kaynınıza maddi yardım yapar mısınız?

cok haksız vermek zorunda degil zatn verirsede bunu hep bekleyecekler .

C
Cocuga üzüldüm şımarık bir eltiniz varmis

Konuyu, biz 8 bin tl alıyoruz ama ablamın evine 1500 giriyor ne yapmam lazım diye açsaydınız, bu kadınların hepsi günahtır insan öz ablasından esirger mi tabiiki yardım etmelisin diye açacaktı :) bana sorarsan irili ufaklı yardım edebilirsiniz sevaptır.

yoo ben öyle demezdim:)) şöyle derdim:)) ablan kendine iş bulsun sen de arada sırada market alışverişi yaparsın misafirliğe giderken:)) şaşırtmış olmalıyım:))

Ablam calismayi gururuna yediremiyor ama benden maddi destek bekliyor deseydi yine aynisini derdim

yoo ben öyle demezdim:)) şöyle derdim:)) ablan kendine iş bulsun sen de arada sırada market alışverişi yaparsın misafirliğe giderken:)) şaşırtmış olmalıyım:))

Yok yok çoğu öyle derdi hatta konu sahibini taşa tutardı insan ablasından esirger mi diye :) burası erkek ailelerine düşman kadınlarla dolu, ölseler dönüp bakmayacak cinsten . Her gün bin tane konu okuyorum ve hayret ediyorum :))

çoğu kadının neler diyeceğini kestiriyorsunuz veya yaftalıyorsunuz demek:)) konu erkek ailesi düşmanlığı değil konu beleşçi elti problemi. siz de erkek annesi misiniz:))?

çoğu kadının neler diyeceğini kestiriyorsunuz veya yaftalıyorsunuz demek:)) konu erkek ailesi düşmanlığı değil konu beleşçi elti problemi. siz de erkek annesi misiniz:))?

Yok benim daha çocuğum yok ama erkek çocuğum olursa Allah ım buradaki gibi acımasız kadınlardan esirgesin onu :)) ben sizi düşünerek yazmadım ayrıca ama genel anlamda konuları okursanız erkek ailelerine beslenen düşmanlığı, yapılan yorumlardaki iki yüzlülüğü görürsünüz. Mesela bir kız babasına 15 bin tl vermek istiyordu karşılıksız, herkes ver babandır yazık değil mi dedi, diğer tarafta kadının biri kayınvalidesine 500 tl veriyordu üstelik kadın çocuğuna bakıyormuş, ama kayınvalidenin durumu da epey kötüydü, herkes topa tutmuştu insan torununa paralı mı bakar diye. Bakın iki yüzlülüğü görüyor musunuz? Bence çok üzücü.

iki durumun da koşulları eminim farklıdır ve benim kk da gördüğüm hiçbir zaman ezici bir çoğunluğun oluşmadığıdır herkes konuların kendilerine has nedenlerine göre yine kendilerince yorumlarını yaparlar.
bence siz çok yüzeysel ve sinirlisiniz gerek yok bu kadar fevri düşünmenize
allah her iki cinsi de laftan ve halden anlamayan ve tabi bir de beleşçi insanlardan esirgesin diyeyim:))

Amin cümlemize

Burda söz konusu olan sizin ezilmeniz eşinizin ailesi ve elti oğlundan değil sizden de yardım istiyor, sizin paranızdan söz hakkı elde ediyor sizle ilgili planlar kuruyor ama " kaynım bize yardım ediyor / eşi yardım etmiyor " kavgası güdülüyor, böyle garip bir durum olmaz, ne yaparsanız 2 katı talep edilecek ve asla memnuniyet söz konusu olmayacak

Not: Kendi aileme 1 yaparsam eşimin ailesine 2 yapıyorumki, olurda unuturum kendi ailemle daha çok içiçe olurum icim rahat olsun istiyorum.
Mevzu şartlara vicdansız kalmak değil resmen yüzsüzlüğe tepki verebilmek.

eltim bide bizle konusmuyo mirasdan pay aldığımız için dediğim gibi hak ettiğimizin yarısını aldık zaten bir evleri olsun diye kaynama yardım ettirmem deyince adımı kıskanca cıkarıo
eltin birde senle konuşmuyor birde yardım mı bekliyorlar bu insanları bizim acıma duygumuz bu hale getirdi . maddi sıkıntıları varsa bir zahmet k.çını kaldırsın çalışsın kendi rıskını yedirme kimseye

Kışın şu günlerinde, gün ışımadan, herkes sıcacık yatağında mışıl mışıl uyuyorken, ben bir parça daha rahat yaşamak, kendimin ve çocuğumun geleceğini güvence altına almak için yollara dokuluyorsam kimseye kuruş vermem. Hele de afra tafra yapanlara... ancak bir sağlık problemi vs olur o zaman olay değişir. Ama istemenin de bir adabı olmalı...

Öyle maaşa bağlamak gibi değil ama ufak yardımlar yapardım. Kaynınızın da maaşı iyi değilmiş çünkü. Yerinizde olsam mirastan düşen paydan hiç almazdım. Dayım var benim de, mirastan hak düştü. Annem dahil 4 kardeş pay almadılar dayım aralarında en durumu kötü diye.

Aslaaaaa etmem!

Herkes ya gelirine gore yasasin, ayagini yorganina gore uzatsin
Ya da calissin.

Ama biz 1500le geciniyoruz onlar 8000 aliyor, biraz da bize koklatsalar ne olur, diye bir dusunce kabul edilemez. Onlarin sizin emeginizde maasinizda hakki yok.

Dini dusuncenizi bilmemekle beraber, zekat veriyorsaniz, onu en yakininizdan baslayarak kayniniza verebilirsiniz. Cunku zekat verilecekse zaten en yakin cevreden baslanir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…