Kaynımın Rahatlığı

Squidy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
792
1.169
113
Merhaba hanımlar,
Geçen sene iki kez üst üste düşük yaptığım için yalnız kalıp kendimi dinlemek istedim ve işimden istifa ettim. Maddi anlamda idare edebileceğimizi düşünmüştüm ama düşündüğümün biraz altında kaldık, biraz zorlandık. Ben de buna ben sebep oldum diye daha fazla yük olmamak için tüm harcamalarimi kıstım hatta 5 liranın bile hesabını yapar oldum. Bir süredir de iş aramama rağmen hala iş bulamadım. Şansımı arttırmak için kurslara giderek elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Gelelim asıl konuya. Eşinin erkek kardeşi benden 3 yaş küçük yani 28 yaşında ve umarım seneye okulu bitirecek. Kendisi ortalama 10 yıldır üniveriste okuyor. Eşimin babası tek maaşlı emekli bir adamcağız. Bu kadar uzun süren eğitim hayatına bir yerden sonra yetişememişler ve kv 2-3 sene çocuk bakmak zorunda kaldı ve tüm hayatları sürekli bir tasarruf halinde. Bu duruma kaynım üzülüyor gibi görünse de hiçbir şeye elini sürüp keyfini bozmuyor. Kv ye bir ara kaynım part time bir işe girse hem ucundan da olsa iş hayatını görür hem de kendine harçlık yapar. İş hayatında küçük de olsa tecrübe kendini belli ediyor dedim. Önce haklisin der gibi oldu, sonra oğluşuma kıyamam, derslerine baksın o dedi. Ben de ustelemedim. Kayinvalidemler çoğu yerde yetisemediginde eşim kaynım için destek oluyor. Bu zamana kadar bir şey demedim. Nadir itiraf anlarında eşim para gönderdim dediğinde iyi yapmışsın dedim. Ama artık doldum galiba. Geçen gün kardeşine 2000 liralık tablet alacağını söyledi. Hicbir şey demedim ama sinir oldum artık. Bu adam neredeyse 30una gelmiş. Bu zamana kadar ailesine çektirdiği sıkıntıları görmezden gelip tek maaşlı birinden nasıl tablet isteyebilir! Başarılı bir öğrenci olsa motive amaçlı alalım, kutlama hediyesi olsun ama artık bu nedir? Eşimle konuşsam mi bilemedim. Ben doktor masrafı çok olacak diye çocuk yapmıyorum. Çocuk için işe girmeyi mi beklesem diyorum ama ben böyle yaptıkça sanki daha çok gidiyor. Çok uzun oldu ama siz olsanız ne yaparsınız?

Eşinizin maaşı iyi mi şu an yani tutum yapmanız sizle alakalı mı yoksa ciddi sıkıntınız var mı?Tablet almaz heralde çok sıkıntıda olsanız

Sen haklısın, eşinle düzgünce konus bence

Bildiğin cingar çıkarırım

direkt eşinizle bir konuşun önce tepki verirse konu açın ona göre halledelim kk olarak.

Şöyle bir kınuşma yapabilirsiniz bence; düşüncem de budur ayrıca ;

Bu şekilde kardeşine iyilik yapmıyorsunuz aksine kötülük yapıyorsunuz. Bu yaşta birinin değil kendisini ailesini bile geçindirmesi gerekir. Ancak siz böyle yaptıkça hayata atılmayı erteliyor, ne zamana kadar yanında olacaksınız. Ölüm var hastalık var, kendine baksın artık. Hadi annenler yanlış anlar diye onlara bir şey demiyorum ama sen elini çek.

eşinle direk konuş bence içinde tutma maddi anlamda sıkıntılarınız varsa açık açık konuş

Masraf olacak diye tedavi sürecini ertelemeyin.
Son sınıfta ise bekleyin derim okullar kapanmak üzere. okuduğu bölüm zordur belki. siz gene de iyi niyetiniz bozmayin.
Ben de hep hocayla anlasamamistir, sınavda aksilik olmuştur vs. gibi iyi düşünmeye çalışıyorum ama sorun okulu uzatmasindan ziyade bu rahatlığı. O da yazları çalışsa ya da yarı zamanli bir işte çalışsa derim ki o da elinden geleni yapıyor. Gerekirse 20 yıl okusun, biz de destek verelim.

sen kıstıkça o paraları o kardeşine gidecek bence. baksana kaç yaşına gelmiş hala okuyor. benden büyük ben mühendislikten mezun oldum da yıllardır iş hayatındayım.Zor bir bölüm okumuyodur bence. en azından hiç bir bölüm 10sene okunacak kadar zor değil. ekmek elden su gölden alışmış o. eşinle konuşman lazım ama o da kardeşi olduğu için savunmaya geçecektir muhtemelen.

10 yılda üniversiteden iyi atılmamış yani.

ben olsam almasına izn vermezdim.
10 yılın hepsi bir üniversitede değil. 1 sene kazanamamış. Sonra bir bölüme girmiş orayı sevmemiş, 1-2 yıl da orada harcamış. En son bu bölüme girmiş ama bu bölümde de sürekli uzatmalarda

direkt eşinizle bir konuşun önce tepki verirse konu açın ona göre halledelim kk olarak.
Ilk aklıma gelen söz "tablet ne için? Başarısını kutlamak için mi?" oldu. Ama sustum. Ailecek çok çabuk kiriliyorlar. Ben de susup susup ağır konuşan biriyimdir.

10 yılın hepsi bir üniversitede değil. 1 sene kazanamamış. Sonra bir bölüme girmiş orayı sevmemiş, 1-2 yıl da orada harcamış. En son bu bölüme girmiş ama bu bölümde de sürekli uzatmalarda

alemin bi akıllısı o sanki. bilgisayar ve telefonu vardır kesin, tabeleti napacak mı proje mi çizecek.

oldu.... ben çalışcam iki kuruşun hesabını yapcam, çocuk yapmıcam asalak kenenin biri gelecek benim rızkımı yiyecek öyle mi? yolarım o kocayı da kardeşinide yolarım !

2000 liraya tablet alıp o tabletle ne yapacakmış ? Tablet ne ya . Çocuklar oyun için kullanmıyorlar mi.
Aslında bilgisayar almayı düşünmüşler babasıyla. Sonra kaynım tablet isteyince eşim de tablet bilgisayara göre daha ucuz. Babamı hiç karıştırmadan ben alayım dedi. Eski bilgisayarı da kayınpeder kullanacak. Çok sever bir şeyler araştırıp öğrenmeyi. Inan kayınpedere alsak gam yemem.

Yeni nesil böyle deyip genelleme yapacağım ama malesef böyleler. sorumluluk duyguları gelişmemiş oluyor. her şey benim için diye düşünüyorlar. ne diyeyim allah sabır versin size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…