kendime de çok kızıyorum ama içim acıyo

Hala para yedirmek ve para kaptırmak diyorsunuz. üzgünüm aynı hayat görüşüne sahip değiliz. Benim için anne babanın asli görevi çocuklarını kendi ayakları üzerinde duracak noktaya getirmektir. Konu sahibi arkadaşın bir birikimi var mı evlilik için? Yoksa düğünü sadece erkek tarafı mı yapacak? Neden düğün masraflarını sadece bir taraf çeker. Pardon unutmuşum aslında kadın erkek eşit ama tam olarak da eşit değil. Maddi konulardan bahsediyorsak erkek-erkek tarafı yapacak. bakın benim ne abim ne erkek kardeşim var. Feministim ama haksızlığa gelemiyorum. Biri anne babaya para yedirmek kaptırmak diyince hiç hoşuma gitmiyor. Hadi evli olsalar neyse ne (ki bizim eşimle anlaşmamızda ikimizin tarafına da yardım etmek var) bekarken anne-babaya harcanan paraya kimse karışamaz. Sizin de çocuklarınız var siz onları yetiştirip doktor yaptınız misal. Size annecim al bu araba senin dese bu size para kaptırması anlamına mı geliyor. Eh yarın sizin de gelinleriniz olur. Der artık bir sürü para kaptırmış ailesine. Bakalım sizin durumunuz olacak mı bir düğün yapmaya. Yarının ne getireceği belli olmaz.

bekarken yapılan yardımın hesabı mı olur o zaman babı da hesaplasın şimdiye kadar sana şu kadar masraf yaptım öde diye. bende bekarım aileme tabiki yardım ediyorum ve hesabını yapmıyorum adamın durumunu bilmiyoruz ne iş yapıyor vs . babasının yardım etme gücü varda mı etmiyor yoksa zaten yok mu. aileye para kaptırmakta çok çirkin bir cümle adı üstünde aile yani. bu arada sen ne iş yapıyorsun? sonuçta polisler 2700 civarı alıyor seninde maaşınla istediğiniz her şeyi yaparsınız

haklisin canim, belki para kaptirmak tabiri cok agir olmus. Ama soyle dusun, araba alincaya kadar kendine, keske oglum evlenicek bir gun diyerek bir kenara altin alip koysaydi. Bence eyer erkek olsun kadin olsun, ailelerin maddi sIkintisi varsa (luks olmamak kaydiyla) cocuklar elinden geleni yapmak zorunda, cunku onlara bakma yukumlulugumuz var. Ama Oglunun da simdi evlenmesi lazim, ben size hic yardim edemem dugun isinizde denir mi ? En azindan, oglum biraz kendimi topliyim, biraz bekle istersen biraz birikim yapalim da diyebilir.

Ben kendimden ornek veriyim mesela. Benim kayinpederim emekliydi ve emekli maasi cok az. Onlardan ne kina icin bisey istedik, ne esya istedik, ne su kadar bilezik su kar su bu istedik. Ne kadar gucleri varsa yaptilar. Amenna, sagolsunlar ellerinden geleni de yaptilar. Ve su an sIkintilari olsa hic gocunmam gondeririz para, ama onlar bizi dusunurler herseyden once, bunu da biliriz yani.

Son düzenleme:
Siz çoook yanlış yere konu açmışsınız ya :)

Burda genel kanı anne babanın hiiiiiç birşey yapmak zorunda olmadıgı düşüncesidir. Denmiyor, hadi be adam oğluna evlenirken yardım etmedin durumun yoktu bari adamın olan parasını alma. Hadi aldın olabilir sağlık vs olsa feda olsun hatta evlenmesin annesine babasına baksın ama alıp da araba almak ne demek?

Çok sıkıntılı bir durum ama ben en çok nişanlınıza takıdım ne demek 300 400 yeter. Kendinize yapmayın bunu sonra içinize batar. Forumda okuyoruz durumu yok diyip 1 lira yardım etmeyen aileler, siz evlenince bir salon takımına 3 5 bin harcıyor. Ömür boyu içinizde taşırsınız bunu haberiniz olsun.

Birde yardım edecek ana baba arabasını satar, bi model düşüğünü alır gene oğlunun arkasında durur.

Bizim burda bir laf var, düğün takı erkeğin şanındandır derler, zor bir insana rastlasalardı görürdüm ben onları. Sizi nasılsa seviyolar evlenirler görmüşler bence ondan bu rahatlık

Son düzenleme:

Hiiç de öyel bir düşünce yok keşke olsa. Aslında genel düşünce erkek taradı düğün masraflarını çeker şu kadar altın takar ve hatta alabiliyorsa ev alır şeklinde. Erkek ailesini geçindirecek kadar çalışmak zorunda gerekirse ek iş yapsın ama kadın lütfederse maaşından verir düşüncesinin hakim olduğu bir siteden bahsediyorsunuz.

Soruyu ben cevaplayayım. Oğlunun 48bintlsinin üstüne yatan kayınpeder --babammmm-- olacak, düğün bohçasını kendi kendine hazırlayan gelin --kötü gelin-- olacak.

Arkadaşım süpersin ya. Daha ne söylenebilir ki. İnan bayılıyorum senin yorumlarına. İnan çok güldüm. Her birine tek tek birebir katılıyorum. Çok aklı başında görmüş geçirmiş bir insansın. Ağzına sağlıkkk...

Çookkk katılıyorum size

O varlıkla kenarda oturup oğlunun sıkıntı çekmesini, herşeyinin eksik olmasını izleyen baba da baba değildir. Bende babamın paraya ihtiyacı oldugunda arabamın anahtarı götürdüm verdim. Al sat babacım diye. Ama bu başka birşey, burda sömürüyorlar çocugu.

Şimdi konu sahibinin nişanlısı babam bize yardım edemeyecek demiş. belki kendi gözlemlediği bir şey. Babası direk demedi. Ya da nişanlısının duymasını istemiyordu oğluna güvenip dedi. Ben eşimin annesinin çok yardım edemeyeceğini biliyordum. eşimin annesi 600.000 liralıl evde oturuyor. Aklımın ucundan bunu satsın daha ucuzunda otursun diye bir şey geçmedi geçmez geçerse kendimden utanırım. Sevdiği alıştığı muhiti benim düğünümü yapmak için mi değiştirecek. Çok saçma. Araba istanbulda belki bir lüx olabilir ama ankarada kesinlikle bir ihtiyaç mesela. Babasına bir araba aldıysa ne güzel. 48000in tamamı arabaya dagitmemiş sanırım. Ya da gitsin hocam. Kimene. Bu bir evladın babasına hediyesidir. Yukarda bir arkadaş çok güzel demiş. Hesabını yapıyorsak doğumundan bu yana yapılan masrafları çıkarsın baba da. Ne kadar çirkin di mi? En az 48 binin hesabını yapmak kadar çirkin çünkü bekar çocuk ve anne baba arasında bu paraların lafı olması bence saçma.

Son düzenleme:

Yoo valla ben evlilikle ilgili hangi konuya girsem zorundalar mıııııı zorundalar mııııı diye çemkirip duruyor herkes.

Elbette herşey erkek tarafına yüklenmemeli, ancak bana evlendiğimde bayram seyranda ailesinin yanına götürürken, çocuğıuma isim koyarken kayınbabanın ismi olsun, bayramda önce erkek tarafına gidilir adettendir deniliyorsa, kalkıp o çok önemsedikleri adeti bana da yapacaklar.

Yok öyle ikili dava.

Evlenirken elbette kızda erkekte ailelerde üzerine düşeni yapar. Ona lafım yok. Erkek ev alsın dizsin girelim oturalım gibi bir düşüncem yok ama asla ve asla aileler birşey yapmaz gibi bir düşüncemde yok.

Yapmak ZORUNDALAR.

Bende kendi çocuguma yapmak ZORUNDAYIM. aslında bu zorunluluk bile değil, ana baba nası bir ana babadır ki oğlu kızı sıkıntı içindeyken 30 40 binlik arabaya biner? Peeehhh.

Bakım ben hakkı hak sahibine veririm. Burda bir konu vardı adamın annesi işleri batırmış batırmış sonra bir sürü borç kim ödeyecek tek oğlu. O durumda konu sahibine hak verdim. Çünkü bir evliler artık. İki eşinin tavrı çok hanzoydu bundan sonra anneme biz para yollayacağız. Böyle eşinin fikrini almak falan yok. Burada nişanlı adam almıcam yapmıcam demiyor. Sadece kendisini yapacağını söylüyor elinden geleni. Baba hakkında hiç bir şey bilmiyoruz. Maaşını bilmiyoruz. Adam belki fabrikada bir işçi. Ama biri polis biri gazeteci olan bir çiftin hayallerindeki düğünü yapamaz. Zaten ikiside mesleği elinde insanlar neden ailelerden bir şey beklenir ki? Konuda hiç kız tarafından bahsedilmemiş bile. Ah ah ben asıl oğlana kızdım sen bunca yıl seni büyütmüş adamın boynunu bir kızın önünde büktün. Söyleme. Çek kredini yap düğününü.

Birincisi siz çocuğunuza istediğiniz ismi koymakta serbestsiniz. ZORUNDA değilsiniz. Bir bayram bir tarafa diğer bayram diğer taraf gidebilirsiniz. ZORUNDA değilsiniz. Siz de kendinizi ezdirmeyin böyle. ben bir kadın hakları savunucusuyum. Sizin hakkınızı da savunurum. Ama aynı zamanda eşitlikçi bir insanım. Aileler de bir şey yapmak ZORUNDA değiller. Durumları varsa ne ala ama yoksa yapacak bir şey de yok.

Ayrıca çocuklar ne sıkıntısı içinde pardon? Biri polis biri gazeteci. İkisinin de kendi maaşları var. Muhtemelen babanın bir emeklisinden daha fazla. Ne sıkıntısı ki bu? Ayrıca 48000in tamamı arabaya gitmemiş. Öyle hesap kitap var ki yıllar içinde toplam 48000 vermiş babasına. Allah evladın da hayırlısını versin ne diyim. benim büyüttüğüm sıpa bana verdiği 3ün 5in hesabını yapsa içim acır.

Son düzenleme:

Arkdaşım Allah razı olsun senden ben de bende bir anarmollik var sanmaya başlamıştım.

Şimdiden düşünüyorum çocuğuma hazırlayacağım geleceği. İşte özel kreş olsun, devlette mi okusun özel okul mu olsun? Üniversite masrafıdır, dersane artık yok ama özel hoca masrafıdır. Sürekli aklımda. Ve bir gün emekli olsam bakalım elime ne kadar para geçecek. Memur da değilim emekli ikramiyem de yok. Zaten çocuk yetiştirmek bir sürü masraf bakalım kenara koyabilecek miyim. Evim bile olmayabilir bu kadar masrafla. Düğünü geldi çattı elimizde iki emekli parası ve kuş kadar yardım edebiliyoruz. Bunca zaman ona yaptığım masraflar önemsiz onun bana zaman içinde çalışma hayatına geçince verdiği paralar mı önemli. Ben ailemi 10 kere hacca göndersem haklarını ödeyemem. Beni bu günlere getirirken çektikleri sıkıntılar yeter. Ben erkek olsaydım da düğünüme aynı katkı olurdu kadın olduğumda da aynı oldu. Allah'ım evlatlarımda bana aynı saygıyla yaklaşır inşallah. Bana para yedirdiklerini düşünmezler. Düşünecek insanları karşıma getirmezler.

Ben çalışıyorum eşim olmaya meyleden zat da çalışıyor. İki yıldır son anda delirip vazgeçmez de evlenirsek diye birikim yapıyoruz. Henüz vazgeçme eşiğini atlatmış değiliz lakin hala birikim yapıyoruz. Eş adayımın babası yok. Vefat etmiş ben onu tanımadan çok önce. Eş adayımın iki ablası ve abisi dudağımı uçuklatan maaşlar alıyorlar. Benim için lüks sayılabilecek bir hayat yaşıyorlar. Keza annesinin durumu da oldukça iyi. Ancak biz birikim yapıyoruz. Ve evlenirken alacağım hiçbir şey bu birikimin dışına çıkmayacak. Ailesinin ve ailemin, kendi istekleri doğrultusunda hediye edecekleri takı dışında ki onu da yapmazlarsa problem değil. Hiçbir yardımını kabul etmeyeceğiz. Yardım kabul etmemekle birlikte birçok eşyamızı da alamayacağız. Birikim çok matah değil :) Zamanla çalışarak evi tamamlayacağız. Bu kararı evlenme kararı aldıktan hemen sonra aldık. İkimiz de bu hususta aynı fikirdeyiz. İki yetişkin insan evlilik kararı alabiliyorsa, maddi manevi buna hazır olmalıdır. Hazır değillerse evlenmemeli yahut illa evlenmek istiyorlarsa yetinmeyi bilmelidirler. Evlilik "Ehehe aynı yatakta uyuycaz falan hep öpüşcez biz ehehe" hayalinden öte bir şeydir. Bu sorumluluğu alamayacak insanlar evlenmesinler mümkünse.

Mesele burada babanın kötülüğü, vurdumduymazlığı değil. Yardım etse hoş olabilirdi tabi. Ancak hiçbir zorunluluğu yok buna. Türk örf ve adetlerinden gireceksek hiç çıkamayız konudan. Mesele gayet net. Çalışan iki yetişkine kimse yardım etmek zorunda değil. Yardım ederlerse lütuftur. Etmezlerse kendi tercihleridir. Benim ileride çocuğum olursa ben ona kendi isteğimle yardım etmek isterim. Ancak çocuğum bana güvenerek adımlar atacaksa, onu bir silkeler kendine getiririm.

O değil de kelepçe nedir allasen? Olmayınca nasıl bir eksiklik hasıl oluyor bünyede? Duygusal boşluk mu oluyor acaba.

konuya el atmadan yapamadım güzel arkadaşım bence olayı bukadar büyütmenize gerek yok şu vakitler herkesin gerçek yüzünün belli olduğu vakitler bu yüzden sen mümkün olduğunca alttan almaya çalış ama kendini de ezdirme bohçanı kendin hazırlamanıda taktir ediyorum herşeyi almak için dayatma ve bişey dicem önünüzde düğün değil nişan değil sadece bi söz var daha başlangıç bu iş ciddilleştikçe param yok diyen kayınpeder de elini cebine atar onu arkasından çimdikleyen kayınvalide de sesini keser sen yeterki mutlu olmak iste

:) Oyle deme, bende severim keratalari :) ama parama kiyipta alamadim valla bir kelepce bile, beyendiklerimde iscilikten cok kaybediyor satarken diye.

Bu bir yana, hepimiz lodosla atladik konuya. Konu sahibim, biraz aciklama yapsan keske de aile yapinizi anlasaka keske. Mesela aile yapisi vardir, torecidir, kuralcidir, o zaman yapmalilar, ogullarina yardimlari olmali derim, ama aile vardir, ben zaten siz evlendiginizde bile karismam, siz cocugumsunuz ama ayri bir bireysiniz der, o zaman e tamam, o zaman ne guzel, bosver esyalarini da kendin al deriz. Su bohca olayi da malesef hala var, bazi aileler cok onem veriyor. Biz istememistik ama kayinvalidemler cok onem verdigi icin biz de yapmistik onlara, cunku gelene karsi goturulur, napican adet boyle.

Evlenicegin cocuk bir gun evlenicem birikim yapmam lazim diye dusunmediyse, simdi babasini sana sikayet etmemeliydi, ama babasi, oglum ben senin parani almam, sana illa bunu gerivericem deyip vermediyse ayri konu tabi. Bilmiyorum bu isler hassas olaylar.

her mesajına katılıyorum ama ne yazık ki sistemden dolayı hepsini beğenemedim :)

evli değilken babasına verdiği paranın hesabını yapamazsın konu sahibi.. babaya verilen para "kaptırılmış" değildir.. bu mantıkla yarının ne olacağını bilemediğiniz için size yapılacak olan söz-nişan masrafları da size kaptırılan para mı olacak?

madem birbirinizi seviyorsunuz ve evlenmek istiyorsunuz, bekleyin biraz daha, biriktirin paranızı ve evlenin.. k.pederinizi neden arkanıza almak istiyorsunuz ki? zorunda veya değil.. ben oğullarıma her türlü destek olurum kendi adıma, ama gelin aday adayı çıkıp da beni destek alarak ev kurmayı düşünse, çok düşünür gibi geliyor

ayrıca ben yeni jenerasyonun bu kadar "gelenekçi" olmasına da anlam veremiyorum.. bohça, kelepçe, nişan takıları olmasa olmuyor mu mesela.. önemli olan mutluluğunuzsa ne gereği var sevgilinizi üzmeye, yıpratmaya.. iki şey eksik olsun ama kimseden beklentiye girmeyin derim

Kızlar sağolun gerçekten çok mutsuz olmuştum. Hormonlarım tepemde duygusalım sanırım. Çocuğum bile yok ama para kaptırmış diyince içim acıdı. Çok üzüldüm. Kayınvalide, görümce, şu bu bütün konularda kou sahiplerine hak veririm ama bu konuda veremiyorum. Veremiyorum işte. Anne baba bu ya. Babam emekli olamadı. Emekliliği gelmesine rağmen bir 10 yıl daha çalıştı. Ben bu adam ne alsam hakkıdır. Annem dişinden tırnağından ayırdı. Bebek baktı, oya yaptı. Bana ilk bilgisayarımı o aldı üniversitede zorlanmayayım diye. Ben bu kadına ne alsam dünyaları versem hakkıdır. Bu insanlara nasıl denir para yedirildi diye.

eşimle ailelerimizin yardımı olmadan evlendik çok şükür.. ikimiz de elimizde avucumuzda ne varsa toparladık yaptık.. herşeyin en uygununu seçtik, gereksiz her şeyi eledik.. gelinliğe vereceğimiz para ile kanepemizi gardrobumuzu aldık.. arkadaşımın gelinliği ile evlendim.. kayınvalidem, eşim, ablam vs çok istedi gelinlik almak.. yok dedim gerek yok.. 1 saniye bile üzülmedim.. her an çok mutluydum, şahane güzel de gelin olmuştum hani:) önemli olan kavuşmamızdı.. borçsuz evlenmenin güzelliği ile şimdi 3 yıllık evliyiz.. omuz omuza verip zamanında alamadığımız yapamadığımız ne varsa yapıyoruz.. ailelerimize de yeri geliyor yardım ediyoruz.. demek istediğim azıcık başka taraflardan da bak olaya.. 2700 liralık bilezik içinde kalmış saygım var olabilir.. her insanın yaradılışı farklı.. babaannem "eşya peşinde ömür hızlı tükenir" derdi.. naçizane abla tavsiyeleri olarak al bunları..
geçmiş para işleri bir yana eşinin bundan sonraki tavrı önemli.. konuş onunla.. evleneceğiz ne nasıl olacak ortak bir yol çizin.. herşeyi kalem kalem yazar konuşur anlaşırdık biz.. o kağıtlar hala durur.. bakıp bakıp gülüyoruz şimdi.. mutluluklar diliyorum sana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…