"kaynanan haklı" diyecek bir tek kul arıyorum

ama mesela bizde şu da oldu
dede bana sataşıyordu ya, ben onun evine hiç gitmiyordum, babaanneyi her ne kadar sevsemde gitmiyordum, babaanneyi zaten kaynanamın evinde görüyordum hergün.
eşimede, annesine babasınada söyledim, ben dedenin evine gitmek istemiyorum, ona cevap vermeyecem, onunla ağız dalaşına girmeyecem ama gitmede gitmeyecem, mesafe koyacam dedim
nitekim kimse birşey demedi.

hem aksi hem sevimliymis dede
hem iyi oldu diyesim var hem uzuldum
ama milletin icinde rezil etmesi fenaymis
ama cikolata nescafeyle gonul aliyor
cok sirin ya

Hem gülerek okudum hem çok güzel yazmışşın derlerya 3 günlük dünya diye hakkaten öyle.

evet üç günlük dünya ne diye kim tutacam
hem belki onun psikolojik sorunları vardı, belki oda istemiyordu böyle olmayı
eşim biraz kincidir, baya uzun sürdü onun küslüğü ama ben çabuk kızarım, üzülürüm ama asla kin tutmam
heleki karşımdaki hatasını anlamışsa dile benden ne dilersen

şimdi düşünüyorumda, şimdi ben ona karşılık verseydim daha çok üstüme gelecekti, daha çok kinlenecekti bana karşı, hem yaşlıı işte adı üstü yaşlı.
devamlı huzursuzluk olacaktı, ama böyle davrandım işte ve işler tatlıya bağlandı

çok güzel... keşke benim de uğraştığım tek insan olsaydı da onunla iyi geçinince her şey çözümlenseydi..

hem aksi hem sevimliymis dede
hem iyi oldu diyesim var hem uzuldum
ama milletin icinde rezil etmesi fenaymis
ama cikolata nescafeyle gonul aliyor
cok sirin ya

aslında baya şirin bir insandı, kısa boylu göbekli kızıncada hemen bastonunu kaldırıyordu
kayınıma bastonla kafasına vurmuştu bi keresinde dükkanın önünde, kayınımda onu iki katı boydan. ama kayınım sinirleniyordu hemen yapıştırıyordu cevabı dedeye, o yüzden dede ona bastonu yapıştırıyordu
eşim ise hep suskun kalıyordu, dedede zaten bu yüzden şoku yaşadıya
''habu uşak boyle değildi ya.....ne oldi habu uşağaa.. hau ufak olan kavga ediydi benimle..bundan hiç beklemezdum valla...'' demiş
babaannede : '' ee haci, uşak haklı, nihaklı karisi değilmi onun, ee herhalde karım dicek''

Son düzenleme:

çok tatlı ya....

oh rol yok, numara yok... dede rahatsız olduğunu konuyu patpat söylüyormuş..

çok tatlı ya....

oh rol yok, numara yok... dede rahatsız olduğunu konuyu patpat söylüyormuş..

evet, allah rahmet eylesin
ama ondan sonra dediğim gibi, bana karşı çok değişti.
gördüğü zaman hemen çağırıyordu, gel nescafe içelim diyordu.
bi ara mazeret aramaya başlamıştı sırf daha çok geliyim diye

Son düzenleme:
az önce ne oldu bilin:))

eltimin 4 yaşındaki kızı, peşinde 5-6 çocuk bize geldi.. annesigil inek yayıyormuş da onu bize göndermişler.. dedim ki " bebek uyuyor ben de ders yapıyorum. ben size meyve vereyim doğruca yengengile gidin. "o eltimin de oğlu aralarındaydı. ona tembihledim. el ele tutturdum.

sonra kaynanamı aradım. "anne umay peşine çocukları takmış bize gelmiş.. tek olsa alırdım da kalabalıktılar. ders çalışmam lazım, yengemgile göderdim" dedim. meğer kadının haberi yok. "yalan söylüyor kızım biz salmadık. işin rast gelsin sen çalış" dedi...

Niyetim moralini bozmak değil ama ne eşinden yana mutlusun ne ailesinden yana ben senin yerinde olsam ailemin yanına gittiğimde bidaha dönmezdim yaptığın fedakarlıklar senin ömrünü bitiriyo kimsenin kıymet bildiği yok.

ne güzel
herzaman söyle işte açık açık seni rahatsız eden konuları, belki ilkten anlamazlar ama sonra herşey yavaş yavaş düzelir.
hadi hayırlısı olsun

ne güzel
herzaman söyle işte açık açık seni rahatsız eden konuları, belki ilkten anlamazlar ama sonra herşey yavaş yavaş düzelir.
hadi hayırlısı olsun

inşallah canım...

ya oğlum yokken bu kadar takmıyordum. çocuklara bakardım, hatta şimdi bir yaşında olan o zaman küçüktü, ben de hamileydim ama annesi tarlada diye hep yanıma alır ben bakardım. her gün pastalar yapar eltilerimi kayınvalidemi çağırırdım. kayınlarım dağda çoban, onlara mutlaka bir çeşit asta türü falan yapardım..ama şimdi vakit yok.

bir de geldiklerinde hemen oğluma saldırıyor çocukları. bunaltıyorlar, korkutuyorlar. o gece yatmıyor oğlum ki bu gece de yatmadı. inanın çocukları olmadan gelseler başım üstüne diyeceğim. o kadar dedikodu her evde olur diyeceğim...

hayır bizde 5 kardeştik, nasıl büyüdük... annemin yanında zaten bir yere gitmezdik, gitsek bile dizinin dibinde otururduk..öyle yatak odasına dalayım, mutfağı karıştırayım, şunu ver bunu ver diyeyim... kınamıyorum oğlum yanımda ama her çocuk şımarık büyüyecek diye bir şey yok.. biraz biz anneler yaıyoruz bunu..

ne ben ne kardeşlerim kafamza göre kimsenin evine gitmezdik.. hele yaşıtımız çocuklar yoksa..komşular sevmek için gelip alırsa ayrı..ama annem asla kimseye göndermezdi. rahatsız etmeyin kimseyi diye...

bence burada sen suçlusun diye bir şey yok sadece çocuk onlar akılları ermez demek istemiş birazcık bakış açını değiştirsen artık lafları batmayacak belki

birde çocukların oğluna karşı tutumu nasıl? saldırıyorlar derken kasıtlı şiddet mi uygulanıyor?

bence sen olayı çözmek üzeresin sadece yılgınsın

ama pes etmeyip yılmazsan olaylar tatlıya bağlanabılır bence kayınvalıden azcık çatlak ama onda da iyi niyet potansiyeli var

sen bu evliliği sürdürmek istiyorsan oğlunda babanne dede amca yenge kuzen akraba bağı bilsin istiyorsan böyle devam etmelisin...

kocanı yontmak sana kalmış...
inşallah başarılı olursun

canım vakit ayırıp tek tek yorumlamışsın öncelikle bunun için sağol..

sanırım dediğin gibi eski olayları kafamda ısıtıp ısıtıp kendimi körüklüyorum, o ara da ne deseler batıyor...

bilinçli de oluyor hırpalamaları, sevmek isterken de...sorun çocuklarda değil ki, anneleri müdahale etmiyor. yapma demiyor mesela...ben durdurunca da bebeğimi kıskanıyor oluyorum.

kırmızı yaptığım cümlen çok hoşuma gitti.. sonuçta annemin de eltileriyle, babanemle sorunları olmuştu ama bize hiç yansımadı. hiç kötülemedi.. ben halalrımı, yengelerimi, babanemi severim. kuzenler hep beraber büyüdük..oğlumu şimdiden kimsesiz bırakıyorum sanırım..

Allah beni kahretsin...

asıl benmişim eşimi, oğlumu kimselerle paylaşamayan.. mevlana boşuna kişi kişinin aynasıdır dememiş...

bugün sabah kayınvalidem geldi.. eşim de çıkmak üzereydi.. içeri çağırdık meğer eltim kapıda bekliyormuş...çocuklar var diye girmemiş.. hani 8 yaşında kızı ve 5 yaşında oğlu olan..çok kötü oldum. kadın hamile bir de... tarlaya gideceklermiş, uğramışlar. zorla içeri çağırdım. çocuklar geldi sus pus bekliyorlar..sofraya oturttum yine güç bela... kalkacaklarken kayınvalidem "ne olur şu sende kalsın dövüşüyorlar beraberken" dedi.. hani dün de gelen. 8 yaşındaki.. tabii dedim. zaten hala hasta çocuk. ama çocuk yalvarıyor annesine ben de geleyim diye...nasıl korkutmuşsam geldiğinde, içimdekileri nasıl yüzüme yansıtmışsam...hele bir de millet gidince kız "yenge valla annem öğlene gelir" demez mi..... bittim..mahvoldum...

ben güya öğretmenim..ben güya anneyim... 8 yaşındaki bir çocuğa neler öğrettim.. saatlerdir gönlünü yapmaya çalışıyordum..çocuk işte..unuttu hemen oğlumu sevmeye başladı..oğlum da nasıl mutlu.çocuk çocuğun dilinden anlıyor işte...
hepinizden özür dilerim..

kendimi hani kanal 7 de, samanyolunda ibretlik kısa filmler olurdu sırlar dünyası falan gibi..işte oradaki kötü yengelere benzettim..hani kısırken herkese iyi davranan, Allah bir çocuk nasip edince de burnu büyüyen, herkese kin güden yenge...
gözümü açmaya çalışan herkse sonsuz teşekkürler..
asıl kendimden nefret ediyorum...

Bravo bacım... Bakış açını değiştirdin, kendine yakışanı yaptın ama üzme kendini. Bak herşey yoluna giriyor.

:)) inşallah mutlu sondur. siz bu kadar zamanda değiştiğinize inanıyorsanız ne ala..bari seviyeyi koruyunda kimse eskiye dönmesin..

Bravo bacım... Bakış açını değiştirdin, kendine yakışanı yaptın ama üzme kendini. Bak herşey yoluna giriyor.

tabii ki pat diye değişim olmaz ama en azından kendimi düzelttim. hatamı anladım. yoksa kaynanam hala aynı...belki annelik hassasiyetiyle abartmışımdır ama diğer başlıklarımı da biliyorsunuz... o kadın değişmez.

ben çocuklar hakkındaki düşüncemi değiştirdim.. sonuçta onlar masum..hamile eltim de Allah var kızı bırakırken "seni üzüyor mu, yoruyor mu, istersen benle geldin" dedi...

geriye kaynanamı döven eltimle bizzat kaynanam kalıyor...

haaa bir de herif...

olur olur, düzelir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…