- 2 Kasım 2013
- 456
- 50
- 43
- 35
- Konu Sahibi cillibombom
-
akıl vercek bir şey yok bence bunda, sözlünün durumu yoksa ne yapsın? sen de onu tercih ediyosan takılmamak ve ona yardımcı olmak zorundasın, böyle şeyler insanın içinde kalır mı? kalır. Ama yapacak bir şey yok, ufak tefek şeylerle mutlu olacaksın tatlım... Yalnız böyle şeylerin lafı şimdi edilmesse sonradan daha büyük sorun olur. Evlendikten sonra da kayınpederinin eşinden bu şekilde büyük miktarları alamayacağını şimdiden bilmesi gerekir.
bende onu diyorum ablacım tamam sevgilim memur ama ilerde ya maddi sıkıntı çekersek ben kayınpederimi arkamızda göremicek miyim ne desem bilmiyorum ki ben bu yaşıma kadar para ile ilgili konularda hep çekingen kaldım şimdi de bişi diyemem ki
siz hayat arkadaşı mı finansörü mü arıyorsunuz buna karar verin . Bence yanlış yapıyorsunuz . Siz en büyük hediyeyi o adamla evlenerek alıyor olmalısınız .
Hep öyle olur zaten. Damat tarafının ailesinin düğün zamanı hiç parası olmaz. Neyse gelelim konuna, bence sen eş adayına düğün konusunda maddi destek çıkacağına ''benimde ailemin durumu yok de ya da sen de kendi ailenin alması gerekenleri al ailen kendileri almış gibi yapsın'' nasıl fikir. Sana bir abla tavsiyesi, ayy onların durumu yok, oy nişanlımın durumu yok düğünden sonra borçlar nasılsa bize kalacak fazla bir şey aldırmayayım yazık nişanlıma'' deme alman gereken herşeyi aldır alamıyorsa da borçlansın alsın. Bir gün gelip evleneceğini masraf olacağını düşünmeden 48bintl yi babasına veren adam evlenmeye gelince en az 15-20milyar masrafıda güle oynaya kabullenmesi lazım. sakın şimdi alttan alırsan her zaman altta kalan taraf sen olursun söyleyeyim. Ayrıca düğün takılarına da sahip çık sakın --sen şimdi ver ben sonra yaparım -- diyenlere altınını kaptırma.siz beni anlarsınız diye umuyorum. içim şu an çok acıyo... martın ilk haftası sözüm var. bu işler konuşulurken sevgilim dedi ki babam bana hiç yardım etmeyecek /maddi yönden/ durumu yok ne yapacaksam kendim yapıcam ki babası da 3 yıldır sevgilimin hesabına göre sevgilimden toplam 48 bin tl almış biri... ve şimdi sözde elini cebine atmıyor. erkek arkadaşım polis kazandığı belli babası da sağolsun düğün için biriktirdiğimiz paraya önce gitti borç yatırdı sonra gitti kendine araba aldı. neyse, bu paranın lafını etmekten gerçekten nefret ediyorum ama şu an gururuma dokunuyor anlayın. dedim ki kendi kendime sevdiğim adam borç harç yapacak, ailesi desen elini cebine atmıyo her zaman paranın lafı dillerinde en nefret ettiğim şey ve biliyorum şu an bende bunu yapıyorum malesef yaptırıyolar çünkü. bari çocuğa ben destek çıkayım herkesten gizli söz bohçasının içini ben düzeyim. gittik işte dün bohçamı beğendim aldım al dedim bunu git kendin almış gibi götür eve... kuyumcuları falan gezdik, bir tane kelepçe beğendim 2,700 tl deyince sevgilim çok diyolar yok 14 ayarını yaptırsak olmaz mı (sonra bunu şaka diyorum ama gücüm yok dedi) üzüldüm ister istemez gittim 1.000 tl lik bir kelepçe beğendim ama görseniz bileğime iki boy büyük oysa diğeri tam olmuştu, 1000 tl olanı da almadık ama dayanamadım bu sabah dedim aklım o 2700 tl olanda kaldı diye üzüldüğümü görünce söz evlenince alırım falan filstan yok dedim istemem sonra arkadaşı yeni düğün yaptı gelinin saatini ne kadara aldın dedi 1200 tl tutmuş saat benimki de atladı hemen o kadar olur mu 300 400 lük yeter diye, sonra bana da dimi aşkım dedi bende yani bakalım dedim ne diyim....
akıl verin nolur
Evlenince nasıl olsa çooooooooook mutlu olacaklar değil mi? üzmesin damad. O damat düğünden önce madur ayaklarındadır, düğünden sonra -benimmmm babammmm, benimmm anneemmm__ , -- babamın elini öpeceksin, evlerini temizleyeceksin, annemi kırmayacaksın, kardeşime saygılı saygılı olacaksın-- dediği zaman ne olacak. Neyse -gelin üzülsün- damat üzülmesin-- önemli olan da bu.Adam açıkça maddi gücüm yok demiş, niye kuyumcuya götürüp üzüyorsunuz?Daha sonra neden aklım diğer bilezikte kaldı diyorsunuz üzüldüğünü göre göre?Bence adama ayıp etmişsiniz, kimse ailesini seçemiyor böyle bir baba onun suçu mu? Ben sizin yerinizde olsam bohça,bilezik vs adama lafını bile etmezdim üzülmesin diye.
Buldum, bence siz düğünü 1.5 yıl erteleyin. Damat adayı 3 yılda 48 bini babasına kaptırıyorsa 1.5 yılda 24bin tl biriktirebilir kendisi için. Anlayışlı ol emi, damat adayına '' seni sıkıntıya sokmak istemiyorum 1,5 yıl daha bekleyelim sen durumunu düzelt sonuçta evleneceğiz para biriktir borcun varsa onları bitir sonra düğünümüz olsun de.siz beni anlarsınız diye umuyorum. içim şu an çok acıyo... martın ilk haftası sözüm var. bu işler konuşulurken sevgilim dedi ki babam bana hiç yardım etmeyecek /maddi yönden/ durumu yok ne yapacaksam kendim yapıcam ki babası da 3 yıldır sevgilimin hesabına göre sevgilimden toplam 48 bin tl almış biri... ve şimdi sözde elini cebine atmıyor. erkek arkadaşım polis kazandığı belli babası da sağolsun düğün için biriktirdiğimiz paraya önce gitti borç yatırdı sonra gitti kendine araba aldı. neyse, bu paranın lafını etmekten gerçekten nefret ediyorum ama şu an gururuma dokunuyor anlayın. dedim ki kendi kendime sevdiğim adam borç harç yapacak, ailesi desen elini cebine atmıyo her zaman paranın lafı dillerinde en nefret ettiğim şey ve biliyorum şu an bende bunu yapıyorum malesef yaptırıyolar çünkü. bari çocuğa ben destek çıkayım herkesten gizli söz bohçasının içini ben düzeyim. gittik işte dün bohçamı beğendim aldım al dedim bunu git kendin almış gibi götür eve... kuyumcuları falan gezdik, bir tane kelepçe beğendim 2,700 tl deyince sevgilim çok diyolar yok 14 ayarını yaptırsak olmaz mı (sonra bunu şaka diyorum ama gücüm yok dedi) üzüldüm ister istemez gittim 1.000 tl lik bir kelepçe beğendim ama görseniz bileğime iki boy büyük oysa diğeri tam olmuştu, 1000 tl olanı da almadık ama dayanamadım bu sabah dedim aklım o 2700 tl olanda kaldı diye üzüldüğümü görünce söz evlenince alırım falan filstan yok dedim istemem sonra arkadaşı yeni düğün yaptı gelinin saatini ne kadara aldın dedi 1200 tl tutmuş saat benimki de atladı hemen o kadar olur mu 300 400 lük yeter diye, sonra bana da dimi aşkım dedi bende yani bakalım dedim ne diyim....
akıl verin nolur
Buldum, bence siz düğünü 1.5 yıl erteleyin. Damat adayı 3 yılda 48 bini babasına kaptırıyorsa 1.5 yılda 24bin tl biriktirebilir kendisi için. Anlayışlı ol emi, damat adayına '' seni sıkıntıya sokmak istemiyorum 1,5 yıl daha bekleyelim sen durumunu düzelt sonuçta evleneceğiz para biriktir borcun varsa onları bitir sonra düğünümüz olsun de.
Soruyu ben cevaplayayım. Oğlunun 48bintlsinin üstüne yatan kayınpeder --babammmm-- olacak, düğün bohçasını kendi kendine hazırlayan gelin --kötü gelin-- olacak.Iyi fikir,
sen de calisiyormusun canim ? Calisiyorsan borclar bir sekilde de odenir zaten sonra. Bence esin parasini tutmayi beceremiyorsa elinde esine maddi anlamda guvenmesen iyi olabilir. Tabi sen de parayi ne kadar tutuyorsun elinde oda ayri bir konu diye dusun bence.
Bu arada emin ol, bu problemler fasa fiso aslinda. Evlendigin zaman seni neler bekliyor olucak. Bunlara hazir olduguna eminmisin ? Cunku oglunun 48 tlisini alan bir kayinpedere sirtini dayamak isterdim diye soylemissin o yuzden sordum.
Bir gün iş yerinde bir arkadaş lafın arasında "işte babama 5000 borç verdim" demişti. Hayatımın şokuydu. O ne demekti. Babaya borç verilir mi ya. Babaya para kaptırmak ne demek, ne çirkin laflar. Bekarken insan ailesine istediği kadar para verir kimse de karışamaz. Ben anneme ikinci el araba aldım, aileme aldıkları evde destek çıktım bekarken. Bir memur emeklisi ile ev mi alınır? Ne oldu ben şimdi aileme para mı kaptırmış oldum. Hayatımda duyduğum en hain evlat lafı olur bu. Çok çok çirkin.
Arkadaşım kimseden yardım almayın ve tüm masrafları ikiniz çekin. İlerde kayınbabamı arkamda hissetmeyecek miyim ne demek? O zaman gidin cumhurbaşkanının oğlu ile evlenin. Eşinizi babasını arkanızda hissetmek için mi evleniyorsunuz? Bohça mohça da gereksiz adetler. Çekin bir kredi beyaz eşya düğün halı perde verin içinden. Biz öyle yaptık hiç de bir sıkıntısını görmedik. Benim eşimin babası ölmüş. Ne yapıyım arkamda hissetmicem diye evlenmeyeyim mi?
Şimdiden sokacağınız borçların bir kısmını ilerde ödersiniz. Bence çok abartmayın. Önceliğiniz elalem olmasın. Eşiniz olsun. Bana düğünde sadece bir inci kolye taktılar. Benim akrabalarım da bu ne böyle falan dedi ama zerre umrumda olmadı. Benim önem verdiğim balayı idi. Onda da istediğim yere gittik. Borcunu da ikimiz ödedik.
Birebir katılıyorum arkadaşıma kaldı ki babasına bu kadar parayı yediren adam eğer borcun altına girmezse kazanını da evlendikten sonra ailesine yedirmeye devam eder acıma bişeyleri alırken yoksa ileride çok pişman olursun benden söylemesi..Hep öyle olur zaten. Damat tarafının ailesinin düğün zamanı hiç parası olmaz. Neyse gelelim konuna, bence sen eş adayına düğün konusunda maddi destek çıkacağına ''benimde ailemin durumu yok de ya da sen de kendi ailenin alması gerekenleri al ailen kendileri almış gibi yapsın'' nasıl fikir. Sana bir abla tavsiyesi, ayy onların durumu yok, oy nişanlımın durumu yok düğünden sonra borçlar nasılsa bize kalacak fazla bir şey aldırmayayım yazık nişanlıma'' deme alman gereken herşeyi aldır alamıyorsa da borçlansın alsın. Bir gün gelip evleneceğini masraf olacağını düşünmeden 48bintl yi babasına veren adam evlenmeye gelince en az 15-20milyar masrafıda güle oynaya kabullenmesi lazım. sakın şimdi alttan alırsan her zaman altta kalan taraf sen olursun söyleyeyim. Ayrıca düğün takılarına da sahip çık sakın --sen şimdi ver ben sonra yaparım -- diyenlere altınını kaptırma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?