kaynım ve görümcem

kendine dert edecek başka şey bulamadın mı arkadaşım

Her şey incelikten insan kalınlıktan kırılırmış...
Keşke 12 yıl çocuk özlemi çeken birine karşı biraz daha ince düşünceli olmayı başarabilseler.
Benim etrafımda çocuğu olmayan insanlar olduğu zaman yemin ediyorum salata olan kısır kelimesini bile kullanmamaya çalışıyorum.
Bunun çok hassas bir durum olduğunu biliyorum, anlayabiliyorum...
Bu davranış biraz da insanların başkalarının yaralarına dokunmaktan haz alan yanını gösteriyor.
Çözüm ne derseniz tepkinizi belli edin biraz bence, en azından incindiğinizi ifade edecek kelime, hareket, bakışlarda bulunun.

Lütfen yorum yapan arkadaşlar da kendilerine küçük görünen dertleri kırıcı kelimelerle eleştirmemeye özen göstersin.

Ne saçma bir topik

İsminizin altına, -bebişim hadi- diye bir not düşebildiğinize göre, 12 yıl çocuk sahibi olamayan bir insanın ne demek istediğini anlayabilirsiniz heralde. Yoksa Allah korusun anlamak için sizin içinde 12 sene mi geçmesi gerekiyor.

kendine dert edecek başka şey bulamadın mı arkadaşım

12 sene çocuk sahibi olamamak dert değil ise, size göre dert sadece saçınızın ne renk olacağından ibaret heralde. Başkalarının dertlerini küçümseye küçümseye bir hal oluyoruz.

dert ettiğin şeye bak.senin çocukların onlara benziyor mu :bbo:.benim kocama yiyenleri benziyor.ama benim çocuklarım halalrıyla amcalarına benzemesinde naniknanik

var bunda bi iş sürekli sürekli temcite pilavı gibi ne bu böyle benzetme olmaz ki habirene habirene kafamçokkarıştı
birazda başkalarına benzetsinler ne demişler üzüm üzüme baka baka sararır.CADIARZU

İlk başta tam açıklama yapmadığın için yanlış anlaşılmış canım...
Ama tabiki haklısın üzülmen alınman normal bu konuda...
Yaptıkları çok ayıp yüzüne vurur gibi sürekli dile getirmeleri hoş değil...
Düşüncesizler diycem ama nasıl düşünemezlerkii..
Bu konularda canı yanmış insanların yanında çocuğumu bile sevemem konu bile edemem ben..
Düşünmesi gerekir bi insanın lafın nereye gittiğine...

Aynen canım benim aynen katılıyorumm...
olumunekankayizsmile

Ya bir saniye.....bu arkadas ilk yorumunda 12 seneden beri cocugum olmuyor görümcem ve kaynim cocuklarini esime benzettigi zaman üzülüyorum diye birsey yazdimi? Yoksa benmi kacirdim!

Müneccin degiliz arkadasim nerden bilebilirizki is ic yüzünü?

Ilk etapta gercektende dert ettigi sey, daha dogrusu rahatsiz oldugu konu insana tuhaf geliyor.....ki banada öyle geldi.

Gerci durumun ic yüzünü ögrendikten sonrada yiyenlerin amca ve dayisina benzetilmesinden rahatsiz olmasini anlamis degilim, cocugu olmuyor diye üzülüyor olabilir allah onunda kucagini bos birakmasin insallah, ama bunun öbür konu ile ne alakasi var?benneyaptımki

Kayin ve görümce bunu art niyetle yaptigni hic sanmiyorum, gelin bir tarafa ilk olarak insan kardesini incitmek istemez, kardesinin üzülmesini istemez öyle degilmi?

Bence arkadas biraz fazla hassas davraniyor.....Allah yardimcisi olsun, en kisa zamanda onuda meleginle bulustursun!

bende bunu demek istedim canım haklısınkaydirigubbakcemile5

Madem yazdınız, ben de cevap hakkımı kullanıyorum.

1. Yazmamış olabilir, ama yorum yapıyorsak okuma zahmetinde bulunabiliriz, yoksa illa yorum yapmak gibi bir derdimiz yok heralde. Arkadaşta ve konu açan kimse de , kimseyi yorum yapmaya zorlamıyor mutlaka.

2. Bu da dert mi gibi yorumlar bana göre, yorum yapmıyorlar. Herkesin derdi kendine. Bu buda dertmi yazan arkadaşlar, sonra kendileri öyle konular açıyor ki, maşallah en büyük onların dertleri. Kendi dertleri dert bile değil. Ayrıca kimin için neyin dert olmayacağına biz karar verip, ona göre konu aç ya da açma deme hakkımız yok heralde.

3. Dert diye görmediğimiz konularda, değerli zamanımızı ayırmamak en doğrusu heralde.

4. Kardeşler böyle düşünmez demişsiniz ama ne anne, baba, kardeşler var ki, sıfatları sadece isimlerden ibaret. Hele de karşıdaki gelin ise, şartlar çok değişir. Düşünen gayet artniyetli düşünür, kardeş bile olsa. Hem zaten burada artniyet vardır demedim bende, sadece insanların yarası varsa, biraz özen göstermek, bizi eksiltmez sanırım.

5. Özellikle çocuk sahibi olamayan insanların yanında, Ç harfini kullanmaya bile korkarım ben. Hassas olunması kadar doğal bir durum yok.

ağzına eline sağlık canımm.

amin sağol canım ama nerden biliyosun art niyetle yapmadıklarını tanımıyosun .

Herkesin yorumlarını okumak zorunda değiliz sen de maşallah avukatı olmusun topik sahibinin, topik sahibininkini başta okuruz yorumumuzu yaparız burası herkeze açık bir topik ne söyleyip ne söyleyemeyeceğimiz seni ilgilendirmez istediğimiz gibi yorum yaparız herkez senin düşüncelerini onaylamak zorunda değil madem rahatsız oluyor arkadaş yorumlara, açmasın o zaman konu falan, yada adam akıllı açsın açıklayıcı yazsın
Not:insanların içi kötü oldukça ve fesat oldukça mutsuz olurlar kötülüklerde yakalarını bırakmaz bence bunu ortaya yazdım isteyen üstüne alınabilir

Haklısın, en azından işine gelince benim yorumlarımı okuyup cevap yazma zahmetine girmişsin, teşekkür ederim. Keşke sen bir düşünce belirtebilseydinde, bizde senin düşünceni görseydik. Tabi sana göre, okuma zahmetine girmeden, aaaaaa ne saçma konu, demek kolay geldiği için, haklısın. Senin ne yazacağına kimse karar veremediğine göre dediğin gibi, konu sahibinin nasıl yazacağına da sen karar verme istersen.

Bu arkadaş hakettiği için mi bunları yaşamış oluyor, notuna bakılırsa. Yazık, ama bu yazık sana.

Sadece okumuş olman bile sana teşekkür etmem için yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…