Kim haklı anlayamadım?

Haklısınız. İşte üç kuruşun hesabını mı yapıyorlar, daha çok para mı gelsin diye böyle kiraya vermeyi düşünüyorlar falan diye olayı abarttılar. Annemlere göre kiraya vermelerinin nedeni para gelsin diye düşünüyorlarmış ondan böyle yapıyorlarmış. Olayı çok yanlış yerden yorumladılar. Yatırım yapacaklar ya o yatırımdan para kazanma derdindelermiş falan ama para kazanmakla alakası yok, krediyi daha kolay ödeme derdindeler. Yani ben bunda kötü bir taraf göremiyorum cidden, erkek arkadaşım da eşyalar mağazada duruyor evleneceğimiz zaman da çıkar kiracı falan demişti.

Evet daha fazla para gelsin diye yapiyorlae. Daha fazla para gelsin ki onu krediye kanalize edelim, elimizdekiyle de daha iyi bir dugun yapalim diye dusunuyorlar ve bu cok dogal. Zaten adam sevgiliniz. Ev sevgilinizin ailesinin evi. Sizin anne babanizi ilgilendirmez ki. Keske soylemeseymissiniz bile.

Bence dw bunda ayıp bir şey yok. Tamam belki aile sıfır evde oturmanızı istiyor ama sizin böyle bir derdiniz yoksa ve erkek aekadaşınız da mantıklı buluyorsanız beden olmasın?
Sonuçta siz maddiyatınızı düşünüyorsunuz. Bu dünyada kimse kimseye para vermiyor gökten de yağmıyor. Bir yerlerden kaynak bulunması lazım

Evi ailesinin yardımı ile alıyormuş ha sıfır ha ikinci el ne fark eder adamın ödeyecek gücü olsa öder yani nesi ayıp ben anlamadım. Bu devirde hem düğün yap hemen al millet gelinlerini kiraya layık görüyor o ne olacak.

Bence ailenin karışmaya hakkı yok,ne güzel işte ev almışlar daha ne olsun bir senede kiraya verilip size maddi anlamda getirisi olur,keske herkese böyle aile denk gelse

Bu ailenizi ilgilendirir bi durum değil zira ortada adı konulmuş bi durum bile yok taraflar arasında.

Herkes duracağı ve konuşacağı geri bilse düğünde dernekte sıkıntı olmayacak ama nedense herkes herşeye müdahil oluyor

Karşı taraf gayet haklı ve mantıklı düşünmüş
Ailenizin bu konuya karışma hakkı da sıfır ayrıca
Adamların durumu olsa zaten düşünmezler yani

Kusura bakmayın da aileniz bulmuş da bunuyor. Hiç onların gazına gelmeyin. Daha iyilerine layıksam siz bana sıfır ev alın diyin.

Henüz aranızda nikah yok yani o ev üzerinde sizin dahi söz hakkınız yok geçtim ailenizi. Ailenizin bu hadsizliğini derhal susturun ve nişanlınıza da belli etmeyin cidden aileniz ayıp etmiş çünkü. Ayrıca ben Türkiye’deki bu sıfır ev takıntısını da anlamış değilim banyo terliği değil mi bu ilk ben giyeyim diye hırs yapılsın. Lafa geldi mi herkes memleketteki çarpık yapılaşmayı eleştirir ama yeni evliye sıfır ev yakışır demekten de geri kalmaz. Yabancı emlak programlarında millet 100 yıllık binada ev bulunca zil takıp oynuyor bizde bir yıl içinde insan otursa yık yeniden yap kafasına giriliyor çok acayip

Ona belli etmeden bu durumu nasıl aşarım bilmiyorum çünkü oğlan evlendirmeyi düşünen kişinin aldığı evde kiracı oturtması yanlışmış, aldıkları evde kiracı oturtmayı düşünecek kadar nasıl görgüsüz olabiliyorlarmış, kiracıya güvenip mi ev alıyorlarmış falan filan... sırf 1 sene için kiracı çıkar mı orası da Muamma tabi. Öylesine bi söyleyeyim dedim de dünyanın olayı çıktı.

Aileniz alınacak ev için maddi yardımda bulunacaklarsa, söz söylemeye hakları olabilir elbette. Ama hem ev alınsın, hem de insanlar kendilerini zora sokup eve kiracı almadan kredisini ödesin diye düşünmek ayıp bir şey.

Aileniz saçmalamış resmen.
Ama kayın aileniz de gelen kiracıya en başta 1 yıllığına verdiğini söylemezse çok kötü olur. Belki kiracı çıkmak istemeyecek ki ben olsam çıkmam. Kim ister her yıl taşınmayı?
Ek olarak kiracı istemezse kanunen de cikaramazsiniz

Size ne anne parayı veren onlar ileride inşallah oturacak olan da benle nişanlım deyin yeter bence

1 yıl için kim oturmak ister o da muamma tabi. Kiracı bulunur mu o da kesin değil. Ama durduk yere bir sürü olay oldu ben öylesine söylesem bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…