Yapamazlar mumkun degil :) 100 erkekten 1 tanesi yapsin hadi bol keseden atalim 5 tanesi yapsin :)Ha bir de şey var, '' Çok iyi babadır aslında eşim, gezdirir, yedirir içirir, yıkar, kaliteli vakit geçirir. '' Ahah, anası başındayken bir çoğu iyi baba zaten. Bir de bunları o çocuğun anası gidince, 7/24 yapsınlar da göreyim, hepsini değilse de bi çoğunu.
Kocanızdan çok bir farkınız yok. O annesine bağımlı, siz de kocanıza bağımlısınız.Bu söylediklerinzn hepsni denedm onayladmlehime çevirebilrfm dedğim durum şuydu. 1 yıl burda kalmak için dönmek şartıyla giderdm ama kendi eğitmim icin ya da çocuktan ayrı kalmaması icin bir şeklde o süreyi uzatırdm demek istemştm. Ama dediğinz gibi, çok büyük bir çkmaz bu.
Ahh işte yapabilseeemm ama o da öyle zor kiiiiMutlu olmanizin tek yolu ne biliyo musunuz :) Kosenize cekilip oturmak :) Onun size verdigi kadarindan memnun olup sikayet etmemek :) Tamam canim,evet canim,haklisin canim sadece bunlar olacak hayatinizda :)
Eveeeet söyledm ama sen abartıyosn anşatırken diyor. Ben geçen yıl şubattan beri dil döküyorum neleeeer neler söyledim. İyiydi bir dönem evimizin falan hayallerini kuruyorduk ev bakıyordk kv çok müdahil değildi ama pandemi sevebiyle ara verince kendisini iyice göstermeye başladı iyi kullandı bu dönemi. Umarım siz de uzaklaşır ve kurtulursunuzSizi çok iyi anliyorum.. eşimin ailesiyle ayni sehirde yasiyoruz, bulundugumuz konumdan 13 14 saatlik uzaklıkta bir şehire yerleşme düşüncemiz var, hatta ilk adım olarak evimizi sattık. Evi sattığımız ve bizim ciddi olduğumuzu duyan kayinvalide eşimi her görüştüğümüzde kenara çekip "ben oralara nasil gelirim, sen elim ayağimsin, sensiz naparim" gibi ajitasyon yapıyor. Kayinpederim gitmeyin demiyor ama ağlıyor falan.. ortami gormeniz lazim.
Kayınvalide bana oraya gitmek yerine 2 saat uzaklıktaki bir şehire gidin hic olmazsa hem arkadaşların var falan diye kendince aklima girmeye çalışıyor. Artık en son oyle yere evrildiki konu kayınvalide benim duyduğumu farketmeden arkamdan hoş olmayan bir kac cümle söyledi. Sahsima degildi ama o günden sonra bir süreliğine görüşmeyi kestim.
Kayinvalideler anlamıyor onlar hayata getirmiş olsada, cocuklarininda bir hayatları olduğunu. Gitmek için tayin bekliyoruz bakalim neler olacak..
Siz eşinize kizmadan gitmek istediginizden bahsedin. Geleceğiniz için kaçınılmaz bir fırsat olduğunu, cok istediğinizi sakince anlatın. Ayrıca kayınvalidenin göndermeyeceğim cümlelerini eşinize söylediniz mi?
Kesnlkle öyle ama ben sizin kadar cesur olamadım işteKüçüklüğünden beri manipüle edilmiş hatta suistimal edilmiş bir eşiniz var.
Bunun farkında olduğunu sanmıyorum.
Geçmişim pişmanlığını bir kenara bırakın daha bağımsız bir gelecek planı yapmaya başlayın.
Bu zihniyette bir kadın ve zavallı oğlundan ne sana ne çocuğuna hayır gelmez.
Ben boşanma aşamasına gelip rest çektim.
Millet olarak - kadın erkek ayırmadan- evlendiğimizde kendi ailemizi kurduğumuzu idrak edemiyoruz. Senin eşinin durumu da tam olarak bu.
Ya o kadar haklısınız kiiii. Ah bi yapabilsem öule kadışık ki kafamZayıf noktanızı eşinize belli etmişsiniz, eşinizde sürekli sizi buradan vuruyor. Bir kere net olun biterse bitsin diyip çekip gitmeye kalkın bakalım tepkisi ne olacak. Eğer gitmenize engel olursa o kozunu elinden almış olursunuz yok güle güle derse bu kadar kolay sizden vazgeçen bir adam için 2 kere düşünmeye bile değmez kusura bakmayın. Korkularınızla yüzleşin yoksa bu sindirilmiş duygular hiç olmadık bir yerde patlak verir.
Ahahaha ekmeklerine yağ sürmüş olurum sadeceBir tavsiye vereceğim biraz uçuk. Tepki almayı göze alarak veriyorum. Anlaşmalı boşanma ile çocuğun velayetini de ona vermeyi teklif edin. Çocuğa bakamayacağına göre bakımı babaanne üstlenmek durumunda kalacak, hani yurt dışına gideceksiniz ya siz yalnız. Sizin kaynişin paçaları tutuşur biraz diye düşündüm. Gezip tozamaz 3 yaşında çocukla. Doğru mu düşünmüşüm? Yağniii, ille yapın demiyorum, ama bir çıtlatsanız tepkileri ne olur, fikriniz var mı?
Valla ben bnu dersen biter zaten evliliğimizBunu konuşma içinde kullanıp ya gideceğiz ya da ben kendi hayatımı kuracağım. Ben fedakarlık yaptım sen de yakacaksın. Diyebilirsiniz. Ama bilin gitseniz de gitmeseniz de sürekli sıkıntı ve stres yaşayacaksınız. Başına bir şey gelmezse kadının en azından nefes alırsınız.
Kvde suc yok o hep cekilmez bir kadınmış.Suc eşinizde madem annesini biliyor o zaman evlenmeyecekti.Annesine göre yasayabilir.Onun seçimi ama bir başkasını hatta cocuk yapıp bir de onun hayatını annesine göre sekillendirmesi kabul edilemez.Siz bence birakin kvyi esinize kızın ama fayda etmeyecektir.Arkadaşlar merhaba. Ben 6 yıllık evliyim. İyi bir işim var gelir düzeyimiz çok şükür yerinde. Eşim çok gelişmiş bir ülkede iş buldu. Ama proje üzerinden çalışılacak ve 2 yıl süresi var yani süre dolunca geri döneceğiz. Ve buna hep ben teşvik ettim çünkü öyle bıkmış ve çaresiz haldeydim ki kaçmak istiyordum. Kayınvalidemin psikolojik tedavi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Ciddi manada normal bir insan değil. Hayatta kmseden nefret etmem ondan nefret ettiğim kadar. Eşim tek çocuk, kayınpeder bırakmış gitmiş, dayanamadım diyor. Neyse ben eşimi gerçekten sevdiğim için ayrılmak icn büyük sebeplerim olmasına rağmen ayrılmadım değmez dedim ama şmdi diyorum ki ayrılsam daha iyi olurmuş. Eşim bu işi geçen şubat ayında buldu ve prosedür başladı, korona yüzünden gidemedik o da çok istiyor ben de. İkimiz için meslekte büyük artıları olacak bir imkan. Kayınvalidem arka sokakta oturuyor ve eşimle bugüne kadar bir şehrn ilçelernde olacak şeklde bile uzak kalmamışlar. Şmdi de takdir edersinz ki bizi göndermemek icn elnden geleni yapıyor. Ya hasta olursam ne yapacağım, işte filancanın oğlu gitmş hasta olmuş o. Ben de olurum büyük ihtmalle diye diye doldurdu eşimi. Bana da nispet yapar gibi ben göndermicem hiiç heveslenme bak gör nasıl engelliyorum dedi. Ben de saydım da saydım. Neyse eşim bunu kafasına çok taktı ve annemin psikolojisi için gitmekten vazgeçebilirm diyor. Çok moralim bozuk. Çok bekledim, çok zor bir pozisyon kazandı eşim. Çocuğumuz da var. Ona rağmen eğer gidersen sen yarı yarıya tr de kalcaksın annemle ilgileneceksin dedi onu bile kabul ettim. Ama şmdi tutmuş annem herşeyden önemli diyor. Eli ayağı tutarken sağlk problemi vs olmayan bir durumda gitmek varken niye böyle saçma bir şey yaşıyoruz? Belki ilerde tamamen ayak bağı olacak bize, hiç gidemeyeceğiz. Eşimin kariyeri için çok çok önemli. İş arkadaşlarında yurtdışı tecrübesi olmayan yok, mutlaka yükselmesi için böyle bir deneyim gerekli. Ama bu kadın tüm yollarımızı tıkamak için uğraşıyor, eşim de ona ayak uyduruyor. Bir insanın 37 yıllık hayatında annesini görmediği tek bir gününün geçmemiş olması normal mi sizce? Yani şuan annesini düşünerek gitmek istememesi (ki benim hayalimdi bu, erken evlendiğim için kendim gerçekleştiremedim, babamın sunduğu fırsatları teptim bunun da pişmanlığı var) olabilecek bir durum mu bana mı garp geliyor sadece?
Kmsenin benm yerimde olmasını istemem vallaSiz de ona yapın bunu. Bir ana onda mıymış, sizi denizin üstünde hasır sepette mi buldular?
Bunu hiç teklif ettiniz mi? Bakın, bi yaştan sonra küçük çocuk çok çok zor. Ağzı ile dediklerine kulak asmayın, hele bi başlarına gelsin o zaman görürüz o hanım sultanın oğul torun aşkını.Ahahaha ekmeklerine yağ sürmüş olurum sadeceyine de teşekkür ederim. Kaynananın istediği de bu zaten. Hem oğlu hem torunu onun olsn ben gideyim
Bana da öyle geliyor ilerleyen seanslarda onu da çağırmayı deneyeceğimTerapist eşinizle görüşse bir de. Sanırım terapiye asıl ihtiyacı olan o. Çocuğu önemsiz demek annesinden.
Yok tabi teklif etmedm ama bizmkiler ger adım atmak yerne bana ne halin varsa gör deyp ceza çekmemi isterler yaptın bi hata bedelini öde gibi bir tavra girerlerBunu hiç teklif ettiniz mi? Bakın, bi yaştan sonra küçük çocuk çok çok zor. Ağzı ile dediklerine kulak asmayın, hele bi başlarına gelsin o zaman görürüz o hanım sultanın oğul torun aşkını.
+15000Hanfendi siz basbaya bağımlısıniz eşinize. Hiç çocuktu şuydu buyduyu bahane etmeyin, çocuktan önce "cabalamam lazım, sonra pişman olurum" diye sözde mucadeleci kadın rolüne burumussunuz kendinizi, şimdi de çocuğu için kocasına katlanan anne rolüne. Çocuğunuz şimdi mutlu olabilir, aranızdaki problemleri anlamadığı için. Ama anlamaya başladığında mutsuz olacaktır. O zaman ne bahane bulucaksiniz? Evliliğinizin başından beri beğenmiyorsan kapı orda kardeşim diyen bı adamın kendiniz soyluyosunuz ayaklarına kapanmissiniz, ki adam hala siz ben gidiyorum deseniz güle oynaya ugurluycak. Bı de yaşadıklarınizi geçen gün kocamla biraz tartıştık der gibi, sanki günlük hayatta karşınıza.cikan olağan problemlermis gibi anlatmıyo musunuz. Oğlunuzun yerinde olsam beni böyle mutsuz evde büyütecek olan anneye neler neler söylerdim. Ama o zaman da "ben bunlara senin için katlandim" diyeceksiniz galiba oğlunuzu vicdan azabıyla kendinize bağlamak için. Bu adama maruz kala kala siz de aynı kvniz gibi olacaksınız. Ama umrunuzda değil.
Evet maalesef aynen öyle olduAnnem tek olsa, babam kardeşim falan olmasa ben de gitmezdim sanırım. Yol yordam bu değil tabikide. Ama anne burada gelmiş, oohh göreceksin göndermeyecem falan diyor. Sinir oldum okurken. Eşine söylesen annen bunları dedi diye, gerçi inanmaz. :///
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?