Kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum

nasıl yani sence konu sahibi ve onun gibi birçok kadın parayı sevdiği için mi işsizliği kendine sorun etti??
konu sahibi ya da diğer kadınlarla kişiselleştirmeden bir öz eleştiri yaptım.
Kendim bu duruma düşersem nasıl davranacağımı da bilemiyorum .Uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş.
Kadınlar dayağa hakarete eziyete katlanıyor ama nedense parasızlığa asla katlanamıyor .Hele de eli ekmek tutuyorsa neden çekeyim der .

yorumuna bozulduğum için falan sormadım sakın yanlış anlama..
sadece aynı dertten yana benim de çok sıkıntım var ve bu yüzden eşimden çok uzaklaştım, her yaptığı her söylediği batar oldu ama bana göre onun işsiz kalması değil, sorun iş bulmak için bi gayreti olmaması ve bunu da geçtim evle ilgili hiçbir sorumluluk almaması..
ama sen böyle bi yorum yapınca acaba dedim kendime bahaneler mi yaratıyorum aslında bu zamana kadar sıkıntı çekmediğim için şimdi her istediğimi yapamıyor olmak mı beni bu hale getirdi diye bi düşündüm de o yüzden.

kadın maddi yük sadece kendisinde olunca bunu hazmedemiyor .Erkeklerin %99'u bu şekilde maddi yükü tek başına göğüslerken bunu kadınlar yapamıyor .İşin gerçeği bu .Hani iyi günde kötü günde olayı var ya herkesin iyi gün kötü gün kavramı farklı sanırım .Toplumsal baskılar da var tabi. Kolay değil

Ben hiçbir zaman kadın-erkek ayrımı görmedim hayatım boyunca. Ailem beni yetiştirirken de "erkeğin görevi şu-kadının görevi bu" demedi. Eğer bu maddi zorluklar içerisindeyken eşim çalışıyor olsaydı ve evi geçindiriyor olsaydı, ben de onun bana yaptığını yapsaydım ve çalışmak istemeseydim, o zaman da bana aynı tepkinin verilmesini normal karşılardım.

Kadın veya erkek...Hayat müşterek. Ben taşın altına elimi sokuyorsam o da sokmalı. Ben ev işlerine nasıl koşturuyorsam o da koşturmalı. Sorun onun erkek benim kadın olmamda değil. Sorun evliliğimizdeki eşitsizlikte.

Kadınların doğasında evi çekiğp çevirmek ve çocuk bakımı kendiliğinden var. Bu yüzden eşler aralarında anlaşıp, eğer tek maaş o eve yetiyorsa, erkek çalışsın, kadın eviyle ve çocuklarıyla ilgilensin diye karar alıyorlarsa çok mantıklı. Ama kadın hem ev işlerine koşturuyor, hem çalışıp para kazanıyor, hem de borçlar gırtlağa dayandıysa, o erkeğin parasını sevmek filan olmuyor. O, adaletsizliğe karşı çıkmak oluyor...

Şöyle bişey var ama evet sadece erkek çalıştığında ve eve para getirdiğinde kadın yan gelip yatmıyor ki evin işini yapıyor yemeğini yapıyor, çocuğuyla ilgileniyor ki bunlar da para getirmese de başlı başına iş. haa şunu dersen de kabul ederim öğlene kadar yatan, haftanın 2-3 günü eve yardımcı alıp işlerinin hepsini yardımcıya yaptıran, eve hiçbir katkısı olmayıp sadece kendisi için yaşayanlar yok mu var, benim savunmam onlar için değil. bunu da yadırgadığımdan değil ama bu durumda kocasının işleri kötüye gitmeye başladığında aynı hayat standardını devam etmek isterlerse bu iyi gün kötü gün olayından sapma olur, kadının parayla evlenmesi olur.
ama benim genelde gördüğüm kadın hem çalışıyor, hem eviyle uğraşıyor hem çocuğuyla ilgileniyor, erkek ise sadece çalışıyor. ama bunu bile yapmayıp herşeyi kadından beklemeye başladığında kadın da (misal ben de) ipler kopuyor.
belki bu da yanlış. yine de ne olursa olsun her koşulda destek olmam gerek, hiç lafını etmemem gerek, ama sorumsuzluk beni rahatsız eder, herkesten uzaklaştırır.
ve işin acısı ben sorumluluk sahibi bi ailede yetiştim, annem babam emekli borçları harçları yok çok şükür ama hala bana ve abime az da olsa yardım edebilmek için farklı farklı işlerde çalışıyorlar. biri 58 biri 60 yaşında.
yani aslında kadınlar çok şey yapıyorlar, çok şeye göğüs geriyorlar.
çalışmıyor olsa bile ev hanımı olmak da kolay bi iş değil.
hele ki bi de çalışıyorsa, işi iki kat zor oluyor.

Gelenek göreneklerin de çok etkisi var .
Herkes sizin gibi aydın değil maalesef .
Dedim ya uzaktan konuşmak kolay gelir insana.
Allah kolaylık versin zor işler bunlar .

Arkadaşım selamlar
eşinin işi olmayan biri olarak seni anlıyorum.
eşin iş kuracaksa KOSGEB girişimcilik kurslarına katılsın.
30bin tl hibe veriyorlar iş kuracak olanlara.

Ben de seninle benzer durumdayım.
Eşim askerden döndüğünden beri evde. 6 ay oldu neredeyse. en son bi mülakatı kazandı ama hala prosedürler yüzünden işe başlayamadı.
bir süre sonra umutları kırılıyor işte.
bence borçlar bitene kadar bir işte çalışsın. iş kurulduğunda en az 1 sene piyasada tutunmak için dayanması gerekiyormuş. bu yüzden kenarda birikmişiniz olmalı demişlerdi bize eşimin gittiği eğitimde. riske atmayın..

Sakın kredi mredi çekme.
En sonunda sen çektiğin krediyi ödemek için sabahın köründe işe giderken adamın saat 11 de dükkanı açmasına şahit olur bu adaletsizlik yüzünden dayanamayıp boşanırsın.
Kredi de üstüne kalır.
bkz. kendimden biliyorum..

Eşin tembel biri bence ki çok zor sıkıntılı bir karakterdir bu da, bence kredi çekmeyin daha doğru onunla bir aile olmuşsunuz eğer gerçekten başarılı olacağına inanıyorsanız ve istiyorsanız çekin yok başa döneceğiz diyosanız çekmeyin.

İş kurmak istiyosa önce sermaye yapsın çalışsın asgari ücretle de olsa, en azından iş kurmak için gereken paranın yarısını biriktirsin, kalanını kredi çekersiniz,bu süreçte de nasıl bi iş kurabilir nasıl yürütülür bunların araştırmasını yapsın,biraz çalışmaya alışsın, olmadı diyip işten çıkan adam olmadı diyip dükkanda kapatır,sabırsızlık kötü

Eşinizi seviyorsunuz, fakat kredi çekmeyin iş kurmasına izin vermeyin.Bunu yaparsanız iş aramk zorunda kalacak.Kredi çekerseniz zaten bunalmışsınız ya olmazsa tekrardan.

Merhaba bayanlar,
Son durum şu şekilde; Eşimle onun ailesini ziyaret ettik, annesi, 2 ablası ve abisi var, hepimiz bir aradaydık.
Konuyu onlar açtılar, eşime sorular sormaya başladılar, ne yapmayı düşünüyorsun, ne kadar paraya ihtiyacın var, biz sana nasıl yardımcı olabiliriz, ne zaman yapmak istiyorsun planladıklarını diye. Ve bana da sordular, sen destekliyor musun peki iş kurmasını diye, sesimi çıkaramadım orda, kalakaldım. Kendisi bilir dedim, sustum. Eşim bir anda sinirlendi, neden sorguya çekiliyorum ki diyerek ortamı terk etti. "Ben düşünüyorum her şeyi ayrıntısıyla merak etmeyin" dedi, kalktı masadan. Halbuki ailesinin sorguya çekmek gibi bir niyeti yoktu.
O başka odaya geçince ben de ailesine aslında kredi çekmek istemediğimi, iş kurmasını istemediğimi, ona iş bile bulduğumu ama girip çalışmak istemediğini söyledim. Madem öyle bunu ona söylemelisin dediler, ben de eğer söylersem işte bu şekilde kavga gürültü kıyametler kopar, o yüzden susuyorum dedim. Susma dediler, senin arkandayız dediler. Madem sen istemiyorsun biz de ona maddi destek vermeyiz, gitsin çalışsın bir yerde dediler.
Ama tabi eşim 5 dk sonra içeri girdi, ben bu saatten sonra asla bir işe girip çalışmayacağım, memurluk da olsa çalışmayacağım, kararımı verdim, bu kadarını söylüyorum dedi. Hadi gidiyoruz dedi, beraber çıktık eve geldik. Ve hiç o konuda konuşmadık.
Ertesi gün ben ona fikirlerimi anlatan bir mektup yazdım, gayet de ılımlı cümleler kurdum. Yüz yüze konuşmaya kalkınca kavga ediyoruz bu yüzden sana mektup yazdım dedim. Bu sabah bıraktım mektubu çıktım işe geldim. Öğlen telefon açtım, sesi çok soğuk ve sinirliydi. Ben seni suçlamak için yazmadım onları filan dedim ama o kadar sinirliydi ki bana saldırıya geçti hemen, neden evlendik ki, keşke evlenmeseydik gibi laflar söylemeye başladı. Ben de benim canımı acıtmaya çalışıyorsun bile bile, halbuki ben seninle mantıklı konuşmaya çalışıyorum dedim. O zaman kapat telefonu akşam konuşuruz, şimdi sinirliyim dedi. Tamam diyip kapattım.
Akşama büyük kıyamet kopacak gibi hissediyorum. Ben ne yapacağım bu adamla?

Sen olaylara bu kadar ılımlı ve anlayışlı yaklaşırken, o atarlanmaktan başka ne yapıyor.
Sinirliymiş.. neden niçin sinir yapıyor... Çalışan sen hesabı kitabı gören sen, çocuk gibi şımaran o
Ne demek memurlukta olsa çalışmam, kusura bakma eşin rahatlığından hiç ödün vermiyor.
Akşam kıyamet kopacaksa senin kopartman gerekiyor. Onun ne demeye hakkı var...
Ailesi bile konuşmuş, çekmiş odaya gitmiş, sorumsuzca davranıyor. Evlilik bu
Bu erkeklere noluyor yahuuuu

Eşinizin özrü kabahatinden beter, hiç çalışmıycam.. kararımı verdim de ne demek ??
Çocuklar gibi.. e siz bana işyeri açmam için para vermediniz...
Bende oynamıyorum artık demek mı oluyor bu

Ne demek ya ben bunda sonra bi işe girip çalışmıcaam, çekmeyin kredi ailesi de vermicek napıcak çalışmayıp acaba evde oturmak hoşuna gidiyo anlaşılan Girsin bi işe alabildiği kadar maaşa az veya çok en azından dersinizki çalışıyo çabalıyo ama napsın maaşı az, bu ne böyle sen çek ver ben iş kurayım batarsada sen öde diyo resmen

Allah yardımcın olsun. Ama bu adamın karakteri bu. Değiştiremeyebilirsin. O da sayısız kez başarısız olunca umudu kırılmış. Kendi işini kurmak istemesi ona göre haklı bir sebep ve nitekim insanlar inandıkları konuda gözleri birşey görmüyor.

Ben bazen diyorum eşimin hayatını çok fazlasıyla kolaylaştırdığım için kendini garanti de görüyor diye.

senin eşinde aynısını düşünüyor bence.

canım Allah kolaylık versin sana, evet belliki sağlam bir kıyamet kopacak, çünkü bir benzerini yaşadım 1,5 ay hiç konuşmadı benimle sırf ne yapmayı düşünüyorsun iş aramayacak mısın yoksa ne yapacaksın dedim diye hatta konu açmıştım nasıl barışacağım diye o zaman anladım ki üslubum biraz sert olmuş, ona onun işe yaramadığını düşündürtmüşüm.
sen olabildiğince ılımlı konuş, o çok sert gelecek sana sen alttan al yine de, onu ezmeden ne istediğini ve neden istediğini güzelce açıkla.

Bende sizin konunuzu okumuştum. Son durum ne diye sordum, o soruyu ciddiye almayın. Durumu siz burda yorum yaparken anladım :)

Benim de en çok korktuğum şey bu. Ne olursa olsun o benim düşmanım değil, onu aşağılamak, küçümsemek, gururunu incitmek istemiyorum. Acaba farkında olmadan bunu mu yapıyorum diyorum bazen. Bu yüzden mi hırçınlaşıyor bu kadar? Benimle ben oturayım, hatun para kazansın, ben yiyeyim diyerek evlendiğine inanmıyorum. Sadece bencillik yapıyor ve bunun farkında değil bence... Erkekler çocuk gibiler, benimki de şımarığın önde gideni. Biraz pataklamak lazım aslında ama işte... Nasıl yapıcam bilemiyorum...

Bende sizin konunuzu okumuştum. Son durum ne diye sordum, o soruyu ciddiye almayın. Durumu siz burda yorum yaparken anladım :)
aaaa öyle mi? kusura bakmayın lütfen kendi konularımla ilgili bildirim gelmiyor bana ben de unutuyorum kontrol etmeyi, böyle gözden kaçırıyorum hay allah.. valla son durum konuştum anlattım asıl derdimin onun parası değil, ama sorumluluk alması gerektiğini, iş açacağım diye diye beklemenin hiç bir işe yaramadığını gördüğümü onun da görmesi gerektiğini vs söyledim o an için anladı ama değişen ne derseniz hiçbir şey... hala sağdan soldan haber bekleyerek günlerini öldürüyor, işin kötüsü işsiz kaldıkça tembelliğe alışıyor, eskiden evde yardım eden adam şimdi kolunu kaldırıp çöp bile atmıyor.. yani benim konuşmam bi işe yaramadı aslında, hatta ikinci bir konuşam vakti geldi ama inanın içimden gelmiyor, artık oluruna bıraktım, ama her geçen gün sevgim bitiyor, böyle devam ederse son konuşmayı ablasıyla yapıp içimi dökeceğim kardeşiyle konuşsun toparlanacaksa toparlansın yoksa sanırım boşanmayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…