Kim haklı anlayamadım?

Ayıp bir şey yok ortada bence normal ama aklıma başka bişey takıldı.
Şimdi siz evlenince o eve oturacaksınız. O zaman kira gelemeyecek ve nasıl ödenecek kredi? Bir de kısa süre için kiracı bulmak çok kolay olmayabilir sonuçta siz düğünden bir süre önce ev hazırlamaya başlayacaksınız kiraciyi 1 yıldan kısa süre için bulamazsiniz sanki.

Bence sorun senin ailende daha düğün myok ortada sen olmadan önce de alınıp kiraya verilebilirdi size daha sorulup fikir alınmış siz doğru düşünüyorsunuz ama aileniz abartıyor

Kardeşime diyorum her zaman, masraflı düğün isteyen ve erkeğe yüklenen bir aileye sahip kadınla asla evlenme diye. O da bana sonuna kadar katılıyor. Yoksa çıldırırdım ben düğün olmadan. Ailen haksız kısaca.

Gene ailesi yardım edecek bi kısmının ödenmesine. Erkek arkadaşım da çalışıyor zaten. Düzgün bir iş bulursam ben de çalışacağım. Evlendikten sonra daha kolay olur ödenmesi diye düşünüyoruz olayı annemler yokuşa sürmese daha kolay olacak işimiz.

Aileme göre onların evi kiraya vermesinin nedeni fazla para gelsin diyeymiş, yatırım yapıyorlar ya o yatırımdan yararlanacaklarmış falan filan halbuki alakası yok, krediye katkıda olsun diye ev 1 sene boş durmasın diye düşündüler. Zaten bu 1 sene için kiracı çıkar mı çıkmaz mı orası da belli değil, ben öyle bir söyleyeyim dedim ama dünyanın olayı çıktı. Karşı tarafında bir sürü abuk davranışı oldu ama bu sefer gerçekten ailemin haksız olduğunu düşünüyorum bu konuda.

Vay vay vay evlenirken ev alıyorlar ha. Benim nisanlanacagim adam bırak bize ev almayı , ailesinin borcunu harcını ödüyordu. Ailem de, ailesi tabiki yardım etsin diyorlardı. Biz ailecek çok ucuzcuymuşuz ya, adamlar evi sıfır istiyor

Takilinacak hiç bir yanı yok ev alıyorlar ya daha ne, ailenin de gözü doysun kusura bakma konu sahibi hakaret olarak algılama ama abartmişlar.

Annemle ben cok safmisiz ya onu anladim cop dahi istemedik onlar da cop dahi hediye getirmediler bir cop kadar degerim yokmus ama gururluyum ayaktayim.
Ayy siz , geçen erkek arkadaşının pahalı yere yemeğe götürme olayında bana yorum yapan kişisiniz. Ben hep dikkat ettim ne oldu kıymet bilinmedi demiştim, şimdi yine aynı ben de bir çöp bile istemedim hatta masraf olmasın diye düğün yapmayalim diyordum ne oldu: terk etti beni. Kıymet bilmiyorlar bunlar cidden

Ailenizin tepkisi yanlış ama ben olsam ben de istemezdim.

Öncelikle kiracı girip çıktıktan sonra evde mutlaka ufak da olsa tadilat gerekiyor. Hele ki siz yeni evleneceğiniz için ev tertemiz olsun isteyeceksiniz. O nedenle boya mutlaka yapılması gerekecek, ankastreler varsa yine 1 yıllık kullanımda eskime söz konusu olacak. Kiracının kullanımına bağlı olarak mutfak dolaplarının açılıp kapanmasında sorun olabiliyor, tezgah, evye çizilmiş olabiliyor. Derzler kirleniyor...

Kendi evimde kiracı var şu an. Daha önceki kiracı düğün yaparak girdi o eve, yani sadece 2 kişi yaşadılar, çocuk falan yoktu. 2 sene oturdular, çıkarken bu söylediğim sorunların hepsi vardı. Ankastre olarak davlumbaz vardı sadece, o da hem paslanmış hem yağ bağlamıştı. Çıkarken yaz olduğu için farkedilmedi ama kombi arızalıymış, sonraki kiracıda farkettik ve biz ödedik. Duvarların her tarafı delinmiş, çocuk odası yapmak için pespembe boyanmıştı. Bunların tadilatını biz yaptırdık...

Yani bazen astarı yüzünü geçiyor. Eğer yıllık getirisi 20 bin tl üzerinde olacaksa ve en az 5-6 bin tl kadarını boya vs tadilata ayırırım diyorsanız olabilir. Ama kira getirisi yıllık 15.000 tl veya daha az olacaksa hiç değmez diyorum.

Biz tayin dolayısıyla şehirdışındayız ama orada yaşasam da kesinlikle komple tadilata girmeden oturmazdım o evde. Bu zamana kadar 4 farklı evde oturdum, kiracı olduğum halde hep sıfır arayıp buluyorum. Çünkü ben ne kadar temizlesem de rahat demem başkasının kullandığı duşta, tuvallette. Takıntım var bu konuda...

Bir de taşınma işi kolay iş değil. 1 senelik diye belirtirseniz zaten düzgün profilde kiracı bulamazsınız. Belirtmezseniz de kiracıyı mağdur etmiş olacaksınız veya düğün zamanı kiracı çıkmazsa siz sorun yaşayacaksınız.

Ailen biraz anlayışsız
O zaman 1 senelik krediyi kendileri ödesin

valla ailen haklı ev 0 olmada derdim ki zaten sen evlenmeden tadilata sokarsın yenilersin ama 0 ev varken 1 sene kiracı hatta 9 ay falan oturmalı ki sende ona göre tülünü esyası secersin ki bence bizde benim gördügüm oglumun evi diye 0 yapılır yeri gelir 10 degil 20 sene bile ev bos durur kimse kiracı sokmaz senin kaynata uyanık cok isin var bunlarla 1 senenim hesabını yapan yarın tatile gidersin otur evinde ben sana ev aldım der bunu bil

Cogu erkek surunulmeyi seviyor canim en azindan dersimizi aldik bi dahakine farkli davraniriz.Bosver terk ettiyse bi halt olmazmis.Yeni mi ayrildiniz

ailen saçmalamış üzgünüm

Ailenin tavrı uygun değil yalnız o kadar kısa süreli kiracı bulmak sıkıntılı

Bir de boya badana vs de gerekir

Yeni evin sıkıntıları kiracı ile biter bina oturur siz öyle girersiniz bu da avantaj

Bence sizin aileniz kesinlikle haksiz. O zaman soyle soyleseydiniz. Peki abbe evi kiraya vermesinler o zaman bana daha dusuk bir dugun salonu tutsublar, az bilezik taksinlar vs vs. Aslinda sizi ve nisanlinizi dusundukleri icin boyle bir care bulmuslar ve bunda hic kotu bir taraf yok.
Ayricaaa size bir sekilde kira odemeden kalacaginiz bir ev icin derde dusmusler. Herhalde esim evlat olarak ben de gelin olarak cok degersizdik ki bambaska bir sehirde 30 senelik binaya kiraci olarak oturduk. Temizligini yerlestirmesini ikimiz yaptik...

Nasil bur kafa bu ya hayret..

Son düzenleme:
Siz evlenene kadar ev boş kalsın, her ay kira parasını ailen size versin o zaman. Eşinle Beraber yaşayacağınız evin sıkıntısını niye sadece erkek tarafı çeksin ki? Ailen oturduğu yerden, erkek tarafının parası üzerinden plan yapacağına, maddi destekte bulunsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…