Kim korkar kilolardan ;)

dün akşam menüm. kocaman bir kase brokoli çorbası. annem yapmış nefis bir şeydi. kasenin büyüklüğü normal kasenin 2 katı olduğu için başkada bir şey yemedim.

saat 9 gibi kahvaltımı yaptım.
domates, salatalık, 1 kaşık lor peyniri, dereotu, 1 yumurta ve 1 dilim çavdar ekmeği.

gram gram gidiyor kilolar çok mutluyum.. ve bu mutluluk herşeyime yansıyor. konuşmama, duruşuma, cildime..

Günaydın kızlarrr

Dünden bugüne 100 gr almışım )))
Bak sadece sana olmuyor Ay, bana da oluyor ))
Üstelik emin ol benden daha sıkı bu diyeti yapan hiç kimse yok burda..
Ama herşey etken olabiliyor diyet yaparken

Akşam et sote vardı yemekte 3 kaşık yedim
3 kaşık yoğurt
1 kase şehriye çorbası
4-5 dal marul yedim

ara öğün olarak ise
1 mandalina
yarım çay bardağı süt

şimdi bu yediklerimin hangisi ödem yapmıştır diye düşünüyorum

Tahminen süt yapmış olabilir.. Süt bende gaz yapıyor.. Laktozsuz içmem lazım ama ısrarla yarım yağlı süt içmeye devam ediyorum )) Çünkü yarım yağlı süt kas gelişimine diğerlerinden daha etkili..
Light süt önermem, tam yağlı süt önermem.. Israrla yarım yağlı süt için derim hep..
1-2 güne fazlasıyla gider bu gramlar, canımı sıkmaya değmez yani ))

Kahvaltım
1 haşlanmış yumurta
1 dilim tam tahıllı ekmek
lor peyniri
çeri domates
yeşil çay

Günaydın,
1 dilim k.ekmek
1 yumurta az yağda
maydanoz
1 adet ceviz

gece gelen tatlı krizlerine nasıl engel olabilirim çok sıkıntılıyım bu konuda

Bugün size biraz bilgi vereyim,

Diyetinize yardımcı, kilo kaybetmenizde size kolaylık sağlayacak yöntem ve besinler gibi ne dersiniz ))
Yalnız şimdiden söyleyeyim, tansiyon, kalp, şeker vb hastalığı olanlar önceden beni bilgilendirsin
Onlara özel uygulamalar hazırlayacağım..
Her önerdiğim şey herkese uymaz

Günaydın,
1 dilim k.ekmek
1 yumurta az yağda
maydanoz
1 adet ceviz

gece gelen tatlı krizlerine nasıl engel olabilirim çok sıkıntılıyım bu konuda

Gece gelen tatlı krizlerini mevye ve tarçın ile engellersin
evdeki meyveleri bir kaseye doğra
yoğurt, 2 dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp üzerine dök
afiyetle ye
bana teşekkür edeceksin bir süre sonra emin ol ))

BU SEfer bende çok zorlanıyorum

normalde akşamları pek açıkma olmazdı fakat 2-3 gündür resmen krize giriyorum

bitki çayı içiyom su içiyom süt içiyom

bakalım kim kazanacak

Kilo vermek için metabolizma hızımızın yüksek olması gerektiğinin hepimiz bilincindeyizdir artık sanırım?
Peki nasıl hızlandıracağız, asıl meselemiz bu..

Diyet yapan insanların en büyük yanlışı, aç kalarak zayıflamaya çalışmaktır..
Aç kalmak, bol su içmek, ilaç kullanmak, sadece spor yapmak, tek tip beslenmek metabolizmamıza savaş açmak demektir ve bu savaşı asla kazanamayız.. Bağışıklık sistemimiz çöker ve zaman içerisinde sağlık problemleri yaşarız.. (fakat ne yazıyorum arkadaş.. Yazdıklarımı şöyle bir okuyayım dedim de, bildiğin gazete köşesi gibi başlamışım yazıya ))))))

Bugün sizlerle paylaşacağım bilgiler (bak bak havaya girdim hala devam ediyorum) yaptığımız diyete ek olarak metabolizmanızı harekete geçirip, daha hızlı çalışmasını sağlayacak ek besinler..

Peki nedir bunlar?

Öncelikle hep söylediğim şey, sabahları zıplamanız.. (Hamileler ve hamilelik planı yapanlar hariç)
Sabahları sadece 30 kere zıplamanız metabolizmanızı ateşleyecek ve gün içerisinde deli gibi çalışmasını sağlayacaktır..

Sabah kahvaltısı sizin en önemli öğününüzdür, kesinlikle atlamayınız ve güçlü bir kahvaltı yapınız..
Kahvaltınızda hayvansal gıdalar tüketmeyiniz.. (et-tavuk/şarküteri ürünleri)
Kahvaltı yapmadığınızda metabolizmanız normalin altında çalışmaya başlar ve kilo vermeniz durur..
Ayrıca öğlene kadar şekeriniz düşeceği için öğlen veya akşam yemeğinde normalden fazla yemenize sebep olur..

Ara öğünler
Yediklerimizi öğüttükten sonra metabolizma hızımızda düşüş başlar, metabolizma hızımızı sürekli yukarda tutmak için ara öğünler bizim kurtarıcımızdır... Vücudumuza yağ yakımı için gerekli enerjiyi vermek için ara öğünlerden yararlanırız..
Tabi ara öğünlerimiz bizi tıka basa doyuran yiyeceklerden ziyade, çoğunlukla 100 kaloriyi geçmeyen meyve-süt/b.leblebi/galeta-ayran/badem vb gıdalar olmalı.. Hem enerji hem açlık duymama ))

Bir kahve içip devam edicem ))

BU SEfer bende çok zorlanıyorum

normalde akşamları pek açıkma olmazdı fakat 2-3 gündür resmen krize giriyorum

bitki çayı içiyom su içiyom süt içiyom

bakalım kim kazanacak

Bilinç altınızın sizi ele geçirmesine izin vermeyin ))
İki hafta üstüste annem aşure pişirdi, sizce ben zorlanmadım mı?
Akşamları çayın yanında habire birşeyler yeniyor
Şimdiye kadar yediklerinize sayın kızlarrrr ))

yatmadan evvel olsa çözücem ama uykudan uyanıyorum yiyorum, bu gece tarçınlı yarım yağlı süt içip yatıcam inşallah işe yarar.

akşmaları çok zor oluyorrrrrr

gündüzleri işteolunca aklıma pek gelmiyorrr

bende kendimi anlayamadım bir bakıyom hiç işteh yok bi bakıyom açlıktan ölüyommmm

neyse savaşmaya devam ne kaldı 65 kg (ilk hedefim)

İşte bu "bi bakıyorum iştahım yok bi bakıyorum açlıktan ölüyorum" olayı hep düzensiz tüketimden kaynaklanıyor..
Bu yüzden aç olmasanız bile zamanı geldiğinde lütfen yemek yiyiniz..
Aksi durumda bu tip krizler yaşamanız kaçınılmazdır..

Bu arada bende gece kalkıp tatlı bir şeyler yeme isteği duyuyorum
Bunun için şöyle bir yöntem geliştirdim
maydanoz ve dereotu yıkayıp dolaba koydum, gece bir şey atıştırmak istediğimde hemen gibip bir kaç dal atıyorum ağzıma..
Emin olun hem kalorisi yok hemde kilo yapmaz, tavsiye ederim ))

Evet, gelelim metabolizma hızlandırmak için gerekenler 2.bölüm ))

Acı biber !
Benim vazgeçilmezim, sizi bilemem ))
Yoğurt sevmem mesela... Ama yoğurdun içine pulbiber koyunca tadı bana güzel gelir..
Hemen hemen her yemeğe pul biber eklerim.. Artık hepiniz biliyorsunuz biberin içinde capsaicin denilen bir madde var.. Bu madde metabolizmamızı hızlandırıyor.. Hızlı metabolizma hızlı kilo kaybı demektir.. Yiyebiliyorsanız, her yemeğinize karıştırın.. Tabi ağlatacak kadar değil ))

Yeşilçay!
Hep diyorum için için için... Ödem atar, metabolizmanızı harekete geçirir, antioksidandır.. Hatta bulabilirseniz aktardan Beyaz çay alın.. (ama lütfen gerçek beyaz çay alın.. Dandik ürünler satıyorlar beyaz çay diye..internetten nasıl birşey olduğunu görebilirsiniz)

Yeşilçay ile ilgili bir tarif vereyim, bu karışımı günde maksimum 2 kere içiniz..
1 tatlı kaşığı yeşilçay
1/2 tatlı kaşığı biberiye (yağ yakıcıdır)
1 çubuk tarçın (şeker düzenleyici)
1 avakado yaprağı (böbrek için önemli, ilerde daha ayrıntılı anlatıcam)

karışımı sıcak suyla 5 dakika demleyin (kaynar su ile değil) üzerine isterseniz limon ekleyerek içebilirsiniz..

Diğer bir tavsiyem yeşilçay + yeşil elma
müthiş bir ödem söktürücüdür
her akşam 9:30 civarında 1 yeşil ekşi elmayı doğrayıp üzerine tarçın serpin, yeşil çayınızı alın ve birlikte tüketin..
Tartı sonuçlarına inanamayacaksınız ))

Metabolizma hızlandırma bölüm 3 ))

Zencefil !
Sağlığa faydası kadar zararı da olan bir bitkidir, aman dikkat !!!
Tüketirken çok dikkat etmek gerekir.
Zencefil kalp çarpıntısı, deri dökülmesi gibi bir çok probleme yol açabilir
O yüzden günlük kullanım miktarını aşmamak gerekir, der problemi, kalp problemi olan insanların kullanmaması önemle rica edilir ))

Bir önceki bilgilendirme de verdiğim yeşilçay tarifine zencefilde ekleyebilirsiniz..
Taze zencefil kullanınız, toz zencefili sadece yemeklerinizde kullanınız..
Taze zencefil veya toz zencefil maks. 6 gr tüketilmeli gün içinde..
çayınıza atacaksanız, 3 kibrit çöpü büyüklüğünde atabilirsiniz
yemeklerinize atacaksanız 1 silme çay kaşığı kullanınız
Zencefil, metabolizma hızınızı %15-%20 arası artıracaktır

Tarçın !

Artık söylemeye bile gerek yok ama yine de söyleyeyim, tarçın şeker düzenleyici olduğu kadar metabolizmamızı da harekete geçiren bir besindir.. Süte, yoğurda, meyveye karıştırarak tüketebilirsiniz..
Günlük tüketim miktarı 1 tatlı kaşığını geçmesin, herşeyin fazlası zarar ))

merhabalar çok yazmışınız okuyamadım sonra bakıcam bu sabah 300 gr daha gitmişti tartıda :)

kahvaltım
tambuğday ekmeğiyle tost
domates salatalık maydanoz

ara 1 elma yeşilçay

öğlen mantar sote ve 2 kaşık ıspanak yedim

ev işleri bitmek bilmiyor 7 de kalktım şimdi oturdum size bakmak için

akşam beni de yeme krizi tuttu mandalina salatalık yedim birde yarım muz ezip az miktar süt biraz kakao 1 çk balla dondurup yedim meyveli buzumu güzel oldu tatlı dondurma istediğimi bastırtı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…