kaynınıza maddi yardım yapar mısınız?

Keşke şimdiki zaman eki kullansanız.

çocuk ilkokula gidiyo istese çalışır aile yapıları böyleymş bayanın çalışması ayıp ve gurur kırıcı onlara göre

başka bi zorunluluk olsa neyse de şu durumda yardım edilmez.

çalışmak kolay değil yani hem kıçımdan ter akcak hem de kadının çalışması ayıp diyen aileye yardım edicem he mi? saçma yani.

Konu dışında ama nickinizi her okuduğumda gözümde o sahne ve ses yankılanıyor istemsiz gülüyorum

kadın düşmanlığı ne alaka şimdi? eli ayağı tutuyor 1 çocuğu var sizin gibi 5 çocuğu yok.
başlatmayacak gururundan çalışacak para kazanacak ve para kazanmanın başkasının keyfi için olmadığını anlayacak.
çalışmasına her hangi bir engel yok. eğer çalışmak istemiyorsa da şikayet etmeyecek, bu kadar basit.

Konu sahibi de az değil hani..

Onların evi (eski yapı) bizimkini sıfır aldık..
Onların evde payımız vardı yarısını aldık
İkimiz çalışıyoruz 8 bin giriyor eve...

Ayrıca yazdıklarında bi avamlık var davranıo alıo çekio
Edinilen malların kazanılan paraların miktarıyla onlar bizden düşük tü kaka moduna girmiş.

Eğer eltinin yanında da aynı tavra bürünüyorsa al birini vur ötekine...

Biri mülküyle havalarda öbürü malın yerine batsın diye kıskançlıktan kendini kemiriyor

Kayınvalide ayrı bir tip zaten kimse kimseye para vermek zorunda değil. Ricada bulunur ama yardım edilmedi diye tavır alınmaz (trip atıomus yhaa)

Allah beni de benim gibilerle karşılaştırsın da çevremdeki herkes kendi parasını kazanıyor olsun, bazıları gibi beleşçi olmasın. Amin

Hmmm, işte bir asalak daha...

neden küstüler , neden beklenti içindeler onu anlatmak istedim o yuzden siz sormadan ben açıklayayım dedim.evimizi sıfır aldık ama kredi borcumuz var hala ödüyoruz bunuda suraya not duseyim. haava atmam hiç bi zamn neyim var neyim yok kimse sormadan anlatmam bile normalde .suan bende olan mal yarın uçup gidedebilir her sey Allahtan :)

eltim bide bizle konusmuyo mirasdan pay aldığımız için dediğim gibi hak ettiğimizin yarısını aldık zaten bir evleri olsun diye kaynama yardım ettirmem deyince adımı kıskanca cıkarıo

Asıl kendi seni kıskanıyor. Boşver onun ne düşündüğünü umursama. Yeri gelince dersin nüfusumuza mı alacağız bir de koskoca insanları diye..

Bence siz de yatırımlık bir borca falan girin de haksız yere para isteyince dersiniz borcumuz var diye..

Ben akşama kadar milletin ağzının kokusunu çekeceğim, birileri evde toto büyütecek sonra da bıdı bıdı konuşacak. Yok öyle dünya. Bence sizi mülayim bulmuşlar..

ev kredimiz var zaten dediğiniz gibi borçluyuz diyorum. Mirastan aldığımız parayıda ev kredisine yatrdık yeyip içip gezmedikde

ev kredimiz var zaten dediğiniz gibi borçluyuz diyorum. Mirastan aldığımız parayıda ev kredisine yatrdık yeyip içip gezmedikde

İstediğiniz gibi kullanırsınız zaten kim ne karışır..

Alacakları para sadece eşinin parası olmuyor ki o zaman. Eşinin parası senin paran sizin ortak geliriniz sonuçta. Yani yine bir kadından (senden) para almış oluyorlar. Bunu da söyle bence münasip zamanda.
Fakir ama gururlu tanımına cuk oturdu ama yüzsüz fakir bunlar :)

Benim dört tane kayınbiraderim var. Birine ev alırken karşılıksız 10.000 tl verdik ki daha o zaman biz kirada oturuyorduk. Sonra şimdi oturduğum evi hiç zahmetsiz bi şekilde bulduk yerleştik. Evimden çok memnunum. Resmen ev geldi bizi buldu. Kredi ödemeye devam ediyoruz. Diğer kayınbiraderim iş kurdu ben kredi çektim verdim. O ay ay bana geri ödedi. Hiç bir zaman tam zamanını tutturamadı ama sıkıntı yapmadım. Sonuçta hayırlı bir iş için verdik. İş güç sahibi oldu. Diğer kayınbirader nişanlıydı market açacaktı 6.000 tl kredi çekip verdik. Geri almadık. Biz o parayı vermesek marketi açamıyordu o kadar zor durumdaydı. Şimdi işi var gücü var diye seviniyoruz. Dördüncü olarak da diğer kayınbiraderin kızlarının odasını yaptırdık. 2.500 tl civarı. Hediyemiz oldu. Bizim de gelir toplam 8.000 tl. Eşimle maaşlarımız eşit.
Yardıma ihtiyacı olana yardım etmek gerekir diye düşünüyorum. Bu bizim insani görevimiz.
Ama kimsenin kumar borcu veya o tarz borcuna bu şekilde yardım etmem yanlış anlaşılmasın. Paranın gittiği yer önemli.

Evinize Allah bereket versin güzel para giriyor. Ben olsam ederdim. Benimde ksynım var şükür durumumız çok iyi yrn bi gün evlenmeye kalktığında ya da yardıma ihtiyacı olduğunda yanında olurum. Ama bu yardım sömürüye dönüşürse sırtımıda dönerim.

Ben etmem...gitsin para nasil kazaniliyo kendi gorsun...cunku bizde de konusan kayinpeder....iclerine girince anliyorsun...ben calisiyorum...maas var onlari derleyip topladik hatta borclandik..bircok zaman para nedeniyle tartistik...hala da tartisiriz...ben de kocamin parasi kendi param benim param zaten kendi param mantigiyla kendim yeme!! derdine dusuyorum...kp onlar zor durumda diye dusuncesizce konusunca evlerini satsinlar biz gibi diyorum...tisss sessizlik oluyo...maddi konuda birlik olunmadikca hicbirsey olmaz...biz gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…