Kaynanam bebeğe bakıyorum sanıyor😠😠

Ben bakıcıya bile değiştirtmiyorum bebeğin altını.(artık bebek sayılmaz)
bebek hastalanır, bezindeki değişiklikten anlaşılır, beslenmesini en iyi annesi ayarlar(ki 2,5 aylıksa emiyordur), üstünü değiştirirken o kadar küçük bebeğe hassas davranmak gerekir ve bunu sadece annesi yapabilir, kaç kat giyecek, hangi aralıklarla altı değişecek, ne zaman emecek, hangi teknikle uyuyacak, kaç saat uyuyacak, poposuna doğru krem uygulanacak, vücuduna ayrı losyon sürülecek, kucakta doğru pozisyonda tutulacak, gazı mutlaka çıkarılacak....
Bütün bunlar İçin her ne kadar babaannesi de olsa bi başkasına güvenmek nasıl bir rahatlıktır. Tabiki siz yapacaksınız. Çok yorulduğunuzda destek isteyin ama her zaman bu işleri başkasından beklemeyin.
Eğer eşinize karşı; bebek bakıyorum ,çok yoruluyorum , demek ve karşılığında onurlanmak ise amacınız kv.ye bu yüzden yükseliyorsanız yanlıştasınız, eşinizde sizin için çalışıyor. (Görevde deyince asker, polis gibi düşündüm.Eminim onun işide zordur.)

Bakmasa ne diyebilirsiniz ki bakarimda der en çok ben baktım bu çocuğu ben büyüttüm de der yarın olabilir kv geçen gün bı laf oldu anası var babası var ben niye bakacam diyor sanki gel ona bak diyen oldu ben yaptım ben bakar belli bir yaşa getirir işime gücüme öyle dönerim ne yapayım kimsenin ağzına laf vermeye gerek yok onlar sadece yardımcı olur oda yaparsa yani yoksa onada gerek kimseye güvenip yapmiyoruz sonuçta.

60yaşında diğer torunlarını büyütmüş ama

Bence siz diğerlerine baktığı için kıskanıyorsunuz ve rahatınıza düşkün birisiniz. Size hesap mı verecek? diğerlerine baktın buna da bak... 2.5 aylık bebeğin ne işi var annesi dışında başkasının kucağında. zaten gerektiği yerde tutuyormuş bakıyormuş yeter. çocuk yaparken hesap edecektiniz nasıl bakacağınıza.

Her şeye karışsa daha iyi olmaz böyle daha iyi bence
Zaten altını almasın tek kişinin alması daha doğru e emziremez de
Ama arada bırakıp uyu bence

Büyüyünce kayınvalide olmak istemiyorum. Neyapsan suç. Iyiki oğlum yok.

Ben ileride torunlarıma bakmayı düşünmüyorum. Gerçi çokkkkk yıllar var.

Rahmetli annem torunlarına o kadar çok baktı ki, sanırsın anneleri. Ne gördü karşılığında nankörlük.
Ben annem gibi olmam. Doğuran baksın. Nasıl ki iki oğluma da ben baktım, gelinim de kendi çocuklarına baksın.

Ben bu dünyaya çocuk bakmaya gelmedim. Öyle olsa kuzenlerim gibi iki senede bir ürerdim. Ama iki taneye anca bakıyorum. Gerçi kuzenler de kvdesine bırakıyor hep, çakallar

Yani kv de çocuk bakmak zorunda değil. Bi kanunmuş gibi diyip durmayın.

Açıkçası bana yardımları yeterli geldi. Ben şuan hamileyim nasipse Ekim'de doğumum olacak. Bunca zaman okuduğum gözlemlediğim bebekler ilk 6 ay tam anlamıyla sadece anneye güvenir bu bebeğin huzuru için önemlidir tabi farklı boyutları ve detayları da var ama o kadar girmeye gerek yok. Nasip olursa doğum yaptığımda gelirseler Allah nasip eder de sahlikgim yerinde olursa zaten pek yardım almam ben tuvalete giderken baksınlar yemek yerken baksınlar banyo yaptırırken tutsunlar ya da şu doksunler falan yeter zaten bunlar dışında ben de bebeğim benimle olsun isterim . Acmi tokmu altına yaptı mı pişik oldu mu başka bi derdi var mı bunlara karismasinlar ben anneyim ben ne gerekliyse yaparım karisirsalar bu sefer sinirlerim bozulur.

60yaşında diğer torunlarını büyütmüş ama
küçücük yaşlarda evleniyorsunuz koca başınızda yok kaynanayla bir evin içindesiniz nasıl bir dünya hayal ediyorsunuz anlamıyorum kadın zaten ara ara yapacağını yapıyor çocuğu ben sallayayım ev işlerini sen yap diyor yani nitekim sernin annen değil buna rağmen daha ılımlı kendi kendine neden kinleniyorsun..o zaman askerliğini yapmış rüştünü ispat etmiş ayrı ev açacak biriyle evlenecektin.
eşim görev yerinde diyorsun bizde adamların peşinde doğu batı dolanıyoruz lojman var ev var kusura bakmayın tek hata tek sorun sizde.

2,5 aylık bebegın nesıne bakacak acaba?

Nedense konunuz da kendimi buldum. Ben çok büyük bir aptallık sonucu kendi evim olmasına rağmen (kredi ile alındı borcu devam ediyor) eşim borçları ödemekte çok zorlanıyor diye kayinvalidemin yanına taşınmayı kabul ettim kayınvalidem çocuğa bakar bende calisirim diye karar verdik kayınvalidem ile konustuk tabiki bakarım ne demek diye oğluna yağ yaka yaka bizi yanına çağırdı. Şimdi her yerde ben çocuğa annesinden iyi bakıyorum şöyle kilo aldı böyle kendini topladı diye anlatıyormuş. Bakma şeklini anlatıyorum
1.sabah kahvaltıda hazır mama yediriyor
2.hazir meyva püresi yediriyor (benim evde yaptığımı yemiyormuş ben haftasonu yapıp yedirince yiyor)
3.hic bir ilacını vitaminini zamanında vermiyor bazen hiç vermiyor
4.ben eve geldiğim an çocuğa bakmaz haftasonu gezer tozar kesinlikle iş yapmaz herşeyi bana yaptırır
Ama sorarsanız dünyanın en iyi babaannesi ve kaynanası eşim sürekli İstanbul dışına çıkıyor iş için o aradığında merak.etme çocuk çok iyi yediriryorum iciriyorum bana emanet diyor bide son zamanlarda hep doktorlarda ve ben işyerinden hafta 2,3 gün izin almak zorunda kalıyorum bu nedenlerden dolayı 5,6 ay içinde taşınma kararı aldık kızımın yaşını doldurmasını bekliyorum krese vericem ve o evden arkama bakmadan kacicam. Kısacası bazı insanlar oğluna yaranmak için çok kolay numara yapabiliyor bende içimi döktüm ohhhhh be :)

Peki kendini övmesi benim sinirime gidiyor
Haklısın canım, valla açıkçası hiçbir işe yaramayıp da her işi kendi yapmış gibi övünen insanlara ben de tahammül edemiyorum. Ben olsam hatta belki şaka yollu “Siz ne zaman baktınız ki bebeğe, ben iyi baktım çok şükür.” derdim galiba Ama siz daha orada kalmak durumundaysanız yine de aranızı bozmayın, Allah sabır versin. Bebeğe anne bakmalı zaten ve kayınvalide çok müdahale etse bu sefer de bununla suçlanırdı diyen arkadaşlara da katılıyorum ama o kayınvalide de kendini yalan yanlış övmesin o zaman herkese karşı.

Çok iyi yapmışsınız, bilmeyene bildirmek lazım demek ki

Doldurmayın kendinizi sakin olun.

Yorum yazanlar da keşke bu kadının hala hormonlarının tavan olduğunu, her şeyi kafasına takabileceğini bilip de yazsalardı yorumlarını.

Çocuksuzlar neyse de lohusalık yaşamış kadınlar bile azarlar gibi yazmış. Günahtır bu.
Eşi yanında değil, yenidoğan bir bebekle kv evinde olmak tabi ki çok kötü hissettiriyordur.

Konuya gelince eğer kv biraz daha ilgilense de dinlensem diyorsanız siz söyleyin.
Diğer taraftan oğlu uzaktayken aklı kalmasın, kötü hissetmesin diye öyle söylüyordur.
Eşiniz gelince siz de kendi tarafınızdan anlatır rahatlarsınız.
Kv nizin yaptığı şeyler olması gereken şeyler zaten..

daha ne istiyorsunuz allah askına kadın karıssa dert karısmasa dert. Kv helal olsun valla en azndan söylediğinzde yardım edıyor.. Bir de herseye karışan tipler var.. Bi hayal edin bence.. Yada buradaki arkadasları bi okuyun.. odanıza sıksık dalsa rahat hareket edebilecekmsnz .. rahat rahat uzanın açılın saçılın dıye girmiyrdr..

Sonra kucağından indirmeyince de kendi evladı gibi sahiplendi diye konu açarsınız. Sanki bakmak zorunda

Siz emir verin. Anne şunu ver bunu ver diye. Ya da her yerim ağrıdı diye yatın uyuyun

Ama ben dinlenemiyorum ki bebek uyurkende yemek yap evi süpür kendi 5 dakika tuttumu sırtım ağrıdı der birini gördüm bebeğe çok iyi bakıyoruz gelin çok iyi bakıyor demez kendini illa katar

Bence kendi evine git. Emin ol çok daha iyi bakarsın.

10 günlükken etrafımdaki herkes bir yerlere gitti.
Yaz sıcağında rahatlasın diye tek başıma da yıkadım.

Gündüz slinge koyup market işleri, hava alma falan geçti gitti..

Çok baksa bu sefer de benim yavruma ben yetmiyor muyum neden çok bakıyor diyeceksiniz.
Erkeklere hep kusur bulurdum ama bu siteden sonra kadınların da mutsuzluk yaratma potansiyelinin fazla yüksek olduğuna kanaat getirdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…