kendine dert edecek başka şey bulamadın mı arkadaşım
Ne saçma bir topik
kendine dert edecek başka şey bulamadın mı arkadaşım
İsminizin altına, -bebişim hadi- diye bir not düşebildiğinize göre, 12 yıl çocuk sahibi olamayan bir insanın ne demek istediğini anlayabilirsiniz heralde. Yoksa Allah korusun anlamak için sizin içinde 12 sene mi geçmesi gerekiyor.
Arkadaşım sanane benim bebek beklememle ben başlıkla yazılanların alakasız olduğunu gördüğüm için saçma geldi belirli yere kadar okudum saçma geldi madem çocuğu olmuyor diye üzülüyormuş üzüldüğü yerleri okumadım tabi çocuk için ona bişey diyemem o zaman eltisiyle ve kaynıyla ne alakası var ona göre başlık atsın ve açıklama yapsın
Arkadaşım sanane benim bebek beklememle ben başlıkla yazılanların alakasız olduğunu gördüğüm için saçma geldi belirli yere kadar okudum saçma geldi madem çocuğu olmuyor diye üzülüyormuş üzüldüğü yerleri okumadım tabi çocuk için ona bişey diyemem o zaman eltisiyle ve kaynıyla ne alakası var ona göre başlık atsın ve açıklama yapsın[/QUOTE .!.:saçma geldiyse niye yorum yapıyosun, arkadaşım ,ne eltisinden bahsediyosun iyi okuda önce ondan sonra yorum yap hem saçmaysa girme topiğe arkadaşımm.
Arkadaşım yanlış yazmışım görümcen yazcaktım onların sana öyle demesiyle çocuğun olmamasından dolayı söylüyorlar diye anladığını yazman gerekiyordu başta bence, yazına iyi bak baştakine seni kırmak istemedin .o yüzden saçma buldum ayrıca onların laf sokmak için söylediklerini de düşünmüyorum ben neyse kusura bakma meşgul ettimsaçma geldiyse niye yorum yapıyosun, arkadaşım ,ne eltisinden bahsediyosun iyi okuda önce ondan sonra yorum yap hem saçmaysa girme topiğe arkadaşımm.
İsminizin altına, -bebişim hadi- diye bir not düşebildiğinize göre, 12 yıl çocuk sahibi olamayan bir insanın ne demek istediğini anlayabilirsiniz heralde. Yoksa Allah korusun anlamak için sizin içinde 12 sene mi geçmesi gerekiyor.
Arkadaşım sanane benim bebek beklememle ben başlıkla yazılanların alakasız olduğunu gördüğüm için saçma geldi belirli yere kadar okudum saçma geldi madem çocuğu olmuyor diye üzülüyormuş üzüldüğü yerleri okumadım tabi çocuk için ona bişey diyemem o zaman eltisiyle ve kaynıyla ne alakası var ona göre başlık atsın ve açıklama yapsın
çocuğu olmayan anne babalara habire çocuklar benzetilmez.anne babaların dürtülerini harekete geçirip üzmekten başka ne işe yarar.bu kızcağızın bir çocuğu olsada onu benzetseler dimi ama.çocuğuda olmuyo bu kızın ben biliyorum denmurcuğum hiç üzülme yakında mikemmel bir beben olucak kaydirigubbakcemile2
Her şey incelikten insan kalınlıktan kırılırmış...
Keşke 12 yıl çocuk özlemi çeken birine karşı biraz daha ince düşünceli olmayı başarabilseler.
Benim etrafımda çocuğu olmayan insanlar olduğu zaman yemin ediyorum salata olan kısır kelimesini bile kullanmamaya çalışıyorum.
Bunun çok hassas bir durum olduğunu biliyorum, anlayabiliyorum...
Bu davranış biraz da insanların başkalarının yaralarına dokunmaktan haz alan yanını gösteriyor.
Çözüm ne derseniz tepkinizi belli edin biraz bence, en azından incindiğinizi ifade edecek kelime, hareket, bakışlarda bulunun.
Lütfen yorum yapan arkadaşlar da kendilerine küçük görünen dertleri kırıcı kelimelerle eleştirmemeye özen göstersin.
12 sene çocuk sahibi olamamak dert değil ise, size göre dert sadece saçınızın ne renk olacağından ibaret heralde. Başkalarının dertlerini küçümseye küçümseye bir hal oluyoruz.
bende bunu demek istedim canım haklısınkaydirigubbakcemile5Ya bir saniye.....bu arkadas ilk yorumunda 12 seneden beri cocugum olmuyor görümcem ve kaynim cocuklarini esime benzettigi zaman üzülüyorum diye birsey yazdimi? Yoksa benmi kacirdim!
Müneccin degiliz arkadasim nerden bilebilirizki is ic yüzünü?
Ilk etapta gercektende dert ettigi sey, daha dogrusu rahatsiz oldugu konu insana tuhaf geliyor.....ki banada öyle geldi.
Gerci durumun ic yüzünü ögrendikten sonrada yiyenlerin amca ve dayisina benzetilmesinden rahatsiz olmasini anlamis degilim, cocugu olmuyor diye üzülüyor olabilir allah onunda kucagini bos birakmasin insallah, ama bunun öbür konu ile ne alakasi var?benneyaptımki
Kayin ve görümce bunu art niyetle yaptigni hic sanmiyorum, gelin bir tarafa ilk olarak insan kardesini incitmek istemez, kardesinin üzülmesini istemez öyle degilmi?
Bence arkadas biraz fazla hassas davraniyor.....Allah yardimcisi olsun, en kisa zamanda onuda meleginle bulustursun!
Ya bir saniye.....bu arkadas ilk yorumunda 12 seneden beri cocugum olmuyor görümcem ve kaynim cocuklarini esime benzettigi zaman üzülüyorum diye birsey yazdimi? Yoksa benmi kacirdim!
Ilk etapta gercektende dert ettigi sey, daha dogrusu rahatsiz oldugu konu insana tuhaf geliyor.....ki banada öyle geldi.
Gerci durumun ic yüzünü ögrendikten sonrada yiyenlerin amca ve dayisina benzetilmesinden rahatsiz olmasini anlamis degilim, cocugu olmuyor diye üzülüyor olabilir allah onunda kucagini bos birakmasin insallah, ama bunun öbür konu ile ne alakasi var?benneyaptımki
Kayin ve görümce bunu art niyetle yaptigni hic sanmiyorum, gelin bir tarafa ilk olarak insan kardesini incitmek istemez, kardesinin üzülmesini istemez öyle degilmi?
Bence arkadas biraz fazla hassas davraniyor.....Allah yardimcisi olsun, en kisa zamanda onuda meleginle bulustursun!
Madem yazdınız, ben de cevap hakkımı kullanıyorum.
1. Yazmamış olabilir, ama yorum yapıyorsak okuma zahmetinde bulunabiliriz, yoksa illa yorum yapmak gibi bir derdimiz yok heralde. Arkadaşta ve konu açan kimse de , kimseyi yorum yapmaya zorlamıyor mutlaka.
2. Bu da dert mi gibi yorumlar bana göre, yorum yapmıyorlar. Herkesin derdi kendine. Bu buda dertmi yazan arkadaşlar, sonra kendileri öyle konular açıyor ki, maşallah en büyük onların dertleri. Kendi dertleri dert bile değil. Ayrıca kimin için neyin dert olmayacağına biz karar verip, ona göre konu aç ya da açma deme hakkımız yok heralde.
3. Dert diye görmediğimiz konularda, değerli zamanımızı ayırmamak en doğrusu heralde.
4. Kardeşler böyle düşünmez demişsiniz ama ne anne, baba, kardeşler var ki, sıfatları sadece isimlerden ibaret. Hele de karşıdaki gelin ise, şartlar çok değişir. Düşünen gayet artniyetli düşünür, kardeş bile olsa. Hem zaten burada artniyet vardır demedim bende, sadece insanların yarası varsa, biraz özen göstermek, bizi eksiltmez sanırım.
5. Özellikle çocuk sahibi olamayan insanların yanında, Ç harfini kullanmaya bile korkarım ben. Hassas olunması kadar doğal bir durum yok.
Ya bir saniye.....bu arkadas ilk yorumunda 12 seneden beri cocugum olmuyor görümcem ve kaynim cocuklarini esime benzettigi zaman üzülüyorum diye birsey yazdimi? Yoksa benmi kacirdim!
Herkesin yorumlarını okumak zorunda değiliz sen de maşallah avukatı olmusun topik sahibinin, topik sahibininkini başta okuruz yorumumuzu yaparız burası herkeze açık bir topik ne söyleyip ne söyleyemeyeceğimiz seni ilgilendirmez istediğimiz gibi yorum yaparız herkez senin düşüncelerini onaylamak zorunda değil madem rahatsız oluyor arkadaş yorumlara, açmasın o zaman konu falan, yada adam akıllı açsın açıklayıcı yazsınMadem yazdınız, ben de cevap hakkımı kullanıyorum.
1. Yazmamış olabilir, ama yorum yapıyorsak okuma zahmetinde bulunabiliriz, yoksa illa yorum yapmak gibi bir derdimiz yok heralde. Arkadaşta ve konu açan kimse de , kimseyi yorum yapmaya zorlamıyor mutlaka.
2. Bu da dert mi gibi yorumlar bana göre, yorum yapmıyorlar. Herkesin derdi kendine. Bu buda dertmi yazan arkadaşlar, sonra kendileri öyle konular açıyor ki, maşallah en büyük onların dertleri. Kendi dertleri dert bile değil. Ayrıca kimin için neyin dert olmayacağına biz karar verip, ona göre konu aç ya da açma deme hakkımız yok heralde.
3. Dert diye görmediğimiz konularda, değerli zamanımızı ayırmamak en doğrusu heralde.
4. Kardeşler böyle düşünmez demişsiniz ama ne anne, baba, kardeşler var ki, sıfatları sadece isimlerden ibaret. Hele de karşıdaki gelin ise, şartlar çok değişir. Düşünen gayet artniyetli düşünür, kardeş bile olsa. Hem zaten burada artniyet vardır demedim bende, sadece insanların yarası varsa, biraz özen göstermek, bizi eksiltmez sanırım.
5. Özellikle çocuk sahibi olamayan insanların yanında, Ç harfini kullanmaya bile korkarım ben. Hassas olunması kadar doğal bir durum yok.
Herkesin yorumlarını okumak zorunda değiliz sen de maşallah avukatı olmusun topik sahibinin, topik sahibininkini başta okuruz yorumumuzu yaparız burası herkeze açık bir topik ne söyleyip ne söyleyemeyeceğimiz seni ilgilendirmez istediğimiz gibi yorum yaparız herkez senin düşüncelerini onaylamak zorunda değil madem rahatsız oluyor arkadaş yorumlara, açmasın o zaman konu falan, yada adam akıllı açsın açıklayıcı yazsın
Not:insanların içi kötü oldukça ve fesat oldukça mutsuz olurlar kötülüklerde yakalarını bırakmaz bence bunu ortaya yazdım isteyen üstüne alınabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?