- Konu Sahibi resurrection93
-
Bir de öyle bir evin kira getirisi de 3binden aşağı değildir, bir de üç kuruş paranın hesabını yapıyor diyormuş ailesi, kendileri taşın altına ellerini hem hiç sokmayacak hem de yıllık en az 40bine burun kıvıracaklar, hayretler içerisindeyim. Ha bir de kızının sevgilisinin anne babasının parasıyla alınan ev hakkında söz sahibi olacaklar.İstanbulun nezih bir semtinde sifir ev demek benim icin 1,5-2 milyondan basliyor demek. Degil kiraci,muteahhit bile gelse otursa yok demem. Aileniz cok bonkor masallah evi onlar alsinlar madem
Malesef görgüsüz olan sevgilinizin ailesi değil.Ona belli etmeden bu durumu nasıl aşarım bilmiyorum çünkü oğlan evlendirmeyi düşünen kişinin aldığı evde kiracı oturtması yanlışmış, aldıkları evde kiracı oturtmayı düşünecek kadar nasıl görgüsüz olabiliyorlarmış, kiracıya güvenip mi ev alıyorlarmış falan filan... sırf 1 sene için kiracı çıkar mı orası da Muamma tabi. Öylesine bi söyleyeyim dedim de dünyanın olayı çıktı.
Konuyu okurken bire bir aynı cümleler geçti aklımdan.
Konu sahibi alınmayın ama ailenize çok kızdım, burdan bakılınca gayet insanları kullanıyor gibi gözüküyorlar. Size ev almaları bile büyük bir lütuf iken dedikleri laflar hiç hoş değil. Hem daha çok para gelsin diye kiraya verseler ne olur ki, bu insanlar kredi ödeyecekler, birikimlerini size yatırdılar, düğün yapacaklar. Tabi ki bu dönemde gelirlerini nasıl arttırabilirler diye düşünecek insanlar, kolay mı İstanbul’dan ev almak, kaldı ki görüyoruz, okuyoruz bir çok aile evlenen çocuklarına bir çöp almazken.
Yok ya gerçekten almayacaksın, kıymet bilinmiyor. Hayır çok sinirlendim, kızlarına verilen değeri dünya malı ile ölçtürdükleri ve eş ailesine karşı kızlarının kalbine nifak sokmaya çalıştıkları için.
Kira getirisi 3 değilde 1.500-2.000 falan olur diye tahmin ediliyor. Bu bile düğün eşya vs parasına katkıda bulunulması için iyi bir ücret sanırım.Bir de öyle bir evin kira getirisi de 3binden aşağı değildir, bir de üç kuruş paranın hesabını yapıyor diyormuş ailesi, kendileri taşın altına ellerini hem hiç sokmayacak hem de yıllık en az 40bine burun kıvıracaklar, hayretler içerisindeyim. Ha bir de kızının sevgilisinin anne babasının parasıyla alınan ev hakkında söz sahibi olacaklar.
Bence aileniz szin bir evinizin olmasına sukur etmeliler cok sacma yaniBenim uzun süreli bir ilişkim var. Eylül ayı gibi bu ilişkiyi uzun uğraşlar sonucu nişanla sonuçlandırmak istiyoruz. Bundan önce çeşitli olaylar olmuştu nişanım olacakken olmamıştı falan neyse şimdi konu bu değil. Evleneceğim kişi ailesinin de yardımıyla İstanbul’un nezih bir bölgesinden site içinden ev alacak. Evlenmemize daha 1 sene olduğu için de ailesi evi kiraya vermeyi mantıklı bulmuş çünkü hem kredi ödenecek o ev için hem de evlenene kadar düğün, eşya parası vs lazım olacağı için elimiz bollaşır diyorlarmış. Ben bu düşünceyi mantıklı buldum ev 1 sene boş kalacağına kiracı oturursa daha rahat düğün yapılır eşyalar alınır diye düşünmüştüm. Ama aileme bu durumu anlatınca yok böyle ayıp şey mi olur senden önce nasıl oraya birini yerleştirmeyi düşünürler diye kıyameti kopardılar. Seni sıfır eve layık görmüyorlar mı dediler dedim öyle bir şey yok ama kredi ödemek de zor o yüzden düğün eşya için para biriktirme derdindeler. Yok sıfır eve nasıl benden önce kiracı oturtturmayı düşünürlermiş bu büyük terbiyesizlikmiş falan... evi belli bir kredi ve nakit çekip öyle alacaklar sonra kredi yavaş yavaş ödenecek daha rahat olsun diye evlenene kadar kirada dursun diye düşünmüş işte ailesi. Sizce ailem bu duruma karşı gelmekte haklı mı? Yani ben erkek arkadaşımın ailesinin yaptığında bi kötülük göremedim ama eve gelinden önce kiracı oturtmak ayıp mı sayılıyor cidden?
Benim uzun süreli bir ilişkim var. Eylül ayı gibi bu ilişkiyi uzun uğraşlar sonucu nişanla sonuçlandırmak istiyoruz. Bundan önce çeşitli olaylar olmuştu nişanım olacakken olmamıştı falan neyse şimdi konu bu değil. Evleneceğim kişi ailesinin de yardımıyla İstanbul’un nezih bir bölgesinden site içinden ev alacak. Evlenmemize daha 1 sene olduğu için de ailesi evi kiraya vermeyi mantıklı bulmuş çünkü hem kredi ödenecek o ev için hem de evlenene kadar düğün, eşya parası vs lazım olacağı için elimiz bollaşır diyorlarmış. Ben bu düşünceyi mantıklı buldum ev 1 sene boş kalacağına kiracı oturursa daha rahat düğün yapılır eşyalar alınır diye düşünmüştüm. Ama aileme bu durumu anlatınca yok böyle ayıp şey mi olur senden önce nasıl oraya birini yerleştirmeyi düşünürler diye kıyameti kopardılar. Seni sıfır eve layık görmüyorlar mı dediler dedim öyle bir şey yok ama kredi ödemek de zor o yüzden düğün eşya için para biriktirme derdindeler. Yok sıfır eve nasıl benden önce kiracı oturtturmayı düşünürlermiş bu büyük terbiyesizlikmiş falan... evi belli bir kredi ve nakit çekip öyle alacaklar sonra kredi yavaş yavaş ödenecek daha rahat olsun diye evlenene kadar kirada dursun diye düşünmüş işte ailesi. Sizce ailem bu duruma karşı gelmekte haklı mı? Yani ben erkek arkadaşımın ailesinin yaptığında bi kötülük göremedim ama eve gelinden önce kiracı oturtmak ayıp mı sayılıyor cidden?
İstanbul’un nezih bölgesi, site içi ve yeni bina dediğiniz için o fiyattan başlattım.Kira getirisi 3 değilde 1.500-2.000 falan olur diye tahmin ediliyor. Bu bile düğün eşya vs parasına katkıda bulunulması için iyi bir ücret sanırım.
Fazla ayrıntıcı ailem ve her şeye takılıyor sorun bu aslında.Ailen evlendikten sonra Ev liliğini yıkacak kapasiteleri var A ne nden fazla akıl alma seni yanlış yönlendirecek gibi
mükemmeliyetçi takıntılı insanlar sevimsiz kaba ve bencildirlerFazla ayrıntıcı ailem ve her şeye takılıyor sorun bu aslında.
Çok haklısınız. Zaten 1 sene için kim ev kiralar o da mesele. Annemler çok abartıyor meseleleri. İşimizin daha kolay olmasını dilemek tek tesellim.:) Anneler ve babalar kızlarını verirken biraz duygusallaşıyorlar ve makul olmayan şeyler düşünebiliyorlar. Bence siz evlenene kadar ev zarar görürse zarar miktarının kiracıdan tazmin edileceğine dair sağlam hazırlanmış bir kira sözleşmesiyle eviniz kiraya verilebilir.
Bu devirde ev sahibi olmak öyle zor ki. Sırf bunun için bir ömrünü çalışıp didinerek geçiriyor insanlar.Ne kadar güzel, ne şanslısınız ki evlenir evlenmez kendi evinizde oturup kira derdi yaşamayacaksınız. Esasen bu duruma anneniz ve babanızın pek yorum yapma hakkı da yok ancak siz onlara öyle söylemeyin tabii :))
Kayınvalide ve kayınbabanız halihazırda içinde kiracı olan bir eve de sahip olabilirdi. Siz evlenince evinden kiracısını çıkarıp sizi aslında zaten eski ve sıfır olmayan bir eve de oturtabilirdi. O zaman aileniz "Olur mu öyle şey canım? " mı diyecekti?
Bence makul olan siz evlenene kadar kiraya verilmesi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?