Şimdilik yapabileceğini birşey yok kabul etmissin artık.kaynananda kendi eviydi kendi düzeniydi şimdi onunda düzeni bozuldu oda kendince haklı.biraz zaman geçsin esinle konus ayrı eve çıkalım diyemerhaba hanımlar istişare etmek istediğim bir konu var yorumlarınıza çok ihtiyacım var. yeni evliyim kayınvalidemle kalıyorum bunu başta kabul ettim ama bu sözümde durmakta çok zorlanıyorum sanki kayınvalidemde benden rahatsız oluyor ikimizde asla birbirimizi kıracak bir söz söylemedik hissediyorum hal hareketlerinden o eve ait olmadığımı anlıyorum. eşimde çok iyi biri onun hatrı için katlanmalıyım diyorum ama çok zorlanıyorum. çalışan biriyim eve geldiğimde kendi evimde rahat değilim ne yapmalıyım işin içinden çıkamıyorum ?
haklısınız yapabileceğim birşey yok evliliğe alışamadım daha kaynanam evdeyken çekiniyorum rahat hareket edemiyorum bu da beni geriyor dayanabileceğim kadar dayanacağım keşke başta kabul etmeseydim en az bir yıl yalnız kalıp evliliğe alışana kadar. Allah hepimizin yardımcısı olsunSi
Şimdilik yapabileceğini birşey yok kabul etmissin artık.kaynananda kendi eviydi kendi düzeniydi şimdi onunda düzeni bozuldu oda kendince haklı.biraz zaman geçsin esinle konus ayrı eve çıkalım diye
Evlenip hemen kaynananın yanında gitsen ayrı evde bir sure oturupta gitsen sonuç aynı olurdu.bi ülkede iki kral olmaz.herkesin kendi düzeni.sen sabret.arada da kovana citlat.ama kulağa batacak şekilde degil. Yalnız olsak şöyle olur böyle okur falan gibi.bir sure sonrada ayrı eve çıkalım dersin.haklısınız yapabileceğim birşey yok evliliğe alışamadım daha kaynanam evdeyken çekiniyorum rahat hareket edemiyorum bu da beni geriyor dayanabileceğim kadar dayanacağım keşke başta kabul etmeseydim en az bir yıl yalnız kalıp evliliğe alışana kadar. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bazen olur öyle bi karar alırken sonuçlarını dusunemeyiz.evde sınırlarını belirle .sende muhtemelen mutfak kaynananin olur.sen akşam bi bulaşık yıkarsin.odani topların hafta sonu çamaşırları halledersin.mesela odana televizyon iste.belki anlarlar onun yanında sıkıntı cektiginievet sonuçta belli bir yaşa geldik yalnız yaşamak ister her insan. vicdanımı sızlatan durum annenle kalacam deyipte kalamayışım sözümde duramayışımbirde eşimin babası küçük yaşta vefat etmiş. duruma vicdanen yaklaştım ama bu kadar rahatsız olacağımı düşenememiştim düşünmeden bir karar verdim çok pişmanım şimdi ayrılmak istesemde aile de farklı gözle bakılacağım
Yanı kararı vermeden iyice ölçüp tarysaydin daha iyisi ama insan bazen yanlış kararlar alıyor olabilir bu.ama dediğim gibi yap sabret. Alttan alttan kovanı yonlendir.birazda yeni evliliğin verdiği ağırlık oluyor insanda.herşeyiyle yeni bir hayata başlıyorsunuz alışmaya calisiyorsun.sıkıntılar olması çok normal.takma kafana.tavsiyeleriniz için teşekkür ederim rahatladım biraz yanlış düşündüğümü sandım
evet her şey yeni herkes bana çok mesafeli davranıyor onlara gitsem olmuyor gitmesem olmuyor aslında çok sabırlı ve uyumlu biriyim kendimi sorguladığımda neden bu tepkileri veriyorum diye sanırım baştan gelen mesafeydi. yeni ev aldılar dublex ben o eve hiç ısınamadım evime gelen elti ve görümcelerim çok rahat davranıyorlar kaynanam evde olduğu için sesimi çıkarmıyorum ama hoşuma gitmiyor isteyen istediği saatte kaynanamı arayı eve geliyor bazen temizliyorlar bazen bulaşıklar öyle kalıyor benim de en hassas olduğum nokta düzendir. Allahtan hep sabır diliyorum eşimin hatrına susuyorum bakalım nereye kadarYanı kararı vermeden iyice ölçüp tarysaydin daha iyisi ama insan bazen yanlış kararlar alıyor olabilir bu.ama dediğim gibi yap sabret. Alttan alttan kovanı yonlendir.birazda yeni evliliğin verdiği ağırlık oluyor insanda.herşeyiyle yeni bir hayata başlıyorsunuz alışmaya calisiyorsun.sıkıntılar olması çok normal.takma kafana.
sonuçta evde bir büyük var saygısızılık yapamazsın ama kendi zamanlarına kendi kurallarına uygun yaşamanızı isterler. üzülerek tecrübe ettim ki yalnız yaşamak şartbende şuan kayınvalidemde geçici süre kalıyorum ama gerçekten insan rahat edemiyor. Benim kaynana çok titiz hep düzenli olacaksın onun evinde çay içtinmi hemen bardağı kaldıracaksın oturup keyif yapayım daha sonra kaldırıırm diyemiyorsun hemen kalkacak
böyle büyüklere laf anlatamazsınız huyları böyle.büyük gibi davransalardı bugünkü durumda olmazlardı taş yerinde ağırdır. yaşlarına göre davranmıyorlar onlarda bu yollardan geçtiler daha anlayışlı olmalılardı sanırım bizim sınavımızda kaynanalar :)bide benimki cahilce konuşur savurgandır ona eşi çocujkları kaç kere anne dikkatli harca diyolar hiç umrunda değil bi kulağından girer bi kulağından çıkar üstelik ev hanımı yani başkasının eline bakıyor
valla bende de durumlar aynı çok bağlı ve ilgililer birbirine bazen ben bu evde olsam da olur olmasam da olur hissine kapılıyorumaynen yaşlarına göre davranmıyorlar oğlum aşağı oğlum yukarı duygu sömürüsü yaparak oğullarını kendilerine çekiyorlar ondan sonra oğulları da annem annem diyor işte
aslında kaynanalar saf gibi görünüyorlar ama çok uyanıklar öyle biliyolarki oğullarını kazanmayıvalla bende de durumlar aynı çok bağlı ve ilgililer birbirine bazen ben bu evde olsam da olur olmasam da olur hissine kapılıyorum
aslında kaynanalar saf gibi görünüyorlar ama çok uyanıklar öyle biliyolarki oğullarını kazanmayı[/Q
çocuklarını paylaşamıyorlar bizde bunun üzerine onlarla yaşamayı kabulleniyoruz bıçağın ucunda yaşamak bizimkisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?