kendime de çok kızıyorum ama içim acıyo

Ah guzelim, cok duygusalsin su an, ve duygusal olmakta da cok haklisin. Geldigin aile cunku cok ozverili bir aile. Ben de sen tepki verince dusundum, tamam anne babaya para yedirmek tabirini kullandigim icin, agir buldum sonradan. Ama her aile senin ailen gibi deyil ki. Inan bana, kendi gozumle goruyorum da o yuzden soyledim mesela ben burda. Cok samimi aile dostlarimiz her ay ailelerine parar gondeririler. Ozellikle de cocugun annesine babasina. Cocugun annesi babasi cok akazniyor, ama harverip harman savuruyorlar. Sonradan olmus iki cocuklarini zorla abilerine okutturmak istiyorlar. Hatta abilerinin para biriktirip cocuklara isyeri acmasini istiyorlar. Ve bu cocuklar, cok fazla simartildiklari icin, anneleri babalari evde yoksa, daha lisedeyken, okuldan kacip cafelerde takiliyorlar, universiteyide kazanmakicin hic ugrasmadilar, ucuncu denemede ancak birine girbildi birisi. Bu dostalrimizin evine gitsen herseyleri en az, o kadar tutumludur ki. iki tane bicagi vardir mutfaginda, almaz bana yetiyor diye.
Cocugun babasida babama, oglana sunu aldiricam, burda aliyim da kaktirayim faturayi ona dedi, yanimizda.

Iste bu baba para yiyor. Biz de boyle ornekler gordugumuz icin oyle tepki verdik sanirim. Ama bence hepimiz hataliyiz biraz, cunku olay ne tam olarak bilmiyoruz bile.

Konu sahibi konuyu acti ama aciklama yapmadi dogru duzgun hic.

Son düzenleme:
ben konu sahibinin en çok kendi bohçasını hazırlayıp erkek tarafı almış gibi göstermesine takıldım.bence sözlünüzün alamayacağı şeyleriistemeyin fakat onun yapaağı küçük şeyleride(bohça gibi) sizüstlenmeyin.sonra kendinizi değersiz hissedersiniz.altı üstü bi bohça değilmi illa yapılması gerekiyosa makul şeyler alınıp yapılabilir.şimdi yapmaya çalıştığınız kahramanlıklar sonra içinize oturabilir.siz bohçanızı kendiniz hazırlarsanız oda parası olsa dahi düşünmez.kimse size evlenince aferin bizi düşündün demiycek.hele ufacık bi hata yapın bakalım kim görüyo o bohçayı...

Bakın evli olsalardı ben hak verebilirdim. Ayrı bir yuva kendi geçimleri diye saygı duyardım ama bekarken harcanan paraya karışılmaz. Züppe küçük kardeşleri okutmak için bile olsa, bu kendi tercihidir. Ama evliyse biraz hak verebilirim.

Bakın bu da çok haklı güzel bir yorum. Katılıyorum.

Ya okuyorum okuyorum ben mi çok safım Allah aşkına diyorum ya. Benim aklıma nerdeydi evlenirken. Kelepçe ne burda öğrendim yeminle ya.

Benim babam oldukça varlıklı bir adamcağız. Emekli olmuş izmire yerleşmiş falan filan. Eşimle tanıştırdım. Tutturdu ev almadan evlenemezsiniz. Eşimin ev alamayacağını düşünüyor. Onu küçümsemek için yapıyor bunu. Nolur yapma etme yalvarıyorum adama. Yok diyor. Eşim de ev almak istiyordu ama maddi durum yok kesinlikle. Ailesinin borçlarını ödemeye çalışıyor devamlı. Zaten babamla tanıştırınca evleniceksen hemen evleniceksin havaları.

Biz aldık evi krediyle evlendik. Dügün mügün hak getire. Bohçam falan da olmadı ne biliyim. Yapılması gerektiğini bilmiyordum. Bir balayı. İkimiz de çalışıyoruz. Ama her ay eksi bakiyelere düşüyorduk. KRedi falan ödenmiyor. Altından kalkamicaz dedik..

Eşim gitti dubai'ye orda çalışıyor. Artık kredilerimizi ödeyebiliyoruz. Evimiz de var.

Lanet olsun böyle eve. İstemiyorum cidden istemiyorum. Bana kaybettiğimiz 2-3 yılı geri getirebilecek mi bu ev. Yarın Sabah uyandığımda eşimin ya da benim başımıza bir şey gelmeyeceği ne malum. Bu evde huzurla oturacağımız günler gelicek mi bilmiyorum. Hayal gibi. Hiç olmayacakmış gibi. O kadar tükeniyorum ki yalnızlıktan. Babama çok öfkeliyim bana bunları yaşattığı için. Nolurdu eşimin ev alamıyor olmasını küçümsemese. Eşim de bunu gurur meselesi yapmasa. Nefret ediyorum evlilik olaylarından, düğünden, ailelerin bir şeylere karışmasından.

Arkadaşım bırak kelepçeyi bohçayı. Sen adamı seviyor musun? Kuracağınız yuvada nasıl huzurlu olursun onunla uğraş.

yapamaz alamaz o ayrı konudur anlarsın ama nişanlının tutumu bana biraz farklı geldi arkadaşlara katılmıyorum ben. durumundan ziyade biraz cimriliği var gibi bu işlere fazla önem vermiyo formalite olarak görüyo gibi geldi bana arkadaşınıza ne gerek var ucuzunu al demesi bunu düşündürdü bana inşallah öyle değildir

Oyle soyleme bak canim. Bu arkadaslarin iki de cocugu var. para gonderseler bir turlu gondermeseler bir turlu. Gondermeseler de bu sefer kusuyolar, onlarda sirf ana baba hakki diye sabrediyorlar. Yaziktir. kendi evlatlarinin riziklarini ellerindeki parayi savuran ailelerine veriyorlar. Ama zaten ayni fikirdeyiz, cogu konuda, ama herseyin belilirli sartlari da vardir canim. Evlimisin, ccugun varmi bilmiyorum ama olunca insan farkli dusunuyor.

Baban zalimce davranmis canim. Malesef o ilk yillarin guzelligi, ilkler geri gelmiyor.

Ben neler gördüm neler. Yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarımla yaşamış kadar oldum yani. Ama şunu biliyorum erkek tarafının oyununa güç yetmez. Çalıştığım okulda yeni tayinle gelmiş 2 öğretmen arkadaş vardı. Birbirlerini beğenmişler vs. derken sözlendiler nişanlandılar aaaa bir de ne duyalım k.pedere acilinden 50bin para lazım olmuş düğünde vereceğiz demişler. Tabi vermemişler bayan arkadaşa eşinin teyzesi diyor ki '' eniştem yeğenime düğünden önce bilerek kredi çektirdi ne iş yapar ki zaten çocuklarını dolandırır o 50bini orda burda karı kızla yemiş içmiş '' tabi arkadaş şoklarda çünkü yeni öğretmen olmuşlar çekilen 50bin tllik bir kredi 20-30bin tl düğün borcu. Ve o masum masum duran erkek öğretmen arkadaşımız ev de kıza '' sana ne kızım eşşek gibi maaş kartını bana vereceksin'' deyince bayan arkadaşta kocasını bir bahane ile dışarı çıkarıyor arkasından da nikah yüzüğüne ayağıyla vuruyor kocasının önüne atıyor arkasından da '' senin eşşek bu yüzüğü taşıyamaz kusura bakma '' diyor. sonuç 1 yıl sonra boşanabildiler utanmaz kocası kızdan tazminat bile istemiş.

daha geçenlerde benim görümce eşimi 20bin dolandırmaya kalktı. ooo daha çok olaylara şahit oldum arkadaşlarımdan çalıştığım yerden.

Bak tatlım kesınlıkle Allah'a dua et bol bol sözlüne yardımcı ol arkasında dur ama ezik bir gelinde olma sakına herseyde onların dedıgı olmaz bıraz kendını at ortaya bak nasıl oluyor bende yasadım aynısını bır yıllık evlıyım cokta sıkma sözlünü Allah mutluluk versin :)

Bence nişanlının yapması gerekeni bırak kendi yapsın sorumluluğunu bilsin. Evlenecek adamın parası alinirmi hic. Benimde flört zamaninda benzer bir durum olmustu ama ablasi birkac ayda fazlasiyla geri vermişti. Ve ben bizim onceligimizi cignedin diye veryansin etmistim ki hic hakkım olmayan bir paraydi konusmak icin. Sirf dugunumuz birkac ay gecikecek diye! Tamam asirisina kacmazsin ve nisanlinda uzerine düşeni yapar. Ayrica devlet memuru kolaylikla kredi alir ve herşeyi başarır cunku is garantisi var. Artık el atma birseye ve birak güç bela halletsin ama sende makul isteklerde bulun lutfen canım

Gercekten ne kadar cok destek olmussunuz, 2700 liralik kelepceden vazgecip 1000 liralik kelepceye mirin kirin ederek, tam bir destek ornegi sergilemissiniz...
Butcesi belli ise, ailesi bile destek olmuyorsa, yemisim kelepcesini, saatini, millete caka satacagim diye, sevgilimi uzemem demeniz lazim...
Ben buna da karsiyim ama hadi tamam isteyin ama bari butcesinde, dozunda isteyin, o da insan evladi, erkek diye surekli para denklestirmek zorunda degil...
Inanin bu erkeklere cok uzuluyorum...

Bir ailede toplam 50 bin lira para var,evlenecek bir ogul var, bir de alinmasi ihtimal dahilinde olan bir araba..sozce hangisi daha zaruri,hangisi olmazsa olmaz ? Bu sorunun cevabi cok basit.Bir baba bu soruya cok kolay cevap verebilir normalde ve paranin nereye harcanmasi gerektigine karar verebilir.En azindan vicdanli bir baba...

Aldır diyorsunuz da ilerde başına kakmaz mı "sen benim dar günümde aldırdın bunları,anlayışsız davrandın" falan filan diye. Yani burda nişanlısının da anlayışı önemli. Anlamam pek bu işlerden ama aklıma geldi öyle.

Para yedirme konusunda da söylemeden edemicem. Verdiği para 3 5 bin değil. Borcu anladım da araba da neyin nesi ben ona takıldım. borcunu ödese sırf o parayla hakkıdır yedirmemiş olur parasını ailesidir verir yada araba için para biriktiriyordur babası açığı vardır üstünü tamamlamıştır. Ama diğer türlü de bana o paradaki araba parası yedirilmiş hissi verdi. Yedirmek kelimesi de hoş değil ama yerine bir kelime bulamadım.

Hiç aklın kalmasın sonuçta durumu neye yeterse o yapılır. Olmayınca adamcağız napsın. Hem altınmış cincikmiş boncukmuş bunlar huzur sağlamaz.. Olanla yetinmeyi öğren bence bunları düşünüp aklını meşgul etme. Mutluluklar dilerim..

Cidden bayılıyorum senin yorumlarına. Hep tarafsız net...

adamın babası, kendi ailesi, 3yıldır bekar ve istedigi gibi de destek olur. neden 48bin in hesabını yapıyorsunuz? iyi ki para hesabı yapmayı sevmiyormuşsunuz...

eger evlilik için birikim yapmak yerine ailece para harcadılar diye kızıyorsanız ona göre davranın, zamanında kendi ihtiyaclarını gidermisler simdi de ogulları icin ugrassınlar. ailenin parası olsun olmasın borç bulsun istediklerinizi alsın.

fakat siz ne kavga edip kötü gelin gibi gözükeyim ne de altınlarım bohcalarım eksik olmasın diyorsunuz, bir de kelepceyle dalga geciyorsunuz ayarı düşükmüş de bilmem ne. bu gidisle 40yıl onun kafasına kakarsınız bu durumu.
tam olarak ne istediginize karar verin bence. sevgilinize kıyamıyor gibi konusuyorsunuz ama gayet de guzel kıymışsınız cocuga.

canım ben nişamlımın babası yok o yüzden herşeyi kendisi yapıyo.bizi söz alelacele gibi oldu babam bi vermedi bi verdi vazgeçti ertelendi filan derken aniden bi tarihte oldu.ama gelde bize sor babası vefat ettikten snra birsürü borç kaldı nişanlıma hepsi onun üstüne onları öderken nasıl yapıcak diye düşünmekten ben yorulmuştum en ucuz kıyafetler baktım ben çünkü yok olduğunu biliyodum nişanlım şimdilik bi yüzük takayım sonra yapsam dedi kabul ettim.Belki Allah o an beni sınadı bilmiyorum.sonra bizim söz alışverişine yakın müdürü tarafından güzel bi prim aldı yaptığı bi iş başrı ödülü aldı.ve bana altın saat tektaş künye istediğim en yüksek kaliteli giysiler aldı inanamadım beklemiyodum çünkü.bilmiyodumda alışverişe çıkarken.sonra söz paramız oldu akrabalar taktı onlarlada bi kelepçeli yaptık.ve zamanlada çoğalıyo.
sana tavsiyem sakın para mevzularında birbirinizi daraltmayın.çıkmaz bi yol değil.en azından senin yardım etme gücün varmış bn çalışmıyorum bile ama idare etmesini bilirim.sende öle yap sevginiz saygınız kayınpederin yüzünden kaçmasın.o yokmuş gibi düşün destek ver.gün doğmadan neler doğar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…