kaynınıza maddi yardım yapar mısınız?

Etmeyin tabiki . Girsin çalışsın yan gelip yatacağina.
Hiç utanmalarida yok hem çalışmak istemeyip hemde siz hakkınız olan mirası aldınız diye konuşmamak nedir ya ?
Durumumuz daha kötü kelimesinin arkasına sığınıo hep. En azından bir evleri var kirada olan ne yapsın kaynanmda gözlerini açar inş onların çocukları var bizim henüz olmadı torunuma acıyorum deyip duruo. Biz evi aldığımız gün küstü eltim.

Ne münasebet ya siz çalışıp evinizi almışsınız ne hakları var küsmeye.
Kesin ilişkinizi kaynananızlada psikolojik şiddet resmen .
Durumu daha kötüyse çalışsın.

Benim kardeşimin de durumu çok iyi değil ama eşi de çalışıyor. Hayat müşterek ve birbirlerine destek oluyorlar. Öyle beceri meceri işi değil girdiler bir fabrikaya asgari ücretle çalışıyorlar. Kimseye de muhtaç değiller. Kimseden de bir beklentileri yok.

Konudaki elti "kadın dediğin çalışmaz evinde oturur" mantığıyla evde oturuyor veya oturtuluyor. Yani çalışsın diyenler kadın düşmanı değil. Asıl kadın düşmanı olanlar "kadın dediğin kırsın dizini evde otursun" diyenler.

onların aile anlayışına göre kadın çalışmazmış . yoksa sağlık sorunu yok,olsa zaten buraya yazmam para versem yaptığım iyiliğide anlatmam

kendimi düşünüyorum; kardeşimle böyle bir durumumuz olsa sürekli maaşa bağlar gibi bir yardım yapmam.
Hastalık vs yoksa.
Ama çocukları varsa,
çocuklarının eğitim giderlerine destek olmak, çocukların alışverişlerini yapmak, ceplerine harçlık koymak gibi ufak tefek desteklerde bulunurdum.
Nihayetinde yeğenlerim. Canım ciğerim.
Çocukları yoksa kışın ısınma gideri gibi bir yardım olabilir.
Sizin kanınız canınız değil, elti kayın ...
Ama eşinizin kardeşi. Ufak tefek destek olabilir...

Ne münasebet ya siz çalışıp evinizi almışsınız ne hakları var küsmeye.
Kesin ilişkinizi kaynananızlada psikolojik şiddet resmen .
Durumu daha kötüyse çalışsın.
kaynanam ilk evlendiğimizde bizede çok yardım etti maddi hem manevi olarak iyi niyetli aslında .bana zararı dediğiniz gibi psikolojik o vermemizi içten içe istesede vermem küsersede kendi bilir

Valla beneden şahsen kaynimi seviyorum iyi bi insan lux için yardım etmem ama arada bi ne bilim ufak TeFek mutfak masrafini sürekli değil ama arada bi karsilardim. Sağlık ve eğitim için de dusünmez ederdim

kaynanam ilk evlendiğimizde bizede çok yardım etti maddi hem manevi olarak iyi niyetli aslında .bana zararı dediğiniz gibi psikolojik o vermemizi içten içe istesede vermem küsersede kendi bilir
Kusura bakmayın ama alanınızda "enayi" yazmadığına göre tabiki yardım etmeyin.
Yardımcı olmaninda bir sınırı vardır bu şartlarda sizinkisi dediğim gibi enayilik olur.

Torununa kıyamayan kayinvalide ile ev aldiniz diye kusen elti.Bu ikisinin aklıyla lütfen kendinizi sorgulamayin.Onlar sizin emeginize goz dikeceklerine para için calişmak gerektiginin bilincine ulaşsinlar.Hep dikkat ediyorum.Her ailede en iyi kazananlar hedef durumunda ve sindire sindire bir ohh cekerek paralarini yiyemiyorlar.Birilerinin yükünü sirtlamak zorundalar hep.Bu reva mı nasıl böyle duşünebiliyorlar.Biraksalarda alin teriyle helal kazancini insanlar rahat rahat yiyebilseler.Yok illa sindirmeyecekler
Neden çünkü sen daha fazla kazaniyosun...

onların aile anlayışına göre kadın çalışmazmış . yoksa sağlık sorunu yok,olsa zaten buraya yazmam para versem yaptığım iyiliğide anlatmam
Bizim sadece eşimin maaşı 5 binden fazla. Ben uzunca zamandır ücretsiz izindeyim. 5 tanede çocuğum var. Kaynımlarda eltimle beraber maaş toplamları 4.5 bin. 2 tanede çocukları var. Ben çalışmıyorum parada yetmez diye yardım ettiler. Allah razı olsun darda kalmadım hiç. İyilikler unutulmaz gün olur devran döner. Eltim başımın tacı. Allah cenneti cemalini nasip etsin.

onlara göre bayanlar çalışmazmış gurur meselesi gibi bişey kendi sulalerinde
Çok haklısınız hele de çalışmamayı gururla açıklıyosa katmerli haklı oluyorsunuz:)
Yaptığı çok ayıp iğrenç tam bir bedavacı.
Eşinizin tutumu da önemli tabiiki o ne diyor?
He bi de kayınvalidenize ben çalışıyoken o niye çalışmıyo dediğinizde ne cevap veriyor?

ne güzelmiş kıskançlık yok bn daha evlenirken sorunluydu eltim . Kaynanam bana aldığı çoğu şeyde aman o duymasın dedi. Eltimin eşyalarını penceren aşağı atmasından korktu böyle başlayan bir ilişki ve bnden beklenti ::)

O kayınvalide dönsün öbür geline çalışmasını söylesin erkek olsam 1500 tl alıyo ailem yardım için çabalıyor ama eşim evde oturuyor olsa tepkimi koyardım sorun başka yerlerde

inan aynen bunları diyorum.

Memur olacağım diye kpss ye çalışırken kalıcı bir baş ağrısını da edindim. Memur oldum ama sağlık pert oldu buna şükür kronik bir rahatszlıgım var. Evde otursam koca kişisi bana baksın mantığıyla düşünsem hic biri olmayacaktı. Ama olsun şu an maaşımı alıyorum alnımın teriyle çalışıyorum buradaki bir çok kişi demiş sabahın köründe düşüyoruz yollara. Biz bilmiyor muyduk evde oturmayı. O yüzden kusura bakmasınlar çalışmayan etmeyen insanlara çok acıyamıyorum. Kaldıracak o koca poposunu işini bulacak. Sağlıktır eğitimdir acil ciddi masraflardır tamam insanlık gereği harici keyif için olanı kusura bakmasınlar benim sağlık bu halde çalışıyorum.

Cok zor durumda ise ben dayanamam yardim ederim.

aile yapılarında çalışma yokmuş kaynamnamda kabul etmiş durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…