Kaynanan eve erkek alıyo hayırdır '!'???

Yalnız kardeşine üzülmekle birlikte şaşkınlığım tavan yaptı şuan.

Evliliğin paramparça olur ya da kocan paralanır? Bu iki seçenekten biri olması kardeşinin maruz kaldığı şeyden daha mı kötü? İnanmıyorum okuduklarıma?

Ayrıca bi arkadaşın yaptığı yoruma katılıyorum ne yazsak bşy söylüyosun. Evet cidden çok zor bi durumdasın kabul ediyoruz, zaten o yüzden ne yaparsan yap illa ki bi taraf eksik kalıcak, o yüzden zor bi durum diyoruz. Hiç bşyi eksiltmeyen bi çözümü olsa zaten ZOR olmaz.

Sen eşinin ailesinin keyfi için susarken, eşin böyle bi durumda bi gencin geleceğini kurtarma bilincine sahip olup SENİN AİLENE de sahip çıkamsı gerektiğini farketmeli. Olur mu öyle şey ya? Zaten bu çocuk bi kaç sene sonra ünv.yi kazanır gider?

Ne olursa olsun en az hasar yaratıcak şeyi bulup harekete geçmelisin artık, lütfen. Ay kardeşim geliyo gözüme içim parçalanıyo ya ((

Son düzenleme:

Yoo neden sinirleneyim. Sen kendine bir daire ciziyorsun. O daireden de çıkmak istemiyorsun. Neyse iyi günler.

HöH bön bön bakıorum hala . Allah yardımcınız olsun anneniz yolunu şaşırmış bence

Son düzenleme:

Annemin hatalarinin faturasini bide kendi esimi ve ailesine keseyim bi de laf duymal dedikodularla ugrasmak pahasina ..
Ne kadar guzel.karsidan konusmak .. acaba ne demeliyim kardesimi yanima aldigimda .. o cocuk bunlari duydukca daha da ezilmeyecek mi. Annemle yasamayacak tabiki amma bunun cozumun de de bende kendi yuvami yikmasam iyi olmaz mi sence dee????

Kızıyosun bize ama sen de şunu görsen olmaz mı? Burda senin durumunu anladık el birliğiyle çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ben bunları şunu farketmen gerektiğini düşündüğüm için yazdım: "Senin durumun cidden zor ve ne yaparsan yap illa ki bşy eksik kalıcak".Bana sorarsan ne yaparsan neyi seçersen seç bi hareket gerekiyor artık, kardeşin için zaman işliyor. Ayrıca eşinin ailesi konusunda detayı bilmiyorum, en azından bundan bahsedebilirdin bana kızmak yerine. Benim merak ettiğim kardeşini 2 sene yanına aldın diye yıkılır mı cidden evliliğin ? Neyse ya, sen seç ne yapacağını. Allah yardımcınız olsun!!!

yurtlarda insan sorun yaşayabilir ama sizin verdiğiniz örnekler çok uç herkes tacize vs uğrayacak diye bi kaide yok ki
sanırım kardeşlerin biraz içine kapanık kendini ezdiren tipler o yüzden kolayca bunalıma giriyolar
sana psikologa götür önce diyoruz o yüzden çünkü bu zaman kadar çok şeyler yaşamışsınız ama yanaşmıyosun yurda da yanaşmazsan üni kazanıp gitmesini beklersin bide kazanamazsa hep annesinin yanında devam eder
böyle olursa hayatı boyunca heryerde ezilirler
bi şekilde kendi başlarının çaresine bakmayı öğrenecekler
bak çocuk kendi de istiyomuş belki herşey yoluna girer giderse
en azından bi süre denesin olmazsa yine eve döner
iyice araştırıp düzgün denetimli bi yere verebilirsiniz

Canim yukaridaki yoruma katiliyorum.

Burda ne konular okuyoruz, kucuktum anne babam yoktu yada hayirsizdi abilerim ablalarim beni yanlarina sigdiramadilar diye.
Bence sen kardesini yanina alma isini dusun baya bir. Tum problem zaten annenin bencilliginden kaynaklaniyor. Malesef hicbirimiz ozgur deyiliz. Yasadigimiz ortama bir nebze ayak uydurmak zorundayiz, dedikodu ve fitnenin, cocuklarimiza esimize dostumuza verebilecegi zarari berteraf etmek icin. Annen bunu yapmamis. Yasadiklari sadece kendini baglamaz malesef.
Ama simdi kardesin de seni baglar diye dusunuyorum. Mumkunse ne yap ne et yanina al. Kayin validenin kaprislerini cekmek kardesini boyle cirkef bir ortamda birakmaktan daha iyidir. Fedakarlik yapmaktan baska caren yok, eyer kardesine yardimci olmak istiyorsan.

Galiba en son bunu yapicam evime yakin bi yerde yatili liseye gondercem her hafta da yanina gidicem elimden daha otesi gelirmi bilmiyorum cok iyi arastrmam lazim . Bu konudaki fikrimi degistrmeye caliscam . En mantikli bu geliyo akla .. dusun dusun basla bi yol yok ..

Ona yok buna yok. Her şeye bir bahane bulduğunun farkında mısın. Eldeki çözümler bunlar. Harekete geçmediğin sürece aynı şekilde devam edecek.

Katılıyorum bu yorumlara.
Ayrica kadin namusunu korumak zorunda demişsin, annem suçlu adamin suçu yok demişsin.
namus kadina özgü bir şey değildir. Zihniyetini cidden şaşkınlıkla okuyorum.
ne yapacaksın cok merak ediyorum. Annen de adam da cok suçlu.
Adamin imam nikahı var, 5 oğlu var, daha annenin peşinde. Evet adam degil annen suçlu.
yatili okul kardeşim icin zor diyorsun da yalniz birakma sende arada ziyaretine git yalniz hissetmesin.
Ayrica evde annesini uygunsuz davranışlar icinde gormesinden daha kötüsü olamaz.
anneni düzelt o zaman nasil yapacaksan
neyse daha fazla yorum yapmiycam Lucky ye katiliyorum çünkü. Iyi aksamlar

Son düzenleme:
Konu sahibi kardeşim, kardeşlerin ve kendin için bir şeyler yapmak istiyorsan biran önce kollarını sıva derim. Önce şunu da söyleyeyim, kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez ama o evde bu tür bir ilişkiden rahatsız olan çocuklar varsa o çocukları kurtarabilmek için uğraşırdım. Ve sizin biri üniversiteye giden, diğeri liseye yeni başlamış bir kardeşiniz var. Yarın bir gün kardeşine arkadaş çevresinden öyle bir baskı gelir ki o 2 şahsiyetsizi de öldürür ve kendi hayatını karartır sizde kardeşleriniz için kılınızı kıpırdatmadığınız için bakar kalırsınız.
Şimdi
---anneniz ve kardeşinizin ikamet ettiği ev kime ait?
---eğer babanızdan miras yolu ile kalmışsa, zaman kaybetmeden kardeşlerinizin ve kendi hakkınızı kağıt üzerinde resmileştirin.
---Annenizi de bu konuda tehdit edin, ya bu adamı defedersin ya da evden çık nereye gidersen git o adam sana bir ev tutsun orada ne halt yerseniz yiyin dersin.
---Kısaca o ev sizlere babanızdan miras yolu ile kalmışsa yani tapuda sizin de adınız görünüyorsa evi satışa çıkarmakla tehdit edin.

Allahım hiçbir evladı anne babası yüzünden utanılacak duruma düşürmesin. Offff ben çok sinirlendim. Madem bu kadın sizi umursamıyor tutun kolundan atın dışarı sevgilisi ile halt yiyorsa yesin en azından kardeşleriniz o ev de huzurlu yaşarlar. Ve sizde kusura bakmayın eşinizi ikna edin ve kardeşleriniz için bir çözüm yolu bulun.

Sen kendini dşünüyosun bende kardeşi olan ve küçük kardeşlerin büyüklere allahın bir emaneti olarak verildiğini düşünen bir abla olarak yazıyorum.
Sen beni anlayamazsın bende seni,
Selametle...

bazi arkadaslarin yorumuna katilmiyorum..kucuk yerde yasiyor hic mi gruru yok kizin..ayip degilmi..evlatlarina saggisi yok

Annen çarpık bir ilişki içinde ve çocuklarını da buna katlanmak mecburiyetinde görüyor.
Bir anne bir kadın olduğu için değil öncelikle bir insan olarak bu tür bir yaşantıyı kendisine
yakıştırıyorsa ona denecek bişey yok ne yazık ki.
Özgür kadın, bekar kadın istediğini yapar türündeki yorumlara hiç katılamıyorum maalesef.
İnsanın önce bir kendine özsaygısı olur, sonra ise evlatlarına karşı bir sorumluluğu olduğu
bilincine varır ve bi toparlanır silkelenir yahu.
Bu nedir Allah aşkına. Kendi çocuklarına bu psikolojik eziyet yapılır mı göz göre göre.
Sevmenin de beraberlik yaşamanın da bi seviyesi olur.
Her neyse,arkadaşım sen arkadaşların önerilerini değerlendir ve evdeki kardeşini o ortamdan
kurtarmak için elinden geleni yap. Varsın yatılı okulda okusun en azından bu çirkin ilişkiden uzak olur,gözü görmez,
kulağı duymaz.Sen de manevi olarak onu yalnız bırakmazsan daha kolay adapte olacaktır.
Anneni de kendi haline bırakırsınız.bi arkadaş ta yazmış ya yolunu şaşırmış diye maalesef ben de öyle düşünüyorum

Bu nedir ya gercektn sinirleniyorum bazi yorumlara ! Ablaligi sizden ogrenecek degilim ! Yanima alma imkanim olsa alir size bunu sormazdim zaten !! Yasadigimi ve suanki kosullarimi bilmeyen hic kimse benim ablaligimi yargilayamaz !! Ben bencil bi insan olsam evlenmis gtmisim umursamam !!! Lutfrn kendinize gelin ve boylr hadsiz yorumlar yapacaksaniz hic yapmayin kalsin !!

Bu çok ayrı bir mesele. Zina suç değil fuhuş suç.Kimseyi bu maddeleri esas alarak şikayet edemezsiniz.

Hanımefendi bakın seçenekler belirli hatta sınırlı.Anneniz ayrılmayacak kardeşinizin psikolojisi düzelmesi için o evden çıkmak zorunda.Ya yanınıza alacaksınız ya maddi destek çıkıp bir yere göndereceksiniz.Bunun dışında yol yok.İzleyebileceğiniz bir yol daha var adamın ceza almasını sağlamak.Eer adam diğer bayanla evli olsaydı bayan annenize tazminat davası açabilirdi zina olayı gerçekleştiği için ama burada durum farklı çünkü adamın hiç resmi nikahı yok adamın üzerine gidilecek suç farklı.suç olan zina değil, resmi nikah olmadan dini nikah yaptırmış bir adam olması.Siz şahsın ve eşinin dini nikahla yaşadıklarına dair elinizdeki delilleri ve tanık ad ve adreslerini şikayet dilekçenizle birlikte cumhuriyet savcılığına verin.6 ayla 2 yıla kadar hapis cezası var bunun.Madem adamın çocukları da ilişkiyi onaylamıyor onlarla konuşun birlik olun annenize ve adama bu şekilde devam etmeleri takdirde hukuk yoluna gideceğinizi belirtin

Kardeşine çok üzüldüm .
Annene gidip gelmeyi kes kardesinle disarida buluş .
Yazik ya .
Allah YARDIMCINIZ olsun...

böyle ahlak bekçisi gibi insanlardan hiç hoşlanmıyorum. eşinin arkadaşı nası bi insanmış ki öyle kaynana erkek alıyo falan diyo. milletin derdi onu mu germiş gerdiyse de düzgün şekilde söyleyebilirdi

kardeşinizin sizde kalması yuvanızın yıkılmasına neden olacaksa vah o yuvanın haline! ya tam tersi olsaydı? herhangi bir nedenden eşinizin kardeşi bi süre sizinle kalmak zorunda olsaydı, boşar mıydın eşini?

şu konuda ilk mesajlarınızda kardeşinize üzüldüğünüzü düşünmüştüm ama tek düşündüğünüz kendinizsiniz: bana laf gelmesin, ben rezil olmayayım, eşime laf gelmesin... maalesef anneniz kadar bencilsiniz siz de

Bazen ben nerede yasiyorum diye dusunuyorum kendi kendime...

Elalemin görmesini geçtim de o küçük kardeşinin
annen ve sevgilisini uygunsuz şekilde yakalaması içler acısı.

Anneniz bu yaştan sonra laf dinleyecek biri değil belli.
Bildiğini okuyacak.
Bari kardeşinize siz sahip çıkın da çocuğun bütün geleceği, kişiliği etkilenmesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…