- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
- Konu Sahibi cillibombom
-
Kızlar sağolun gerçekten çok mutsuz olmuştum. Hormonlarım tepemde duygusalım sanırım. Çocuğum bile yok ama para kaptırmış diyince içim acıdı. Çok üzüldüm. Kayınvalide, görümce, şu bu bütün konularda kou sahiplerine hak veririm ama bu konuda veremiyorum. Veremiyorum işte. Anne baba bu ya. Babam emekli olamadı. Emekliliği gelmesine rağmen bir 10 yıl daha çalıştı. Ben bu adam ne alsam hakkıdır. Annem dişinden tırnağından ayırdı. Bebek baktı, oya yaptı. Bana ilk bilgisayarımı o aldı üniversitede zorlanmayayım diye. Ben bu kadına ne alsam dünyaları versem hakkıdır. Bu insanlara nasıl denir para yedirildi diye.
Ah guzelim, cok duygusalsin su an, ve duygusal olmakta da cok haklisin. Geldigin aile cunku cok ozverili bir aile. Ben de sen tepki verince dusundum, tamam anne babaya para yedirmek tabirini kullandigim icin, agir buldum sonradan. Ama her aile senin ailen gibi deyil ki. Inan bana, kendi gozumle goruyorum da o yuzden soyledim mesela ben burda. Cok samimi aile dostlarimiz her ay ailelerine parar gondeririler. Ozellikle de cocugun annesine babasina. Cocugun annesi babasi cok akazniyor, ama harverip harman savuruyorlar. Sonradan olmus iki cocuklarini zorla abilerine okutturmak istiyorlar. Hatta abilerinin para biriktirip cocuklara isyeri acmasini istiyorlar. Ve bu cocuklar, cok fazla simartildiklari icin, anneleri babalari evde yoksa, daha lisedeyken, okuldan kacip cafelerde takiliyorlar, universiteyide kazanmakicin hic ugrasmadilar, ucuncu denemede ancak birine girbildi birisi. Bu dostalrimizin evine gitsen herseyleri en az, o kadar tutumludur ki. iki tane bicagi vardir mutfaginda, almaz bana yetiyor diye.
Cocugun babasida babama, oglana sunu aldiricam, burda aliyim da kaktirayim faturayi ona dedi, yanimizda.
Iste bu baba para yiyor. Biz de boyle ornekler gordugumuz icin oyle tepki verdik sanirim. Ama bence hepimiz hataliyiz biraz, cunku olay ne tam olarak bilmiyoruz bile.
Konu sahibi konuyu acti ama aciklama yapmadi dogru duzgun hic.
ben konu sahibinin en çok kendi bohçasını hazırlayıp erkek tarafı almış gibi göstermesine takıldım.bence sözlünüzün alamayacağı şeyleriistemeyin fakat onun yapaağı küçük şeyleride(bohça gibi) sizüstlenmeyin.sonra kendinizi değersiz hissedersiniz.altı üstü bi bohça değilmi illa yapılması gerekiyosa makul şeyler alınıp yapılabilir.şimdi yapmaya çalıştığınız kahramanlıklar sonra içinize oturabilir.siz bohçanızı kendiniz hazırlarsanız oda parası olsa dahi düşünmez.kimse size evlenince aferin bizi düşündün demiycek.hele ufacık bi hata yapın bakalım kim görüyo o bohçayı...
Bakın evli olsalardı ben hak verebilirdim. Ayrı bir yuva kendi geçimleri diye saygı duyardım ama bekarken harcanan paraya karışılmaz. Züppe küçük kardeşleri okutmak için bile olsa, bu kendi tercihidir. Ama evliyse biraz hak verebilirim.
Ya okuyorum okuyorum ben mi çok safım Allah aşkına diyorum ya. Benim aklıma nerdeydi evlenirken. Kelepçe ne burda öğrendim yeminle ya.
Benim babam oldukça varlıklı bir adamcağız. Emekli olmuş izmire yerleşmiş falan filan. Eşimle tanıştırdım. Tutturdu ev almadan evlenemezsiniz. Eşimin ev alamayacağını düşünüyor. Onu küçümsemek için yapıyor bunu. Nolur yapma etme yalvarıyorum adama. Yok diyor. Eşim de ev almak istiyordu ama maddi durum yok kesinlikle. Ailesinin borçlarını ödemeye çalışıyor devamlı. Zaten babamla tanıştırınca evleniceksen hemen evleniceksin havaları.
Biz aldık evi krediyle evlendik. Dügün mügün hak getire. Bohçam falan da olmadı ne biliyim. Yapılması gerektiğini bilmiyordum. Bir balayı. İkimiz de çalışıyoruz. Ama her ay eksi bakiyelere düşüyorduk. KRedi falan ödenmiyor. Altından kalkamicaz dedik..
Eşim gitti dubai'ye orda çalışıyor. Artık kredilerimizi ödeyebiliyoruz. Evimiz de var.
Lanet olsun böyle eve. İstemiyorum cidden istemiyorum. Bana kaybettiğimiz 2-3 yılı geri getirebilecek mi bu ev. Yarın Sabah uyandığımda eşimin ya da benim başımıza bir şey gelmeyeceği ne malum. Bu evde huzurla oturacağımız günler gelicek mi bilmiyorum. Hayal gibi. Hiç olmayacakmış gibi. O kadar tükeniyorum ki yalnızlıktan. Babama çok öfkeliyim bana bunları yaşattığı için. Nolurdu eşimin ev alamıyor olmasını küçümsemese. Eşim de bunu gurur meselesi yapmasa. Nefret ediyorum evlilik olaylarından, düğünden, ailelerin bir şeylere karışmasından.
Arkadaşım bırak kelepçeyi bohçayı. Sen adamı seviyor musun? Kuracağınız yuvada nasıl huzurlu olursun onunla uğraş.
Ben neler gördüm neler. Yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarımla yaşamış kadar oldum yani. Ama şunu biliyorum erkek tarafının oyununa güç yetmez. Çalıştığım okulda yeni tayinle gelmiş 2 öğretmen arkadaş vardı. Birbirlerini beğenmişler vs. derken sözlendiler nişanlandılar aaaa bir de ne duyalım k.pedere acilinden 50bin para lazım olmuş düğünde vereceğiz demişler. Tabi vermemişler bayan arkadaşa eşinin teyzesi diyor ki '' eniştem yeğenime düğünden önce bilerek kredi çektirdi ne iş yapar ki zaten çocuklarını dolandırır o 50bini orda burda karı kızla yemiş içmiş '' tabi arkadaş şoklarda çünkü yeni öğretmen olmuşlar çekilen 50bin tllik bir kredi 20-30bin tl düğün borcu. Ve o masum masum duran erkek öğretmen arkadaşımız ev de kıza '' sana ne kızım eşşek gibi maaş kartını bana vereceksin'' deyince bayan arkadaşta kocasını bir bahane ile dışarı çıkarıyor arkasından da nikah yüzüğüne ayağıyla vuruyor kocasının önüne atıyor arkasından da '' senin eşşek bu yüzüğü taşıyamaz kusura bakma '' diyor. sonuç 1 yıl sonra boşanabildiler utanmaz kocası kızdan tazminat bile istemiş.Arkadaşım süpersin ya. Daha ne söylenebilir ki. İnan bayılıyorum senin yorumlarına. İnan çok güldüm. Her birine tek tek birebir katılıyorum. Çok aklı başında görmüş geçirmiş bir insansın. Ağzına sağlıkkk...
Gercekten ne kadar cok destek olmussunuz, 2700 liralik kelepceden vazgecip 1000 liralik kelepceye mirin kirin ederek, tam bir destek ornegi sergilemissiniz...
Butcesi belli ise, ailesi bile destek olmuyorsa, yemisim kelepcesini, saatini, millete caka satacagim diye, sevgilimi uzemem demeniz lazim...
Ben buna da karsiyim ama hadi tamam isteyin ama bari butcesinde, dozunda isteyin, o da insan evladi, erkek diye surekli para denklestirmek zorunda degil...
Inanin bu erkeklere cok uzuluyorum...
Cidden bayılıyorum senin yorumlarına. Hep tarafsız net...
canım ben nişamlımın babası yok o yüzden herşeyi kendisi yapıyo.bizi söz alelacele gibi oldu babam bi vermedi bi verdi vazgeçti ertelendi filan derken aniden bi tarihte oldu.ama gelde bize sor babası vefat ettikten snra birsürü borç kaldı nişanlıma hepsi onun üstüne onları öderken nasıl yapıcak diye düşünmekten ben yorulmuştum en ucuz kıyafetler baktım ben çünkü yok olduğunu biliyodum nişanlım şimdilik bi yüzük takayım sonra yapsam dedi kabul ettim.Belki Allah o an beni sınadı bilmiyorum.sonra bizim söz alışverişine yakın müdürü tarafından güzel bi prim aldı yaptığı bi iş başrı ödülü aldı.ve bana altın saat tektaş künye istediğim en yüksek kaliteli giysiler aldı inanamadım beklemiyodum çünkü.bilmiyodumda alışverişe çıkarken.sonra söz paramız oldu akrabalar taktı onlarlada bi kelepçeli yaptık.ve zamanlada çoğalıyo.siz beni anlarsınız diye umuyorum. içim şu an çok acıyo... martın ilk haftası sözüm var. bu işler konuşulurken sevgilim dedi ki babam bana hiç yardım etmeyecek /maddi yönden/ durumu yok ne yapacaksam kendim yapıcam ki babası da 3 yıldır sevgilimin hesabına göre sevgilimden toplam 48 bin tl almış biri... ve şimdi sözde elini cebine atmıyor. erkek arkadaşım polis kazandığı belli babası da sağolsun düğün için biriktirdiğimiz paraya önce gitti borç yatırdı sonra gitti kendine araba aldı. neyse, bu paranın lafını etmekten gerçekten nefret ediyorum ama şu an gururuma dokunuyor anlayın. dedim ki kendi kendime sevdiğim adam borç harç yapacak, ailesi desen elini cebine atmıyo her zaman paranın lafı dillerinde en nefret ettiğim şey ve biliyorum şu an bende bunu yapıyorum malesef yaptırıyolar çünkü. bari çocuğa ben destek çıkayım herkesten gizli söz bohçasının içini ben düzeyim. gittik işte dün bohçamı beğendim aldım al dedim bunu git kendin almış gibi götür eve... kuyumcuları falan gezdik, bir tane kelepçe beğendim 2,700 tl deyince sevgilim çok diyolar yok 14 ayarını yaptırsak olmaz mı (sonra bunu şaka diyorum ama gücüm yok dedi) üzüldüm ister istemez gittim 1.000 tl lik bir kelepçe beğendim ama görseniz bileğime iki boy büyük oysa diğeri tam olmuştu, 1000 tl olanı da almadık ama dayanamadım bu sabah dedim aklım o 2700 tl olanda kaldı diye üzüldüğümü görünce söz evlenince alırım falan filstan yok dedim istemem sonra arkadaşı yeni düğün yaptı gelinin saatini ne kadara aldın dedi 1200 tl tutmuş saat benimki de atladı hemen o kadar olur mu 300 400 lük yeter diye, sonra bana da dimi aşkım dedi bende yani bakalım dedim ne diyim....
akıl verin nolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?