntıdasın yersiz diyorum senin sıkıntı yapman kimsenin umrunda olmaz ancak sen kendini kötü edersin bu sıkıntının stresin yanında gelen hastalıkta cabası.
Sana tavsiyem her şeyi unutman kayınvalidenin seni neden sevmediğini öğrenip sevmesini sağlaman olmalıdır. Değilse bu düşmanlık çok uzun sürer ve senin canın yanar eşinin canı yanar çocuğunuz varsa onun canı yanar. Kendini sevdirmeye bak. Bir aile gibi gör o aileyi de bak kendi ailen de uzaktaymış.
Gerçekten iyilik yapmak istediğin zaman allah yardımcın oluyor. Allah kolaylık versin kendini sevdiirmen için değilse zor günler seni bekliyor

Canım hayırlı sabahlar öncelikle yersiz bir sıkıntıdasın yersiz diyorum senin sıkıntı yapman kimsenin umrunda olmaz ancak sen kendini kötü edersin bu sıkıntının stresin yanında gelen hastalıkta cabası.
Sana tavsiyem her şeyi unutman kayınvalidenin seni neden sevmediğini öğrenip sevmesini sağlaman olmalıdır. Değilse bu düşmanlık çok uzun sürer ve senin canın yanar eşinin canı yanar çocuğunuz varsa onun canı yanar. Kendini sevdirmeye bak. Bir aile gibi gör o aileyi de bak kendi ailen de uzaktaymış.
Gerçekten iyilik yapmak istediğin zaman allah yardımcın oluyor. Allah kolaylık versin kendini sevdiirmen için değilse zor günler seni bekliyor

Öncelikle teşekkür ederim canım yorumun için ama 3 yıldır yapmadıgım kalmadı aralarına girmek sevmek sevilmek için olmuyor postta dedigim gibi nedensiz bir sevgisizlik gıcıklık durumu bu ne yapsamda sevmedi sevmiycek ama inan yutulur hazmedilir şeyler degil duyduklarım çok saol iyi niyetin ve olumlu yorumların için..

Öncelikle teşekkür ederim canım yorumun için ama 3 yıldır yapmadıgım kalmadı aralarına girmek sevmek sevilmek için olmuyor postta dedigim gibi nedensiz bir sevgisizlik gıcıklık durumu bu ne yapsamda sevmedi sevmiycek ama inan yutulur hazmedilir şeyler degil duyduklarım çok saol iyi niyetin ve olumlu yorumların için..

biliyorum canım unutulur gibi bir şey değildir duydukların. ama imtihan dünyası işte. kötülüğe karşılık kötülükte bizlere yakışmaz. dua edelim sen de biz de. Allah senin yanında olur sen iyi davranırsan

ne gibi seyler soylediler
eger cok ciddi seylerse hakaret iftira falan
isin boyutu degisir

ne ağı imtihanlar geçiriyoruz arkadaşım. Allah kolaylık versin öncelikle ben de monarossa ya katılıyorum. belki de senin cennete girmene vesile olacak bu kadın. benim tavsiyem de SABRET olacak

ne gibi seyler soylediler
eger cok ciddi seylerse hakaret iftira falan
isin boyutu degisir

iyi de canım işin boyutu değişse ne olacak. kocasına mı şikayet edecek. annesi yani en nihayetinde. bugun sana hak verse bile annesi küsüp gidecek değil ya.

O kadar yanlızım ki o kadar üzüntülü tek başıma yaban ellerde mücadele veriyorum evliligim için ama şuan çok farklı içim doldu taştı,çok mücadele verdim ben bu kadınla anlatsam içiniz dayanmaz ama insanoglu çig süt emmiş içimde oluşan bu nefret beni mahvetti o sözlerinden beni kötülemesinden yoruldum bıktım Allahım bana yardım etsin bilmiyorum ne yapmalıyım daha çok yeni dogru karar veremiyorum

Keşke hiç duymasaydın konuşulanları, asla kulaklarından gitmeyecek.
Ama bir yandan da iyi olmuş sende daha fazla çabalamazsın artık.
Kimseye güvenmemek konusunda haklısın arkadaşım , bunu acı tecrübelerle öğreniyor insan.
İki yol izleyebilirsin , duyduklarına göre tavrını belirle bundan sonra ve açık etme hiçbirşeyi
Yada eşine dinlet, neyin neden olduğunu anlasın.
Herhalde söylenenleri duyduktan sonra sana söyliyecek birşeyi kalmayacaktır.

Kayinvalidenin seni sevmemesi talihsizlik olmus ama esin sana karsi iyiyse sabredeceksin baska caren yok. Kayinvalidenin hep aranizda olmayacagini dusunmeye calisirsan isin daha da kolaylasir. Zor ama bunu yapmak zorundasin.
Hepimiz yerine gore bir takim hakaretler, haketmedigimiz davranislarla karsilastik. Su an yeni duydugun icin, belki de paylasacak bir yakinin olmadigi icin cok ofkelisin. Monarossa'ninda dedigi gibi sabretmelisin.
Esine soylersen eminim annesinin soylediklerini kizmaktan cok degere alacaktir ne de olsa annesi. Bence ne esinle paylas ne de kayinvalidenle yuzles. Ha bu arada, o bahsettigin diger kadin sana iyi bir ornek olsun, aile ici meselelerini kimseyle paylasma. Sirf dedikodu yapabilmek icin ne iki yuzluler var.

Ya canım sakin ol önce bir.
Bu kadın seni sevmiyor evet belli.
Sevmesin ne çıkar?
Eşin seni seviyormu?
Kayınvaliden sevmesin boşver bırak.
Bu kadar önemseme.
Ailene söyledikleri evet cok ayıp. Ama buda onun karakterini kalitesini gösterir. Senin ailenden birşeyler eksilmez,kayınvaliden denen kadından çok şeyler götürür :)
Sen eşinle yuvana bak kadınla gereksiz sohbetleere ve tartışmalara girme.

Son düzenleme:
Allahım razı olsun hepinizden deger verip yorum yaptıgınız için,her birinizin dedikleri benim için son derece mühim sakinleşiyorum biraz daha olsa iyi oluyorum,lütfen dua edin öfkemin dinmesini bekliyorum yoksa yanlış şeyler yapmaktan korkuyorum hayatımın yön degiştirmesinden ..

Eğer eşinle sorunun yoksa, arkandaysa, sana destekse hayatının yön değiştirmesine gerek yok arkadaşım.
Eşinle ilişkinden pek bahsetmemişsin.
Bu detay önemli.
Seni ezicek kadar düşkünmü yoksa ilişkiyi dengeli mi götürüyor.
İnan böyle insanlar için huzur bozmaya, yuva yıkmaya değmez.
Sakinleş biraz zaman tanı kendine , doğruyu durumuna göre belirle.

Allahım razı olsun hepinizden deger verip yorum yaptıgınız için,her birinizin dedikleri benim için son derece mühim sakinleşiyorum biraz daha olsa iyi oluyorum,lütfen dua edin öfkemin dinmesini bekliyorum yoksa yanlış şeyler yapmaktan korkuyorum hayatımın yön degiştirmesinden ..

Sakin olmak ve mantikli dusunmekte yarar var. Sakin ofkene yenik duseyim deme sonuclari canini daha cok yakabilir.
Hem esine hastayim dediginde ne yapacagini sasirdi diyorsun demek ki sana deger veriyor, ne guzel. Eminim az cok annesinin sana karsi tavitlarini o da goruyordur. Sana belli etmese de icinden uzuluyordur. Zamana birak zaman herseyin ilaci. Sonunda sen kazanirsin.

neden herkes sessiz kalmasını ve sabretmesini söylemiş anlayamadım doğrusu.söyledikleri yenilir yutulur deil aileme hakaret etmiş diyor kadın.tamam gürültü koparmasın ama sonuç ne olursa olsun ben o kaydı eşime dinletirdim.kararı dinleyip kendisi versin.annesiyse annesi eğer haklıyla haksızı ayıramıyor eşinin çabalarını göremiyorsa zaten ne hayır gelir o adamdan.her koca anneci olacak diye bi kuralmı var.eşine hak vericek belkide.konu sahibi bunca hakaretten sonra o kadına nasıl anne diyip yüzüne bakabilecek bide bu açıdan düşünün.

neden herkes sessiz kalmasını ve sabretmesini söylemiş anlayamadım doğrusu.söyledikleri yenilir yutulur deil aileme hakaret etmiş diyor kadın.tamam gürültü koparmasın ama sonuç ne olursa olsun ben o kaydı eşime dinletirdim.kararı dinleyip kendisi versin.annesiyse annesi eğer haklıyla haksızı ayıramıyor eşinin çabalarını göremiyorsa zaten ne hayır gelir o adamdan.her koca anneci olacak diye bi kuralmı var.eşine hak vericek belkide.konu sahibi bunca hakaretten sonra o kadına nasıl anne diyip yüzüne bakabilecek bide bu açıdan düşünün.

Katılıyorum arkadaşım ama şuda var herkesin eşinin göstereceği tepki farklı.
Ben olsam direkt dinletirim eşime fakat arkadaşın eşi ne tepki gösterir en iyi kendisi bilir.
O yüzden düşünmeli ve kendi doğrusunu belirlemeli.
Hatta kv ye dinletip yüzleşirim bile.
Bana göre bazen gemileri yakmak en temizi ama bana göre:31:

ben arkadaşa katılıyorum çok doğru konuşmuş

O kadar kendini paralayacak heba edecek birşey değil bence.Tamam üzülürsün ama o kadar saatlerce ağlayacak durum yok. En azından eşin seni anlıyor. Zaten herkes bilir senide ,kv nide..İyi olmuş kayıtlar dursun şimdilik elinde koz kalsın ama öyle hemen çıkarma ortaya , sakin ol şekerim koy tavırını, mesafeni hayatına bak..Birşey derse sen daha iyi bilirsin sebebini dersin KV ye işkilllenir. Etrafındakilerden duyduğunu filan zanneder. O rhtsız olur ne güzel işte.

ahh canım ya, bazı şeyleri bilmemek en iyisidir,
ses kaydı yapmaya karar verdiğinde, eşine dinletmeyi falan mı düşündün??
yok sadece merak ettim diyorsan keşke yapmasaydın,
bu kadar kötü şeyler beklemiyordun tabiki,
gerçekler bazen çok acıtır, yalanlarla yaşamak daha tatlı gelir,
şimdi hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam et desek olmaz,
ama mecburen içine atacaksın,çok yıpratma kendini, çoğu kaynana böyledir.

Yaşadığınız olay gerçekten çok çirkin. Eğer eşinizin sizi sevdiğinden ve size güvenip değer verdiğinden eminseniz mutlaka eşinize olan biteni anlatın. Eğer ki eşiniz bu olaydan sonra hala annesini savunuyorsa zaten söyleyebilecek birşey yok. Ama tersi olursa eşinizde annesinin nasıl bir insan olduğunu görmüş olur belki bu sayede bir daha kayınvaldenizle görüşmek zorunda kalmazsınız. Yani bana göre yapacağınız en iyi şey bu. Çünkü ailenize söylemeye kalksanız hem çok üzülücekler hemde uzakta oldukları için işler daha zora giricek. Bence kafanı topla ve eşinle konuş yani bu saatten sonra o kadınla hiçbirşey olmamış gibi görüşmeye devam edersen sinirlerini daha fazla yıpratmış olucaksınız en ufak birşeyi bile sana batıcak o anda sinirlerine hakim olamayıp eşinin yanında ters birşey söylersen annesine sen suçlu çıkıcaksın bu daha kötü olur.

Back
X