Kaynanam bebeğe bakıyorum sanıyor😠😠

Çocuğu doğuran ky değil hanfendi sizin bakmaniz gerekmiyor mu kadın bak ne güzel siz yemek yaparken yada yerken çocuğuna bakıyormuş daha ne olsun

İş bekliyor işte sabah 7 odama geliyor kahvaltı hazırla diye ben zaten gece beşik sallamaktan uyuyamadım ki

Kusura bakma da "anne uykusuzum senin gibi sabaha kadar deliksiz uyumadım defalarca kalktım. Kahvaltı hazırlayamam biraz dinlenmem lazım. Bebek uyudukça uyumam gerekiyor" diyemiyorsan yaşadığını hakedersin.

Git evine kv seni kandırıyor dedikodu çıkar falan diyerek. "Kimse boşanıyorlar demezse kim kalkıp da boşanıyorlar diyecek? Kime ne benim evimin düzeninden" demek zor değil ki..

Yatarak emzirmezdim bu yüzden. Hep oturur vaziyetteydim ama gözümü kapattığım an dalıp rüya gördüğümü farkedip irkildiğim çoktur.
Hem hamileliğin yorgunluğu çıkıyor, hem düzene girmeye çalışan hormonlar beyni çok yoruyor, hem de uykusuzluk.
Nitekim bazı insanlar çok acımasız..

Bence sorun edilecek bir durum yok ortada.üzerine düşeni yapıyor..bebeğiniz küçük geceleri uykusuz kalıyor olabilirsiniz.kv nizden destek isteyin..ama bu durumu hepimiz yaşadık.bu aylar biraz sıkıntılı geçiyor.benim doğumumda da annem yanımdaydı.evin genel işlerine yardımcı oldu.bebeğin altını değiştirmedi.mamasını vermedi.gece uyanıp bakmadı.ama ben bebeğe bakmıyor diye dert etmedim.hiç öyle bir beklenti içinde olmam gerektiğini de düşünmedim.ayrıca odaya bir 5 dk uğruyor diye sitem etmişsiniz.daha sık gelse bu seferde ikide bir geliyor bir rahat bırakmıyor derdiniz.. sizde odaya kapatmayın kendinizi bence..kv olmakta zor.ne yapsa yaranamıyor insan..ayrıca eşinize çocuğa iyi bakıyoruz demesinde de sıkıntı görmedim.gözün arkada kalmasın durumu iyi anlamında demiştir.bence kendinizi doldurmayın.

O bakarsa siz annesi olarak napacaksiniz?

Şeytanın dolduruşu evet,la havle çek

Senin dediğini dedim o zamn susuyor yine aynısını yapıyor

O hep baksın demiyorum arada bende dinleneyim istiyorum zaten yemek bulaşıkta bana ait
Canım hep mi ayaktasın? Eşinle evinizde olsaydın bir fırsat bulup kendinize bir çorba pişirmez miydin?

Bebeğin uyudukça sende yanına kıvrıl. .

Yani kendi evinde ne yapıyorsan ama samimi bir şekilde. ..onu yap.
Kayinvaliden yemek yapıyorsa sen bir kahvaltı hazırlayabilirsin.Kahvaltı hazırlıyorsa sende pratik bir çorba yapabilirsin.Biraz rahat ol kafanı boşalt. .Kayinvaliden de düşmanın değil eşinin annesi sen ne kadar ferah olursan yine sen keyifli olursun.

Yapamayacağın şeyi de kayinvalidene kırmayacak şekilde şöyle. .
O da eski kadınlardan onlar sırtında bebeleri ile her işi yaparlarmiş. .Seni pek anlamayabilir.

Bebege annesi bakar,baskalarina guvenip de mi dogurdun diyenler kac yasinda,cocuklari var mi Allahaskina.??Sanmiyorum ki olsun.Elestirmek icin konusmayin yahu bilmediginiz konuda ahkam kesip durmayin.Bebek buyuturken ilk zamanlar anne kayinvalide kizkardes yakin birinin destegine ihtiyac duyulur.Bu gayet normal.

Kendi evinizde olsanız daha çok yorulacaktınız.
Kayınvalide karışsa çok karışıyor, benim çocuğumu kendi çocuğu sanıyor dersiniz, karışmayınca da bakmıyor diye sitem ediyorsunuz.
Zaten çocuğunuzun size ihtiyacı var. O uyuyunca siz de uyuyun. Kaynıvalidenizede rica edin hiç uyumadım bebeğim uyuyunca bende uyuyacağım diye. Bebeğin bakımı anne ve babaya aittir.

Ya da biraz kararlı olun ve kendi evinize geçin ve annenizi çağırın o baksın bebeğe.

Diyenlerden biri benim.
2 çocuk büyüttüm.
Eleştirmek için değil bildiğim için konuşuyorum.
Evet dediğiniz gibi ilk başlarda yardıma gerek duyulur ama bebek 1 aylık olduktan sonra pek ihtiyaç yoktur.
Ben ilk çocuğumda bile annemden yardım istemedim. Gerçi kendisi zorla gelir musallat olurdu ama içgüdüsel olarak bebeğe nasıl bakılması gerektiğini öğreniyorsunuz zaten.

Kaldı ki kayınvalide zaten gerekli yardımı yapıyor. Başka ne yapsın.

KV nin size bir kötülüğü var mı? Sıkıntı yaratıyor mu?

Şimdi kadın gelse sana altını aldın mı, bu çocuk neden ağlıyor, emdi mi vb. yorumlar yapsa bu sefer de gelecek ''kaynanam herşeye müdehale ediyor çıldıracağım'' diye yazacaktın

Yani sorun sıkıntı yoksa ne güzel işte. Karışanın yok. Ne olur kadın öyle dese yani?

Zaten ben bakmayım da o baksın diye bir şey demiyor konu sahibi. Bakmadığı halde oğluna bakıyormuş gibi iletiyor diyor.

Benim kaynanam dibimde oturur haftada 2 kez aksam cocuk gormeye geldiler kp ile okadar. Asla bana ben cocuguna baktim ettim diyemez
Annem.geldi izmirden o bakti bana,dogumda yanimdaydi vs. Kaynanamdan da beklentim yok zaten yasli kadin hasta. Baksa nolur bakmasa 6 cocuk buyutmus bikmis artik

Bir kere çok kötü ağladı ne yaptın çoçuğa dedi çıldırdım

Demekki ben kaynanam önyargılıymışım herkez neredeyse aynı şeyleri söylüyor bakmak zorunda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…