- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi cillibombom
-
Birebir katılıyorum arkadaşıma kaldı ki babasına bu kadar parayı yediren adam eğer borcun altına girmezse kazanını da evlendikten sonra ailesine yedirmeye devam eder acıma bişeyleri alırken yoksa ileride çok pişman olursun benden söylemesi..
Olur canim. Eyer oglundan 48 bini alip kendi borclarini kapatip, kendine birde araba aldiysan, ama oglunu normal bir baba gibi evlendirmeye yanasmiyorsanevet buna para kaptirmak denir. Ben de yeri gelirim aileme yardim ederim, esimin ailesine yardim ederiz, hicte problem etmem, esimde etmez. Ama cunku bilirimki onlar zaten kendilerinde olani bize verirler, kendileri yemez icmez de.
Bu cocuk evlenicek simdi, esine bilezik yok, ev esyasi yok, su yok bu yok. Bu hicte sIk deyil.
Hala para yedirmek ve para kaptırmak diyorsunuz. üzgünüm aynı hayat görüşüne sahip değiliz. Benim için anne babanın asli görevi çocuklarını kendi ayakları üzerinde duracak noktaya getirmektir. Konu sahibi arkadaşın bir birikimi var mı evlilik için? Yoksa düğünü sadece erkek tarafı mı yapacak? Neden düğün masraflarını sadece bir taraf çeker. Pardon unutmuşum aslında kadın erkek eşit ama tam olarak da eşit değil. Maddi konulardan bahsediyorsak erkek-erkek tarafı yapacak. bakın benim ne abim ne erkek kardeşim var. Feministim ama haksızlığa gelemiyorum. Biri anne babaya para yedirmek kaptırmak diyince hiç hoşuma gitmiyor. Hadi evli olsalar neyse ne (ki bizim eşimle anlaşmamızda ikimizin tarafına da yardım etmek var) bekarken anne-babaya harcanan paraya kimse karışamaz. Sizin de çocuklarınız var siz onları yetiştirip doktor yaptınız misal. Size annecim al bu araba senin dese bu size para kaptırması anlamına mı geliyor. Eh yarın sizin de gelinleriniz olur. Der artık bir sürü para kaptırmış ailesine. Bakalım sizin durumunuz olacak mı bir düğün yapmaya. Yarının ne getireceği belli olmaz.
Siz çoook yanlış yere konu açmışsınız ya :)
Burda genel kanı anne babanın hiiiiiç birşey yapmak zorunda olmadıgı düşüncesidir. Denmiyor, hadi be adam oğluna evlenirken yardım etmedin durumun yoktu bari adamın olan parasını alma. Hadi aldın olabilir sağlık vs olsa feda olsun hatta evlenmesin annesine babasına baksın ama alıp da araba almak ne demek?
Çok sıkıntılı bir durum ama ben en çok nişanlınıza takıdım ne demek 300 400 yeter. Kendinize yapmayın bunu sonra içinize batar. Forumda okuyoruz durumu yok diyip 1 lira yardım etmeyen aileler evlenince bir salon takımına 3 5 bin harcıyor. Ömür boyu içinizde taşırsınız bunu haberiniz olsun.
Birde yardım edecek ana baba arabasını satar, bi model düşüğünü alır gene oğlunun arkasında durur.
Bizim burda bir laf var, düğün takı erkeğin şanındandır derler, zor bir insana rastlasalardı görürdüm ben onları. Sizi nasılsa seviyolar evlenirler görmüşler bence ondan bu rahatlık
Soruyu ben cevaplayayım. Oğlunun 48bintlsinin üstüne yatan kayınpeder --babammmm-- olacak, düğün bohçasını kendi kendine hazırlayan gelin --kötü gelin-- olacak.
Olur canim. Eyer oglundan 48 bini alip kendi borclarini kapatip, kendine birde araba aldiysan, ama oglunu normal bir baba gibi evlendirmeye yanasmiyorsanevet buna para kaptirmak denir. Ben de yeri gelirim aileme yardim ederim, esimin ailesine yardim ederiz, hicte problem etmem, esimde etmez. Ama cunku bilirimki onlar zaten kendilerinde olani bize verirler, kendileri yemez icmez de.
Bu cocuk evlenicek simdi, esine bilezik yok, ev esyasi yok, su yok bu yok. Bu hicte sIk deyil.
haklisin canim, belki para kaptirmak tabiri cok agir olmus. Ama soyle dusun, araba alincaya kadar kendine, keske oglum evlenicek bir gun diyerek bir kenara altin alip koysaydi. Bence eyer erkek olsun kadin olsun, ailelerin maddi sIkintisi varsa (luks olmamak kaydiyla) cocuklar elinden geleni yapmak zorunda, cunku onlara bakma yukumlulugumuz var. Ama Oglunun da simdi evlenmesi lazim, ben size hic yardim edemem dugun isinizde denir mi ? En azindan, oglum biraz kendimi topliyim, biraz bekle istersen biraz birikim yapalim da diyebilir.
Ben kendimden ornek veriyim mesela. Benim kayinpederim emekliydi ve emekli maasi cok az. Onlardan ne kina icin bisey istedik, ne esya istedik, ne su kadar bilezik su kar su bu istedik. Ne kadar gucleri varsa yaptilar. Amenna, sagolsunlar ellerinden geleni de yaptilar. Ve su an sIkintilari olsa hic gocunmam gondeririz para, ama onlar bizi dusunurler herseyden once, bunu da biliriz yani.
Hiiç de öyel bir düşünce yok keşke olsa. Aslında genel düşünce erkek taradı düğün masraflarını çeker şu kadar altın takar ve hatta alabiliyorsa ev alır şeklinde. Erkek ailesini geçindirecek kadar çalışmak zorunda gerekirse ek iş yapsın ama kadın lütfederse maaşından verir düşüncesinin hakim olduğu bir siteden bahsediyorsunuz.
Yoo valla ben evlilikle ilgili hangi konuya girsem zorundalar mıııııı zorundalar mııııı diye çemkirip duruyor herkes.
Elbette herşey erkek tarafına yüklenmemeli, ancak bana evlendiğimde bayram seyranda ailesinin yanına götürürken, çocuğıuma isim koyarken kayınbabanın ismi olsun, bayramda önce erkek tarafına gidilir adettendir deniliyorsa, kalkıp o çok önemsedikleri adeti bana da yapacaklar.
Yok öyle ikili dava.
Evlenirken elbette kızda erkekte ailelerde üzerine düşeni yapar. Ona lafım yok. Erkek ev alsın dizsin girelim oturalım gibi bir düşüncem yok ama asla ve asla aileler birşey yapmaz gibi bir düşüncemde yok.
Yapmak ZORUNDALAR.
Bende kendi çocuguma yapmak ZORUNDAYIM. aslında bu zorunluluk bile değil, ana baba nası bir ana babadır ki oğlu kızı sıkıntı içindeyken 30 40 binlik arabaya biner? Peeehhh.
bekarken yapılan yardımın hesabı mı olur o zaman babı da hesaplasın şimdiye kadar sana şu kadar masraf yaptım öde diye. bende bekarım aileme tabiki yardım ediyorum ve hesabını yapmıyorum adamın durumunu bilmiyoruz ne iş yapıyor vs . babasının yardım etme gücü varda mı etmiyor yoksa zaten yok mu. aileye para kaptırmakta çok çirkin bir cümle adı üstünde aile yani. bu arada sen ne iş yapıyorsun? sonuçta polisler 2700 civarı alıyor seninde maaşınla istediğiniz her şeyi yaparsınız
Ben çalışıyorum eşim olmaya meyleden zat da çalışıyor. İki yıldır son anda delirip vazgeçmez de evlenirsek diye birikim yapıyoruz. Henüz vazgeçme eşiğini atlatmış değiliz lakin hala birikim yapıyoruz. Eş adayımın babası yok. Vefat etmiş ben onu tanımadan çok önce. Eş adayımın iki ablası ve abisi dudağımı uçuklatan maaşlar alıyorlar. Benim için lüks sayılabilecek bir hayat yaşıyorlar. Keza annesinin durumu da oldukça iyi. Ancak biz birikim yapıyoruz. Ve evlenirken alacağım hiçbir şey bu birikimin dışına çıkmayacak. Ailesinin ve ailemin, kendi istekleri doğrultusunda hediye edecekleri takı dışında ki onu da yapmazlarsa problem değil. Hiçbir yardımını kabul etmeyeceğiz. Yardım kabul etmemekle birlikte birçok eşyamızı da alamayacağız. Birikim çok matah değil :) Zamanla çalışarak evi tamamlayacağız. Bu kararı evlenme kararı aldıktan hemen sonra aldık. İkimiz de bu hususta aynı fikirdeyiz. İki yetişkin insan evlilik kararı alabiliyorsa, maddi manevi buna hazır olmalıdır. Hazır değillerse evlenmemeli yahut illa evlenmek istiyorlarsa yetinmeyi bilmelidirler. Evlilik "Ehehe aynı yatakta uyuycaz falan hep öpüşcez biz ehehe" hayalinden öte bir şeydir. Bu sorumluluğu alamayacak insanlar evlenmesinler mümkünse.
Mesele burada babanın kötülüğü, vurdumduymazlığı değil. Yardım etse hoş olabilirdi tabi. Ancak hiçbir zorunluluğu yok buna. Türk örf ve adetlerinden gireceksek hiç çıkamayız konudan. Mesele gayet net. Çalışan iki yetişkine kimse yardım etmek zorunda değil. Yardım ederlerse lütuftur. Etmezlerse kendi tercihleridir. Benim ileride çocuğum olursa ben ona kendi isteğimle yardım etmek isterim. Ancak çocuğum bana güvenerek adımlar atacaksa, onu bir silkeler kendine getiririm.
O değil de kelepçe nedir allasen? Olmayınca nasıl bir eksiklik hasıl oluyor bünyede? Duygusal boşluk mu oluyor acaba.
Hala para yedirmek ve para kaptırmak diyorsunuz. üzgünüm aynı hayat görüşüne sahip değiliz. Benim için anne babanın asli görevi çocuklarını kendi ayakları üzerinde duracak noktaya getirmektir. Konu sahibi arkadaşın bir birikimi var mı evlilik için? Yoksa düğünü sadece erkek tarafı mı yapacak? Neden düğün masraflarını sadece bir taraf çeker. Pardon unutmuşum aslında kadın erkek eşit ama tam olarak da eşit değil. Maddi konulardan bahsediyorsak erkek-erkek tarafı yapacak. bakın benim ne abim ne erkek kardeşim var. Feministim ama haksızlığa gelemiyorum. Biri anne babaya para yedirmek kaptırmak diyince hiç hoşuma gitmiyor. Hadi evli olsalar neyse ne (ki bizim eşimle anlaşmamızda ikimizin tarafına da yardım etmek var) bekarken anne-babaya harcanan paraya kimse karışamaz. Sizin de çocuklarınız var siz onları yetiştirip doktor yaptınız misal. Size annecim al bu araba senin dese bu size para kaptırması anlamına mı geliyor. Eh yarın sizin de gelinleriniz olur. Der artık bir sürü para kaptırmış ailesine. Bakalım sizin durumunuz olacak mı bir düğün yapmaya. Yarının ne getireceği belli olmaz.
Ben çalışıyorum eşim olmaya meyleden zat da çalışıyor. İki yıldır son anda delirip vazgeçmez de evlenirsek diye birikim yapıyoruz. Henüz vazgeçme eşiğini atlatmış değiliz lakin hala birikim yapıyoruz. Eş adayımın babası yok. Vefat etmiş ben onu tanımadan çok önce. Eş adayımın iki ablası ve abisi dudağımı uçuklatan maaşlar alıyorlar. Benim için lüks sayılabilecek bir hayat yaşıyorlar. Keza annesinin durumu da oldukça iyi. Ancak biz birikim yapıyoruz. Ve evlenirken alacağım hiçbir şey bu birikimin dışına çıkmayacak. Ailesinin ve ailemin, kendi istekleri doğrultusunda hediye edecekleri takı dışında ki onu da yapmazlarsa problem değil. Hiçbir yardımını kabul etmeyeceğiz. Yardım kabul etmemekle birlikte birçok eşyamızı da alamayacağız. Birikim çok matah değil :) Zamanla çalışarak evi tamamlayacağız. Bu kararı evlenme kararı aldıktan hemen sonra aldık. İkimiz de bu hususta aynı fikirdeyiz. İki yetişkin insan evlilik kararı alabiliyorsa, maddi manevi buna hazır olmalıdır. Hazır değillerse evlenmemeli yahut illa evlenmek istiyorlarsa yetinmeyi bilmelidirler. Evlilik "Ehehe aynı yatakta uyuycaz falan hep öpüşcez biz ehehe" hayalinden öte bir şeydir. Bu sorumluluğu alamayacak insanlar evlenmesinler mümkünse.
Mesele burada babanın kötülüğü, vurdumduymazlığı değil. Yardım etse hoş olabilirdi tabi. Ancak hiçbir zorunluluğu yok buna. Türk örf ve adetlerinden gireceksek hiç çıkamayız konudan. Mesele gayet net. Çalışan iki yetişkine kimse yardım etmek zorunda değil. Yardım ederlerse lütuftur. Etmezlerse kendi tercihleridir. Benim ileride çocuğum olursa ben ona kendi isteğimle yardım etmek isterim. Ancak çocuğum bana güvenerek adımlar atacaksa, onu bir silkeler kendine getiririm.
O değil de kelepçe nedir allasen? Olmayınca nasıl bir eksiklik hasıl oluyor bünyede? Duygusal boşluk mu oluyor acaba.
her mesajına katılıyorum ama ne yazık ki sistemden dolayı hepsini beğenemedim :)
evli değilken babasına verdiği paranın hesabını yapamazsın konu sahibi.. babaya verilen para "kaptırılmış" değildir.. bu mantıkla yarının ne olacağını bilemediğiniz için size yapılacak olan söz-nişan masrafları da size kaptırılan para mı olacak?
madem birbirinizi seviyorsunuz ve evlenmek istiyorsunuz, bekleyin biraz daha, biriktirin paranızı ve evlenin.. k.pederinizi neden arkanıza almak istiyorsunuz ki? zorunda veya değil.. ben oğullarıma her türlü destek olurum kendi adıma, ama gelin aday adayı çıkıp da beni destek alarak ev kurmayı düşünse, çok düşünür gibi geliyor
ayrıca ben yeni jenerasyonun bu kadar "gelenekçi" olmasına da anlam veremiyorum.. bohça, kelepçe, nişan takıları olmasa olmuyor mu mesela.. önemli olan mutluluğunuzsa ne gereği var sevgilinizi üzmeye, yıpratmaya.. iki şey eksik olsun ama kimseden beklentiye girmeyin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?