Ayni ameliyati 28 yasinda olan tanidigim var. Yahu neden anlamak istemiyorsunuz anlamiyorum. Derdiniz kv ye para verdirmemek ise verdirmeyin. Ama bu ameliyat adi estetik olasada estetik ameliyat degil. Zorunlu bir ameliyat. Yasiyla vs alakasi yok. Goz kapagi sarktiysa gorme kaybi yapiyor. Tek carede ameliyat.goz kapagi sarkmadiysa zaten ameliyatta olamaz.Burada nasıl oluyor bilmiyorum. Kayınvalidem kendisi estetik amaçla istediğini söyledi zaten. İran'da yapılıyor demek ki bilemiyorum. Zaten 47 yaşında ne kadar sarkmış olabilir ki, sizin dediğiniz durum daha ileri yaşlarda oluyor.
Sizin yaşadığınız bu kötü tecrübeye çok üzüldüm. Paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim. Yorumlar hep sizin verdiğiniz tavsiyeler minvalinde. Herkes madem öyle sen de harca dedi. Haklısınız da aslında. Benim yapım tutucu, fuzuli masraftan hayatım boyunca kaçtım. Yorumlarda da söylendiği gibi ayrıca birikimimi yapıcam, ev harcamalarını eşime bırakıcam. Dediğiniz gibi bazı insanlar elinde, cebinde tutmayı bilmiyor. İlla o para harcanacak. En son dağıtmaya kadar gidiyor olay.Konu sahibi, geçtiğimiz senelerde acı bir gerçeği öğrendim hayata dair: Yemeyenin malını yerler.
Çok doğruymuş.
Site içinde ekonomik durumumuzdan hiç bahsetmedim şu zamana kadar ama bu olayı anlatmak için ufacık açacağım ki siz de bir şeyler kapabilin. Ben, eşimle evlenerek maddi refahını baba evinde gördüğü ve alıştığı seviyenin altına indirmeyi göze almış biriyim; eşimin çalışkanlığına ve çalışarak bir şeyler yapabilme potansiyeline güvendim. Zenginlik benim için ilk şart olmadı anlayacağınız evliliğim sırasında. Ancak gün ve gün şunu anladım ki eşim alıştığı yaşam şartlarının üzerine çıkmaya başlayınca, ona fazla geliyor ve dağıtmaya başlıyor. Anne babaya mı lazım, e aç değil açık değiller, çat çıkarıyor veriyor. Verdi hadi bir şey demedim ama ben kendimden kısıyorum hem de alışkın olmadığım bir şekle tahammül ederek.
Evliliğimizin ilk senesi biraz da benim babamların yardımı ile borçlarımızı kapatıp (Babam ev hediye etti, kira görmedik ki bu büyük bir yardımdı), düze çıktık ancak dinamiğimiz hep eşimin ailesine ufak yardımlara dönme yoluna doğru ilerledi. Sonunda da olan oldu, borçsuzluk ve mal edinmek benim kocama battı, maaşının kaç katı olan ve ödemekte zorlanacağı bir kredinin altına benden habersiz girdi. Evime icra gelince öğrendim bunu konu sahibi. Baba evinde asla yaşamadığım bir şeyi de böylece yaşamış oldum ömrümde. Eşyalar satılır, araba satılır bir şekilde kapanır borç ama benim için bunun adı ekonomik aldatmaydı ve baya bir eziyet ettim eşime, boşanmanın eşiğinden döndüm. İkinci şansı, araya giren aile büyüklerinin ısrarı ve çocuğumun hatırı için verdim. Ancak dediğim gibi, benim için gizlenen böylesi bir şey, yalan söylemekle eştir, aldatmadır.
Sonrasında şunu anladım, bazı adamların elinde para olmamalı, harcamak lazım yoksa aptal saptal yerlere bir şekilde gidiyor o para. Eşinizi ikna edin, girin bir krediye alın arabanızı, ne bileyim aylık kuaför masrafınızı arttırın, gardırobunuzu yenileyin, harcayın, kısıp biriktirmeyin kendinizden, bırakın yetişemeyiversin size eşiniz bir süre madem böyle gidiyor 20 binler 40 binler tek seferde. Benim vereceğim tavsiye budur. Erkeğin elindekini harcayın.
Sizin yaşadığınız bu kötü tecrübeye çok üzüldüm. Paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim. Yorumlar hep sizin verdiğiniz tavsiyeler minvalinde. Herkes madem öyle sen de harca dedi. Haklısınız da aslında. Benim yapım tutucu, fuzuli masraftan hayatım boyunca kaçtım. Yorumlarda da söylendiği gibi ayrıca birikimimi yapıcam, ev harcamalarını eşime bırakıcam. Dediğiniz gibi bazı insanlar elinde, cebinde tutmayı bilmiyor. İlla o para harcanacak. En son dağıtmaya kadar gidiyor olay.
Hayır ben anlıyorum ama siz anlamıyorsunuz. Kayınvalidem kendisi estetik amaçla olduğunu söyledi diyorum.. Hala mecburi diyorsunuz. Mecburi olduğunu kendi bile söylemiyor siz ısrar ediyorsunuz. Ameliyatı araştırmadım ve mecburi yapılan bir işlem olabilir diyorum hatta. Kendisi çok yorgun gösterdiğinden yakınıyor, yaşlı gösteriyor diyor. Göremiyorum, görmemi etkiliyor vs demedi. Gerisini bilemiyorum, kendisi de estetik amacıyla dediği için bu konuyu açtım zaten. Ha mecburi deseydi ve gerçekten mecburi olsaydı emin olun bu paranın konusunu açmazdım. Konumda da bahsettiğim gibi her ay para gönderiyoruz, tadilat vs gibi durumlarda da karşılıyoruz zaten. Durum kayınvalideme para verdirmemek değil, boş yere para harcamak istememem. Başlıkta da cerrahi işlem değil esetik olarak belirttim çünkü estetik olmak istiyorum dedi.Ayni ameliyati 28 yasinda olan tanidigim var. Yahu neden anlamak istemiyorsunuz anlamiyorum. Derdiniz kv ye para verdirmemek ise verdirmeyin. Ama bu ameliyat adi estetik olasada estetik ameliyat degil. Zorunlu bir ameliyat. Yasiyla vs alakasi yok. Goz kapagi sarktiysa gorme kaybi yapiyor. Tek carede ameliyat.goz kapagi sarkmadiysa zaten ameliyatta olamaz.
bence mutlaka göndermesine engel olmalısın. bu durumu ona sürekli olarak anlatırsan belki eşin anlar. geçen ay o kadar miktar göndermişken tamamen keyfi bi şeye bu kadar harcamak sizin harcınız gibi durmuyorKayınvalidem yurtdışında yaşıyor. Aylık ona belli miktarda para gönderiyoruz, kendisinin de eşinden kalma emekli maaşı var ama yetmiyor. Aslında biraz sıksa, bizim gibi lükse kaçmadan yaşasa maaşını yetirecek ama yok, ben yine de eşimin annesidir diye para göndermemize laf etmiyorum tabi. Biz kiradayız. Ben de çalışıyorum, geçiniyoruz çok lükse kaçmadan. Ancak bir şey sahibi değiliz, ev araba vs bir şeyimiz yok. Benim hiçbir şeyim eksik değil çok şükür ama dediğim gibi gerçekten fuzuli harcama yapmıyorum, tutumlu biriyimdir. Bir an önce en azından bir araba almak istiyorum, malum ekonomide ev şimdilik hayal maalesef. Birikim yapma derdindeyim. Kaynanam ise geçen gün eşimi arayıp göz kapağı estetiği olmak istediğini bunun için para istediğini söyledi. Kayınpederim yok, vefat etti. Eşim de annem ilk defa benden bir şey istedi göndereceğim diyor ama ben deli oldum. Ben haftanın 6 günü çalışıyorum, eşim daha rahat çalışıyor; kendi işi olduğu için geç gidiyor falan. Uzun lafın kısası eşim bu parayı gönderecek (20 bin civarı). Ben kavga etmeden annesinin düşüncesizlik yaptığını vs söyledim, biz bir şey sahibi olalım diye çabalarken annesinin estetik parası istemesi çok zoruma gitti. Geçen ay da yine yüklü bir miktar gönderdi (40 bin civarı) evin tadilatı için. Ona tadilat diye hiçbir şey söylemedim. Ama bu estetik parasını kesinlikle gördermesini istemiyorum. Kayınvalidem hayatında hiç çalışmamış, para kolay kazanılıyor sanıyor sanırım. Sizce ne yapmalıyım? Deli oluyorum!
Ay kendimi gördüm okudukça. Benim de annem ev almıştı biz evlenmeden bir sene önce İstanbul'dan. O evde kalıyoruz. Şuanki kira değer en az 15-20 bin lira. Anadolu yakasında, sahile yakın genç bir bina.Konu sahibi, geçtiğimiz senelerde acı bir gerçeği öğrendim hayata dair: Yemeyenin malını yerler.
Çok doğruymuş.
Site içinde ekonomik durumumuzdan hiç bahsetmedim şu zamana kadar ama bu olayı anlatmak için ufacık açacağım ki siz de bir şeyler kapabilin. Ben, eşimle evlenerek maddi refahını baba evinde gördüğü ve alıştığı seviyenin altına indirmeyi göze almış biriyim; eşimin çalışkanlığına ve çalışarak bir şeyler yapabilme potansiyeline güvendim. Zenginlik benim için ilk şart olmadı anlayacağınız evliliğim sırasında. Ancak gün ve gün şunu anladım ki eşim alıştığı yaşam şartlarının üzerine çıkmaya başlayınca, ona fazla geliyor ve dağıtmaya başlıyor. Anne babaya mı lazım, e aç değil açık değiller, çat çıkarıyor veriyor. Verdi hadi bir şey demedim ama ben kendimden kısıyorum hem de alışkın olmadığım bir şekle tahammül ederek.
Evliliğimizin ilk senesi biraz da benim babamların yardımı ile borçlarımızı kapatıp (Babam ev hediye etti, kira görmedik ki bu büyük bir yardımdı), düze çıktık ancak dinamiğimiz hep eşimin ailesine ufak yardımlara dönme yoluna doğru ilerledi. Sonunda da olan oldu, borçsuzluk ve mal edinmek benim kocama battı, maaşının kaç katı olan ve ödemekte zorlanacağı bir kredinin altına benden habersiz girdi. Evime icra gelince öğrendim bunu konu sahibi. Baba evinde asla yaşamadığım bir şeyi de böylece yaşamış oldum ömrümde. Eşyalar satılır, araba satılır bir şekilde kapanır borç ama benim için bunun adı ekonomik aldatmaydı ve baya bir eziyet ettim eşime, boşanmanın eşiğinden döndüm. İkinci şansı, araya giren aile büyüklerinin ısrarı ve çocuğumun hatırı için verdim. Ancak dediğim gibi, benim için gizlenen böylesi bir şey, yalan söylemekle eştir, aldatmadır.
Sonrasında şunu anladım, bazı adamların elinde para olmamalı, harcamak lazım yoksa aptal saptal yerlere bir şekilde gidiyor o para. Eşinizi ikna edin, girin bir krediye alın arabanızı, ne bileyim aylık kuaför masrafınızı arttırın, gardırobunuzu yenileyin, harcayın, kısıp biriktirmeyin kendinizden, bırakın yetişemeyiversin size eşiniz bir süre madem böyle gidiyor 20 binler 40 binler tek seferde. Benim vereceğim tavsiye budur. Erkeğin elindekini harcayın.
Çok güldüm çok yaşaSöz konusu kaynana bu olabilir
Bu arada bu kaynana da İran'dan gelmişti
Tüp mide için de bu dediğiniz geçerli ama obez olmadan tüp mide ameliyatı olan da çok. Bu dediğiniz şeyler olması gereken. Uygulamada bu şekilde olmuyor.Ayni ameliyati daha yeni annem ve halam oldu. Saglik problemi olmadan yapilacak bir ameliyat degil. Yapilmasi mumkun degil yani.cunku amac fazla deriyi almak ve fazla deri olmadan yapilamaz. Ve ameliyat edilmesi icinde belirli bir orana ulasmis olmasi gerekiyor.
Benim de göz kapagim sarkık. Yapısal olarak zaten çocukluktan beri öyle. Görmeme herhangi bir engeli yok. Şu an bu ameliyati olsam estetik amaçlı olur. Celal Şengör gibi gözün üstüne düşüp görmeyi engellerse o zaman zaruri olur.Ayni ameliyati 28 yasinda olan tanidigim var. Yahu neden anlamak istemiyorsunuz anlamiyorum. Derdiniz kv ye para verdirmemek ise verdirmeyin. Ama bu ameliyat adi estetik olasada estetik ameliyat degil. Zorunlu bir ameliyat. Yasiyla vs alakasi yok. Goz kapagi sarktiysa gorme kaybi yapiyor. Tek carede ameliyat.goz kapagi sarkmadiysa zaten ameliyatta olamaz.
Ay çok teşekkür ederim. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Anlatmaya çalışınca da derdim kaynanama para verdirmemek oldu.Benim de göz kapagim sarkık. Yapısal olarak zaten çocukluktan beri öyle. Görmeme herhangi bir engeli yok. Şu an bu ameliyati olsam estetik amaçlı olur. Celal Şengör gibi gözün üstüne düşüp görmeyi engellerse o zaman zaruri olur.
Ay kendimi gördüm okudukça. Benim de annem ev almıştı biz evlenmeden bir sene önce İstanbul'dan. O evde kalıyoruz. Şuanki kira değer en az 15-20 bin lira. Anadolu yakasında, sahile yakın genç bir bina.
Kira odemedigimiz için nikahtan bir sene sonra borçlar da bitince biraz düze çıktık. Ben çalışmıyorum tek maaş giriyor eve ama ben de pek müsrif olmadığım için geçinip gidiyoruz şükür. Ailesi başka bir şehirde iki katlı müstakil bir evde oturuyor. Doğalgaz gitmemisti daha önceleri oraya. Sonra bize durumunuz müsait mi vs sormadan doğalgaz borcuna giriyorlar. (Bunu evlenmeden önce söylemişti bana, yaşları ilerliyor sonuçta doğalgaz aslı ihtiyaç diye düşünerek "taksitli ödemek şartıyla" kabul etmiştim) Fakat borca peşin olarak girmişler. Asla pesin para verdirmedim. Kardeşinin birikmisi varmış beraber o parayla kapatmışlar borcu. Kardeşine de taksit taksit ödersin durumumuz daha iyi olduğunda dedim.
Ve bir yandan da kayinpederin araba hayali vardı hep. (Ehliyeti yok!) Bunu öncesinden de duyduğum için bu konuda da asla herhangi bir yardımda bulunmayacagina dair peşin peşin konuşmuştum. Arada sırada laf arasında saka yollu kayinpederler sorarlar kocana şöyle de biraz kredi çeksin bana araba alalım diye. Valla cekecekse önce bize çeksin biz alalım der kapatırım konuyu.
Velhasıl kelam. Benim dertlesmeyi sevdiğim bir ablam vardır. Bana hep derdi ki sen kocanın parasını yemezsen o yedirecek birini bulur. Bunları yaşadığım günden beri bu söz benim kulağıma küpedir. Erkekler rahata çabuk alışıyor gerçekten ve dağıtmaya başlıyorlar. Dağıtırken de benim çekirdek ailem acaba tasarruf ettiği için mi elimizde kalıyor bu dağıttıklarim diye düşünmüyor. O zamandan beri çok daha rahat para harcamaya başladım. Mutlaka biseyler isterim sürekli ihtiyacımız olur. Gerektiği yerde de "dağıtacak çok paramız varsa anneme kira vermekten ya da kendi evimize çıkmaktan baslayabiliriz" diye de hatırlatırım. Kimse kusura bakmasın.
Tüp mide ameliyatında da obez seviyesinde isen mesela bu zaruri olur. Ama Seren Serengil falan gitti makul bir kiloda iken bile tüp mide oldu. 80 kilo da kilodur. Ama kestirip bictirmeye yetmez. Ama yaptıran var mı var. Yapan da oluyor para için.Ay çok teşekkür ederim. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Anlatmaya çalışınca da derdim kaynanama para verdirmemek oldu.
Evet çok güzel açıkladınız, kelimesi kelimesine katılıyorum.Tüp mide ameliyatında da obez seviyesinde isen mesela bu zaruri olur. Ama Seren Serengil falan gitti makul bir kiloda iken bile tüp mide oldu. 80 kilo da kilodur. Ama kestirip bictirmeye yetmez. Ama yaptıran var mı var. Yapan da oluyor para için.
Ben mesela diş sıkma için botoks yaptıracaktim. Dişimi sıkıyorum. Bu gerçek. Ama doktor kontrol etti kasları. Yeme içme için belli bir gevşeklik bırakıyoruz seninki zaten şu an o seviyede. Botoks yapsak da aynı ayarda kalır çok etkisi olmaz dedi. Benim gittiğim her yarı özel yarı devlet olduğu için gereksiz işlem yapmadı. Belki özel bir yere gitsem direkt botoks yapacaklardı.
Yani özetle müdahalenin zaruri olması için belli bir seviyede olması gerekir. O durumda değilse zaruri degildir.
Yurtdışından emekliyse özellikle siz çok haklısınız. Değilsede anladıağım kadarıyla yeterince para gönderiyosunz zaten. Sizin durumunuz bile çok iyi değilken bu doğru değil benc.eKayınvalidem yurtdışında yaşıyor. Aylık ona belli miktarda para gönderiyoruz, kendisinin de eşinden kalma emekli maaşı var ama yetmiyor. Aslında biraz sıksa, bizim gibi lükse kaçmadan yaşasa maaşını yetirecek ama yok, ben yine de eşimin annesidir diye para göndermemize laf etmiyorum tabi. Biz kiradayız. Ben de çalışıyorum, geçiniyoruz çok lükse kaçmadan. Ancak bir şey sahibi değiliz, ev araba vs bir şeyimiz yok. Benim hiçbir şeyim eksik değil çok şükür ama dediğim gibi gerçekten fuzuli harcama yapmıyorum, tutumlu biriyimdir. Bir an önce en azından bir araba almak istiyorum, malum ekonomide ev şimdilik hayal maalesef. Birikim yapma derdindeyim. Kaynanam ise geçen gün eşimi arayıp göz kapağı estetiği olmak istediğini bunun için para istediğini söyledi. Kayınpederim yok, vefat etti. Eşim de annem ilk defa benden bir şey istedi göndereceğim diyor ama ben deli oldum. Ben haftanın 6 günü çalışıyorum, eşim daha rahat çalışıyor; kendi işi olduğu için geç gidiyor falan. Uzun lafın kısası eşim bu parayı gönderecek (20 bin civarı). Ben kavga etmeden annesinin düşüncesizlik yaptığını vs söyledim, biz bir şey sahibi olalım diye çabalarken annesinin estetik parası istemesi çok zoruma gitti. Geçen ay da yine yüklü bir miktar gönderdi (40 bin civarı) evin tadilatı için. Ona tadilat diye hiçbir şey söylemedim. Ama bu estetik parasını kesinlikle gördermesini istemiyorum. Kayınvalidem hayatında hiç çalışmamış, para kolay kazanılıyor sanıyor sanırım. Sizce ne yapmalıyım? Deli oluyorum!
Ay hayır yerleşmesinTurkiye'ye yerlessin aldigi maas yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?