Kayınvalidemin estetik parası istemesi

Ayni ameliyati 28 yasinda olan tanidigim var. Yahu neden anlamak istemiyorsunuz anlamiyorum. Derdiniz kv ye para verdirmemek ise verdirmeyin. Ama bu ameliyat adi estetik olasada estetik ameliyat degil. Zorunlu bir ameliyat. Yasiyla vs alakasi yok. Goz kapagi sarktiysa gorme kaybi yapiyor. Tek carede ameliyat.goz kapagi sarkmadiysa zaten ameliyatta olamaz.

Sizin yaşadığınız bu kötü tecrübeye çok üzüldüm. Paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim. Yorumlar hep sizin verdiğiniz tavsiyeler minvalinde. Herkes madem öyle sen de harca dedi. Haklısınız da aslında. Benim yapım tutucu, fuzuli masraftan hayatım boyunca kaçtım. Yorumlarda da söylendiği gibi ayrıca birikimimi yapıcam, ev harcamalarını eşime bırakıcam. Dediğiniz gibi bazı insanlar elinde, cebinde tutmayı bilmiyor. İlla o para harcanacak. En son dağıtmaya kadar gidiyor olay.

Geçmiş zaman oldu artık, konunuzu görünce bi geldi aklıma öyle. :)
Harcayın gerçekten, bırakın yetiştirmeye çalışsın, kafasını kaldıramasın hesaptan.
Hiç unutmam, eski oturduğum mahallede apartman yönetici seçileceği bir toplantıda, kahve arası verildiğinde biz kadınlar kendi aramızda sohbete geçmiştik balkona. Orada bir kadın gururla, eşine aldırdığı marka bir kıyafeti gösteriyordu üzerinde "Bunu da bu hafta aldırdım" diye gülüyordu. Ben ise aylarca kendime üst baş alış-verişine çıkmamıştım, borçlarımız kapansın diye. (Yeni evli olduğumuz sene). Kadın çalışmıyordu, ben çalışıyordum o sıra. "Ya ama yazık değil mi eşine?" dedim. "Erkeğin iki kaşığı varsa, birini kıracaksın" demişti de bir halt anlamamıştım. Artık anlıyorum. :)

Hayır ben anlıyorum ama siz anlamıyorsunuz. Kayınvalidem kendisi estetik amaçla olduğunu söyledi diyorum.. Hala mecburi diyorsunuz. Mecburi olduğunu kendi bile söylemiyor siz ısrar ediyorsunuz. Ameliyatı araştırmadım ve mecburi yapılan bir işlem olabilir diyorum hatta. Kendisi çok yorgun gösterdiğinden yakınıyor, yaşlı gösteriyor diyor. Göremiyorum, görmemi etkiliyor vs demedi. Gerisini bilemiyorum, kendisi de estetik amacıyla dediği için bu konuyu açtım zaten. Ha mecburi deseydi ve gerçekten mecburi olsaydı emin olun bu paranın konusunu açmazdım. Konumda da bahsettiğim gibi her ay para gönderiyoruz, tadilat vs gibi durumlarda da karşılıyoruz zaten. Durum kayınvalideme para verdirmemek değil, boş yere para harcamak istememem. Başlıkta da cerrahi işlem değil esetik olarak belirttim çünkü estetik olmak istiyorum dedi.

Siz bütün maaşınızı alın yatırım yapın.esinizin maaşıyla da gecinin,kalanını ne yapıyorsa yapsın.siz kendi maasinizdan bı kuruş vermeyin.gecen ay 40 bin vermiş üstüne bide estetik olacakmış yok ya.

bence mutlaka göndermesine engel olmalısın. bu durumu ona sürekli olarak anlatırsan belki eşin anlar. geçen ay o kadar miktar göndermişken tamamen keyfi bi şeye bu kadar harcamak sizin harcınız gibi durmuyor

Ay kendimi gördüm okudukça. Benim de annem ev almıştı biz evlenmeden bir sene önce İstanbul'dan. O evde kalıyoruz. Şuanki kira değer en az 15-20 bin lira. Anadolu yakasında, sahile yakın genç bir bina.
Kira odemedigimiz için nikahtan bir sene sonra borçlar da bitince biraz düze çıktık. Ben çalışmıyorum tek maaş giriyor eve ama ben de pek müsrif olmadığım için geçinip gidiyoruz şükür. Ailesi başka bir şehirde iki katlı müstakil bir evde oturuyor. Doğalgaz gitmemisti daha önceleri oraya. Sonra bize durumunuz müsait mi vs sormadan doğalgaz borcuna giriyorlar. (Bunu evlenmeden önce söylemişti bana, yaşları ilerliyor sonuçta doğalgaz aslı ihtiyaç diye düşünerek "taksitli ödemek şartıyla" kabul etmiştim) Fakat borca peşin olarak girmişler. Asla pesin para verdirmedim. Kardeşinin birikmisi varmış beraber o parayla kapatmışlar borcu. Kardeşine de taksit taksit ödersin durumumuz daha iyi olduğunda dedim.
Ve bir yandan da kayinpederin araba hayali vardı hep. (Ehliyeti yok!) Bunu öncesinden de duyduğum için bu konuda da asla herhangi bir yardımda bulunmayacagina dair peşin peşin konuşmuştum. Arada sırada laf arasında saka yollu kayinpederler sorarlar kocana şöyle de biraz kredi çeksin bana araba alalım diye. Valla cekecekse önce bize çeksin biz alalım der kapatırım konuyu.
Velhasıl kelam. Benim dertlesmeyi sevdiğim bir ablam vardır. Bana hep derdi ki sen kocanın parasını yemezsen o yedirecek birini bulur. Bunları yaşadığım günden beri bu söz benim kulağıma küpedir. Erkekler rahata çabuk alışıyor gerçekten ve dağıtmaya başlıyorlar. Dağıtırken de benim çekirdek ailem acaba tasarruf ettiği için mi elimizde kalıyor bu dağıttıklarim diye düşünmüyor. O zamandan beri çok daha rahat para harcamaya başladım. Mutlaka biseyler isterim sürekli ihtiyacımız olur. Gerektiği yerde de "dağıtacak çok paramız varsa anneme kira vermekten ya da kendi evimize çıkmaktan baslayabiliriz" diye de hatırlatırım. Kimse kusura bakmasın.

Olmaz. Olmamış hayatları çocuğunun üzerinden kimse oldurmaya çalışmasın maadi manevi. Buna musade etmeyin. Çok merakliysa kendi biriktirip ameliyat olacak, tadilat yaptıracak.
Maddi olarak değil manevi olarak da.

Tüp mide için de bu dediğiniz geçerli ama obez olmadan tüp mide ameliyatı olan da çok. Bu dediğiniz şeyler olması gereken. Uygulamada bu şekilde olmuyor.

Benim de göz kapagim sarkık. Yapısal olarak zaten çocukluktan beri öyle. Görmeme herhangi bir engeli yok. Şu an bu ameliyati olsam estetik amaçlı olur. Celal Şengör gibi gözün üstüne düşüp görmeyi engellerse o zaman zaruri olur.

Ay çok teşekkür ederim. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Anlatmaya çalışınca da derdim kaynanama para verdirmemek oldu.

Ben ayrı eve çıkardım kiraya :)) Ödesin. "Bu evin içini ve yerini daha çok beğendim, diğer evden zaten sıkılmıştım" dedim, itiraz da etmiyor, karşıt bir fikir de sunmuyor zaten o olaydan beri maddi şeylerde. Kiraya verdik kendi evimizi ve aradaki farkı da ödüyor cebinden. Bu ay gittim bir sürü kitap siparişi verdim "Bunları okumak istiyorum, oğlana da lazım olacaklar var aralarında, ilerleyen zamanlarda" dedim, alsın.

Kredi borcunu da kapattık, baktılar ki boşanmakta kararlıyım, eşimin ailesi de devreye girdi "Biz de yardımcı oluruz kızım, oğlumuz etmiş bir hata" dediler, eşimdeki pişmanlığı da gördüm, üzerine uzun konuşmalar yaptık, affettim. Ancak affetmiş olmam, her şeyin tamamen eskisi gibi devam edeceği ve bu olayı hiç yaşanmamış farz edeceğim anlamına gelmiyordu, şartlarımı söyledim, kabul etti ve ona göre de ben harcamalarımı arttırdım. Büyük bir sınavdı benim için de, eski Strobe yıkıldı yenisi inşaa edildi. :))

Ay çok teşekkür ederim. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Anlatmaya çalışınca da derdim kaynanama para verdirmemek oldu.
Tüp mide ameliyatında da obez seviyesinde isen mesela bu zaruri olur. Ama Seren Serengil falan gitti makul bir kiloda iken bile tüp mide oldu. 80 kilo da kilodur. Ama kestirip bictirmeye yetmez. Ama yaptıran var mı var. Yapan da oluyor para için.

Ben mesela diş sıkma için botoks yaptıracaktim. Dişimi sıkıyorum. Bu gerçek. Ama doktor kontrol etti kasları. Yeme içme için belli bir gevşeklik bırakıyoruz seninki zaten şu an o seviyede. Botoks yapsak da aynı ayarda kalır çok etkisi olmaz dedi. Benim gittiğim her yarı özel yarı devlet olduğu için gereksiz işlem yapmadı. Belki özel bir yere gitsem direkt botoks yapacaklardı.

Yani özetle müdahalenin zaruri olması için belli bir seviyede olması gerekir. O durumda değilse zaruri degildir.

Evet çok güzel açıkladınız, kelimesi kelimesine katılıyorum.

Yurtdışından emekliyse özellikle siz çok haklısınız. Değilsede anladıağım kadarıyla yeterince para gönderiyosunz zaten. Sizin durumunuz bile çok iyi değilken bu doğru değil benc.e

Size gelip 3 ay kalmak isteyen kadın değil mi bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…